Miljoenen nieuwe 5G-basisstations op aarde en twintigduizend nieuwe satellieten in de ruimte zullen naar schatting deel uitmaken van het Internet of Things in 2020, waarvan het aantal zal gaan oplopen tot een biljoen in de komende jaren. Volgens velen gaat dit verstrekkende gevolgen hebben voor onze flora en fauna op aarde.

Volgens onderzoeker Alfonso Balmori, een Spaanse bioloog, ondervinden vogels “slijtage van het verenkleed, voortbewegingsproblemen, verminderde overlevingskansen en overlijden” door de straling van al deze nieuwe 5G-zendmasten Vogelsoorten worden dus, net zoals nu al sommige mensen, beïnvloed door deze straling tot de dood erop volgt.

Dode vogels in Europa en een link naar 5G activatie
In Europa en wereldwijd laten de vogels ons mensen weten dat 5G maar zo niet kan en sterven massaal. Iets wat in de geschiedenis nog nooit is voortgekomen en waar de wetenschap ook schermt met vogelgriep.

Dode vogels in:
Faenza, Noord-Italië
Op 1 januari 2020 zijn er mogelijk duizend duiven in het Italiaanse stadje Faenza dood uit de lucht gevallen. De dode vogels hangen in bomen, liggen in bloemperkjes, op daken en straten.

Zweden
In Zweden werden op 5 januari 2020 ongeveer 100 dode kauwen ‘s avonds laat dood op straat aangetroffen in het Zweedse stadje Falköping, 125 kilometer ten noordoosten van Göteborg. 

Griekenland
Duizenden zwaluwen zijn in de nacht van 4 naar 5 april 2020, tijdens hun vlucht van Afrika naar Noord-Europa, in Griekenland omgekomen. De dode vogels liggen verspreid over de straten van Athene, tot zelfs op de balkons van de inwoners van de Griekse hoofdstad. Ook in het noorden van het land en op de eilanden aan de Egeïsche Zee zijn dode vogels terug te vinden.

Maar ook in Nederland sterven vogels massaal
Oktober 2018
In oktober 2018 werden honderden doden spreeuwen in het Huijgenspark in Den Haag gevonden met de vraag; zijn ze dood gegaan door 5G te testen?

3 februari 2019
In het Haagse Huijgenspark is wederom een groot aantal dode spreeuwen gevonden. De Dierenambulance spreekt over zeker weer 150 nieuwe vogellijkjes. Daarmee komt het dodental met oktober vorig jaar, op 297.

3 maart 2022
Op de autosnelweg A2 bij Vinkeveen, lag op 3 maart 2022 de weg vol met dode vogels. Het ging om zo ‘n 100 dode spreeuwen. Het is niet duidelijk hoe de vogels daar zijn terechtgekomen en wat de oorzaak is, maar Rijkswaterstaat vermoedt dat ze dood uit de lucht zijn gevallen!

6 juni 2022
In het natuurgebied De Petten vlakbij Den Hoorn op Texel en bij de naastgelegen Mokbaai, is 6 juni 2022 een enorme hoeveelheid dode Grote Sterns gevonden. Normaliter rusten de zeevogels hier uit voordat ze weer op jacht gaan naar vis, maar nu zijn er al meer dan 4000 dode vogels opgeraapt. Waarom het er zoveel zijn, is een groot raadsel.

Nou…..Ik weet het wel.  Zijn op 12 mei 2022 bij het natuurgebied De Petten en de Mokbaai (bij het antennebureau te zien) niet  5G masten geplaatst en op 26 mei 2022 in gebruik genomen?

Op Texel en in Noord-Holland zijn al meerdere kolonies Grote Sterns compleet uitgeroeid. Onderzoekers en vogelaars vrezen nu ook voor andere soorten vogels op Texel, zoals de rosse grutto, Jan-van-Genten en allerlei soorten meeuwen. Ook in Frankrijk gaan kolonies Grote Sterns dood en in Engeland sterven juist weer veel Jan-van-Genten.

Verenigde staten
En niet alleen in Europa vallen de vogels dood uit de lucht ook in de Verenigde Staten van Amerika (VS). Op 17 sep 2020 in het zuidwesten van de Verenigde Staten zijn sinds augustus duizenden vogels dood uit de lucht gevallen, met name trekvogels die naar het zuiden vliegen om te overwinteren lijken te zijn getroffen. Vooralsnog zijn veel dode grasmussen, zwaluwen en vliegenvangers aangetroffen. Ze zouden vreemd gedrag hebben vertoond voor hun dood.

In Boston in de Amerikaanse staat Massachusetts zijn tientallen vogels op mysterieuze wijze dood uit de lucht gevallen. In totaal zijn 47 glanstroepialen, een in Noord-Amerika veel voorkomende zangvogel, uit de lucht komen vallen in de wijk Dorchester. 

 In Arkansas zijn ongeveer vijfduizend vogels door nog onbekende oorzaak dood uit de lucht komen vallen en een week later zijn in de naastgelegen staat Louisiana ook 500 dode vogels neergestort.

Waarschuwend?
Laten de vogels ons zo weten dat de elektromagnetische velden van alle zendmasten, niet ongestraft kunnen? Dat van 2G naar 3G, naar 4G en nu al 5G, niet kan? Dat het nooit genoeg is voor de mens maar dat we genoegen moeten nemen met veel minder (2G) en dat we een keer tevreden moeten zijn? En…..dat er ook plekken (een groot gedeelte van Nederland) moeten blijven waar alles gedraad blijft en waar mensen en dieren kunnen leven die niet tegen draadloos kunnen? Dat mensen altijd moeten kunnen kiezen waar ze willen wonen (gedraad of ongedraad) en de vogels dus ook!

Bronnen:
https://www.human.nl/lees/2019/5g-dossier-artikel4.html
Foto: https://www.parool.nl/amsterdam/zwerm-dode-spreeuwen-op-a2-veroorzaakt-fikse-file~bac48aa3/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F
https://factory.fhj.nl/vogels-sterven-door-5g-zendmasten/
http://wearechange.nl/?p=718
https://stralingsleed.nl/blog/grote-sterns-sterven-massaal-onder-de-noemer-vogelgriep/
Foto; https://www.texelsecourant.nl/nieuws/politiek/158159/10-procent-extra-masten-voor-5g-