De kerk in Zieuwent met de 2 GSM 900 MHz antenne-installaties en 2100 UMTS antenne. Foto is genomen uit het slaapkamerraam. Twee GSM 900 MHz masten en (in 2006) een GSM 1800 MHz mast, die amper te zien zijn.

Mijn site laadt zich wéér niet, de tweede keer al in april 2021 en al een keer eerder (de eerste keer duurde zeker twee dagen). De website die onze zoon gebouwd heeft voor mij. Ik ben niet opgegroeid met de computer en om nu zelf een site te bouwen is toch een brug te ver.  Onze zoon, die de site gebouwd heeft bij WordPress.com, heeft dus gebeld en na een dag deed de site het weer. Elke dag wil ik wel van de daken schreeuwen wat ons is overkomen vanaf 2003. Laat jullie niet overkomen wat ons is overkomen. En stop de onzichtbare, niet te horen en reukloze draadloze terreur. In het begin dacht ik heel naïef een tasje nodig als vrouw om de mobiel in te stoppen? Ha, dat lukt echt niet! Kijk in 2021 hoe een belangrijk accessoire dit geworden is! Mensen willen me niet horen, omdat het te confronterend is en stoppen met contact zoeken. Veel familie, vrienden en kennissen zijn gewoon afgehaakt. Wíllen het niet horen. Waarschijnlijk zou ik er ook moeite mee hebben om te geloven wanneer dit een ander zou overkomen. Zou ik dan een ander ook zo laten vallen, is mijn vraag? Is wel de gemakkelijkste weg. Maar dat doe je toch niet? Maar goed, het is me overkomen en gelukkig snap ik het een beetje, na bijna 20 jaren, hoe de materie in elkaar zit. Als gedwongen ervaringsdeskundige ís het ook een moeilijk te begrijpen materie.

Iets te vaak de site uit de lucht
Maar mijn site is geregeld weg! Dan kan ik kan er niet meer bij en na het wachtwoord en het e-mailadres te hebben ingevuld (net zoals altijd)krijg ik dit te zien.

Eerst controleren of andere sites er ook uitliggen. Neen, alleen stralingsleed. Na Windows Netwerkcontrole uitvoeren, aangeklikt te hebben krijg ik dit te zien:

Mijn site
Mijn site (ze noemen het trouwens blog) is een site over elektrogevoeligheid en wat de oorzaak is geweest waarom mijn zoon en ikzelf elektrogevoelig zijn geworden door het wonen onder een kerktoren in 2003. Een ervaringssite waar ik de onrechtvaardigheid, de boosheid en het kunnen vertellen wat er werkelijk aan de hand is volgens mij, van me af kan schrijven (ook al kon dit emotioneel pas aan, na 10 moeilijke jaren). Het schrijven maakt me een rustiger mens, minder verwijtend en een mens dat het onrecht kanaliseert. Bovendien hoop ik mensen te waarschuwen: laat u niet overkomen wat ons is overkomen! Wonend onder een kerktoren met achteraf antenne-installaties voor 2G, die amper te zien (waren voor mijn gezin) en nog steeds zijn en waarvan twee van de drie masten, precies op onze woning gericht stonden. De derde mast de 1800 megahertz (MHZ )mast zat in 2006 plotseling ook op de kerktoren, ongeveer op 150 meter afstand van onze woning. Bijna recht tegenover ons slaapkamer. De 900 MHz-masten zaten er dus al op toen we de woning kochten. Iets wat de makelaar en de vorige bewoners, waar wij het huis van kochten in 2003, níet verteld hebben. Achteraf hebben de vorige bewoners er maar een jaar gewoond omdat de vrouw er onwel werd! Ze waren dus blij dat ze de woning kwijt waren en hebben ook niets gezegd. We moesten er zelf op een zeer pijnlijke manier achter komen. Nu de 5G actief is in de helft van Nederland en actief gaat worden in 2022, zal iedereen dicht bij een antenne mast (small cell) komen te wonen. Ik moet blijven waarschuwen, want dit gaat fout. Wij hadden toen alleen de pech om in 2003 al onder antennemasten te komen wonen. Nu komt bijna iedereen er onder te wonen!

2003
Onze toen 17 jarige zoon kon na de verhuizing, niet meer op school wezen (VWO). Hij vluchtte weg en kwam van Groenlo naar Zieuwent terug fietsen als een zombie, terwijl hij eigenlijk nog les had! Zijn ogen stonden in mijn beleving niet goed, hij reageerde warrig en wij als ouders maakten ons grote zorgen.

Om een lang verhaal kort te maken, wij zochten hulp in het medische circuit en de arts (neuroloog waar we terecht kwamen) kon ons, een jaar later en na een MRI scan van de zoon, niet verder helpen. Hij zei letterlijk (ik hoor het hem nog zeggen): “sorry, ik kan jullie niet helpen”.  En daar sta je dan op de parkeerplaats van het ziekenhuis….totaal ontredderd, niet gelovend wat er gebeurd is  en hard van je geloof vallen dat artsen er zijn om te helpen!

We gingen de woning weer te koop zetten in 2007, omdat ik door de benen zakte, niet meer kon koken achter mijn inductie kookplaat en niet meer kon slapen in mijn eigen bed. Ja, ik moest het wel toegeven; ik ben elektrogevoelig gemaakt door het wonen onder de kerktoren mét… We wisten onderhand dat de oorzaak de elektromagnetische velden waren van de antenne- installaties op de kerktoren die de helft van ons gezin ziek hebben gemaakt. We moesten weer verhuizen…..

Ook op mijn werk werd er in 2008 wifi en een DECT-telefoon geïnstalleerd in de vergaderruimte. De eerste keer vergaderen wist ik niet goed waarom ik me zo raar voelde. Niet echt aanwezig en mezelf horen praten in de verte. Net ook of je er niet bij bent en reageert, ziet en hoort vanaf een afstand. De tweede keer weer en langzaam kwam het besef dat er draadloos moest zijn. Bij navraag bleek dat ook zo te zijn. Eind 2008 restte me dan ook niets anders dan weg te wezen en moest ik dus ontslag nemen van wat ik het mooiste beroep van de wereld noem, groepsleerkracht 1 en 2! (kleuterleidster dus).

In 2003 kwamen we te wonen in een gehucht zonder masten, De Heurne (GLD), vlak bij de Duitse grens. Begin december 2018 kwam er helaas een mast in de Heurne, en ik moest hard mijn best doen om de mast niet tegenover onze woning (250 meter) te krijgen wat wél is gelukt samen met de milieudeskundige van de GGD-NOG. Maar de mast werd gebouwd op 1,5 kilometer afstand, de kortste weg, wat voor mij als elektrogevoelige nog té dichtbij is en weer moeten we ons afschermen tegen de frequenties van de mast.

Waar kunnen we nog wonen in Nederland?
En nu is de lantaarnkap voor onze woning vervangen, eind januari 2021. De gemeente mail ik meteen (vanuit de woonkamer zag ik dat de kap vervangen werd) en vraag wat er nu op zit maar ik krijg geen antwoord terug (elke week stuur ik vervolgens een mail naar het e-mailnummer van de gemeente Aalten). Pas in maart ook naar de burgemeester en wethouders maar: ook geen antwoord terug. Ik lijk (en zo voel me ook) wel niet te bestaan! Zo ’n vervelend mens is dat (ze wilden een mast plaatsen 150 meter voor ons raam op een stuk landbouwgrond wat niet gelukt is mede door mij) die je dood moet zwijgen en geen aandacht aan moet schenken? Pas nadat mijn man begin april telefonisch contact maakt, komt er antwoord wat betreft het licht in de lampenkap. Maar is het nu alleen het licht wat veranderd is? Mijn wantrouwen is erg groot en mijn pijn is niet meer te harden. Ik ga achteruit en heeft de lampenkap ermee te maken? Zit er wifi in of IoT? https://nederlandslicht.nl/5G-op-lichtmasten . Volgens de meter (Gigahertz solutions) niet. Maar dit kan nog met een simpele knop aangezet worden volgens gegevens op internet. Ik vraag of er mogelijk meer in zit dan alleen een ander soort lichtbron? IoT, wifi of misschien een aansluitpunt voor 5G? En weer geen antwoord. Wat is er toch aan de hand? Alweer geen antwoord? Zit er iets of iemand stiekem in mijn gedrade laptop berichten te onderscheppen?? Neen, ik ben geen complotdenker maar wat er nu weer gebeurd, is toch ook niet te geloven!

s’ Avonds kan ik toch weer op mijn  site;  http://stralingsleed.nl/ . Maar mijn wantrouwen heeft wel weer een extra knauw gekregen en is weer gevoed: ik word bewust tegengewerkt! Kan dat wel in 2021 in een zogenaamd welvarend land?

PS; 1 mei open ik mijn site en lees: 403 Forbidden Access to this resource on the server is denied!
Na hulp gezocht te hebben blijkt dat WordPress verschillende mails gestuurd heeft die in de spam beland zijn (bij onze zoon als beheerder van de site) en die in het Engels waren. Niet echt handig maar het is opgelost en nu maar het vertrouwen terugkrijgen dat de site goed bereikbaar blijft.