Kramp is het ineens onwillekeurig en pijnlijk samentrekken van alle vezels van een spier. Dit zijn bewegingen waar iemand geen enkele controle over heeft. Normaliter is een deel van de vezels van een spier in rust terwijl een geheel ander deel zich samentrekt. En wordt het rusten en het actief zijn van de spiervezels afgewisseld. In een kramp situatie wordt het rusten en het actief zijn te snel afgewisseld. En de zenuwen die de spieren samentrekken reageren foutief door teveel signalen door te sturen om samen te trekken.

Beenkrampen
Deze verandering heeft als onder ander als uittingsvorm: beenkrampen. Beenkrampen zijn pijnlijke, langdurige samentrekkingen van de beenspieren. Meestal betreft het de kuitspieren, soms ook de voet- of dijspieren (bovenbeenspieren). De krampen komen vaak ’s nachts voor.

Natuurlijke trilling versus kunstmatige trilling
De mens leeft dankzij de natuurlijke trilling van de aarde, genoemd: de Schumanresonantie https://stralingsleed.nl/blog/de-schumann-resonantie-en-hersenritmes/ . De hartslag van de aarde oftewel de trilling van de natuurlijke elektromagnetische velden. De kunstmatige elektromagnetische velden ( straling) of zoals de wetenschapper zegt: de technische straling zijn elektromagnetische velden gemaakt door mensenhanden. Alle antenne-installaties voor de draadloze communicatie genereren deze kunstmatige elektromagnetische velden (EMV). De trillingen van de kunstmatige elektromagnetische velden verstoren nu de natuurlijke trillingen van de elektromagnetische velden voor mens, flora en fauna. Het zijn beide onzichtbare trillingen waarvan het verschil (natuurlijk/kunstmatig) door het lichaam worden opgemerkt en die klachten veroorzaken bij de mens.  Klachten als:
-vermoeidheid;
-hartkloppingen/hartritmestoornissen;
-hoofdpijn met evenwichtsstoornissen;
-krampen;
-hersenmist (niet in staat om helder te denken);
-slecht kunnen slapen;
-evenwichtsstoornissen;
-tinnitus (een constante piep in de oren);
-benauwdheid;
-kriebelende hoofdhuid;
-prikkeling (jeuk) van de huid.

Magnetiet (natuurlijk magneet) gedijt op de natuurlijke EMV
Onze hersenen bevatten vijf miljoen kleine magnetietkristallen per gram weefsel. Het hersenvlies bevat 100 miljoen magnetietkristallen per gram weefsel. De magnetietkristallen worden beschermd door een membraam. Het magnetosoom. Magnetosomen zijn als het ware de zintuigen die in staat zijn om de veranderingen in het elektromagnetisch veld, waar te kunnen nemen. Veranderingen  van de kunstmatig gecreëerde EMV, die er sinds het massale gebruik ervan in de 21ste eeuw zijn en voor zorgen dat de cellen met magnetiet zich wijzigen (de DNA structuur ) en langzaam klachten geeft zoals kramp.

 Systeem verstoort door de kunstmatig gemaakte elektromagnetische velden
Wanneer de spier pijnlijk samen trekt  is te wijten aan het feit dat het roulatie systeem verstoord is. Het roulatiesysteem van wanneer de ene helft van de spiervezels zich samentrekken en de overige spiervezels rust nemen. Het gevolg is kramp* waardoor de spier te lang gespannen blijft en een krampende pijn als gevolg ontstaat.

*Normaal is het werk tussen de cellen in je spieren (ook wel spiervezels genoemd) mooi verdeeld: terwijl een deel van de vezels samentrekt, rust de rest uit. Ze zijn dus niet tegelijkertijd actief. Het werken en rusten wisselt elkaar in hoog tempo af, zodat een spier voor een langere tijd prestaties kan blijven leveren. Bij spierkramp reageren de zenuwen die de spieren doen samentrekken verkeerd waardoor ze te veel signalen doorsturen. Hierdoor trekken alle spiervezels zich plotseling tegelijkertijd samen. Dit ervaar je als kramp.

 Wat jezelf kunt doen?
Je kan de verkrampte spier weer doen ontspannen door ze te stretchen. Dit doe je door de pijnlijke spier uit te rekken. In bed, zo snel als maar kan uit bed komen, en met het pijnlijke been plat op de grond staan of liggend je tenen naar je toe trekken.

Mineralen
Is de samenwerking tussen ontspannende spieren en werkende spieren veranderd door de kunstmatige elektromagnetische velden? Het spierweefsel werkt doordat de natuurlijke mineralen magnesium en calcium als elkaars tegenpolen werken waardoor de spierbalans goed wordt gehouden. Magnesium is het ontspannende component in het spierweefsel en calcium regelt het samentrekken van de spiervezels.

Ik wil van de krampen af omdat ze steeds erger worden en steeds meer. Alleen al bij het omdraaien in de slaap word ik wakker van de vreselijke kramp. Wat 10 jaar geleden nog sporadisch voorkwam is nu schering en inslag. Daar wil ik van af! Wordt de samenwerking van de spieren weer goed door toevoeging van magnesium en calcium? We gaan het proberen, zoals zoveel al geprobeerd is.

 

Foto; https://www.prorun.nl/gezondheid/je-krijgt-kramp-en-dan/