Mijn droom van 29 juli 2011:

Het geluid is als een bromvlieg en onbewust veeg ik met mijn hand langs de neus. Hé, vervelende vlieg. Maar toch blijft het prikkelen op je wang en plots besef je dat de zon je wang beroert. Ha, heerlijk die warmte en het straaltje licht net door de spleet waar de gordijnen elkaar net niet helemaal raken. Laat de zon maar binnen en helemaal wakker en uitgerust spring je uit je bed. Heerlijk weer in je eigen bed.

Na vier jaren van de ene woning naar de andere gevlucht te zijn lig ik nu weer in mijn eigen bed. Na acht jaren altijd ’s nachts de stroom eraf gehad te hebben kan de stroom ook nu s’ nachts er gewoon op blijven. Net als vroeger en net als iedereen. De beschermende kabel zorgt hiervoor. Een speciale kabel die ervoor zorgt dat 99,9 % van de elektro magnetische velden die vrijkomen bij het gewone lichtnet afgevoerd worden naar de nieuw geslagen aardpen. Geen antenne- masten meer waar ik onder woont. De straling hierbij vrijkomend heeft ervoor gezorgd dat de helft van mijn gezin hierop is gaan reageren. Met veel, heel veel fysiek ongemak. Maar dat is het verleden. Nog even doorzetten en dan is deze woning helemaal geschikt om zonder hinder van DECT, Wifi, C2000, Digitenne, GSM, UMTS en de nieuwste uitvinding LTE, te kunnen wonen zonder pijn hiervan te krijgen. Nog even koken in de caravan en dan is de keuken ook klaar. Nog even want na een half jaar in een bouwput geleefd te hebben is dit een heerlijk vooruitzicht. Na acht jaar vluchteling in eigen land wil ik verder. Ik ben uitgevlucht, ben geen vluchteling meer voor de stralingsterreur in ons land. Ik wil mijn leven weer een nieuwe zinvolle inhoud geven. Wat er op mijn pad komt? Ik zal het vast herkennen wanneer het zich aandient. Eerst de woning klaar.

Uitgerust, kwiek en monter spring ik het bed uit en open de gordijnen.

Het volle zonlicht maakt de slaapkamer licht en vriendelijk. Het groen van de bomen is fris en zacht. Wat een heerlijk uitzicht hebben we nu. Langzaam gaat mijn hoofd naar rechts en ik gooi er plots een rauwe kreet uit! Neen……neen……dat kan niet waar zijn. Ik schud mijn hoofd om het beeld op mijn netvlies te laten verdwijnen. Ik kijk nogmaals….neen….ik droom. Gauw naar buiten en kijken of het waar is. Blootsvoets en met mijn nachtkleding nog aan, dender ik de houten trap af. De trap die we nog wit moeten verven. Ren langs het toilet beneden welke staat te wachten tot het diepspoeltoilet geplaatst wordt. Ik heb er geen oog voor. Gooi de in de grondverf gezette kamerdeur open en deze knalt met een harde klap tegen de nog zwarte muur welke bescherming geeft voor de straling van de DECT- telefoon en wifi van de buren. Ren naar de oude tuindeuren waarvan de nieuwe al gemaakt zijn en onder de carport staan, gooi ze open en loop in één ruk door. Neen….het staat er echt. Ik kan het aanraken. Langzaam en bibberend strek ik mijn hand over de schutting op de grond van de achterbuurvrouw……Ik voel het koude staal voel en ik weet dat het echt is….. Het is echt! Er staat écht een mast in mijn achtertuin!

 Hoe kan dat nu? In een nacht? En ik weet nergens van. Weggevlucht voor antenne- installaties op de kerktoren en nu staat er in mijn eigen achtertuin een flinke mast met aanhangsels. In één nacht neergezet. Dát was het gebrom waar ik van dacht dat het een vlieg was. Ik zak op mijn knieën en begin hartverscheurend te huilen. Ik kan niet meer ophouden. De buurvrouw naast ons, komt op het gehuil af en belt mijn man. Ik kan geen woord meer uitbrengen. Stuk ben ik, helemaal stuk. Na al die jaren van diepe ellende, val ik in de meest mogelijk diepe put die je maar bedenken kunt. Ook buurvrouw snapt niet waar de mast vandaan komt. Ja, ze wist wel dat het een bouwperceel was en dat het te koop stond, maar dit had ze niet gehoord. Wel dat het dorp waar we nu wonen slecht, heel slecht bereikbaar is voor de mobiele telefoon.

Gelukkig komt mijn man snel terug van zijn werk, waar hij nog maar amper achter zijn bureau zat. Alleen hij kan me enigszins kalmeren. Zoals altijd. Hij is het die heeft doorgepakt om te verhuizen. Hij is het die besloten heeft om weg te vluchten uit onze nieuwe woning. Hij zag hoeveel pijn ik had onder de antenne- installaties op de kerktoren waar we nog geen 100 meter vanaf woonden. Hij zag dat mijn benen spontaan blauwe plekken kregen. O, zo pijnlijk. Hij is een rustige, bedaarde en de meest lieve man op de hele wereld. Hij is echter kalm doch vastbesloten. Hij belt naar de gemeente die doodleuk vertellen dat er geen vergunning voor nodig was. Hoger dan 40 meter heb je een vergunning nodig en deze giga toren is 37 meter.

Plan de campagne

We bellen de TV stations, allemaal. RTL, SBS, TV Gelderland, we bellen de kranten en samen met alle buren in onze nieuwe woonplaats, en de campinggasten die achter onze tuin op de camping staan keten we ons vast aan de mast. De buurvrouw die de mast heeft laten plaatsen zien we niet. Ik heb geen keus. Ik blijf net zolang zitten tot de mast weg is of tot de dood erop volgt.

Weken zit ik al vastgeketend aan het koude staal van de giga mast. Ik weiger voedsel en water. Wat kan ik nog meer dan doodgaan? Laat me gaan. Ik kan hier toch niet leven…………Ik heb mijn strijd geleverd! De media stroomt massaal toe. Ik krijg het niet meer mee. Er wordt in het hele land schande gesproken over deze daad. Ik krijg het niet meer mee. Ik wil hier weg. Er komt een landelijke radio- en TV spotje over de voor en tegens van de mobiele telefonie. Groot staat er in de krant: mobiel gebruik is dodelijk. Mijn boek bereikt de tweede druk, maar ik krijg het niet meer mee. Laat me gaan. Ik zak weg in een wervelende, lichte draaiing met nog meer licht aan het eind. Laat me gaan. Ik kan niet meer.

Het kriebelt op mijn wang….en langzaam open ik mijn ogen en voel de tranen naar beneden glijden.

11 december 2018, wordt de droom werkelijkheid.

Op vijf april 2018 wordt na de bekendmaking in februari, duidelijk dat de mast die geplaatst wordt in het buitengebied van Aalten, in de Heurne komt te staan. Na een behoorlijke uitwisseling met de gemeente wordt ons steeds duidelijker dat de gemeente de mast tegenover ons wil plaatsen omdat dit gemeentegrond is. Pas na tussenkomst van de GGD-NOG komt er een tweede plek. Van 200 meter afstand van onze woning naar 1,2 kilometer afstand van onze woning. Alles beter dan tegenover ons maar…toch te dichtbij?

Eind 2018 staat op het antenneregister wordt de mast geactiveerd (11-12 2018). Nu zitten er alleen nog de antennes van de KPN op en een straalzender (point-to-point) en de straling valt mee. Ja, ongeveer 5 december is de mast denk ik, te voelen aan mijn lichaam, aangezet.

Zendmast De Heurne binnen twee weken in gebruik

Dinxpers nieuws zo 25 nov 2018, 6:47

DE HEURNE – Tot vreugde van Heurns- Belang is, na vele jaren van aanhouden en wachten, nu eindelijk een zendmast geplaatst in De Heurne. Daarmee wordt, naar men hoopt, gezorgd voor een beter mobiel bereik in De Heurne. Woensdag 21 november is de mast geplaatst en eind november begin december wordt de zendmast actief. Wie daarna nog klachten ervaart bij mobiel bereik, wordt verzocht dit te melden bij Heurns-Belang. Mijn klachten hebben toch geen zin. 

Nadat ze de mast eerst in mei wilden bouwen volgens de gemeente, werd het na de zomervakantie. Door problemen met de aanlevering van de stukken voor de mast lag pas half november de fundering van de mast op zijn plek.

Op antenne register stond de mast al 27 november ingetekend op de plek bij het Vitens gebouw, als een rood wiel: vaste verbinding.

Kenmerken voor de mast op antenneregister

Soort

VV

Woonplaats DE HEURNE

Datum plaatsing Niet aanwezig

Datum ingebruikname 11/12/2018

Gemeente Aalten

X 231772

Y 433057

Postcode 7095CH

Id 1837898207

Samenvatting 35.5 m / 44.5 gr / 19.645 GHz / 21.4 dBW

Hoogte 35.5 m

Hoofdstraalrichting 44.5 gr

Frequentie 19.645 GHz

Vermogen 21.4 dBW

Veilige afstand 1.35 m

De vaste verbinding

Een straalverbinding is een vaste verbinding en wordt ook wel een point-to-point straalverbinding genoemd. Het is het kleine trommeltje onder de masten van de KPN boven op de top. Een vaste verbinding (VV) wordt altijd opgezet tussen twee vaste punten; een zend- en ontvangstantenne en de antennes moeten op elkaar gericht worden en tussen de twee punten wordt gebruik gemaakt van radiogolven.

Al voor de mast geactiveerd is zijn de frequenties van de gebruikte radiogolven te meten.

10-12-2018

Niet onmeetbaar zo hoog en bij onze woning komt het niet binnen. Maar het geluid! Zo’n hoog en snerpend geluid! Nog nooit gehoord. Als de mensen dit toch eens konden horen dan wilden ze vast liever geen smartphone meer. Een gekmakend vreselijk geluid. Straling heeft dus ook onhoorbaar geluid net als de onzichtbare, reukloze en niet te voelen elektromagnetische velden.

Mijn droom komt uit, maar actie voeren doe ik vandaag niet. De media doet er toch niets mee (behalve er dan sensatie van maken) en ik ben moe, hondsmoe. Hopelijk blijven de klachten weg en het wachten is op het plaatsen van de antennes van Vodafone en T-Mobile waar ik van beiden al weet dat ze hier ook antennes op plaatsen. En IoT? 5G? Weer een prachtig gebied naar de knoppen.

7-2-2019

En weer komt er in de slaapkamer teveel straling binnen voor mij. Vandaag maar eens gemeten, nadat het steeds slechter gaat. Vreselijk geschrokken omdat de meter voor het raam 05.0 tot 06.0 µW/m2 aangaf. Op de ‘afgeschermde’ slaapkamer! Vandaar de schokkende bewegingen weer in de benen, de enorme jeuk, de constante pijn en ook de tinnitus die steeds harder wordt. Nog een keer verhuizen?Ik wil niet meer.