Van een lieve kennis krijg ik een mail. Een mail om actie te voeren tegen de drie telecombedrijven in Nederland, die volgend jaar al willen starten met 5G. 5G over de al bestaande netwerken van 4G en 4G+ (of LTE-M). LTE-M (Long Term Evolution Mobile is de opvolger van 4G en de voorloper van 5G. LTE-M maakt het mogelijk om apparaten aan het internet te verbinden (IoT). 4G+ waar toen deze geactiveerd werd in 2017, een aantal mensen die al elektrogevoelig zijn, verbrandingsverschijnselen (met name in het gezicht, van kregen. Zelf had ik ook een nul-meting laten verrichten mei 2018, toen bekend werd dat er een mast zou komen in de Heurne. Eerst hoe de straling was toen er geen mast was en de bedoeling was nadat de mast geactiveerd zou zijn in mei 2019. De inwoners van De Heurne wilden echter meerdere providers op de mast, omdat de KPN in hun ogen, te duur is. Die komen niet en ik vrees dat ze allang bezig zijn met voorbereidingen om de mast met 5G gateways (een antenne array) te voorzien. Geen zorgen voor de dag van morgen is toch een spreekwoord die in dit geval, niet terecht is. Nog een mooie: de mens lijdt het meest aan het lijden dat ie vreest. Het ziet er niet rooskleurig uit voor de al bestaande elektrogevoeligen en ik meld me aan.

De mail van de nationale Bond tegen Overheidszaken (NBO):
Zoals je weet zijn KPN, T-Mobile en Vodafone momenteel druk bezig met voorbereidingen om 5G uit te rollen. Dit nieuwe mobiele netwerk wordt gepresenteerd als een mooi geschenk voor ons, omdat het ons in staat zal stellen een film in twee seconden te downloaden op onze mobiele telefoon. Ook kunnen we daardoor straks in slimme auto’s rijden.

Zoals je ook weet, is dit maar één kant van de zaak. De elektromagnetische straling die bij het gebruik van 5G vrijkomt, is waarschijnlijk slecht voor je gezondheid. In Maastricht wordt 5G getest en daar vluchten mensen hun huis uit vanwege de gezondheidseffecten die zij ervaren. Het 5G-netwerk gaat bedrijven en overheid in staat stellen om jouw gedrag in belangrijke mate te monitoren, wat een verregaande inbreuk betekent op jouw persoonlijke levenssfeer. Het 5G-netwerk kan zelfs gebruikt worden om energie als wapen tegen jou in te zetten.

De Nationale Bond tegen Overheidszaken van Jordy Zwarts is vandaag een actie gestart die tot doel heeft de introductie van 5G te blokkeren. Dit met behulp van het recht. De Bond heeft een verbintenis opgesteld die wettelijk van kracht wordt zodra een telecombedrijf 5G activeert. Onderdeel van die overeenkomst is een dagvergoeding die het telecombedrijf dan aan de wederpartij moet betalen. Heb je zo’n contract tijdig naar het telecombedrijf opgestuurd, dan sta je in je recht om desnoods voor de rechter je dagvergoeding op te eisen.

Als er maar genoeg mensen meedoen aan deze actie, dan betekent dit dat de telecombedrijven een serieus financieel probleem hebben.
De methode die de Nationale Bond tegen Overheidszaken hanteert, is gebaseerd op eerder succes van de Bond inzake de Zorgverzekeringswet.

Je kunt je bij de actie aansluiten door hier [http://www.bondoverheidszaken.nl/5g-aansprakelijkheidstelling-incl.-dagvergoeding.html] te klikken. De actie loopt van 27 september t/m 31 oktober. Binnenkort gaat de Bond ook de politici aanpakken.

Met vriendelijke groet,

Voorzitter Nationale Bond Overheidszaken
J. Zwarts

Tel: (+31) 06 12567430
Website: www.bondoverheidszaken.nl

Voortgang
4oktober 2019

Op vrijdagavond 27 september startte de actie en op donderdag 3 oktober werd het genoemde aantal van 1.429 deelnemers bereikt – in minder dan een week tijds.

De aansprakelijkheidsactie van de NBO loopt tot en met 31 oktober. De Bond gaat binnenkort ook politici en ambtenaren aanpakken. Zwarts benadrukt dat het eerste doel van de actie is om de introductie van 5G te blokkeren. Als het tot dagvaarding van de telecomproviders komt, dan zal de NBO behalve de dagvergoedingen óók het stopzetten van 5G eisen.

Facebook heeft Zwarts de toegang tot het account van de Bond ontzegd en toen hij een nieuw account wilde openen, en het techbedrijf maakte dat onmiddellijk ongedaan.
‘Kennelijk doen we iets waar de gevestigde orde niet blij mee is’ zegt Zwarts.

30-12-2019
Meer dan vierduizend mensen hebben zich aangemeld bij de Nationale Bond tegen Overheidszaken.