Wybren Ridley van Haga is een Nederlands politicus voor Forum voor Democratie (FVD) en een Tweede Kamerlid. Van Haga: ‘de coronatest lijkt grootste blunder van deze eeuw te worden. Eén zesde tot één derde van de mensen die een positieve corona-uitslag krijgen, dragen het virus waarschijnlijk niet bij zich. Zij hebben geen corona, maar zitten toch in thuisquarantaine’. Het gaat mogelijk om honderden mensen per week, schrijft het NRC-handelsblad, op basis van gegevens van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) over de coronatest.

Het aantal fout-positieve uitslagen in Nederland is in het begin van 2021, relatief hoog. De PCR-test* is niet volledig specifiek, wat betekent dat hij soms een positieve uitslag laat zien terwijl er geen sprake is van besmetting. Hoe meer er wordt getest, hoe vaker je zo ’n fout-positieve uitslag krijgt. Dan worden er dus maatregelen genomen op foute diagnoses.

* De PCR= polymerase chain reaction–test, toont de aanwezigheid van een stukje genetisch materiaal van het coronavirus SARS -CoV-2 aan, in neus- en keelslijm. Het is ‘op papier’ de meest gebruikte en meest betrouwbare test voor het virus. Met een wattenstaafje wordt een uitstrijk genomen uit de neus en keel. Dit gaat naar een laboratorium voor de PCR-test. Bij de PCR- test worden er kopieën van een deel van het virus gemaakt. Dit stukje genetisch materiaal van het virus wordt sterk vermenigvuldigd, om het aan te kunnen tonen. De PCR-test heeft een hoge testgevoeligheid. Dat betekent dat de PCR-test het virus ook oppikt bij iemand die nog weinig virus meer bij zich draagt. PS; zo is wel je genetisch materiaal bekend. En wat gebeurt hiermee?

De blunder van de eeuw
Tweede Kamerlid Wybren van Haga stelde eerder al vragen over de coronatest, maar kreeg geen antwoord. Hij houdt voet bij stuk en heeft nu opnieuw vragen gesteld aan minister De Jonge van Volksgezondheid. Haga: “De PCR-test lijkt steeds meer de grootste blunder van de eeuw te worden”.

De PRC-test
PCR staat voor Polymerase Chain Reaction en is de meest gebruikte test om het corona-virus op te sporen. Met een wattenstaafje wordt een uitstrijk genomen uit de neus en keel. Dit gaat naar een laboratorium voor de PCR-test. Bij de PCR-test worden er kopieën van een deel van het virus, gemaakt. Een stukje genetisch materiaal van het virus wordt sterk vermenigvuldigd, om het aan te kunnen tonen. Het duurt ongeveer 24 tot 48 uur na afname van het uitstrijkje voordat de geteste persoon de uitslag van de test krijgt. De procedure in het laboratorium kost 4-8 uur. Eén laborant kan per dag 600 PCR-testen analyseren. Er zijn ook PCR-testen die sneller werken, maar daarmee kunnen maar weinig monsters per keer getest worden. Die worden vooral in ziekenhuizen gebruikt voor medisch-spoedeisende situaties.

De PCR-test heeft een hoge testgevoeligheid. Dat betekent dat de PCR-test het virus ook oppikt bij iemand die nog weinig virus of weinig virus meer bij zich draagt, volgens de gegevens.

Testen van kinderen
Het testen van kinderen gaat meestal net als bij volwassenen met een keel- en wattenstaafje. Kinderen vinden zo ’n test vaak niet zo prettig. Ouders en verzorgers zijn soms terughoudend om een kind te laten testen. GGD’ en hebben extra aandacht voor jongere kinderen die getest worden. In de teststraten nemen zij bijvoorbeeld meer tijd voor de test.
In bepaalde situaties kan een GGD bij kinderen een ‘sabbelwat’ gebruiken. Dan hoeft het wattenstaafje alleen in de mond om speeksel af te nemen. Maar het afgenomen speeksel levert niet altijd genoeg bruikbaar materiaal op. Ook moeten deze speekseltesten apart worden geanalyseerd.

Snelle PCR: LAMP-test
De LAMP (loop-mediated isothermal amplification) test is een soort PCR test, maar de test is sneller dan de meeste PCR-testen. Ook deze test werkt door het vermenigvuldigen of kopietjes maken van een stukje genetisch materiaal. De LAMP-test doet dat alleen op een andere manier dan een ‘reguliere’ PCR-test. Voor de LAMP-test zijn andere apparaten en stoffen nodig dan voor PCR-testen, zodat ze elkaar in dit opzicht bij eventuele schaarste aanvullen en niet beconcurreren.

Niet kiezen om te vaccineren
In november 2020, bleek dat het aantal mensen dat zich wil laten vaccineren tegen corona is gedaald. Waar in juni nog bijna driekwart van de mensen zeker een vaccin tegen het viruswilde, was dat in september 65 procent en in november nog maar 60 procent. Dat blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau I&O. Van de mensen die in de zorg werken zegt 1\3de zich niet te willen laten vaccineren. Dat blijkt uit cijfers van beroepsorganisatie Nu’91.

Geen vaccinatie dan geen deelname aan het sociale leven
Om toch te zorgen dat genoeg mensen het coronavaccin krijgen, pleit 44 procent van de Nederlanders voor het ontnemen van rechten van ongevaccineerden blijkt uit een onderzoek van HR-dienstverlener Visma | Raet onder ruim 1100 Nederlandse werknemers. Van alle respondenten vindt 36 procent dat werkgevers niet-gevaccineerde collega’s de toegang tot de werkvloer moeten ontzeggen. Bijna een derde zegt niet naar hun werk te willen komen als daar niet-gevaccineerde collega’s aanwezig zijn. Zij vinden het ook een goed idee dat niet-ingeënte mensen bijvoorbeeld niet meer naar de bioscoop mogen, geen restaurant meer kunnen bezoeken of niet meer mogen vliegen.

Rechten van de mens
Zowel in de grondwet als in Het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens, staat dat vrijheden ingeperkt mogen worden, als daarmee voorkomen wordt dat het anderen schaad en een voorbeeld is bescherming van de volksgezondheid. Een beleid waarbij bepaalde regels komen te vervallen is te verantwoorden als een vaccin voor iedereen beschikbaar is en duidelijk is dat vaccineren verspreiding van het virus tegengaat. Dat laatste is niet zeker of dat ook geldt voor de coronavaccins omdat niet duidelijk is hoe corona ontstaan is. Hier moet eerst gedegen en eerlijk onderzoek naar gedaan worden of er niet een heel grootschalig spel gespeeld wordt: http://stralingsleed.nl/blog/is-deze-covad-pandemie-gepland-is-dit-doelbewust-gebeurd/

Grondwet
Sommige landen om ons heen, zoals Frankrijk, Italië en Duitsland, hebben al wél een vaccinatieplicht. Voor kinderen weliswaar, maar die mogen dan bijvoorbeeld niet ongevaccineerd naar het kinderdagverblijf.”

In Nederland is onze individuele vrijheid is in de grondwet vastgelegd. Zo heeft iedereen het recht op zelfbeschikking en mag daarmee bepalen wat er wel of niet ingespoten wordt.

Wat nu gebeurd mag wettelijk niet eens
In Duitsland wraakt een rechter met harde termen het coronabeleid. De omroep van de Duitse deelstaat Thuringen*, de  Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) schrijft in het voorjaar van 2020: “De arrondissementsrechtbank van Weimar acht het algemene contactverbod in de Thüringse coronaverordening van afgelopen voorjaar ongrondwettig”.

* De Vrijstaat Thüringen is een deelstaat  in het midden van de bondsrepubliek Duitsland.

De achtergrond is dat eind april 2020 een man zijn verjaardag samen met zeven andere mensen had gevierd op de binnenplaats van een woongebouw in Weimar. Volgens de kort tevoren aangenomen verordening was het gezamenlijk verblijf slechts toegestaan met ten hoogste één persoon van buiten het gezin.

Verbod op contact schendt de menselijke waardigheid
Zes maanden later legde de stad de man een boete op. Volgens de lokale rechtbank was dit echter ongrondwettelijk omdat de regelgeving van de staat onvoldoende grondslag voor autorisatie ontbeert. Anderzijds schendt het contactverbod de menselijke waardigheid die wordt gegarandeerd in artikel 1 van de basiswet. Zo ’n contactverbod is alleen verenigbaar met de menselijke waardigheid als er zich een noodsituatie voordoet waarin het gezondheidssysteem dreigt in te storten.

De rechter komt op grond hiervan tot de uitspraak dat alle coronamaatregelen onrechtmatig en ongrondwettelijk zijn. Vervolgens stelt hij vast dat het aantal slachtoffers van de maatregelen groter is dan de ‘geredde’ levens en dat door de verstrekkende maatregelen de ‘democratie aan het wankelen is gebracht.’

 

31 januari 2021
Wordt dit alles geregisseerd door de monopolyspelers van de digitale wereld? Zie:  http://stralingsleed.nl/blog/misbruiken-de-vier-techreuzen-hun-macht/

 

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen/pcr-test
https://www.ninefornews.nl/van-haga-coronatest-lijkt-grootste-blunder-van-deze-eeuw-te-worden/
https://www.burgerfront.nl/van-haga-coronatest-lijkt-grootste-blunder-van-deze-eeuw-te-worden/?fbclid=IwAR1_O7EfxlyWHGd9iGxDA-CRztMQMw-cxTKKP_GSMPOaU2WhwMrprztE49Q
https://ezaz.nl/explosieve-rechterlijk-uitspraak-in-duitsland/
https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen
https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/5202682/moeten-we-vaccinatieplicht-nederland-zachte-dwang-coronavirus
https://nu91coronadossier.nl/ledenpeiling-coronavaccinatie/
https://www.ioresearch.nl/over-io-research/
https://www.ad.nl/werk/neem-je-geen-coronaprik-dan-wil-36-procent-van-de-werknemers-je-straks-niet-op-het-werk-zien~a4ef04e3/