Wat is biologische oorlogsvoering?
Biologische oorlogvoering is oorlog voeren met biologische wapens of giftige stoffen die door levensvormen worden geproduceerd. Biologische wapens zoals van;
-schimmels;
-insecten;
-virussen:
-planten;
-bacteriën.

De materialen om bovenstaande organismen te produceren zijn relatief goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar. Ze zijn vaak zelf te produceren. De kennis die men ervoor nodig heeft is wereldwijd beschikbaar en dat betekent dat biologische wapenproductie aanzienlijk eenvoudiger is.

Verdrag biologische wapens
Dat dit een gevaarlijke en stiekeme ontwikkeling is, was al heel snel duidelijk. Op 10 april 1972 is dan ook het verdrag biologische wapens ontstaan en in 1975 van kracht gegaan wat in 1981 ook Nederland ondertekend heeft https://wetten.overheid.nl/BWBR0003385/2020-01-01 . Het Biologische Wapens Conventie Verdrag (BWC) behelst een wereldwijd verbod op de ontwikkeling, de productie en het aanleggen van voorraden van bacteriologische (biologische) en toxinewapens. Momenteel zijn 183 landen toegetreden. Tien staten hebben het Verdrag Biologische Wapens niet ondertekend of niet geratificeerd: Tsjaad (Afrika), de Comoren (Afrika in de Indische oceaan), Djibouti (oost-Afrika), Eritrea (oost-Afrika), Israël, Kiribati (land in Oceanië in de Grote Oceaan), Micronesia (een deelgebied van Oceanië), Namibië (Afrika), Zuid-Soedan (Afrika) en Tuvalu (Oceanië).

Artikel 1. Uitvoeringswet verdrag biologische wapens
Artikel I is de kern van het BWC en vereist dat elke staat “nooit onder geen enkele omstandigheid ontwikkelt, produceert, voorraden aanmaakt of anderszins verwerft of behoudt: microbiële of andere biologische agentia, of toxines, ongeacht hun oorsprong of productiemethode, van soorten en in hoeveelheden die niet gerechtvaardigd zijn voor profylactische, beschermende of andere vreedzame doeleinden; wapens, uitrusting of overbrengingsmiddelen die zijn ontworpen om dergelijke middelen of gifstoffen te gebruiken voor vijandige doeleinden of in gewapende conflicten”. Tevens regelt het verdrag de vernietiging van deze wapens.

Biologische wapens
Een flink aantal micro-organismen, virussen en toxinen komen potentieel in aanmerking. Het Amerikaanse Centers for Disease Control an Prevention (CDC) wees zes ziekteverwekkers aan als het gevaarlijkst:
-miltvuur (antrax):
-botulisme, de bacterie (Clostridium botulinum) produceert het toxine botuline, een van de giftigste stoffen op aarde:
-de pest. De pestbacterie (Yersinia pestis) is de verwekker van de pest is en wordt overgebracht door vlooien van ratten op mensen;
-pokken of variola. Het virus kon alleen door mensen aan elkaar doorgegeven worden en verspreide zichzelf door middel van vochtdruppeltjes, zoals via speeksel en snot. Tegenwoordig zijn pokken officieel uitgeroeid en zijn vaccinaties tegen het virus niet meer nodig;
-de tularemie-bacterie. Tularemie of hazenpest, ook bekend als de konijnen-koorts, is een bacteriële ziekte die overdraagbaar is van gewervelde dieren op mensen, en werd veroorzaakt door de bacterie Francisella tularensis. De ziekte komt voor op het noordelijk halfrond. Het is een besmettelijke ziekte die bij de mens zeldzaam is maar wel gevaarlijk;
-Ebola of hemorragische koorts, is een bij mensen voorkomende virusziekte die wordt veroorzaakt door het ebolavirus. Het ebolavirus is een geslacht van virussen uit de familie filovirussen (Filoviridae).
-het KKKA-virus (Krim-congo-hemorragische koorts) is een ebolavirus dat in 2002 onder teken opdook in Turkije, blijkt volgens de Cumhuriyet Halk Partisi te zijn opgenomen op de lijst van biologische wapens van de CIA en de FBI. Het Pentagon heeft medio 2019 opdracht gekregen van het Huis van Afgevaardigden om te onderzoeken of het Amerikaanse ministerie van Defensie tussen 1950 en 1975 heeft geëxperimenteerd met biologisch wapens.

De Covad-19 (het SARS-CoV-2-virus) pandemie: een nieuw biologisch wapen?
Want vijf jaar, voordat de COVID-19-pandemie de wereld zou treffen in 2020 (met uitzondering van Antarctica), hebben Chinese wetenschappers de mogelijkheden al besproken om coronavirussen als wapen in te zetten. Volgens The Weekend Australian is het document geschreven door Chinese wetenschappers, volksgezondheidsfunctionarissen en wapenexperts en is het weer naar boven gehaald door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken tijdens eigen onderzoek naar de oorsprong van SARS-CoV-2. Chinese wetenschappers voorspellen dat “ een derde wereldoorlog met biologische wapens uitgevochten zal worden” en hoe coronavirussen kunstmatig kunnen worden gemanipuleerd tot een opkomend virus dat door de mens wordt veroorzaakt. De kern van het biochemisch onderzoek is het Wuhan Institute of Virology (WIV). De faciliteit heeft Azië ’s eerste P4-lab* gebouwd en herbergt de grootste virusbank van het continent met meer dan 1.500 stammen. 

*P4 verwijst naar het bio-veiligheidsniveau 4 (het hoogste niveau), wat betekent dat het microbiologische laboratoriumveiligheidsniveau het werken met gevaarlijke agentia (voornamelijk virussen en bacteriën) ondersteunt die bij mensen ernstige tot dodelijke ziekten veroorzaken en waarvoor geen vaccins of andere behandelingen beschikbaar zijn.

Juni 2020, coronavirus in monsters van patiënten met longontsteking
In juni 2020 verteld  Shi Zhengli, adjunct-directeur van het P4-lab in Wuhan (dat slechts een paar kilometer verwijderd is van de plaats van de eerste uitbraak), tijdens een interview met een Amerikaans tijdschrift dat ze erg bezorgd is dat het virus uit haar lab Wuhang Institute of Virology (WIW) is gelekt: https://www.hln.be/buitenland/chinese-klokkenluidster-beweert-dat-coronavirus-ontstaan-is-in-lab-en-kan-daar-wetenschappelijk-bewijs-voor-leveren~a76ef055/. (Volgens de Chinese viroloog en klokkenluidster Li-Meng Yan is dit wel zo). Shi hengli en haar collega’s ontdekten dat het virus eind 2019, in monsters van patiënten met een longontsteking van onbekende oorsprong, te vinden is. “Voor die tijd waren we nog nooit in contact geweest met of bestudeerden we dit virus en wisten we ook niet van het bestaan ​​ervan”.

Uit latere controles bleek dat de gensequentie (verschil in een DNA- of RNA molecuul of de volgorde van aminozuren in een eiwit) van SARS-CoV-2 verschilde van het virus dat in het laboratorium werd bestudeerd en Chinese staatsmedia meldden in de persoon van  Shi Zhengli dat er geen lek was, maar dat er schade was aangericht (het virus muteert*).  

14 mei 2021 zijn er weer beschuldigingen opgedoken over een mogelijk lek van SARS-CoV-2 uit een laboratorium van het Wuhan Institute of Virology. 

* Muteren betekent dat het genetisch materiaal van het virus, in de vorm van DNA of RNA, op één of meerdere plaatsen wijzigt. Dit resulteert in een virus dat er eventueel anders gaat uitzien en zich anders gaat gedragen binnen het menselijk lichaam. Vooral mutaties op het Spike-eiwit van het SARS-CoV-2, worden gebruikt om de menselijke cellen binnen te komen, en hebben effect op hoe besmettelijk het virus is. Viroloog Marion Koopmans van het Erasmus MC zegt dat er constant mutaties plaatsvinden van een virus. “Mutaties zijn hele kleine wijzigingen in het virus, die gebeuren als de virussen worden gekopieerd tijdens een infectie. Mutaties horen bij dit soort virussen, dat gebeurt steeds. Afhankelijk waar de mutatie in het virus plaatsvindt, zegt het iets over de mogelijke ernst van de verandering.”

Klokkenluidster Li-Meng Yan
Een van de belangrijkste voorstanders van de biowapentheorie, is de Chinese viroloog Dr. Li-Meng Yan. Zij beweerde in een exclusief interview met Times Now, dat het coronavirus met opzet met veel voorzichtigheid is versterkt om het schadelijker te maken voor de mens. Dr. Yan leeft momenteel in ballingschap nadat zij zou zijn lastiggevallen door de Chinese regering.  

Bill Gates en “voorspelende blik” in 2015 over dodelijk virus
Zo sprak Microsoft-oprichter Bill Gates in 2015 dat het geen wapens maar dodelijke virussen zullen zijn die de volgende oorlog bepalen. “Als er iets is dat in de volgende decennia meer dan tien miljoen mensen zal doden, zullen dat eerder microben zijn dan een oorlog”, zei hij.

Al deze zaken ten spijt is er één hard feit: de potentieel vernietigende kracht van biologische wapens. In 1975 was er een internationale conventie nodig om de ontwikkeling en productie van bacteriologische wapens te verbieden, maar de dreiging was daarmee niet weg. Worden internationale afspraken met voeten getreden?

Volgens de Amerikaanse nieuwswebsite GeekWire herhaalde Gates zijn boodschap twee jaar later op een nevenevenement van het Wereld Economisch Forum (WEF) in 2017 in Davos: “Het is verbazingwekkend hoe weinig we daarop voorbereid zijn”, wordt hij geciteerd doelend op de vernietigende kracht van biologische wapens.

Toen Gates in 2020 de American Association for the Advancement of Science (AAAS) in Seattle toesprak, zei hij dat de impact van Covid-19 “heel, heel dramatisch” kan zijn, vooral als het virus zich wereldwijd verspreidt. We hebben altijd geweten dat de potentie van een natuurlijke of een bewust gecreëerde pandemie, gezondheidssystemen en economieën kan ontwrichten en miljoenen doden kan veroorzaken”, zo sprak hij.

Ondertussen hebben de Bill & Melinda Gates Foundation ongeveer 100 miljoen dollar toegezegd om Covid-19 te bestrijden!!

Is 5G daarom nodig?
5G schijnt een onderdeel te zijn van een biowapen, om de bevolking uit te dunnen. Misbruiken de telecomproviders http://stralingsleed.nl/blog/telecomproviders-willen-geen-last-van-gemeenten-en-burgers/ en de vier tech-reuzen http://stralingsleed.nl/blog/misbruiken-de-vier-techreuzen-hun-macht/ hun positie door de bevolking te manipuleren tijdens de coronacrisis met behulp van 5G? Krijgen we door de massale vaccinatie een nanochip ingespoten? Kan iedereen zo gevolgd worden? Wordt iedereen die gevaccineerd word een mens-machine? Dit pikken we toch niet? Dit kan toch niet? Mensen wordt wakker!

Bronnen:
https://www.ipsnews.be/artikel/zou-het-coronavirus-een-biologisch-wapen-kunnen-zijn-de-toekomst
foto: https://pixabay.com/nl/illustrations/wapens-oorlog-bio-wapens-aanval-5241880/
https://www.timesnownews.com/international/article/covid-19-bioweapon-debate-reignited/756517
https://nl.wikipedia.org/wiki/Biologische_oorlogvoering
https://nl.wikipedia.org/wiki/Verdrag_biologische_wapens
https://www.smh.com.au/world/asia/going-viral-how-a-book-on-amazon-inspired-the-latest-covid-conspiracy-20210512-p57r6e.html
https://nicholaswade.medium.com/origin-of-covid-following-the-clues-6f03564c038
https://maxius.nl/uitvoeringswet-verdrag-biologische-wapens/artikel1
https://www.youtube.com/watch?v=6Af6b_wyiwI
https://businessam.be/hoofd-van-wuhan-lab-verdachtmakingen-zullen-onze-strijd-tegen-toekomstige-pandemieen-verzwakken/