Alle protesten ten spijt, er wordt gewoon doorgewerkt aan 5G. 5G Advanced en 6G zijn al druk besproken. Maar…iedereen mag toch wonen in Nederland? Want waar moet de elektrogevoelige dan wonen? In mijn geval elektrogevoelig gemaakt door 2G antennes voor de mobiele telecommunicatie op 150 meter afstand van de nieuwe woning wat we niet wisten! Waar moeten we nú in Godsnaam heen? Vele malen verhuisd en sinds 2018 weer een antennemast op 1,5 kilometer afstand. Ik kan niet meer. Zelfmoord dan maar plegen? Is dat de bedoeling?

Overheden hebben zich namelijk goed ingedekt https://stralingsleed.nl/blog/uitslag-van-het-cofam-ii-onderzoek-of-zwitsers-onderzoek/ en tegenstanders van alle draadloze toepassingen in ons land,  hebben wettelijk gezien geen poot om op te staan. Wettelijk gezien kunnen de elektromagnetische velden alleen het thermisch effect doen oplopen. Dat mag dan ook niet. Daar zijn regels voor, wettelijk gezien. Het biologisch effect, wat mens, flora en fauna betreft? Dat bestaat volgens de wet niet! Af en toe spreken oud medewerkers telecom, hun zorgen uit: https://stralingsleed.nl/blog/een-bewijs-dat-ceo-s-van-telecombedrijven-weten-dat-draadloos-gebruik-gezondheidsschade-geeft/Maar voor de wettelijke regelgeving zit niet goed in elkaar om er werkelijk wat mee te doen.

Dus…
Is het de bedoeling dat 6G eraan komt en dat deze vorm van draadloze communicatie nóg sneller wordt dan 5G. Er wordt hard aan gewerkt zoals hieraan zoals aan de TU/e (de Technische Universiteit Eindhoven).

TU/e
Op de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een nog sneller netwerk voor de signalen van 5G en, mogelijk in de toekomst ook, 6G. Het gaat om meer, maar kleinere antennes die het signaal gebundeld moeten verplaatsen over langere afstanden. De TU/e werkt bij de ontwikkeling samen met netwerkleverancier Ericsson en chipfabrikant NXP. Het project is mogelijk vanwege een Europese subsidie van 4 miljoen euro.

Bart Smolders, hoogleraar telecommunicatie aan de TU Eindhoven, denkt dat de nieuwe techniek niet schadelijk zal zijn voor onze gezondheid. “Er zijn natuurlijk veel zorgen over, maar de antennes worden slimmer waardoor ze heel gericht informatie kunnen versturen. Dus ik denk dat we ons minder zorgen hoeven maken, als we ons sowieso al zorgen moeten maken.”

Meneer Smolders: misschien eerst goed uw verstand gebruiken?  Niet alleen van het feit uitgaan dat ú nergens last van hebt (want dat kan nog)! Breed denken en vooruit!

Want terwijl in 2020 de helft van Nederland 5G krijgt met lagere frequenties dan de bedoeling is (in 2022 pas) heeft bijna iedereen het over 5G. Telecomproviders willen het erdoor krijgen want op de TU/e zijn ze al druk bezig met de ontwikkeling van de opvolger van 5G: 6G. Dit nieuwe netwerk wordt over tien jaar (rond 2030) verwacht en moet nog veel sneller worden dan 5G. Er zijn nóg meer antennes nodig dan voor 5G. Bij de Technische Universiteit testen ze samen met chipmaker NXP het 6G netwerk.

Zijn er zorgen voor de gezondheid in de toekomst?
Smolders denkt van niet. “Er zijn natuurlijk veel zorgen over, maar de antennes worden slimmer waardoor ze heel gericht informatie kunnen versturen. Dus ik denk dat we ons minder zorgen hoeven maken, als we ons al sowieso zorgen moeten maken.”

Tja, lekker gemakkelijk praten wanneer de overheid (wettelijk gezien) voor de gezondheid geen regels gemaakt heeft wat betreft de kunstmatige elektromagnetische velden, alleen dan wat betreft de thermische waarde. O ja, dat hebben de providers natuurlijk afgedwongen!

Want in het blad Frontier Magazine, van november-december 2015, is in een artikel te lezen dat, oud KPN-topman P. Smits en oud Telfort-topman R. van den Hoeven van Genderen, vertellen dat achter gesloten deuren een commerciële deal is gesloten tussen het Rijk en de telecomindustrie. Smits geeft toe dat de regelingen tussen de overheid en de telecom bedoeld is om te voorkomen dat gemeenten en burgers de uitrol van het netwerk zouden kunnen ophouden en de telecomindustrie heeft zes miljard euro heeft betaald voor de licentierechten voor de uitrol van 3G. De overheid moest dan zorgen dat het geen problemen bij de burgers geeft. Geen protesten, geen lastige vragen zodat de telecom gewoon verder kan met de uitrol

Over tien jaar, in 2030, wordt 6G verwacht. Maar wat kunnen we er dan mee? “Ik ben ervan overtuigd dat we dan met toepassingen komen die we nu nog niet kunnen bedenken. Dat is altijd zo gegaan, ook bij de introductie van 4G en nu 5G. Het wordt in ieder geval veel sneller.” En met nog hogere frequentiegolven waarvan ook niet bekend is hoe een lichaam daar op reageert!

En door Huawei
Huawei, de Chinese technologiegigant, zegt grote vorderingen te maken met het onderzoek naar 6G-mobiele netwerken. Volgens het bedrijf zal de nieuwe technologie vijftig keer sneller zijn dan wat 5G gaat bieden. 6G-netwerken snelheden halen een snelheid van 1000 GB/s en een hebben een vertraging van slechts 100 milliseconden (ms),een tiende maar van 5G. Hierdoor worden nieuwe toepassingen mogelijk. Mogelijk gaan 6G-netwerken een combinatie aan tussen aardse antennenetwerken in combinatie met satellietverbindingen.

En door de European Conference on Networks and Communications (EuCNC) en 6G Summit
De Joint EuCNC & 6G Summit 2021, wordt financieel gesteund door de IEEE (Instituut voor elektrische en elektronische ingenieurs) Communications Society en de European Association for Signal Processing. Het ging in op relevante onderwerpen op het gebied van telecommunicatie, waaronder communicatiesystemen en -netwerken, experimenten en implementatie en diensten en toepassingen op het gebied van 5G, mobiel IoT en 6G ! Het evenement maakte gebruik van een virtueel platform en trok van 8 tot 11 juni 2021, vier dagen ruim 2.300 deelnemers.

En door 3GPP
Het 3rd Generation Partnership Project (3GPP) verenigt [zeven] telecommunicatie standaardontwikkelingsorganisaties (ARIB, ATIS, CCSA, ETSI, TSDSI, TTA, TTC), bekend als “Organizational Partners”  en biedt hun leden een stabiele omgeving om rapporten te produceren en specificaties die 3GPP-technologieën definiëren. Het project omvat cellulaire telecommunicatietechnologieën, waaronder radiotoegang, kernnetwerk en servicemogelijkheden, die een volledige systeembeschrijving voor mobiele telecommunicatie bieden. 3GPP werd in december 1998 opgericht door de ondertekening van de “The 3rd Generation Partnership Project Agreement”.

3GPP-standaarden hebben een cruciale rol gespeeld in het succes van LTE, waardoor het de snelst groeiende mobiele technologie in de geschiedenis is geweest (4G+). Nooit eerder kwam een ​​nieuwe radiotechnologie zo snel en wijdverbreid op de markt na de voltooiing van de eerste versie van de standaarden (3GPP Release 8 werd in december 2008 afgerond).

 26 mei 2021 heeft de eenheid voor radiotoegangsnetwerken van 3GPP, voorgezeten door Wanshi Chen, senior director of technology bij Qualcomm Technologies, besloten dat de volgende smaken van 5G van Release 18, later dit jaar, officieel 5G-Advanced zullen heten. Precies 10 jaar na dezelfde 3GPP verfijnde 4G+ LTE-Advanced geheten.  “De nieuwe term ‘5G-Advanced’ is bedoeld om het moment te markeren waarop het 5G-systeem aanzienlijk zal worden verbeterd om zowel de efficiëntie te verbeteren als mogelijkheden toe te voegen”, aldus de organisatie.

Nederland kopgroep Europa
Nederland behoort tot de kopgroep van EU-28-landen met de meeste huishoudens die toegang hebben tot internet. In 2017 had 98 procent van de Nederlandse huishoudens thuis internet en het Europese gemiddelde was 87 procent. Maar niet iedereen wil dit……

Niet iedereen kan tegen draadloos gebruik van een ander http://stralingsleed.nl/blog/elektromagnetische-velden-van-alle-draadloze-gebruik-zijn-een-milieu-stressor-waar-een-lichaam-op-reageert/. De effecten die de externe kunstmatige elektromagnetische velden op een lichaam hebben hangen af van de frequentie en de sterkte van de velden en het lichamelijke gestel van iemand (een ouder iemand heeft meer kans dat de emmer van toxische middelen overloopt dan een jonger iemand). De overheid in Nederland en de techreuzen zijn bezig om de leefomgeving te vergiftigen met hoge kunstmatige elektromagnetische velden gegenereerd door alle draadloze toepassingen van 4G+, 5G en de bedoeling is met 6G. De biologische klachten die mensen aangeven en melden bij blootstelling aan deze elektromagnetische velden (EMV), zijn nooit officieel onderzocht en zijn in Nederland waarschijnlijk veel en veel meer dan de geschatte 5 tot 10%. 

De frequentiegolven
Dus ook voor de mensen die niet kunnen leven met draadloos geweld móet er plek in Nederland zijn, zolang er nog mensen uit de vorige eeuw leven. Nederland wil in 2023 snel internet hebben, overal beschikbaar en voor iedereen. Daarnaast kiest staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) voor een dekkingsverplichting bij de aankomende frequentieveilingen van 5G in 2022, waar een mens dus niet kiezen kán omdat overal dekking gegarandeerd word door de overheid. Dekking waar mensen ziek van worden! Waar een mens niet voor kiezen om zónder de onzichtbare, onhoorbare en onreukbare elektromagnetische velden van alle draadloos te leven. Dit is verborgen discriminatie! Deze discriminatie mag niet! Is de overheid zo heel fout bezig?

PS: De motie van de leden Inge van Dijk en Rajkowski over het ontsluiten van de “witte gebieden” is aangenomen op 19 juni 2021. Het CDA-Kamerlid Inge van Dijk Inge van Dijk noemt het ‘onacceptabel’ dat er nog steeds regio’s in Nederland zijn waar mensen geen hulpdiensten kunnen bellen. Hebben jullie niet zelf ergens staan dat de vaste telefoon altijd binnen bereik moet zijn voor het geval de mobiele communicatie eruit ligt (wat nogal eens gebeurt.)

 

https://www.lightreading.com/aiautomation/forget-55g-its-time-to-get-ready-for-5g-advanced/a/d-id/769685
https://networkmatter.com/2021/04/06/why-its-already-time-to-start-talking-about-5-5g/
https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/5130536/5g-komt-eraan-en-6g-ook-al-de-maak
https://www.3gpp.org/about-3gpp
https://www.eoswetenschap.eu/technologie/zo-zal-6g-er-vermoedelijk-uitzien?gclid=Cj0KCQjw5auGBhDEARIsAFyNm9GPm0Dtuh_X5Wdgqj-zKRbF_WXo4xIIbChnesA_2AfqY5FmhyAFupUaAhozEALw_wcB
https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3206481/6g-moet-nog-veel-sneller-worden-dan-5g-en-de-tue-werkt-er-nu-al-hard-aan
Foto 1: https://blog.3g4g.co.uk/search/label/5G-Advanced
Foto 2: https://www.6gchannel.com/items/6g-waves-magazine-3-2021/