Wat ik nu toch lees. Weten mensen dan écht niet dat wat er gaande is? Maak je daardoor domme en verkeerde keuzes? Is het door de schuld van de regering, die niet eerlijk is? Kunstmatig elektromagnetische velden worden namelijk gebruikt bij een bodyshape-behandeling voor een perfect lichaam, met de een EMSchulpt-apparaat, een bodyschaping 2.0.

Ik lees: “een strakker lichaam zonder je in het zweet te hoeven werken in de sportschool klinkt misschien te mooi om waar te zijn. Toch is het echt zo: EMS4 is een bewezen effectieve techniek om snel vet te verbranden en spierweefsel op te bouwen. Met het EMSculpt-apparaat krijg je binnen no-time de gespierde platte buik en strakkere billen van je dromen”.

Het EMSchulpt-apparaat
De EMSculpt is het allernieuwste op het gebied van bodyshaping. De EMSculpt werkt op basis van elektromagnetische straling met een hoge frequentie (dezelfde als die van een MRI (Magnetic Resonance Imaging)-scanner in het ziekenhuis) en voor de klinische MRI-scanners ligt de frequentie in het RF (radiofrequentie)-gebied van rond de 64 megahertz* (MHz) en het onderzoek gaat gepaard met een luid, bonkend geluid, dat al snel boven 100 decibel gaat.  De electromagnetische energie van de EMSculpt heeft dezelfde kracht & intensiteit als die van een MRI apparaat in het ziekenhuis en voor een strakker lichaam zorgen de 20.000 spiercontracties tijdens een 30 minuten durende behandeling. 

*64 MHz valt in het elektromagnetisch spectrum onder de Very high frequency radiostraling met een golflengte van 10 tot 1 meter.

Elektromagnetisch spectrum Frequentiegebied Golflengtegebied
Radiostraling, Very high frequency (VHF) Van 30 tot 300 Megahertz (MHz) Van 10 tot 1 meter.

 

Een strakker lichaam met het EMSchulpt-apparaat?
Een strakker lichaam? Strakkere spieren? Met radiogolven( ook radiofrequente (RF) straling genoemd) in het RF-gebied? Met kunstmatig (er is ook natuurlijk elektromagnetische straling die de mens nodig heeft om te leven) gemaakte elektromagnetische staling, weet ik nu, gemaakt door mensenhanden. Straling die een mens ziek kan maken? Weten de mensen dit ook? Dat alleen al door alle draadloos gebruik (wat ook gebruik maakt van de kunstmatig gemaakte elektromagnetische straling), de spieren in een zeer gespannen toestand komen te staan? Zo gespannen dat ze bij de lichtste beweging, in een pijnlijke kramptoestand schieten? Dat bijna geen arts in Nederland je helpen kan, omdat echt overal draadloos bereik is in ons land (o.a. artsen, tandarts, gemeentehuis en winkels). Dat een elektrogevoelig iemand nergens meer naar toe kan?

De EMSchulpt is dus te vergelijken met de MRI-scan, met de 64 megahertz (MHz)?
Een stukje uit mijn boek: Help de kerktoren geeft straling (2008), hoofdstuk 5, de M.R.I-scan, blz. 22.
Bij een MRI (magnetic resonance imaging)-scan worden beelden van organen en weefsels gemaakt met behulp van magnetische resonantie. Degene die het onderzoek krijgt gaat op een soort tafel liggen en wordt na instructie langzaam de cilinder of tunnel ingeschoven van een groot en rond apparaat (zie foto boven). In de wand van de cilinder bevinden zich magneet, zend- en ontvangstspoelen. Het aan- en uitzetten daarvan gaat gepaard met veel geluid (gebonk). In de beschrijving staat ook dat partners, ouders of verzorgers mee mogen wanneer iemand, om wat voor een reden dan ook niet durft. Ik wil mijn kind niet alleen laten gaan, ik wil weten wat hij moet meemaken. Bij het telefonisch doorgeven wordt ook gevraagd of er iemand mee wil, dus mijn belangstelling en mijn moederinstinct worden hierdoor alleen maar aangewakkerd. Ik mag mee. Horloges af en riemen af (dit vanwege het magnetisch veld). Hendrik gaat in de tunnel, nadat de verpleegkundige heeft uitgelegd wat hij moet doen, wat hij kan verwachten en hoe lang het duurt. Ze praat over verschillende sessies. Dan gaat ze achter een glazen wand zitten, waar nog een collega zit. Als het apparaat dan in werking wordt gezet….Nou je schrikt je te plétter. Wát een herrie. Het lijkt wel oorlog. Is dit nu magnetisch? Voel ik hier wat van? Eerlijk? Ik voel niets! Ik kan op het scherm achter de glazen wand kijken, maar het zegt me niets. Zit er een tumor? Kan ik iets van de gezichten aflezen? Na verschillende sessies van minuten is het klaar en kunnen we gaan. Omdat we toch in de stad zijn, kunnen we mooi even wat levensmiddelen halen. Nú heb ik de auto. Als we in de winkel zijn gebeurt er iets vreemds; mijn voeten lijken wel aan de grond vast te zijn geplakt. Mijn benen zijn zo zwaar. Jeetje, ik kan ze bijna niet optillen. Ook mijn armen zijn zwaar en vol. Als ik er Hendrik naar vraag is zijn antwoord: ja, dat ken ik. Dat heb ik nu altijd! 25 nov 2004 is de uitslag dat er twee holtes boven de slapen zijn aangetroffen met vocht, maar dat dit niet de klachten kunnen veroorzaken en dat ze ons verder niet kunnen helpen.

En de EMSchulpt heeft dezelfde frequentie als een MRI-scan, blijkt nu met de nieuwe methode (2021) om een strakker lichaam te krijgen.

Weetje
Wereldwijd is de sterkte van het aardmagnetisch veld zo’n 50.000 nanoTesla (nT).In een MRI-scanner word je blootgesteld aan een magnetisch veld dat zo’ n 20.000 maal sterker is dan het aardmagnetisch veld.

Van gespannen spieren naar kramp
Bij mij heeft het wonen onder een kerktoren mét antennes voor de mobiele telefonie (wat ons in 2003 niet vertelt is toen wij deze droomwoning kochten) gezorgd dat de frequentiegolven van de masten op 150 meter afstand, twee leden van ons gezin behoorlijk ziek hebben gemaakt. Zo ziek dat we uit de nieuw gekochte woning moesten vluchten. Zo beschadigd dat ruim 15 jaar later de kramp in de spieren weer terug is.

Kramp
Het onwillekeurig samentrekken van alle vezels in spieren wordt ook wel kramp of spierkramp genoemd. Wanneer de spier pijnlijk samen trekt is dit te wijten aan het feit dat het roulatie- systeem verstoord is. Normaal is het roulatiesysteem namelijk dat het werk tussen de cellen in de spieren (ook wel spiervezels genoemd) mooi verdeeld zijn: terwijl een deel van de vezels samentrekt, rust de rest uit. Ze zijn dus niet tegelijkertijd actief. Het werken en rusten wisselen elkaar in hoog tempo af, zodat een spier voor een langere tijd prestaties kan blijven leveren: het roulatiesysteem. Spierkramp echter ontstaat wanneer alle vezels van een spiergroep zich plotseling gelijktijdig samentrekken door o.a. een:
-te laag vochtgehalte;
-oververhitting:
-bijwerking van bepaalde medicijnen;
-slechte doorbloeding;
maar ook dus doordat het roulatiesysteem verstoord is door de kunstmatige elektromagnetische velden (EMV) van alle draadloze toepassingen (door de MRI-scan)?

De elektromagnetische velden (EMV) van de draadloze technieken en hun masten hiervoor nodig kunnen gespannen spieren tot kramp veroorzaken
Wanneer dit roulatiesysteem verstoort wordt door een teveel aan kunstmatig elektromagnetische velden, reageren de zenuwen die de spieren en samen trekken verkeerd, waardoor ze te veel signalen doorsturen. Hierdoor trekken alle spiervezels zich plotseling tegelijkertijd samen en dit ervaar je als kramp. De steeds hogere stralingsbelasting geeft bij de mens een hoge spierspanning, bij de een eerder dan bij de ander (ieder mens heeft zijn eigen ‘aardigheden’) en een hoge spierspanning voelt alsof er constant inspanning gevraagd wordt van een lichaam, wat niet zo is. De spieren staan ‘strak’ en voelen pijnlijk aan. Zelfs in rust (in bed) staan de spieren strak. Wanneer de spieren constant worden aangespannen, kan dit leiden tot pijn, krampen en vermoeidheid. Elke beweging geeft dan kans op kramp in de benen (zelfs in bed bij het omdraaien in de slaap).

Oxidatieve stress door vrije radicalen
Oxidatieve stress is een staat van de stofwisseling waarbij de mens teveel vrije radicalen*1. heeft ten opzichte van de antioxidanten*2.. Vrije radicalen worden reactieve zuurstofradicalen (ROS) genoemd en antioxidanten (of vrije radicalenvangers) omvatten alle stoffen die de schadelijke vrije radicalen weg vangen. Echter door de elektromagnetische velden van alle draadloze toepassingen, maakt een lichaam heel veel vrije radicalen aan en kan er een explosieve groei ontstaan van vrije radicalen zodat de antioxidanten de vrije radicalen niet allemaal weg kunnen vangen en er een overvloed aan vrije radicalen in het lichaam ontstaat die de lichaamsprocessen verstoren. Wanneer de vrije radicalen de overhand krijgen en weefsels en cellen beschadigen noemen we dat oxidatieve stress.

*1. Vrije radicalen zijn zeer kleine, reactieve moleculen in ons lichaam. Een vrije radicaal bevat een elektron dat geen deel uitmaakt van een paar (m.a.w. een ongepaard elektron). Het molecuul is dus niet stabiel en hierdoor als gevolg zeer reactief en zal elektronen gaan ‘stelen’ van andere moleculen, waardoor een kettingreactie ontstaat. Deze kettingreactie veroorzaakt schade aan onze cellen 

*2. Antioxidanten omvatten alle stoffen die vrije radicalen, die de cellen aantasten weg kunnen vangen. Voorbeelden van antioxidanten in voeding zijn vitamine C, resveratol (in o.a. schil van blauwe druiven) en citroenzuur (in citrusvruchten). Daarnaast zijn bepaalde mineralen zoals seleen, chroom en zink belangrijk omdat ze deel uitmaken van enzymen die als antioxidant werken. Ook urinezuur werkt in het lichaam als antioxidant. Urinezuur ontstaat bij de afbraak van purines en purines zijn stoffen die vrijkomen bij de afbraak van cellen door het lichaam. 

De gevolgen van oxidatieve schade of stress
De gevolgen van oxidatieve stress zijn:
1.Directe beschadiging van de diverse structuren in de mitochondriën (de energiecentrales in de cellen). De productie van ATP ( Deze stof speelt een onmisbare rol bij alle processen) zal verminderen en wat de gevolgen zijn, is duidelijk. Het lichaam gaat slechter functioneren en er is gerede kans op ontstaan van chronische aandoeningen;
2.Beschadiging van de vetzuren waaruit de wanden van de mitochondriën en ook de cel zelf zijn opgebouwd. Ook hierdoor kunnen problemen ontstaan omdat de functie van de mitochondriën wederom achteruit gaat;
3.Beschadiging van het DNA, welke in de celkern ligt opgeslagen.  De gevolgen hiervan laten zich niet moeilijk raden.

Ik vraag me nog steeds af of deze MRI-scan van mijn zoon, mijn elektrogevoeligheid aangewakkerd heeft? 

https://huidenuiterlijk.nl/met-strak-lichaam-nieuw-jaar-in-dankzij-ems4/
foto: https://www.openmrizen.com/nl/info/mri-scan-duur/
https://stralingsleed.nl/blog/hoor-ik-niet-meer-bij-de-maatschappij/
https://www.gezondheidsplein.nl/aandoeningen/kramp/item31776
https://nl.wikipedia.org/wiki/Elektromagnetisch_spectrum
https://stralingsleed.nl/blog/van-gespannen-spieren-naar-kramp-door-de-onnatuurlijke-emv-elektro-magnetische-velden/
https://www.bewegenzonderpijn.com/kramp/
https://www.medibib.be/blog/nl/nieuws/antioxidanten-bescherming-tegen-oxidatieve-stress-medibib
https://stralingsleed.nl/blog/wetenschap-bewijst-schade-aan-lichaamscellen-door-de-kunstmatige-elektromagnetische-velden-van-alle-draadloos-gebruik/