De coronapandemie, coronacrisis of COVID-19-pandemie is de wereldwijde verspreiding in 2020 van het nieuwe coronavirus COVID-19  en de ingrijpende gevolgen voor de samenleving. De veroorzaker is SARS-CoV-2 zorgde wereldwijd voor quarantainemaatregelen.

Ook in Nederland gingen op 15 maart 2020 zondagmiddag om 18.00 uur, plotseling alle deuren van de horeca dicht. Ook allerlei andere instellingen zoals coffeeshops en sauna’s moesten onmiddellijk de deuren sluiten. Alle scholen en de kinderopvang bleven de volgende morgen dicht met de appendix dat opvang geregeld moest worden voor kinderen van mensen die in cruciale sectoren werken, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg of bij de hulpdiensten. Nederlanders worden geacht om binnen te blijven, de intelligente lockdown. Per 1 juni 2020 mogen horecagelegenheden weer maximaal 30 gasten (exclusief personeel) ontvangen op reservering en met inachtneming van 1,5 meter afstand van elkaar. Voor terrassen geldt geen maximum aantal personen meer maar wel moet iedereen 1,5 meter afstand van elkaar houden. Per 1 juli 2020 mogen restaurants maximaal 100 personen verwelkomen (exclusief personeel), wederom alleen op reservering, met inachtneming van 1,5 meter afstand.

Andere maatregelen
Maatregelen die volgden na 15 maart 2020 om te voorkomen dat mensen dicht bij elkaar zijn en zo het virus zouden kunnen verspreiden zijn dat:
-alle sport- en andere evenementen worden afgelast;
-alle niet-noodzakelijke winkels werden gesloten;
-woon-en zorgcentra ‘s hun deuren sluiten en bezoek is niet langer welkom is (daarmee wordt geprobeerd om de bewoners, veelal op leeftijd of met een kwetsbare gezondheid, te beschermen tegen het coronavirus);
-tv-programma’s, zoals talkshows zonder publiek worden opgenomen of voorlopig stoppen;
-samenscholing verboden is;
-de anderhalvemetersamenleving zijn intrede doet;
-een uitvaart of huwelijksvoltrekking buiten het verbod op samenkomsten valt, maar dat er maar maximaal 30 mensen bij aanwezig mogen zijn. Per 1 juni 2020 mogen mensen buiten weer samenkomen als ze 1,5 meter afstand houden. Bruiloften met meer dan 30 personen (tot een maximum van 100 personen) kunnen vanaf 1 juli 2020 doorgaan, mits deze allemaal op minimaal 1,5 meter van elkaar kunnen zitten;
-het strikte advies is om zo mogelijk thuis te blijven en thuis te werken.

Noodhospitaal
De intensive care (IC) van alle ziekenhuizen in Nederland, worden flink opgeschaald.
Om te voorkomen dat de IC’s vol komen te liggen worden uit voorzorg ook naar andere ziekenhuizen gebracht en zelfs naar Duitsland. Eind maart worden in alle haast noodhospitaals opgebouwd in Rotterdams Ahoy en het MECC in Maastricht.

Na twee maanden
Een lange tijd afgezonderd zijn is voor iedereen mentaal zwaar. Thuis stapelen de problemen zich op doordat hele gezinnen thuis werken. De situatie is voor veel mensen somber, angstig, onwerkelijk en/of gespannen. De Rijksoverheid en anderen geven veel tips hiervoor in de krant en op TV zoals;
-kom je niet uit een negatieve spiraal zoek dan contact met een getrainde vrijwilliger of professionele hulpverlener;
-duren ontstane klachten langer, raadpleeg de huisarts. De huisarts kan snel de juiste soort hulp bieden en doorverwijzen naar andere hulpverleners zoals een psycholoog of een therapeut;
-het aanbieden van structuurplannen over hoe een dag in te delen;
-zoek betrouwbare informatiebronnen, zoals de websites van de Rijksoverheid, de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) of het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Verzamel informatie waarmee u kunt bepalen hoeveel risico u echt loopt, zodat u redelijke voorzorgsmaatregelen kunt treffen;
-somber of gespannen door het coronavirus? Praat er samen over met mensen in uw omgeving. Of bel één van de hulplijnen om te praten over uw angstige gevoelens;
-GGZ-instellingen bieden op hun websites zelfhulpprogramma’s aan;
-thuis bewegen. Filmpjes hoe je thuis bewegen kunt verschijnen voor jong en oud;
-de tv programma’s hebben het alle dagen over de corona uitbraak met de slogan: alleen samen kunnen we het bestrijden.

Het land ligt lam
De overheid legt het Nederland lam. Het is de democratie die wegvalt want overheden nemen het heft in handen. Ondertussen gaat de uitrol van 5G gewoon door. Zogenaamd is het vooral in coronatijd een vitaal beroep. Een beroep dat nodig omdat de mensen moeten communiceren door beeldbellen en video’s sturen met de smartphone. Door 112 dat overal bereikbaar moet zijn in deze coronatijd wordt er gezegd. En stiekem gebeurd de uitrol voor het 5G netwerk wanneer iedereen in Nederland thuis zit. Veelal door buitenlandse arbeiders die bestaande zendmasten gereedmaken voor de ontvangst van 5G op de techniek van 4G en nieuwe antennes plaatsen. Want de Nederlander zit binnen te balen en somber te worden van het zo lang binnen zitten.

De volledige lockdown langzaam loslaten
In mei start het begin om langzaam uit de volledige lockdown te geraken. Voorzichtig beginnen scholen weer en rijdt het openbaar vervoer. Dit alles uitgaan van de anderhalve meter afstand houden. Erg moeilijk maar ooit zal het zijn: weet je toen tijdens de coronacrisis? Wat een tijd was dat!

Levenslange lockdown
Mensen die lijden aan EHS (elektrogevoeligheid) ondervinden dagelijks gezondheidsklachten wegens de bestaande draadloze communicatiemiddelen als 2G, 3G, 4G, wifi en smartphones overal. De uitrol van 5G zal hun toestand alleen verergeren en voor de mensen met EHS is het een levenslange volledige lockdown.

Geen hulp voor de elektrogevoelige
Want over de materie elektromagnetische velden is de overheid angstvallig stil. Daar waar de overheid en anderen in coronatijd dagelijks ‘betrokken’ waren met de bevolking, laten ze de elektrogevoeligen in de steek. De overheid wil geen paniek zaaien. Overheid, verslaggevers voor TV en kranten maken mensen in Nederland ook niet wijzer en gooien alles op het feit dat de blootstelling aan alle elektromagnetische ver onder de normen van het ICNIRP (International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection) blijft. Dit terwijl veel artsen waarschuwen dat het naast een thermisch effect geeft (wat het ICNIRP in 1989 heeft bepaald) een biologisch effect geeft bij een mensenlichaam en flora en fauna. En artsen kunnen niet helpen omdat elektrogevoeligheid zogenaamd niet bestaat en in ziekenhuizen waar volop draadloze apparaten staan te stralen door gebruik van wifi voor alle tablets van artsen en bezoekende mensen met hun smartphones, worden elektrogevoeligen nog zieker. En zo is er al jarenlang een volledige lockdown ontstaan voor de elektrogevoelige. De lockdown door de coronavirus gaat over maar de elektrogevoelige blijft zitten in de lockdown.

Hoe de elektrogevoelige te helpen
Het zou mooi zijn dat er regels komen, net als bij het roken, dat er een verbod komt om de smartphone te gebruiken. Vooral bij openbare gebouwen en vervoer. Ziekenhuizen en arts- en tandartspraktijken. Vakantiehuisjes waar geen wifi wordt aangeboden en de smartphone verboden is. Vliegtuigen die al langer not done zijn. Geef duidelijkheid en laat mensen dan kiezen wat de voorkeur is, met of zonder draadloos gebruik. Dat een proces tegen de uitrol van 5G eerlijk verloopt en niet het begin wordt van een nieuwe pandemie. En om even een ‘complotdenker’ (lees iemand die zijn verstand gebruikt) te zijn: ik denk dat de coronapandemie veroorzaakt is om de uitrol van het 5G-netwerk te bewerkstellingen zonder massale protesten en helaas een beetje uit de hand gelopen is. Bewust uit de hand gelopen vind ik nog te moeilijk om te geloven.

Wonen
Naast het doorgaan van de uitrol van 5G wat 25 mei 2020 de uitslag is van een rechtszaak tegen de uitrol van 5G:
-geef de elektrogevoelige een gebied zonder de kunstmatige elektromagnetische velden om te kunnen wonen. Een witte zone. Een gebied zonder zendmasten, zonder wifi en zonder slimme meters en met een gasaansluiting (wat de overheid ook niet wil). Bouw huizen om te huren of te kopen waar niet de onzekerheid bestaat dat er een mast gebouwd kan worden omdat mensen er geen draadloos bereik hebben.
-waar geen smartphone gebruik is toegestaan in winkels en een gezondheidsgebouw. Waar artsen werken zonder tablets en smartphones. Het noodhospital in de coronatijd werd ook in een paar dagen uit de grond gestampt dus het is mogelijk.

                           Laat elektrogevoeligen ook uit hun lockdown komen.

https://vehs.be/corona-en-5g-geen-complot-wel-dreigt-een-levenslange-lockdown-voor-elektrohypersensitieven
foto: https://pixabay.com/nl/photos/butterfly-hand-glas-fles-gevangen-761637/
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/zorg/somber-of-gespannen-door-het-coronavirus