Elektromagnetische velden gemaakt voor de draadloze communicatie is kunstmatig gemaakte straling
Kunstmatige straling of zoals de wetenschapper zegt: technische straling, is elektromagnetische straling veroorzaakt door menselijke invloeden. Zoals alle antenne-installaties voor de draadloze communicatie van de 2G (generatie) tot 5G, van alle mobieltjes of van de Silent Disco (stille disco)*.

*Een stille disco of stille rave is een evenement waar mensen dansen op muziek die wordt beluisterd via een draadloze koptelefoon, heel populair in 2022. Een dj of plaatjesdraaier die muziek opzet en vervolgens gaat de menigte lekker los zónder geluidsoverlast te veroorzaken.

Submillimetergolven
De stille disco waar de elektronische aansturing van de knipperende discolampen (LED lampen), elektrogevoelige mensen niet goed van worden en klachten van krijgen. De LED-lampen (discolampen) die een mix van frequenties van radiogolven hebben in de buurt van terahertz (THz)-straling dat zich in het spectrum van elektromagnetische straling bevindt in het microgolf gebied en verre infraroodgebied, de (submillimetergolven ). En waar de DJ het laserlicht professioneel gebruikt voor de vele lichteffecten.

Wat is laserlicht?
Een laser vormt een dunne lichtstraal (laserdiode) wat zorgt voor een schitterend effect. Sommige lasers produceren ook meerdere kleuren zoals rood, groen en blauw. Die kleuren samen kunnen weer andere kleuren projecteren. Met een laser creëer je eenvoudig een fraaie lichtshow en wordt je meegenomen in een mooie sprookjesachtige ambiance.

Optische straling versus natuurlijke straling
In de natuurlijke optische straling, zoals het zonlicht, zit naast zichtbaar licht altijd UV-(ultraviolet) en infraroodstraling zoals we hebben geleerd. Optische straling is eveneens afkomstig uit kunstmatige bronnen. Het spectrum van de optische straling wordt eveneens ingedeeld in UV-straling, zichtbaar licht en infraroodstraling. Vooral langdurige blootstelling aan ultraviolet, infrarood en laserlicht brengt schade toe maar lasers kunnen al zeer schadelijk zijn bij korte blootstelling, zoals in de stille disco.

Wat is nu “needle spiking”?
Nu komen er berichten in de media over needle spiking, een nieuw fenomeen waarbij mensen denken geprikt te zijn – meestal tijdens het uitgaan – en zich duizelig of onwel gaan voelen. Aangenomen wordt dat er een soort drug wordt ingespoten. De eerste meldingen kwamen uit het Verenigd Koninkrijk, in oktober vorig jaar en bereikte dat ook Nederland en België.

 24 jongeren onwel na meldingen over “needle spiking” op tienerfestival in Hasselt, eerste resultaten negatief
In Hasselt werden 25 mei 2022, 24 jongeren onwel op tienerfestival We R Young. Een deel daarvan zegt een prik te hebben gevoeld. Tien jongeren zijn preventief naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek en bij vier van hen werd gezocht naar sporen van drugs. Het parket onderzoekt of het om een geval van “needle spiking” gaat of het gaat om massahysterie.

Er zijn geen drugs gevonden in de urine van de meisjes die dachten dat ze slachtoffer waren van needle spiking, maar…… wat is er dan aan de hand?

Veroorzaakt 5G dit needle spikinggevoel?
De huid is verreweg het grootste orgaan van ons lichaam. Eigenlijk is de huid een verregaand onafhankelijk ‘lichaam’ met eigen bloedsomloop, zenuwvoorziening, hormoonbesturing, vet-, spier- en bindweefsel en draagt bovendien haren, zweetklieren en een groot aantal detectoren en receptoren. De huid vangt vele relevante fysische en chemische signalen (‘triggers’) uit de omgeving op en beschermt het lichaam tegen uitdroging en mechanische invloeden van buiten. De huid heeft dus een soort ‘poortwachterfunctie’. We merken niets van de meeste afweermechanismen die zich in de huid afspelen, maar wèl wanneer er reacties optreden die voelbare problemen geven: bijvoorbeeld roodkleuring, jeuk, ontstekingen en een schokgevoel (wordt dit ervaren als het prikgevoel?) Zie: https://stralingsleed.nl/blog/onwillekeurige-schokken-van-het-lichaam-door-het-in-gebruik-nemen-van-de-5g/. Mensen die heftige schokkende vibraties ervaren in het lichaam alsof het  een korte felle  stroomstoot betreft (gelijk een  stiekeme injectie?)

Is needle spiking de oorzaak van het in werking zetten van 5G?
5G, een zendtechniek die na de frequentiebanden van 2G, 3G en 4G in gebruik is genomen in 2022 en gebruik maakt van de frequentiebanden: de 700 megahertz (MHz), 3,5 gigahertz (GHz) en 26 GHz. 

Gebruik van de 26 GHz-band
De 26 GHz-band neemt in de 5G-ontwikkeling een belangrijke plaats in. De 26 GHz-band biedt namelijk een groot spectrum en door het beperkte bereik, een grote capaciteit. Ook kan de frequentieband door het beperkte bereik door meerdere lokale en regionale partijen tegelijkertijd worden gebruikt. Het beperkte bereik wordt door het gebruik van ‘kleine cellen (slimm cells)’ gereduceerd. De 26 GHz-band (én de 3,5 GHz) zijn in artikel 54 van het Europees Wetboek voor elektronische communicatie (de telecom code) juist aangewezen als prioritaire banden voor het faciliteren van de uitrol van 5G in 2022.

Is nu het in gebruik nemen van 5G de oorzaak dat er aan needle spiking gedacht word?

De 26 gigahertz-band (GHz-band) voor 5G
Voor de Europese Commissie is de 26 GHz-band één van de belangrijkste frequentiebanden voor het 5G-netwerk in Europa, mede vanwege de hoge (theoretische) snelheden.

Nadat er al veel mensen reageren op de frequentiegolven van 2G en 3G zullen er bij het in gebruik nemen van de 26 GHz steeds meer mensen bijkomen, die onverklaarbare klachten krijgen. Er worden in 2022 al meldingen gedaan van heftige lichamelijke reacties. Het onwillekeurig schokken van het lichaam. Onwillekeurig is iets waar je geen invloed op hebt. Schokken die voelen als een prik. Is dit nu wat ze needle spiking noemen? Is de oorzaak, het in gebruik nemen van 5G? Want barst het in 2022 niet van deze technieken bij het uitgaan? En in voetbalstadions? En is het niet zo dat 5G gebruikt maakt van heel andere frequenties dan de voorgaande generaties voor de draadloze communicatie?

Bronnen:
https://www.mice-magazine.com/5g-in-voetbalstadions-naar-welke-vernieuwingen-kunnen-we-uitkijken-met-deze-technologie-citymesh/
https://stralingsbewust.info/2019/12/23/licht-elektromagnetische-velden-en-gezondheid/#:~:text=De%20meest%20gebruikte%20LED%20lampen,gezondheid%20en%20kunnen%20blindheid%20veroorzaken).
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/05/25/tienerfestival-we-r-young-in-hasselt-stilgelegd-15-tal-meisjes/?fbclid=IwAR08VZLnl1yaVGWn7HYRWfHVNbjeLhIMpSHlSmxYKpG5KkHv7QFVzLFX44M
https://stichtingehs.nl/blog/effecten-van-zonlicht-en-elektromagnetische-velden-op-huid-lichaam-en-geest
Foto stille disco, Lowlands 2019: https://www.avinteractive.com/markets/live-events/worlds-biggest-silent-disco-hits-30000-headphones-10-12-2019/
https://stralingsleed.nl/blog/led-lampen-bestaan-uit-een-blauwe-lichtgevende-diode-en-een-fosfor-coating/