Het aantal nieuwe coronabesmettingen is in week 28 (6 tot 12 juli 2020) gestegen naar 534. Dat is bijna een kwart meer dan week 27. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) van 14 juli. De Corona besmettingen lopen op sinds de eerste besmettingsgolf en de meeste mensen lopen corona thuis op.

Thuis het Corona virus oplopen
De meeste mensen lopen corona thuis op, zo blijkt uit de gegevens van het bron- en contactonderzoek dat de GGD uitvoert. Dat gaat om ruim 60 procent. Volgens het RIVM kan het virus overdragen worden door te hoesten en te niezen. Via kleine druppeltjes komt het zo in de lucht. Als andere mensen die druppeltjes inademen, of bijvoorbeeld via de handen, in mond, neus of ogen krijgen, kunnen zij besmet raken met het virus. Eén virusdeeltje is zelden genoeg om ziek van te worden. Je moet (meestal) in contact komen met een grote hoeveelheid virusdeeltjes voordat je ziek wordt.

Waarom komt het coronavirus terug
Viroloog Ab Osterhaus wijst dit op verschillende oorzaken die een rol kunnen spelen bij de stijging. ,,Er zijn nogal wat veranderingen. De algemene houding ten opzichte van het coronavirus en de regels zijn versoepeld, het reisgedrag kan een rol spelen en mogelijk is er intensiever getest. Als deze cijfers een aantal weken achter elkaar blijven oplopen, betekent dit natuurlijk wél wat’’, zo benadrukt de viroloog.

Geen versoepeling Corona maatregelen
In België heeft premier Sophie Wilmès tijdens een persconferentie 15 juli aangekondigd, na afloop van de Nationale Veiligheidsraad, dat de epidemie weer aan kracht wint en er voorlopig geen versoepeling van de Corona maatregelen, te verwachten valt. Volgende week (week 29) komt de Veiligheidsraad opnieuw samen, om te bekijken of de maatregelen weer strenger moeten worden.

Komen er lokale lockdowns in Nederland
Nieuwe lockdownmaatregelen vanwege het coronavirus zijn deze zomer niet uit te sluiten, maar die zullen dan eerder lokaal of regionaal zijn. Dat betoogde Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad 15 juli, na afloop van overleg tussen de 25 Veiligheidsregio’s. Bruls: ,,Wij denken met de kennis die we nu hebben, veel meer dan vier maanden geleden, dat we dan in elk geval niet het hele land in allerlei maatregelen hoeven te zetten.”

Lokale maatregelen moeten dan voorkomen dat het hele land in lockdown moet: ,,Ieder van ons is een beetje bang voor het schrikbeeld dat we allemaal weer maanden in die maatregelen gaan zitten’’, verwoorde Bruls na afloop van het Veiligheidsberaad. De voorman benadrukte het belang van het bronnen- en contactonderzoek bij de vaststelling van besmettingen.

Nieuwe lockdownmaatregelen in Duitsland
23-06-2020 is er bij een vleesbedrijf in Rheda-Wiedenbrük (Kreis Gütersloh) een Coronauitbraak die voor een lokale lockdown zorgt. De uitbraak leidde ertoe dat:
-scholen en kinderdagverblijven in de regio weer de deuren moesten sluiten;
-personeel en families gedwongen thuis moeten blijven;
-in Gütersloh de maatregelen weer gelden, die in maart nog voor de hele Bondsrepubliek gelden, zoals contactbeperkingen en een uitgaansverbod.

Zichtbare feiten vanaf maart 2020
In de periode van maart tot half mei 2020, zat Nederland in de intelligente lockdown vanwege een wereldwijde Corona pandemie. Tijdens het feit dat iedereen thuis moest blijven, werd er in alle stilte gewerkt aan de uitrol van het glasvezel-netwerk en aan de uitrol van het 5G-netwerk. Iedereen moest binnen blijven en niemand kon zelfs protesteren tegen de uitrol van 5G. Eind april, nog tijdens de lockdown kondigt Vodafone/Ziggo aan dat het vanaf 28 april 2020, voor ruim de helft van Nederland, 5G beschikbaar stelt.

Versnelde ontwikkeling draadloos gebruik
Dankzij de Corona-uitbraak gingen alle scholen dicht, kantoren, veel winkels, horeca en fabrieken dicht. Iedereen werd gedwongen om thuis werken waar dit mogelijk was qua werk. Leerlingen kregen digitaal les en er ontstond dan ook een grote behoefte aan smartphones, laptops, iPads en tablets. Draadloos! Omdat niet iedereen een computer in huis heeft om digitaal onderwijs te kunnen volgen, heeft het ministerie van onderwijs 2,5 miljoen euro uitgetrokken voor laptops onder het mom:
“Alle leerlingen verdienen goed onderwijs. Ook in crisistijd en ongeacht de portemonnee van hun ouders”, zegt minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) in een verklaring. “Goed dat we op deze manier zoveel extra leerlingen kunnen helpen, waardoor ook zij onderwijs op afstand krijgen.”

Ook voor de ouderen in zorg- en verpleegtehuizen
Ouderen zijn door de coronacrisis veel meer gaan internetten. Een derde van de ouderen waren voor de virusuitbraak niet op internet actief en tijdens de uitbraak van het virus is bijna iedere oudere actief op internet met videobellen. Grotendeels draadloos, met de kunstmatige elektromagnetische velden die de data dragen. Elektromagnetische velden die ook het zonlicht dragen naar de aarde.

Gratis
De ouderenbond ANBO en SeniorWeb gaan vanaf 12 mei 2020 tienduizend ouderen blij maken met een slimme speaker, zodat zij kennis kunnen maken met deze draadloze technologie. Google heeft voor deze actie 10.000 Google Nest speakers beschikbaar gesteld. De ontvanger van de speaker moet wel een Google-account hebben, wifi en een smartphone (Android of iPhone) om de speaker te kunnen gebruiken met apps om de opdrachten te kunnen uitvoeren.

Gratis Google nest speaker en Chromecast*
Ruim één miljoen mensen krijgen al stroom en gas van Budget Energie. Sinds kort is hier Budget Alles-in-1 (voorheen NLE) aan toegevoegd. Dus al je energie- en telecomdiensten onder één dak. Vanaf 7 mei 2020 ontvangt elke klant die zich aanmeldt bij Budget-Alles-in-1 automatisch een Google Nest speaker en een Google Chromecast* op hun thuis adres.

* Met de Google Chromecast geef je de televisie een betaalbare upgrade. Plug de Chromecast in de HDMI poort van je TV, laat de Chromecast even opstarten en stream je favoriete entertainment (films, muziek, enz.) vanaf je laptop, computer, Smartphone of tablet naar je TV.

Drie procent geen draadloos internet
Onderzoek van het centraal bureau voor statistiek (CBS) geeft aan dat in 2020 drie procent van de inwoners in Nederland, geen internet heeft. Dit percentage komt overheen met het officiële aantal elektrogevoeligen. Officieel zijn er drie procent van de Nederlanders elektrogevoelig gemaakt door het wonen onder een zendmast of door eigen draadloos gebruik.

Drie procent elektrogevoelig
Op de vraag hoeveel mensen lijden aan elektrogevoeligheid valt geen precies antwoord te geven, omdat dit niet wordt onderzocht. Volgens de gegevens die beschikbaar zijn, zou het gaan om zo’n 3 tot 10% van de bevolking wereldwijd. Elektrogevoelig gemaakt door alle draadloze toepassingen van mobiel, iPad, smartphone, DECT-telefoon, slimme meter, omvormer van zonnepanelen en de vele zendmasten die hiervoor nodig zijn en waren. Officieus denk ik dat, wanneer artsen een correcte diagnose kunnen geven, wel 50 tot 80% van alle Nederlanders klachten hebben die gerelateerd kunnen worden aan elektrogevoeligheid.

Iedereen draadloos
Voor de uitbraak van de Corona pandemie het geeft centraal Bureau voor Statistiek aan dat in 2018 ongeveer 886.000 mensen (6%) nog nooit internet gebruikt heeft en dan met name vooral de 75-plussers. Tijdens de Corona uitbraak en de lockdown is het telecom verkeer juist enorm toegenomen, dank zij alle thuiswerken en opa-en-oma contacten door te beeldbellen, is bijna iedereen in 2020 draadloos bereikbaar. Bijna 100% van de wereldbevolking ervaart het ‘gemak’ van de draadloze apparaten. Draadloze apparaten die de data versturen door gebruik te maken van kunstmatige elektromagnetische golven. De onzichtbare, reukloze en onhoorbare elektromagnetische velden waar een verschil van mening over onder wetenschappers of ze nu wel of niet de gezondheid schade. 100% van de mensen aan de draadloze techniek, spelend met hun gezondheid, zolang dit duidelijk wordt, met dank aan de Nederlandse overheid.

 De Corana besmetting neemt juist toe door het draadloos gebruik, denk ik
Want door juist door draadloos gebruik worden virus deeltjes verspreid en verder gebracht, net als de data. En staan ze 15 juli niet verwonderd dat de meeste besmettingen in de zomer gewoon thuis voorkomen? In de woning waar veel draadloze toepassingen gebruikt worden. Waar ruimtes waar iedereen in leeft en vol zijn gepompt met elektromagnetische velden tijdens de eerste uitbraak in het voorjaar? Dat de draadloze apparaten zonder onafhankelijk onderzoek volop geïmplanteerd zijn in het dagelijks leven? En waarom wordt er voor de tweede keer angst gezaaid voor een tweede besmettingsgolf? Moeten er soms nog meer mensen gebruik maken van het snelle internet (5G)? Of wordt er gebruik gemaakt van de angst bij veel mensen zodat velen zich vrijwillig laten vaccineren tegen het coronavirus? Een vaccinatie met een nano-chip? De eerste duidelijke gevallen van elektrogevoeligheid, rond de eeuwwisseling, zijn genegeerd door de overheid en de betrokkenen zijn belachelijk gemaakt en werden niet geloofd. De overheid wilde geen angst zaaien was het antwoord. Had hier maar zoveel aandacht aan besteed als nu gebeurt met het Coronavirus en alle maatregelen en hulp hiervoor ook gebruikt vóór de invoering van alle draadloze gebruik.

Bronnen;
https://www.gelderlander.nl/binnenland/coronabesmettingen-stijgen-fors-met-534-steeds-meer-mensen-lopen-corona-thuis-op~a1f18d18/
https://www.nu.nl/coronavirus/6042085/6800-leerlingen-zonder-computer-krijgen-laptop-om-thuis-te-kunnen-werken.html
https://www.agconnect.nl/artikel/slechts-3-van-de-nederlanders-heeft-thuis-geen-internet
https://stralingsleed.nl/blog/de-5-tot-10-procent-officiele-elektrogevoeligen-zijn-mogelijk-het-topje-van-de-ijsberg/
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/01/zes-procent-nooit-op-internet
https://www.computable.nl/artikel/nieuws/infrastructuur/6896680/250449/corona-stuwt-telecomverkeer-omhoog.html
https://www.vmt.nl/economie-bedrijven/nieuws/2020/06/aantal-coronagevallen-duitse-slachterij-drastisch-gestegen-10142140?_ga=2.38459363.1595854240.1594814077-1157557974.1594814077