Peerreview onderzoeken bewijzen dat de straling van mobiele telefoons gevaarlijk is voor de gezondheid en voor een percentage mensen zelfs; levensgevaarlijk. Waarom?

De SAR-waarde
De stralingswaarde van je smartphone (de SAR-waarde genoemd) staat voor ‘specific absorption rate’. Tijdens het telefoneren met de mobiel, stralen de draadloze telefoons elektromagnetische straling (EMV), uit waardoor het lichaamsweefsel opwarmt.

EMV: niet zichtbaar, niet hoorbaar en niet te ruiken.

De SAR-waarde is een norm voor de energie die de elektromagnetische golven aan het lichaam mag geven. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de bovengrens vastgesteld op 2 watt per kilogram (W/kg) en de Internationale Commission on Non-Ionizing Radiation Protection (ICNIRP), beschouwd de limiet van 2 W/kg dan óók als veilig.

Het Duitse departement voor stralingsbescherming daarentegen adviseert om geen mobieltjes met een SAR-waarde van boven de 0,6 W/kg te gebruiken!

Maar de Europese Commissie houdt vol dat er geen overtuigend wetenschappelijk bewijs voor gezondheidsschade is, zolang de richtlijnen (de SAR-waarde van 2W/kg) niet wordt overschreden en dat is dan ook de norm.

Peer-reviewed onderzoeken

Het is dan wetenschappelijk wel niet bewezen dat de straling van mobiele telefoons (met de SAR-waarde van 2 W/kg), schadelijk is voor de gezondheid, maar in peer-review onderzoeken echter wél!

En peer-reviewed betekent dat het artikel kritisch nagekeken is door onafhankelijke vak-experts. Een peer-review artikel zorgt ervoor dat wat in het artikel staat veel meer is dan ‘ook maar gewoon een mening’. Als je ziet dat een artikel ‘peer-reviewed’ is kun je uitgaan van de betrouwbaarheid en de kwaliteit van de informatie.

De SAR-waarde onder de 2W/kg ook link dus
De SAR-waarde is dus de straling dat een mobieltje afgeeft aan een lichaam. De straling van mobieltjes wordt door het menselijk lichaam namelijk opgenomen als energie en verwarmt het lichaam. Het is mogelijk dat er dan gezondheidsproblemen optreden zoals:
-oorsuizen en -piepen;
-een licht gevoel in het hoofd;
-hoofdpijn;
-druk op trommelvliezen.

Wanneer de persoon aan de hoeveelheid straling blootgesteld blíjft worden, komen er klachten bij als :
-duizeligheid;
-jeukende hoofdhuid;
-oorsuizen (non stop);
-concentratieproblemen;
-blijvend verkoudheids- of griepgevoel;
-slaapproblemen;
-zombiegedrag;
-futloosheid;
-spierkrampen;
-epileptische aanvallen.

Gebruik van een dummy
Bij de SAR-tests hebben fabrikanten toendertijd gebruik gemaakt van een dummy, een pop ter grootte van een flinke volwassen man (188 cm, 100 kilo), genaamd ‘Sam’ (Specific Anthropomorphic Mannequin). Het is een eigenaardige mannequin, want deze man is groter dan 97% van de (Amerikaanse) bevolking! Dat betekent dat de SAR-tests eigenlijk maar voor 3% van de bevolking klopt! Bij gelijke straling absorbeert een kleiner lichaam dus veel méér straling per kilo lichaamsgewicht. Dus vooral kinderen absorberen veel meer straling dan dat de SAR-waarde aangeeft! En een dummy zegt niets terug!

Geen wettelijk wetenschappelijk onderzoek geweest
Al op 13 september 2017 hebben 260 wetenschappers (PhD, professoren) en artsen (MD) via het EMF Scientist Appeal, opgeroepen tot een moratorium op 5G. Per 9 september 2022 hebben al 424 wetenschappers en artsen! deze oproep ondertekend en via het 5G Appeal hun “ernstige zorgen” geuit met betrekking tot de alomtegenwoordige en toenemende blootstelling aan EMV gegenereerd door alle zendmasten en draadloze apparaten hiervoor nodig, op aarde,

Biologische schade
De wetenschappers voeren aan dat het overgrote deel van de peer-review onderzoeken naar de technologie, wijzen op schadelijke biologische effecten zoals DNA-schade ver onder de wettelijke blootstellingsnormen en dat er naar de impact van 5G op de gezondheid, niet eens onderzoek is gedaan!! Verder stellen zij dat de huidige veiligheidsrichtlijnen alleen de industrie beschermd en niet de gezondheid van mens, dier en het welvaren van de plant! Maar de Europese Commissie houdt vol dat er geen overtuigend wetenschappelijk bewijs is voor gezondheidsschade, zolang de blootstellingslimieten niet worden overschreden (een blootstellingslimiet die gewoon veel te hoog is!!)

Wat wel duidelijk is, is dat deze blootstellingslimieten die zogenaamd “geen schadelijke effecten” aantonen, zijn gefinancierd door de telecomindustrie en zo zijn gemanipuleerd, om maar de “gewenste” resultaten op te leveren voor de telecom, wordt niet genoemd.

De waarheid is dat er onderhand een indrukwekkende bulk aan onafhankelijk wetenschappelijk, goed uitgevoerd onderzoek beschikbaar is, dat stelselmatig wordt genegeerd, ontkend, onder tafel geschoven en tegengewerkt wordt.

Onderzoeker Dr. L. Hardell
Eén van deze wetenschappers is Dr. L. Hardell, professor in de Oncologie aan de Örebro Universiteit in Zweden, heeft gezegd dat “mobiele telefoons het risico op hersentumoren verhogen”. Hij stelt dat: “de telecomindustrie probeert technologie uit te rollen die mogelijk zeer reële en schadelijke consequenties heeft. Peerreview studies, (op wetenschappelijke basis) stellen schadelijke effecten op de gezondheid vast na het testen van draadloze producten onder normale, realistische omstandigheden. We zijn zeer bezorgd dat de toename van blootstelling aan straling door 5G, leidt tot een schade die straks NIET kan worden teruggedraaid”.

Hardell: “De vijfde generatie (5G) van radiofrequente straling wordt nu uitgerold, en 6G komt eraan. Dit wordt gedaan zonder studie naar de eventueel mogelijke gezondheidseffecten. De media verheerlijkt alleen maar alle mogelijkheden die deze 5G- en 6G technologie beloven te bieden, zoals;
-de internetsnelheid (de latency).  De snelheid van 5G zal 10% hoger liggen dan die van 4G. Dat levert pieksnelheden tot 1 GB per seconde op. De reactietijd, bijvoorbeeld bij games, zal met zo ’n 30 procent verbeteren: van gemiddeld rond de 30 milliseconden op 4G tot onder 20 milliseconden op 5G;
-zelfrijdende auto’s;
-internet of Things (IoT);
-drones die pakketjes afleveren.

De consequenties voor de gezondheid van mens, dier en het welvaren van plant, worden in het geheel niet besproken en zijn niet eens onderzocht! Politici, overheden en media zijn verantwoordelijk voor deze onevenwichtige en onjuiste voorlichting, want die lijken met zijn allen akkoord te gaan. Vinden alles goed, lijkt het wel! De gewone man wordt niet juist geïnformeerd over deze technologische ontwikkeling. Gezondheidseffecten door radiofrequente straling lijken zo in de media een non-issue, m.a.w;

een onzin-onderwerp, een onderwerp niet van belang!” Wees eerlijk!

Bronnen;
https://www.jrseco.com/nl/eu-5g-appel-wetenschappers-waarschuwen-voor-mogelijke-ernstige-gezondheidseffecten-van-5g/
https://www.portablegear.nl/achtergrond/11443/sar-waarden-2008.htm#:~:text=Het%20theoretische%20maximum%20voor%20mobiele,in%20de%20handleiding%20te%20vermelden.
https://www.knack.be/nieuws/wetenschap/de-10-gsms-met-de-laagste-en-hoogste-stralingswaarden/#:~:text=De%20International%20Commission%20on%20Non,model%20et%20een%20lage%20straling
https://stralingsleed.nl/blog/studies-en-onderzoeken-naar-de-gevaren-van-draadloze-communicatie/
Foto: https://tipsentrucs.net/hoe-schadelijk-is-wifi-straling-eigenlijk/
https://stralingsleed.nl/sigarettenplaatjes-gelden-ook-voor-mobiel-gebruik/
https://stralingsbewust.info/2020/03/14/het-5g-appeal-en-het-monopolie-op-de-wetenschap/
https://stralingsleed.nl/blog/5g-voorlopig-gestopt-in-verschillende-landen/