Met 5G zal de straling in Nederland exponentieel toenemen, omdat: 5G bovenop het huidige netwerk komt en de drie providers een landelijk dekkend netwerk gaan uitrollen. Als eerste zal in heel Nederland 5G gaan werken op de 700 MHz-, 1400 MHz- en 2100 MHz. Begin 2022 volgt de veiling van de 3,5 GHz-band in Nederland. Voor de 26 GHz-frequentieband is nog niet besloten of, en zo ja wanneer deze landelijk geveild gaat worden of niet. Er worden:
-tienduizenden antennes bijgeplaatst, dichter bij huis, in bijvoorbeeld straatmeubilair;
-miljarden slimme apparaten en voertuigen ingezet om te communiceren via 5G en dat al deze ‘dingen’ ieder op zich ook straling verspreiden;
-er hogere frequenties gebruikt gaan worden die intenser zijn voor de gezondheid;
-het dataverbruik voor mobiel telefoonverkeer zal door een sneller 5G enorm toenemen.

Tel daarbij de vele satellieten op er al zijn (en die gepland zijn) zoals in totaal o.a. de;
-1.584 geplande satellieten in de ruimte die Internetbedrijf Starlink wil lanceren, een bedrijf van Elon (Reeve) Musk. Starlink is een satellietnetwerk van het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX voor het aanbieden van internettoegang. Door duizenden satellieten in een lage aardbaan te plaatsen hoopt het bedrijf wereldwijd breedbandinternet te kunnen leveren, tegen een prijs die vergelijkbaar is met huidige (bekabelde) internetverbindingen. De gebruiker heeft hiervoor een antenne nodig die “zo groot als een pizzadoos” is;
-Amazon satellieten.  Amazon heeft van de Amerikaanse autoriteiten toestemming gekregen om meer dan 3.000 satellieten in een lage baan rond de aarde te lanceren. De internetgigant wil daarmee snel internet beschikbaar maken overal ter wereld. De constellatie van 3.236 satellieten moet internet brengen in gebieden waar het momenteel niet beschikbaar is;
-internetballonnen van Google-zusterbedrijf Loon navigeren sinds 2 december 2020, voortaan op basis van een zelflerend algoritme. Daarmee wordt de meest efficiënte route van hun vlucht berekend. Het zelflerende systeem is ontwikkeld door een team van Google dat zich specialiseert in kunstmatige intelligentie. Volgens Loon zorgt het nieuwe navigatiesysteem ervoor dat de ballonnen zelfstandig kunnen berekenen wat de optimale vliegroute is.

Hoog frequente straling
Om de capaciteit en de snelheid van 5G te vergroten gaat er gewerkt worden met hoge frequenties. Deze straling is intenser voor mens en natuur. Uit eerste onderzoeken is gebleken dat 5G straling de antennes van insecten opwarmen en de huid van mensen kan irriteren.

Meer antennes
De antennes voor de bestaande netwerken (voor 2G, 3G en 4G) blijven werken. Wel gaat iedere provider één netwerk ontmantelen (KPN en Vodafone stoppen met 3G, T-Mobile met 2G). De capaciteit van Massive Mimo antennes vergroot het aantal connecties. Een Massive Mimo kan veel meer connecties tegelijkertijd open houden.

 Driemaal landelijke dekking
Iedere provider die meedoet zal eigen 5G antennes gaan plaatsen. Dat betekent dat er driemaal een landelijk dekkend netwerk van 5G straling komt, met een verplichte dekkingsgraad van 98%.

Hoog frequente straling
Om de capaciteit en de snelheid van 5G te vergroten gaat gewerkt worden met hoge frequenties. Deze straling is intenser voor mens en natuur. Uit eerste onderzoeken is gebleken dat 5G straling de antennes van insecten opwarmen en de huid van mensen kan irriteren. Voor het deel van 5G dat gebruik gaat maken van hoge frequenties (3,5GHz, 26 en 60 GHz) zijn heel veel kleine antennes nodig. Deze komen bijvoorbeeld in lantaarnpalen, bushokjes, abri’s, verkeerslichten of op gebouwen. Deze ‘small cells’ worden in stedelijke gebieden om de 50 tot 200 meter geplaatst. Met dit plan komt de straling dichterbij huis, misschien wel voor je deur. Antennes dichterbij huis betekent meer straling.

Internet der Dingen
Met de uitrol van 5G wordt een netwerk neergezet dat slimme apparaten en voertuigen kunnen gebruiken voor communicatie. KPN schrijft hierover: “Over een jaar is 5G dusdanig volwassen dat gigantische aantallen apparaten zoals bewakingscamera’s en straatverlichting met sensoren tegelijk kunnen worden bediend. Per vierkante kilometer kan dat gemakkelijk oplopen tot boven het miljoen.” In Nederland zullen miljarden apparaten communiceren met het 5G netwerk. Al die communicatie komt bovenop het reguliere gebruik van het netwerk voor mobiele telefonie. En dat betekent een ware explosie in dataverkeer en straling”.

Stralende mobieltjes en andere slimme apparaten
Het zijn niet alleen de antennes die stralen. De slimme mobieltjes, slimme auto’s, slimme meters en al die andere slimme dingen stralen allemaal ook. De hoeveelheid data voor een zelfsturende auto loopt aardig op, een uurtje rijden is al snel een paar honderd Gigabyte aan communicatie met alle zenders en antennes onderweg. Dit betekent een explosieve groei van straling op straat, in de auto of de bus, op je werk of thuis. Met 5G zal de straling exponentieel toenemen, omdat:
-5G bovenop het huidige netwerk komt en drie providers gaan een landelijk dekkend netwerk gaan uitrollen. Het dataverbruik voor mobiel telefoonverkeer door een sneller 5G zal toenemen (denk aan gaming, streaming, downloaden). Er zullen tienduizenden antennes bijgeplaatst gaan worden, dichter bij huis, in bijvoorbeeld straatmeubilair;
-Miljarden slimme apparaten en voertuigen gaan communiceren via 5G en dat al deze ‘dingen’ ieder op zich ook straling zullen verspreiden. Er hogere frequenties gebruikt gaan worden waarvan niet zeker is of het de gezondheid op den duur kan schaden. De regering in Nederland is niet wijzer. Stiekem en zonder veel ruchtbaarheid aan 5G te geven zijn er in het diepste geheim voorbereidingen getroffen. Het is niet meer moeilijk om 5G in te schakelen. Maar dit gaat niet goed. De regering weet niet genoeg (of ze hebben andere belangen) en maken kardinale fouten. Een pas op de plaats is noodzakelijk. Stop alle vernieuwingen en ga onderzoeken of dit allemaal wél kan. Eerst uitzoeken en dan zit het er dik in dat er een definitieve stop op 5G en 4G+ komt. Wees wijs met onze aarde. Denk na!

“Het klopt dat 5G niet is getest”, zegt Eric Van Rongen, vanaf 1982 lid van de Nederlandse Gezondheidsraad. Deze Gezondheidsraad is het belangrijkste adviesorgaan voor de Nederlandse overheid met betrekking tot het beoordelen van de veiligheid van Elektromagnetische Velden.

Naast de Gezondheidsraad is van Rongen ook lid van het ICNIRP-commissie ( International Commission on Non-ionizing Radiation Protection).  Het ICNIRP is een organisatie die adviezen geeft voor blootstellingslimieten van EMV. ,,Dat is ook niet nodig. Het netwerk maakt in eerste instantie gebruik van bestaande frequenties. Pas als die capaciteit volledig is benut, schakelen we over op de nieuwe 26 GHz bandbreedte. Uit de eerste onderzoeken naar die frequentie komen bij proefdieren en cellen geen verontrustende resultaten.”

Droom maar lekker verder maar stop met 5G.

 

Bronnen:

Zo ziet WiFi eruit (als we het konden zien)

https://5gisnietoke.nl/bronnen/straling.html

https://www.gelderlander.nl/home/doodziek-wordt-joyce-van-straling-daarom-is-haar-huis-een-bunker-met-lagen-metaal~a8d6f96b/