Hoe fijn en waardevol waren in het verleden de feestdagen. Feestdagen als Moederdag, Vaderdag, Pasen, Hemelvaart, Pinksteren, Kerstmis, Valentijnsdag en de verjaardagen. Valentijnsdag werd extra bijzonder omdat in 1986 de oudste zoon op 14 februari geboren werd. Het maakte me moeder, heel bijzonder en bewust van het feit dat ik moeder mocht worden en dat we als ouders vanaf toen de taak kregen om een kind te mogen begeleiden in het leven. Gelukkig wist ik toen niet dat je elektrogevoelig kunt worden van alle de draadloze technologiën. Boodschappen doen was een makkie en zo´n ervaring rijker met soms een dwarse peuter erbij. Wel even een briefje maken om niets te vergeten. Totdat we in 2003 gingen verhuizen met ons gezin van vier personen onder een kerktoren. Helaas er zaten zendmasten op voor de mobiele telefonie wat we niet wisten. Niemand had dit ons verteld en nergens was bekend gemaakt wat deze elektromagnetische velden kunnen aanrichten voor de gezondheid. Wist ik toen wat ik nu weet dan was de woning nooit gekocht. Tegenover de eerste verdieping (slaapkamers) van onze woning stonden namelijk twee van de drie antennes 900 MHz. waar later nog een van drie antennes van de 18MHz. bij kwam. Het duurde dan ook niet lang voor de eerste problemen kwamen. Natuurlijk ga je eerst de medische molen in en het kwam erop naar dat artsen keihard zeggen; sorry, maar we kunnen u niet helpen. Totdat ze op je werk wifi en DECT-telefoon plaatsen en merk dat je lichaam erop reageert, rest jouw niets anders dan ontslag te moeten nemen (in 2008 was de RI&E nog niet zover). Twee jaar onderzoeken moest ik dan ondergaan om andere ziektes uit te sluiten. Maar ziekenhuizen waren ook taboe dus ik had geen andere keus dan eigen ontslag te nemen van het mooiste beroep van de wereld.  Eind 2009 kopen we een woning waar geen masten in de buurt staan is het zaak om een arts te vinden, een tandarts, werk en nieuwe kennissen. Dit is niet gelukt (er komt zelfs na acht jaar wonen een mast in dit dorp). Een supermarkt moet waar we de wekelijkse boodschappen halen moet je ook zoeken. Welke voelt het best en welke geeft de minste klachten. Al snel was het om een tijdstip te kiezen wanneer het niet zo druk is. Zaterdag tegen negen uur. Het lukt nog steeds maar de feestdagen zijn een crime. Zo druk en zoveel mensen die een extra stralingsbelasting geven door alle aanwezige smartphones. Waar ik een geschreven lijstje bij me heb wat ik nodig heb, hebben ze nu een boodschappenlijst op de werkende smartphone . Waarom weten mensen niet dat ik een klap tegen mijn benen krijg als ik erlangs loop en dan met de feestdagen me niet goed voel? Constant druk en zo opgeladen dat het dagen duurt voordat het nare, gekwetste gevoel eruit is. Voor Pasen, Kerstmis of Pinksteren boodschappen in huis halen zijn een hel voor een elektrogevoelige. Ik voel me gemarteld als weer thuis ben. Zouden mensen dat weten en zouden ze dan nog de smartphone gebruiken?

MAG ER EEN VERBOD OP DE DEUR VAN DE SUPERMARKT: VERBODEN VOOR DE MOBIEL?