De Geas Energiewacht is 5 maart 2019 in De Heurne (gemeente Aalten) aan het inventariseren om de slimme te installeren. Een busje met GEAS Energiewacht erop, stond voor ons grote raam (de meter gaf aan dat er geen straling extra was door draadloze apparaten gelukkig). Mijn eerste gedachte was: de buurvrouw heeft de ketel van slag. Ik ben ernstig elektrogevoelig gemaakt door het beleid van onze overheid en heb de buurvrouw op (twee onder een kap) al eerder gevraagd om de slimme te weigeren. Voor de DECT-telefoon hebben we een eco-DECT geïnstalleerd bij haar en voor de wifi een eco-wifi router. Voor de slimme meter is er niets anders dan de slimme meter te weigeren. Voor straling die door de muren heen gaat is het beter om je vooraf te beschermen. Het stelde me toen gerust, maar nu twijfelt ze. Een bezoek van de medewerker van Geas Energiewacht heeft haar doen twijfelen. De medewerker is hier niet geweest maar heeft de buurvrouw gevraagd om een bericht te bezorgen en nu ze twijfelt. Of ik dat echt zou kunnen voelen. Ik weet het wel zeker: als er een slimme meter komt dan zullen wij wéér verder moeten vluchten (de scheidingsmuur is reeds behandeld met Y-shield verf). De GEAS Energiewacht heeft van Liander de opdracht gekregen om voor de installatie van de slimme meter eerst foto’s te maken van de huidige meter. Wat een voordeel dit allemaal heeft staat op kaart wat de buurvrouw bij zich had. Wat er niet bij staat dat er ook tegens zijn. Meteen hierna heb ik een mail gedaan dat de mensen ook van alle nadelen op de hoogte gebracht moeten worden, zodat ze een eerlijke keus kunnen maken. Dat:

-de slimme meter geeft dag en nacht gepulste straling geeft. Dat deze hoogfrequentie straling, door onze zintuigen niet waargenomen worden: ze zijn onzichtbaar, reukloos en niet tastbaar. Dat bij gepulste straling de draaggolf (frequentiegolf) herhaaldelijk onderbroken wordt en er geen sprake is van een continue draaggolf. Onderzoek geeft aan dat gepulste straling door het lichaam opgevat wordt als te vergelijken met een ‘kogelregen van een mitrailleur’. Er treden bij sommige mensen veel sneller en bij veel lagere blootstellingsniveaus, biologische effecten op.

-de slimme meter werkt met een techniek waarmee snel en draadloos mobiele data worden verzonden door de slimme meter die de meterstanden door geeft via de Telecomprovider aan de energieleverancier.

De ervaringen uit andere landen

Dat er wereldwijd berichten naar buiten komen dat mensen gevoelig worden van de slimme meter en ernstige klachten krijgen na installatie van deze meter.  Dat de slimme meter werkt met hoogfrequentie straling, waarvoor wetenschappers, zoals professor Pall, voor waarschuwen dat het desastreuze gevolgen kan hebben voor de gezondheid en de toekomst van onze jongere generatie. De onzichtbare frequentiegolven hebben negatieve invloeden hebben op mens, dier en plant.

Dat de klachten kunnen zijn:
-Slapeloosheid

-huiduitslag;

-hoofdpijn;

-hartkloppingen;

-pijn op de borst;

-duizeligheid;

-onvermogen om te concentreren ;

-geheugen verlies;

De fotograaf die bij de buurvrouw is geweest durft waarschijnlijk de confrontatie niet aan.

De mail naar Liander toe is niet beantwoord. We zijn hier naar toe gevlucht in 2010 en Marten van Lubeck (Bosman techniek) heeft de meterkast volledig vernieuwd naar de laatste normen.

PS; 2 april vertelt de buurvrouw dat ze de slimme meter gaat weigeren. Voor mij een zorg minder.