In de tweede helft van 2021 komt het satellietinternet van Starlink in grote delen van Nederland beschikbaar! Het satellietnetwerk wordt aangelegd door het ruimtevaartbedrijf SpaceX van miljardair Elon Musk.

Abonnement
Nederlanders die hun e-mailadres hebben gelaten op de site van Starlink, kregen bericht dat de dienst in Nederland ook beschikbaar komt. Wie zijn adres invult op de site van Starlink, kan een abonnement afsluiten. Het satellietinternet komt in de tweede helft van 2021 beschikbaar in Nederland. Gebruikers betalen zelf voor de benodigde apparatuur, zoals een satellietschotel.

Dekking in Nederland
Het satellietinternet van ruimtevaartbedrijf SpaceX wordt in de tweede helft van 2021 beschikbaar in grote delen van Nederland en België, is te lezen: https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5216559/satellietinternet-van-musk-bedrij-spacex-later-dit-jaar-nederland-beschikbaar. Voor veel adressen in Nederland en België is dat ‘halverwege 2021’, zoals bijvoorbeeld in Haarlem en Antwerpen het geval is. Maar voor adressen in bijvoorbeeld Leuven en Maastricht wordt 2022 genoemd.

Abonnement afsluiten
Op de website van Starlink kunnen geïnteresseerden een pre-order plaatsen. De hardware kost 499 euro, waar nog 60 euro voor de verzending bijkomt. Daar komt ook nog een abonnement van 99 euro per maand bij. Daarvoor zullen gebruikers een phased-array user terminal krijgen, een kleine schotel die vrij zicht op de hemel moet hebben om signalen te kunnen sturen naar en ontvangen van de Starlink-satellieten met een massa van 250 kg. Daar komt nog een statief bij en een wifirouter die gebruikers met de schotel moeten verbinden. SpaceX exploiteert in oktober 2020 ongeveer 888 Starlink-satellieten in een lage baan om de aarde. 888 (het getal 888 wordt vaak gezien als het getal van Jezus- en is de tegenhanger van het getal van het beest, 666*) satellieten, van de duizenden** die het van plan is in te zetten om wereldwijd breedbanddekking te bieden. 

*Op 666 (06-06-06), het getal van het beest of de duivel, maakte de toenmalige minister van Geel, staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer in de kabinetten Balkenende I, II en III, bekend dat 3G de gezondheid géén schade kan berokkenen. Twee jaar later, na een beroep te hebben gedaan op de WOB (wet openbaarheid van bestuur) bleek na onderzoek dat er mensen zo ziek zijn geworden dat ze moesten afhaken en vervolgens gewoon niet zijn meegeteld bij het definitieve eindresultaat! Een  foute basis dus waarom zoveel jaar later 5G doorgaat en zelfs 5G satellieten de ruimte ingaan!

**Het doel van Starlink is om 42.000 satellieten in de ruimte te krijgen die snel breedbandinternet kunnen stralen naar afgelegen gebieden op aarde: https://stop5ginternational.org/open-letter-to-elon-musk-spacex/

Schotel
Starlink werkt met een schotel. De schotel moet altijd vrij zicht op de satelliet hebben: bomen of andere obstakels verstoren het signaal (massaal kappen maar dus?). Ook ligt de snelheid nog relatief laag: 50 tot 150 Mbps. Maar Musk beloofde een verdubbeling van de snelheid naar 300 Mpbs.

* Mbps ofwel megabit per seconde is een gangbare, maar niet-gestandaardiseerde schrijfwijze voor een in de computerindustrie gebruikelijke eenheid voor de snelheid van gegevensoverdracht. Met Mbps wordt de snelheid aangeduid in miljoenen (mega in de betekenis van 1.000.000) bits.

Nadelen satellietenvloot
Het satellietnetwerk van Starlink is nog in aanbouw. http://stralingsleed.nl/blog/is-de-starlink-satellietvloot-van-elon-musk-e-a-wereldvernietigend/ maar als het aan Elon Musk ligt, zullen er tegen 2025 niet minder dan 11.943 van zijn satellieten om de aarde cirkelen. En als alles doorgaat, is het uiteindelijke doel maar liefst 42.000 satellieten.  Ondanks goedkeuring is er veel kritiek op de plannen van Starlink en andere gelijke initiatieven. De grote hoeveelheid satellieten zullen zorgen:
-dat de lichtvervuiling toeneemt;
-dat het vele afval in de ruimte de astronomie bemoeilijkt. Astronomen klagen over het toenemende aantal satellieten dat de nachthemel verstoort. Telescopen belichten de zwakke sterren en tijdens die belichting vliegen er vliegtuigen, meteoren en satellieten door de lucht en verknoeien de sterrenfoto. Vooral de vele 5G satellieten zijn een grote ergernis;
-voor files van satellieten in de ruimte;
-weersvoorspellingen door de vele satellieten tot 30 procent minder nauwkeurig worden. De voorspellingen komen dan weer op hetzelfde niveau als in 1980. In de praktijk zouden orkanen twee tot drie dagen later ontdekt worden. Ook zou het weer veel moeilijker worden om het pad te voorspellen dat een orkaan neemt als die aan land komt, het verschil tussen leven en dood.

VisorSats
Het zijn astronomen die aan de bel trekken over de te grote helderheid van Starlink-satellieten, die astronomische waarnemingen vanaf de aarde kan verstoren. Ze signaleren dat de satellieten van SpaceX zo veel licht weerkaatsen dat hun nachtzicht wordt verstoord door lange lichtgevende stroken van de passerende ruimtetuigen. Dat is hinderlijk voor de observatieopdrachten van telescopen. ‘We kunnen niet wachten op regelgeving. SpaceX moet snel een oplossing vinden zodat het een nieuwe standaard kan bepalen voor de andere ruimtebedrijven’, klinkt het. Na twee pogingen om het weerkaatsende zonlicht te minderen is de eerste zogeheten VisorSat op 4 juni 2020, gelanceerd en sinds de negende lancering, op 7 augustus 2020, zijn alle Starlink-satellieten VisorSats.

Weer voorspellen
Ook meteorologen trekken aan de bel. De komst de vele satellieten voor draadloze 5G-verbindingen, kan weersvoorspellingen 30 procent minder nauwkeurig maken, waarschuwen meteorologen. 5G-netwerken kunnen volgens meteorologen het voorspellen van zware stormen ernstig beïnvloeden en daardoor levens in gevaar brengen. De nieuwe draadloze systemen zouden delicate satellietinstrumenten kunnen verstoren, die gebruikt worden om veranderingen in de atmosfeer te volgen. Het hoofd van het National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) waarschuwt de Amerikaanse regering om niet te veel frequenties beschikbaar te stellen voor 5G. De NOAA is de Amerikaanse evenknie van het KNMI. Voor het snellere 5G internet worden overal ter wereld radiofrequenties verkocht die tot nu toe niet gebruikt werden, of bijvoorbeeld alleen door meteorologen.

Het probleem ligt vooral bij de 24 GHz-frequentie. Waterdamp zoals wolken geven namelijk een zwak maar meetbaar signaal van 23,8 gigahertz (GHz) af in de atmosfeer. Meteorologen volgen wolken nu onder meer via die frequentie, maar die metingen zal minder betrouwbaar zijn, zo waarschuwen de NOAA en de ruimtevaartorganisatie NASA. Nu vermoeden meteorologen, dat 5G-telefoonnetwerken een frequentie verzenden, die vergelijkbaar is met die van waterdamp. Er wordt op die manier een signaal geproduceerd, die erg lijkt op de aanwezigheid in de atmosfeer. De 26GHz-band is een van de drie ‘banden’ voor gebruik met 5G samen met de 700MHz-band en de 3,5GHz-band in Europa.

De 24 gigahertz (GHz)-band
Niet alleen de 24GHz-band ook de 36-37GHz-band geven meteorologen kopzorgen. Deze band wordt namelijk gebruikt om regen en sneeuw te bestuderen. Daarnaast wordt de atmosferische temperatuur gemeten met behulp van de 50 GHz-band* en helpt de 86-92 Ghz-band bij het analyseren van wolken en ijs. Al deze banden bevatten gedeelten van frequentiebereik dat dient ten gunste van 5G-netwerken.

*In de 60 GHz band zijn de kanalen van 50 MHz bandbreedte gebruikt want rond de 60 gigahertz (GHz)-band is nog genoeg bandbreedte. Daar zit de band van vijfduizend megahertz (64-71GHz) en de benodigde vergunning hiervoor, is eind 2019 afgeschaft. De 60 GHz-band (een straalverbinding, ook wel point-to-point-straalverbinding of vaste verbinding genoemd) wordt ingezet om buitengebieden (waar geen glasvezel mogelijk is) van snel internet te voorzien. Bij deze hoogfrequente banden is een enkele antenne echter niet genoeg en moeten meerdere elementen samenwerken in een array. Per 1 januari 2020 is de 60 GHz-vergunningsvrij.

Satellietinternet in Nederland is dus het resultaat van leugens en bedrog door o.a. de Nederlandse overheid (op 06-06-06). Wie stopt deze grote dreiging voor het te laat is? Voordat de mensheid dreigt uit te sterven?

Bronnen:
https://www.nu.nl/tech/6118483/satellietinternet-van-spacex-in-tweede-helft-van-2021-beschikbaar-in-nederland.html
Foto: starlink-illustratie door: Erc X 
https://www.tesmanian.com/blogs/tesmanian-blog/dishy-mcflatfaceo:
http://stralingsleed.nl/blog/5g-satellieten-zijn-een-gevaar-naast-het-draadloos-gebruik-verstoren-ze-het-luchtruim-en-andere-satellieten/ 
http://stralingsleed.nl/blog/wereldwijde-draadloze-dekking-door-meer-dan-100-000-satellieten-en-nano-satellieten/
Meteorologen: ‘5G belemmert weersvoorspelling’ | RTL Nieuws
http://stralingsleed.nl/blog/verpest-5g-de-weersvoorspellingen/https://bits-chips.nl/artikel/samenwerkende-antennes-brengen-60-ghz-in-bereik/
http://stralingsleed.nl/blog/60-ghz-zonder-licentie-wordt-gebruikt-voor-o-a-5g/