Een rode ring op de rug

14 juni 2009 zat er een rode ring op mijn rug net boven de rechterbil. Hij was moeilijk te zien en van een teek heb ik niets gemerkt. Door het liefst in de natuur rond te lopen had ik al vele teken gehad en verwijderd. Deze was niet opgemerkt. De ring vergrote zich snel en kwam op een gegeven moment een stukje onder de korte broek uit. Zondag 21 juni zag mijn zus dit en wist zeker dat dit een tekenbeet was geweest. Haar paniek en mijn eigen zorg hierover, maakte dat ik belde naar het noodnummer van de dienstdoende arts in het ziekenhuis van Winterswijk. De arts wilde het zelf zien en wilde me aan de antibiotica maar ik twijfelde. Antibiotica is toxisch en mijn opstapeling van alle toxische stoffen en het wonen onder een antenne-installatie voor de draadloze communicatie op de kerktoren, waar we bijna vier jaar onder gewoond hebben, heeft ervoor gezorgd dat ik elektrogevoelig ben geworden. Onder de kerktoren moesten we weg en nu woonden we in Vragender, in de vierde vluchtwoning. De weekendarts bespeurde mijn twijfel en zijn antwoord was dan ook: ga morgen maar naar je huisarts. De volgende dag belde ik de huisarts voor een afspraak. Hij wist ervan en raadde mij aan om en paar dagen later de test te doen omdat de ring dan duidelijker zou zijn (de ring was nog meer verbleekt). Het vervelende was dat die we die week verder moesten vluchten, wat ik ook vertelde. We woonden in een vakantiewoning en die was verhuurd wat we voordat we er ingingen wisten. We hadden de helft van een boerderij gehuurd in het buitengebied van Ruurlo en in een andere gemeente. Ik ben niet geweest voor de bloedtest en heb mijn kop in het zand gestoken. Ik moest om alles onder controle houden voor de rest van de week. Maandag kon nog net. De huisarts begreep het niet ( hij wist van de moeilijke situatie waarin we zaten) en ik ben niet geweest.
Pas in 2013 kreeg ik klachten die niet konden komen van de elektromagnetische velden want hier was het ‘schoon’ volgens de meter. De symptomen van de ziekte van lijken veel op de symptomen van elektrogevoeligheid alleen de vreselijke pijn in de rug en het rommelige huis staan niet bij elektrogevoeligheid beschreven en had ik ook nog nooit gehad en nu wel. De klachten beschreven bij de ziekte van lyme welke ik ook had zijn:
-de plotselinge stekende gewrichtsaandoeningen. (vooral de enkel waardoor ik door de benen zakte);
-ernstige vermoeidheid;
-geregeld verlammingsverschijnselen in gezicht en ledematen;
-krachtverlies in de benen (niet meer de kracht om op te staan uit gehurkte houding);
-slecht kunnen lopen (lijkt op ataxie);
-felle (zenuw)pijnen wat ik vliegende pijn noem;
-kramp in nek, middenrif, benen en tenen;
-niet goed kunnen denken, onthouden en concentreren (desinteresse voor het nieuws);
-problemen met spraak (niet de woorden kunnen vinden);
-afnemend en veranderend zicht (lichtflitsen en wazig zicht);
-het nog slechter verdragen van licht en geluid;
-de pijn onder in de rug;
-het steeds meer rommelige huishouden;
-het verlies van interesse voor het leven
-het verlies van libido.

Chronisch
Op de site van stichting tekenbeetziekten http://www.tekenbeetziekten.nl/symptomen/ lees ik;
men spreekt over het algemeen van chronische Lyme-borreliose bij een ziekteduur van meer dan een jaar. Het is dus chronische lyme.

Wat kan ik dan zelf nog doen
Als er een rode ring (erythema migrans -EM) wordt geconstateerd is er vrijwel zeker sprake van Lyme-borreliose volgens de site van stichting tekenbeetziekten. Hulp (overleg) van artsen is moeilijk in Nederland voor mij. Door mijn elektrogevoeligheid kan ik nergens zijn (2009 nog een beetje). Overal is het draadloze aanwezig en door ervaring weet ik dat de onzichtbare, onhoorbare, reukloze elektromagnetische velden van het draadloze de lyme triggert en de klachten verergeren. Zo erg dat ik totaal mijn spraak verlies (twee keer gebeurd) en door de felle pijn in de enkel door de benen zak en val. Dus wat kan ik zelf doen als ernstig elektrogevoelige en de spirocheet Borrelia burgdorferi, de veroorzaker van de ziekte van lyme, in mijn lijf?

Zelf dokteren
Na veel gelezen te hebben, veel gecombineerd en nagedacht probeer ik dagelijks:
-Drie biologische CBD (cannabidiol) capsules van tien mg. of wietolie. Een niet psychoactieve cannabinoïde die geïsoleerd kan worden uit hennep ofwel cannabis. Veelvuldig onderzoek heeft aangetoond aan dat CBD ontstekingsremmend, zenuw-beschermend, anti-epileptisch en spierontspannend kan werken. Volledig bewust van het feit dat de wietolie niet kan genezen maar dat het wel ingezet kan worden om het leven met deze ziekte te veraangenamen en de symptomen ervan te verlichten. Daar ga ik voor met als doel dat ik misschien weer kan wandelen of nog een hoger doel; fietsen. Misschien weer autorijden?
-Colloïdaal zilver (CZ) of zilverwater genoemd. Van colloïdaal zilver is bekend dat het buiten het lichaam diverse micro-organismen doodt en dat het drinkwater zuivert. Voor de ontdekking van penicilline was colloïdaal algemeen in gebruik als antibiotica.
-Spirulina (Chlorella). Een blauwgroene zoutwateralgen die de basis vormen van spirulina. Eén felgroene tabletje wat dankzij de aanwezige chlorofyl de natuurlijke reiniging van het lichaam ondersteunt, het bloed basisch maakt (met een zuurgraad (pH-waarde) van minder dan 7), en het immuunsysteem versterkt Daarnaast kent spirulina nog talloze andere toepassingen, waaronder verlichting van allergieën en regulering van de bloedsuikerspiegel. Bovendien ben ik mijn leven lang al vegetariër en vegetariërs lopen het risico op een tekort aan vitamine B12, vitamine D2, ijzer en/of calcium en spirulina is een superfood door zijn enorme hoeveelheid gezonde voedingswaarden zoals ijzer, calcium eiwitten en vitaminen.
-neusspray vit. B12. Een aantal klachten en het feit dat ik mijn hele leven al vegetariër ben lijken op te weinig vit. B12 door de volgende klachten:
-Tintelingen, doof gevoel (de verlammingsverschijnselen, zenuwpijn en uitvalsverschijnselen;
Concentratiestoornissen, geheugenproblemen;
-Afasie: niet op de juiste woorden kunnen komen, verkeerde woorden gebruiken, verspreken;
-Ataxie: onverklaarbaar vallen, of ergens tegen aan lopen, verlies van positiegevoel, dingen omgooien, struikelen, moeilijk lopen (net of je dronken bent).

Te fanatiek?
Na een aantal dagen dit gebruikt te hebben merk ik een verergering van de klachten. Slechter lopen, meer vliegende pijnen, krampen en een gevoel of ik in een luchtbel zit. Zou het eerst slechter moeten gaan net als bij een homeopathisch middel? Dan komt er een mail van een goede kennis die weet wat ik probeer: pas op voor een herxheimer reactie!
Tijdens het gebruik van antibiotica of supplementen kunnen de klachten toenemen door een Jarisch-Herxheimer reactie. Een plotselinge toename van symptomen kan zich voordoen binnen enkele uren, de volgende dag of binnen enkele weken na het starten van de behandeling. De Herxheimer reactie wordt veroorzaakt door het afsterven van de bacterie, wanneer een lichaam te snel ontgift (het positieve is dat het werkt!) en er meer gifstoffen vrijkomen dan het lichaam in staat is om uit te scheiden. Lymesymptomen kunnen hierdoor verergeren, maar ook niet eerder opgemerkte klachten of klachten die in het begin van de ziekte had, kunnen ontstaan. Uiteindelijk worden gif- afvalstoffen o.a. door de bloedbaan afgevoerd.

Oeps, waarschijnlijk dus teveel colloïdaal zilver? Maar even laten staan dan. Want de ziekte van Lyme is een geduldzaak en het advies is: stapje voor stapje ontgiften.

Wat kun je nog meer doen om je afvalstoffen kwijt te raken
-Veel water of kruidenthee drinken.
-Transpireren door gebruik te maken van beweging, sauna.
-Het mijden van lichaamsvreemde chemicaliën en slechte voeding (o.a. junkfood, suikers, aspartaam in zoetjes, light producten, kauwgum, frisdranken, fluor in tandpasta en amalgaam in de tanden, is een zware metalen belasting).
-Veel zon (pas op voor verbranding en zonneproducten sluiten weer de huid af en zitten vol met chemicaliën). Dus zon met verstand.