Rode bloedcellen
Wanneer rode bloedcellen in het bloed langzamer gaat stromen of zelfs stilstaan is te lezen in de medische wetenschapsartikelen dat het bloed gaat stollen en vervolgens gaat klonteren. Er ontstaan bloedstolsels waardoor er gevaarlijke verstoppingen in het lichaam ontstaan (het bloed gaat klonteren).

Gevaarlijk
Doordat het gaat klonteren wordt het bloed dikker en het niet meer genoeg zuurstof opnemen en vervoeren, niet meer genoeg afvalstoffen afvoeren en ook niet meer door de kleinste haarvaatjes stromen. Stollingen (de wetenschap spreekt bij stollingen van trombose) zijn dan het gevolg, een laag zuurstofgehalte in het bloed, afvalstoffen die niet afgevoerd worden waardoor het vocht in de longen niet weg kan en bloedvaten in longen, hersenen en andere delen van het lichaam met zeer kleine haarvaten, verstopt raken. Ook verliezen de witte bloedcellen hun scanfunctie en wordt het immuunsysteem langzaam lamgelegd.

Symptomen van rode bloedcellen die gaan stapelen
Door het stapelen van rode bloedcellen wordt het bloed dikker doordat het langzamer gaat stromen.  Hierdoor neemt de normale bloedcirculatie af en ontstaan er téveel rode bloedcellen die gaan samenklonteren. Hierdoor kunnen de volgende ongemakken ontstaan:
-hoofdpijn;
-geluid in de oren (tinnitus);
-duizeligheid en onscherp zicht;
-enorme vermoeidheid;
-onregelmatige hartkloppingen;
-jeuk;
-kramp in kuiten (trombosebeen);
-gevoelige kuiten (alsof ze opgeblazen worden).

Klachten die overeenkomen met een beginnende gevoeligheid voor elektromagnetische velden (EMV).

Oorzaken in de medische literatuur
Er zijn volgens de medische literatuur verschillende oorzaken mogelijk voor een stapeling van rode bloedcellen zoals:
-zuurstofgebrek door o.a. zwaar roken, hartfalen, longziekten en verblijf op grote hoogten;
-dehydratie (uitdroging). Wanneer iemand geen vocht binnen krijgt zal het bloed stroperiger worden;
-door de aandoening polycythaernia vera (PV), een zeldzame, chronische beenmergaandoening waarbij de aanmaak van rode bloedlichaampjes verstoord is.

Maar wat de wetenschap niet noemt is:
-de aanwezigheid in ons milieu van antennemasten voor de mobiele communicatie en al hun draadloze apparaten. Antennemasten met hun onzichtbare, onhoorbare en reukloze frequentiegoven, waar sommige mensen dus al wél op reageren (de elektrogevoeligen of EHS’ ers). Het feit dat Nederland zo goed als 100% dekking heeft voor deze mobiele communicatie en dat een elektrogevoelig iemand hiermee gedwongen in moet leven (in een democratisch land), klopt niet.

300 jaar geleden ontdekte Antoni van Leeuwenhoek wat schijnbaar vandaag de dag opnieuw ontdekt moet worden: (elektro)magnetische velden veroorzaken klontering van bloedcellen en noemen we: het rouleaux-effect*. Als kwartjes in een geldrol worden de rode bloedcellen (RBC ‘s) gestapeld. Het bloedeiwit fibrinogeen houdt deze rollen bij elkaar.

Dr. Alain Wibail, neuroloog in het ZOL (Ziekenhuis Oost Limburg) over waardoor bloedklonters ontstaan:
“Door straling van je mobiel, draadloze babyfoon of huistelefoon ontstaan bloedklonters. Je rode bloedlichaampjes gaan aan elkaar plakken. Je kan dan een hartinfarct of hersenberoerte, CVA, krijgen. CVA (Cerebrovasculair Accident) betekent letterlijk een ongeluk in de bloedvaten van de hersenen. In de volksmond spreken we van een beroerte: een herseninfarct waarbij een bloedklonter de toevoer van bloed en dus van zuurstof stopt.”

*Rouleaux-effect
Het rouleaux-effect heet het wanneer de rode bloedcellen zich gaan stapelen in het bloed van gewervelde dieren, in dit geval de mens. Het platte oppervlak van de schijfvormige rode bloedcellen geeft een groot oppervlak om contact mee te maken én om aan elkaar te kleven waardoor een rouleau wordt gevormd (ijzerrijk bloed zorgt dat het ‘plakt’). De aanwezigheid van een rouleaux (gestapelde bloedcellen) houd in dat de bloedstroom door het lichaam zal gaan minderen.

Bloedklontering door straling van 5G
In de huidige literatuur (2022) is de oorzaak van bloedklontering door bepaalde elektro-actieve stoffen zoals fluor, chloor, kwik, aluminiumoxide (vaccins). Maar wat niet algemeen bekend is en waar wetenschappers, (niet in dienst van de telecom),  voor waarschuwen is dat het rouleaux effect (bloedklontering) ook veroorzaakt wordt door de kunstmatig gemaakte straling gegenereerd door alle antenne masten. Vooral van de microgolven die gebruikt (gaan) worden voor de 5G antenne masten. Want ook door de kunstmatig elektromagnetische velden van alle draadloos gebruik, klonteren rode bloedcellen als geldrolletjes aan elkaar. Heel logisch eigenlijk, omdat er zit ijzer in ons bloed zit.

In 2004 waarschuwden wetenschappers (niet in dienst van de telecom) al dat de straling van mobiele telefoons de cellen kunnen beschadigen door de krachten die ze op elkaar uitoefenen, te vergroten. Deze waarschuwing betrof toen al voor de radiogolven gegenereerd door de 2G en 3G- antenne masten. 5G werkt nog anders dan zijn voorgangers namelijk met microgolven.

5G werkt anders dan de vorige netwerken
5G heeft een heel andere zendtechniek dan 4G, 3G en 2G. Verschillen die, net als de vorige zendtechnieken, niet onderzocht zijn op het biologisch effect voor mensen, dieren en planten.

Wat is er dan zo anders aan 5G?
De aard van de elektromagnetische straling (EM) is hetzelfde; de elektromagnetische golven zijn niet anders dan waarmee de oudere netwerken data verzenden. Alleen gebruikt 5G veel hogere frequenties, zoals de frequentie van 3,5 gigahertz (GHz) en 26 GHz en 60 gigahertz*.

*In juli 2019 werd een zeer belangrijke beslissing genomen op de Conference of Postal and Telecommunications Administrations (CEPT), een conferentie die wordt aangestuurd door de lidstaten in het Europese communicatiecomité. De baanbrekende beslissing van de Federal Communications Commission om de 57 tot 71 GHz-band te gebruiken voor 5G en dat er geen vergunning meer nodig is.

De antennes voor 5G
Een natuurkundige wetmatigheid zegt: hoe hoger de frequentie, hoe minder ver straling komt. Dus 5G heeft naast de antenne-installaties (Massive MIMO), veel kleinere masten nodig, dicht bij de bebouwing (slimm cells). Goed om iedereen elektrogevoelig te maken? Krijgt dan iedereen last van bloedklontering (pijn in de benen tot op den duur niet meer kunnen lopen)? Moet iedereen stoppen met werk en blijft er zo gewoon niemand over om de economie te dragen?

Bronnen;
https://www.gezondheidsplein.nl/aandoeningen/te-veel-rode-bloedcellen/item38112#:~:text=Bij%20te%20veel%20rode%20bloedcellen,is%
https://www.transitieweb.nl/straling/het-rouleaux-effect-de-echte-oorzaak-van-de-coronacrisis/
https://www.google.com/search?q=oorzaken+bloedklontering&oq=oorzaken+bloedklontering&aqs=chrome..69i57.12360j0j9&sourceid=chrome&ie=UTF-8
https://tweakers.net/nieuws/31879/straling-gsms-kan-schadelijk-zijn-voor-bloedcellen.html
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/3605203.stm
Beeld: Getty Images
foto; https://stralingsbewustoldambt.nl/vorming-van-geldrollen-in-het-bloed-door-elektromagnetische-velden-de-geldrolvorming-het-rouleaux-effect/
https://samenkramen.nl/babywens/gsm/#:~:text=%E2%80%9CDoor%20straling%20van%20je%20gsm,de%20bloedvaten%20van%20de%20hersenen.
https://stralingsleed.nl/blog/5g-ook-schadelijk-voor-flora-en-fauna-nieuw-onderzoek/
https://nl.linkedin.com/pulse/de-wereld-op-zijn-kop-mirjam-corn%C3%A9lie-schouten-bast-basc-tew
https://stralingsleed.nl/blog/geldrol-effect-in-het-bloed-door-elektromagnetische-velden-of-het-rouleaux-effect/
https://stralingsbewustoldambt.nl/vorming-van-geldrollen-in-het-bloed-door-elektromagnetische-velden-de-geldrolvorming-het-rouleaux-effect/
https://stralingsleed.nl/blog/5g-is-wel-wat-anders-dan-de-vorige-netwerken/