Laat 5G niet actief worden in Nederland. En dan bedoel ik 5G met de frequenties die Europa wil. De:
-700 megahertz (MHz). Deze frequentieband is vooral geschikt voor toepassingen voor Internet of Things (IoT);
-3,5 gigahertz (GHz). De meeste draadloze apparatuur is geschikt voor deze frequentieband;
-26 gigahertz (GHz). De 26GHz-band kan erg hoge datasnelheden ondersteunen.

In 2019 is in oktober 5G landelijk actief gemaakt op de 4G+ technologie. Op veel plekken in Nederland is een vergunning om te testen met een of twee frequenties zoals Europa het wil.

http://stralingsleed.nl/blog/5g-in-nederland-multiband-frequentieveiling-in-2020/
https://www.antennebureau.nl/antennes-en-techniek/5g-en-antennes.

Zo is er ook in Aalten (AAA) en bijzondere vergunning gegeven voor de 3,5 GHz. Maar wie maakt mij wijzer of de vergunningsvrije 60 GHz niet al landelijk actief is? Niemand! Daar waar mensen in ons land geen antwoord krijgen heerst onrust, angst en de neiging om het vertrouwen te verliezen. Vooral de nietszeggende antwoorden die doorlaten schemeren dat je geestesziek bent (het nocebo-effect en het zit tussen de oren). Antwoorden aan de mensen die netjes en fatsoenlijk hun mening geven over de elektromagnetische velden gegenereerd door 2G, 3G en 4G? Die ervaren dat er een vies spel wordt gespeeld en bang zijn dat dit weer gebeurd om 5G er door te drukken zoals 6-6-2006 met 3G: http://stralingsleed.nl/wp-admin/post.php?post=1352&action=edit

Complotdenkers? Neen, het zijn ervaringsdeskundigen. Mensen die een ander leven hebben door het ‘inzicht’ van instanties die erin Nederland toe doen. Dat een klein groepje mensen hier misbruik van maakt (de mensen die masten in brand steken) moeten ze zelf weten, heeft niets met mensen te maken die tegen 5G zijn. Het zijn mensen die tegen 5G die vaak al reageren op de vorige G-netwerken. Een journalist maakt het helemaal bont door met de term 5G gekkies te gooien. Ja, ons land heeft persvrijheid, maar mijn lezersreacties  over de materie straling, 2g, 3g en 4g, zijn zo vaak niet geplaatst dat ik eigenlijk afvraag of dat wel zo is. Mag de journalist dit wel en de burger niet? Natuurlijk ben ik tegen 5G en ja ik weet nu zeker dat er weer een vies spel wordt gespeeld en dat de uitbraak van het coronavirus hier een uit de hand gelopen deel van is, maar ik ben geen complotdenker en geen gekkie. Helaas, ben ik ervaringsdeskundig.

Want ik ben elektrogevoelig gemaakt
In 2003 (47) ben ik met mijn gezin (echtgenoot (49), oudste zoon van toen 17 en jongste zoon van 13 jaar, naar een landelijk dorp in de Achterhoek verhuist. Niet wetende dat er antennes voor de mobiele telefonie op de kerktoren zaten waar we ongeveer 200 meter vanaf kwamen te wonen. De antennes  waren ook bijna niet te zien omdat ze geschilderd waren in dezelfde kleuren als de stenen. Had mij dat toen maar iemand verteld dan was ons leven heel anders gegaan. In september 2003 ging de oudste naar het VWO voortgezet onderwijs in een andere stad. Na een poosje viel mij op dat hij totaal gedesoriënteerd thuis kwam. Of hij weer vrij had? Neen, ik kan er niet zijn. Ik kan de trap niet af, de pen niet vasthouden en ik moet daar weg. Maar je vertelt het niemand. Gelukkig overtuigde een toenmalige vriendin me dat wij de verantwoordelijke ouders zijn en wél moeten zeggen aan de schoolleiders. En gelukkig maar, want ook was de materie met EMV totaal nieuw in 2005: wij kregen alle medewerking (achteraf was de straalzender op het dak van de school met 32gigahertz, de ergste stoorzender naast alle DECT-telefoons en wifi op school, wat we toen niet wisten). Thuis was het slapen een groot probleem en we gingen het medisch traject aan. CT-scan, MRI-scan en een neuroloog die doodleuk vertelde: we hebben achter beide oren een ruimte gevonden, met vocht gevuld, maar die kunnen de klachten niet veroorzaken. Maar mijn kind voelt zich niet goed, doe wat!

Ik kwam toen, na lang zoeken bij de Stichting Elektrohypersensitiviteit (EHS)) terecht en we moesten we ons huis aanpassen. Aanpassen om de elektromagnetische velden van de masten op de kerktoren zoveel mogelijk niet in huis te hebben. Na 3,5 jaar wonen zakte ik door mijn benen op mijn werk. Het begin van mijn duidelijke gevoeligheid voor de elektromagnetische velden van de 900 MHz en onderhand ook de 1800 Mhz, die erbij geplaatst werden. Het zoeken naar een plek waar geen elektromagnetische velden in het milieu waren, begon en na 3,5 jaar werd de woning onder de kerktoren verkocht aan mensen die daar geen last van dachten te hebben. Ondertussen moest ik ontslag nemen omdat ik niet tegen de DECT-telefoon en de wifi kon op de vergaderplek van mijn werk (groepsleidster groep 1 en 2). Toen we eind 2009 een woning kochten in een omgeving zonder zendmasten kwam de verwerking van alle ellende. Een soort rouwperiode nadat de woning totaal was aangepast aan een elektrogevoelige. Eind 2018 kwam er helaas een einde aan een milieu zonder elektromagnetische velden en kwam er een mast in het landelijke gehucht. Blij dat ik het gered had (samen met de adviezen van Stefan van de Lelie, medisch milieukundige bij de GGD-NOG) dat de mast niet tegenover ons kwam te staan, zoals de bedoeling was. Maar het is teveel. Ik kan niet meer sociaal zijn in 2019, heel heel moeilijk lopen en heb veel pijn en kramp en sinds de tweede helft van 2019, veel jeuk. De mensen die zich geen raad weten nu het thuis blijven is in 2020, i.v.m. het Coronavirus, ervaren nu wat veel elektrogevoeligen al jaren moeten meemaken. De spotjes over wat nu te doen om de dagen door te komen, zijn ergerlijk voor een elektrogevoelige. Die zoeken al jaren naar sociale contacten (de smartphone moet uit wat niet gebeurd) en vragen al langer om spotjes van om mensen voor te lichten over de technieken van de draadloze communicatie. Hoe dat eigenlijk werkt en wat er verwacht kan worden (we ander anders de woning onder de kerktoren nooit gekocht. Ze noemden me in het begin een klokkenluider want ik wilde mensen waarschuwen: laat uw gezin niet overkomen wat mijn gezin onwetend is overkomen. Wat een tegenwerking moest ik ondervinden en beledigingen! Een complotdenker? Ik noem het een ervaringsdeskundige en vraag me af wat het meest relevant is: een wetenschapper of een ervaringsdeskundige. Misschien hadden de instanties die er toe doen, beter moeten luisteren. Want ja, ik heb het vermoeden nu dat mensen bewust blootgesteld zijn aan elektromagnetische velden. Is het daarom een verboden onderwerp om over te praten? Mogen journalisten er daarom niet over schrijven? Ik heb helaas het vermoeden dat de uitbraak van het Coronavirus te maken heeft met de uitrol van 5G. Complotdenken kun je voorkomen door openheid en eerlijkheid! Zie: http://stralingsleed.nl/blog/wat-is-elektrogevoeligheid-en-wat-instanties-verzwijgen-manuscript/, hoofdstuk 10. Wie maakt nu de complotdenker?

En wie gekkie zegt beledigd een heleboel mensen die ik wel ken en waar de overheid geen aandacht aan schenkt en niet naar luistert. Hoeveel aandacht krijgt nu het coronavirus? Ik word er niet goed van en wil het niet meer horen en zien. Een beetje aandacht van de overheid, TV en krant was noodzaak en gewenst. Misschien was de pandemie van de corona-uitbraak anders niet geweest? Natuurlijk heb ik respect voor iedereen en leef ik mee, maar veel mensen die elektrogevoelig zijn gemaakt mede door de schuld van de overheid, leven al jaren zo zoals nu iedereen de in de 1,5 meter periode. Mensen die elektrogevoelig zijn moeten de smartphone bezitters mijden met alle winkels, openbare gebouwen, openbaar vervoer en ik moest ontslag nemen van mijn werk. Dus al jaren nergens meer naar toe en binnen blijven en de overheid weet ervan. Die geven de toestemming aan de uitrol van 5G wat tijdens de corona-uitbraak massaal gebeurt in Nederland.