Amerikaanse rechtbank stopt ‘gevaarlijke’ installatie van 5G-zendmasten
Het verzet tegen de inzet en verdichting van 5G- en 4G-zendmasten blijft wereldwijd toenemen. Onderzoek toont aan dat straling van zendmasten en andere bronnen van draadloze communicatie, biologisch schadelijk is. 

Een rechtbank in New York heeft in augustus 2022, de installatie van 5G-zendmasten verboden, nadat uit bewijs is gebleken dat ze een gevaar vormen voor de menselijke gezondheid!

Bewoners van het gehucht Mahopac in de stad Carmel, NY daagden Verizon Wireless (een Amerikaanse draadloze netwerkoperator) voor de rechter, nadat de telecomgigant in 2022 een 5G-mast in hun buurt wilde plaatsen.

De rechtbank
Rechter Thomas Davis was van mening dat de stad Carmel inderdaad een onrechtmatige overeenkomst was aangegaan met Homeland Towers om een ​​zendmast van 140 voet in een woonwijk te Carmel, te bouwen. De rechter vond dat de transactie niet op een transparante manier was gevoerd en beïnvloedt is door een stemgerechtigd lid van het stadsbestuur, dat financieel voordeel had bij de regeling van goedkeuring met het  innovatief bedrijf dat draadloze telecommunicatie-zendmasten plaatst. “Een lid van het stadsbestuur is als lid van de huiseigenarenvereniging Maple Estate, bevooroordeeld en had zich moeten onthouden van de stemming”, zei rechter Davis.

* Homeland Towers LLC, is een bedrijf dat draadloze infrastructuuroplossingen levert.

De rechter vond eveneens dat het stadsbestuur niet het recht had om de deal met Homeland Towers goed te keuren door de planning en het bestemmingsplannen te omzeilen. Hij stelde ook vast dat bovenstaand lid van het stadsbestuur, niet over de beslissing had mogen stemmen, omdat hij financieel zou hebben geprofiteerd van de deal als lid van de vereniging van huiseigenaren van Maple Estate, die het land waar Homeland Towers LLC de 5G zendmast wil plaatsen, sinds 2018 voor $ 18.000 per jaar verhuurd aan Homeland Towers LLC. “Hij had zijn interesse moeten bekendmaken en zich moeten onthouden van de stemming van de gemeenteraad”, zei rechter Davis.

“Het is jammer dat de inwoners van Walton Drive juridische stappen moesten ondernemen tegen Homeland Towers en het stadbestuur”, zei voormalig stadstoezichthouder Ken Schmitt, die hielp bij het faciliteren van de oorspronkelijke overeenkomst.

De uitspraak
De uitspraak van de rechter op 29-7-2022 luidt: “Ze zijn gevaarlijk voor de menselijke gezondheid”

Bronnen:
www.worldunity.me/amerikaanse-rechtbank-stopt-gevaarlijke-installatie-van-5g-zendmasten-ze-zijn-gevaarlijk-voor-de-menselijke-gezondheid/
https://www.stopumts.nl/doc.php/Juridische%20Informatie/12868/Amerikaanse%20rechtbank%20stopt%20%E2%80%98gevaarlijke%E2%80%99%20installatie%20van%205G-zendmasten:%20
https://www.worldunity.me/amerikaanse-rechtbank-stopt-gevaarlijke-installatie-van-5g-zendmasten-ze-zijn-gevaarlijk-voor-de-menselijke-gezondheid/
https://www.activistpost.com/2022/07/town-wins-in-court-stops-cell-tower-installation-in-residential-neighborhood.html