Rode bloedlichaampjes bevatten het molecuul hemoglobine en geven bloed de rode kleur. Van alle bloedcellen in ons lichaam, zijn de rode bloedcellen (erytrocyten) het meeste. In elke rode bloedcel bevinden zich circa 270 miljoen hemoglobinemoleculen (elke hemoglobinemolecuul kan maximaal 4 zuurstof (O2) of 4 koolstofdioxide (CO2) moleculen binden.

Hemoglobine
De rode bloedcellen, met het molecuul hemoglobine, zijn er dus om zuurstof en koolstofdioxide te transporteren door het lichaam. Daarvoor bezitten de rode bloedcellen dus het speciale eiwit, hemoglobine. Hemoglobine bevat dan ook hele kleine ijzerdeeltjes. Deze zogeheten ijzer-ionen die  ervoor zorgen dat hemoglobine magnetische eigenschappen heeft. Door de hemoglobine kan het bloed zuurstof op een natuurlijke manier transporteren.

Hemoglobine is zelfs nog beter in staat om koolstofdioxide te binden en te vervoeren dan zuurstof. 

Het geldrol-effect of rouleaux-effect door draadloze apparatuur
Maar onder invloed van de technische elektromagnetische velden (van alle draadloze) van de laatste jaren, wordt ons bloed echter dikker en gaat samenklonteren; het geldrol-effect, rouleaux-effect of bloedklontering. Behalve door opname van andere op den duur giftige stoffen zoals fluor, chloor, kwik, aluminiumoxide (vaccins), wordt nu ook het rouleaux effect veroorzaakt onder de invloed van de technische elektromagnetische velden (EMV) van alle draadloze technieken. Het is vaak hoe ouder hoe groter de opstapeling alle van giftige stoffen en voor de EMV; hoe dichter bij de bron hoe hoger de opstapeling van deze giftige stoffen zal zijn, tot de emmer overloopt https://stralingsleed.nl/blog/factoren-die-de-emmer-vullen-totdat-die-overloopt-met-ehs-tot-gevolg/. Draadloze straling van o.a. 2G, 3G, 4G, 5G, wifi, smartphone, IoT, DECT-telefoon en alle draadloze apparatuur die mensen gebruiken.

                                                                                Het rouleaux-effect
Wat is dan het rouleaux-effect?
Normaal gesproken zwermen de rode bloedcellen uit naar de bloedbaan waar ze door het plasma vervoerd worden door het lichaam. Onder invloed va o.a. draadloze straling gaan ze bij elkaar klonteren. Als kwartjes in een geldrol worden de cellen op elkaar gestapeld. Het bloedeiwit fibrinogeen houdt deze rollen bij elkaar. De krachten die de cellen bijeen houden zijn klein en de stapeling treedt dan ook alleen maar op in aderen met een lage bloedstroomsnelheid. Het gevolg is echter dat de bloedtoevoer naar de organen verstoord wordt of zelfs stagneert. De rode bloedcellen kunnen de weg door de haarvaten niet meer vervolgen door de klontering. Het resultaat is dat de lichaamscellen geen zuurstof ontvangen en afvalstoffen niet getransporteerd kunnen worden. Dit heeft ook gevolgen voor de witte bloedcellen, waardoor de weerstand tegen micro-organismen en ziekten vermindert. Dit geldt niet alleen voor de functies van het bloed, transport van voeding en zuurstof maar ook voor transport van hormonen en afvalstoffen.

Samenklontering van de rode bloedcellen is te zien met donkerveld microscopie*
Donkerveldmicroscopie (dark field microscopy) is een vorm van microscopie waarbij het preparaat zodanig wordt belicht dat er geen ander licht dan dat van het preparaat (in dit geval de rode bloedcellen) zelf in het beeldveld kan komen. Via donkerveldmicroscopie zijn de samenklonteringen van de rode bloedcellen (geldrol-vorming) goed te zien. De rode bloedcellen klonteren aan elkaar door tegengestelde ladingen en geven een warrig beeld na gebruik van de mobiele telefoon die gebruikt maakt van radiogolven, microgolven, infrarood en ultraviolet (5G smartphone).  

Zuurstofopname bemoeilijkt
Het gevolg is dat de bloedtoevoer van de rode bloedcellen naar de organen wordt verstoord of zelfs stagneert. De rode bloedcellen kunnen de weg door de haarvaten niet meer vervolgen met als resultaat dat de lichaamscellen geen zuurstof ontvangen en de afvalstoffen niet meer getransporteerd en verwijderd kunnen worden. Deze verstoorde bloedtoevoer geeft een laag zuurstofgehalte in het bloed en afvalstoffen die niet afgevoerd worden geven klachten zoals vermoeidheid, bleekheid en kortademigheid. Het vocht in de longen, hersenen en andere delen van het lichaam met zeer kleine haarvaten kan gewoon niet weg. Ook verliezen de witte bloedcellen hun scanfunctie. Door deze effecten wordt het immuunsysteem lamgelegd en beschermd het lichaam niet meer tegen ziekteverwekkers, zoals virussen, bacteriën, schimmels en parasieten. 

Toeval?
In combinatie met de ‘adembenemende’ mondkapjes tegen de corona-verspreiding, kan dat leiden tot een teveel koolstofmonoxide in de opnieuw ingeademde gassen die in het mondkapje achterblijven, vanwege de slechte doorlaatbaarheid van een mondkapje. Het lamleggen van het immuunsysteem dankzij 5G?

En draadloos?
Ook is bijna iedereen lange tijd ‘in lockdown’, thuis aan het leren of aan het werk. Allemaal plekken waar het stikt van de draadloze apparaten. Want overal staat de wifi-verbinding aan en werken de meeste mensen en kinderen draadloos achter hun beeldscherm en communiceren draadloos met de buitenwereld. Nog geen wifi? Geen punt want de telecombedrijven bieden tegen een klein bedrag of zelfs gratis super-wifi punten aan. Staat er veel draadloze apparatuur dan zorgen de kunstmatige elektromagnetische velden alleen maar voor het rouleau-effect tot de emmer overloopt. Over drie jaar of nog eerder?  En dan te bedenken dat het in een ziekenhuis stikt van de draadloze apparaten om patiënten heen.

De mondkapjes en het massaal draadloos werken thuis werken door de lockdown, is een versterking van een nadelig gezondheidseffect. Het veroorzaakt een zuurstoftekort in het lichaam. In combinatie met het draadloos werken is iedereen een potentieel elektrogevoelige.

https://www.transitieweb.nl/straling/het-rouleaux-effect-de-echte-oorzaak-van-de-coronacrisis/ https://corona-nuchterheid.nl/bronnen/magda-havas-over-5g-en-rouleaux-effect/
https://stralingsleed.nl/blog/geldrol-effect-in-het-bloed-door-elektromagnetische-velden-of-het-rouleaux-effect/
Foto:https://www.ankamertens.nl/post/uitleg-levende-bloedanalyse Foto:http://www.rexchimex.com/2018/02/the-relevance-of-rouleaux-formation.html
https://corona-nuchterheid.nl/bronnen/magda-havas-over-5g-en-rouleaux-effect/