21 februari 2019 schreef ik: Help! Slecht bereik pas geactiveerde mast in De Heurne

Dat er op drie december 2018 een zendmast voor de mobiele communicatie geactiveerd is op 2,5 kilometer afstand en een aantal bewoners van de Heurne nóg steeds klachten hebben over slecht bereik in de Heurne ondanks de vaste verbinding, GSM mast 900, UMTS en LTE van KPN. Ze willen ook antennes van T-Mobile, Vodafone en Tele2. Ik weet nu waarom. De bellessen die toenmalig minister Kamp beloofde in 2015, zijn nooit geweest. Lessen waaruit zou blijken dat je éérst moet kijken van welke telecomprovider de antennes het dichtst bij staan en dáár een abonnement van moet kopen. Neen, de mensen willen geen KPN (is 17-5-2019 nog de enige provider met antennes)-abonnement want die zijn het duurst. Geen bereik maar wel klagen. Wij hebben wel bereik (volgens de HF meter want een smartphone hebben we niet) en moeten nu nog meer de woning afschermen.

21 februari schreef ik dat ik weet dat ik hier weg moet wezen. Dat vooralsnog Tonnie weer gaat afschermen met gaas tegen de elektromagnetische (straling) die bij ons dus in de woonkamer en slaapkamer binnen komt. Het afschermgaas is gelukkig in de buurt van de Heurne te koop bij:

Wire Weaving Dinxperlo (voorheen Metaalgaasweverij Dinxperlo) en heet EMI/RFI shielding.

Tel: 0315 659805

e-mail:dinxperlo@wirewaeving.com

 

EMI/RFI shielding

De beschrijving op de site Wire Weaving over het shieldinggaas:

De exact geweven, fijnmazige en hoog transparante weefsels (geweven gaas) ook wel bekend onder de naam shieldinggaas, beschermen tegen elektromagnetische straling (elektro-smog). Dit gaas wordt toegepast in kooien van Faraday. EMI/RFI voor afgeschermde tenten, kamers en afgeschermde huizen.

Hoogfrequente straling  in de woning

Voor mij een te hoge belasting EMV kwam er binnen naast de tuindeuren en bij het raam erboven wat de slaapkamer is. Helaas zit er bij het slaapkamer raam geen HR++ glas in en moest er een oplossing verzonnen worden: een scharnierend voorzet latwerk ter grote van het raam met afschermgaas. Eronder een groot latwerk ter grootte van de muur met afschermgaas die al eerder bevestigd is toen de straling van de DECT-telefoon van de buurvrouw binnen kwam. En weer hebben we maar eco-DECT’s gekocht voor de buurtjes voor de zekerheid. Nu maar goed dat de bescherming er voor zat. In de slaapkamer blijft helaas straling binnenkomen (ver onder de wettelijke norm) en weer zijn we genoodzaakt om daar weg te zijn (binnen de eigen woning). En gelukkig hoef ik nu niet te slepen met de matras want we gaan samen naar de logeer kamer. Op de logeerkamer zit HR+ glas in en hebben we al langer afgeschermd met Yshield raamfolie. Achter het logeerbed bed staat ook stralings-werend gaas (niet definitief) en zegt de HF meter dat het nul is.

Hoogfrequente straling op het terras

Al langer hebben we tegen de schutting stralingswerend gaas. De schutting die geplaatst is om contact met de campinggasten te mijden. Het vrije uitzicht verdween daardoor, maar elke keer wanneer het campingseizoen begon te vrezen voor een praatje met campinggasten, had ik geen zin in. Toen de schutting er al stond waren het de elektromagnetische apparaten die steeds meer werden gebruikt door campinggasten en natuurlijk door de schutting heen kwamen. Met toestemming van de buren is de schutting toen ‘behangen’ aan de kant van de camping met stralingswerend gaas. De veranda tegen de camping aan was namelijk vaak niet te gebruiken. Het terras als verlenging van de kamer, bleef ‘schoon’ en we konden daar heerlijk onder de parasol zitten bij zonnig weer. Helaas kan ik na de activering van de mast niet meer op het terras zitten en Tonnie vond dit niet kunnen. In maart was het twee weken zonnig weer met zelfs zomerse temperaturen. Heel Nederland blij, maar ik wilde me niet laten bestralen en bleef binnen. Gelukkig, gelukkig is Tonnie vindingrijk en heeft een soort kamerscherm van shieldinggaas gemaakt waardoor ik toch op het terras kan zitten. Het kamerscherm is verplaatsbaar.

Nu vrezen we de uitkomst van de uitslag van het zogenaamde slecht bereik bij sommige mensen. Moeten er daardoor meer antennes op de mast? Dan komen er meer elektromagnetische velden bij. Kunnen we dan de woning nog meer aanpassen? Is het spreekwoord niet: geen zorgen voor de dag van morgen? De waarheid achterhaald het spreekwoord: Ik heb zorgen voor morgen.