Omdat we de router niet wilden vervangen in 2020, zijn we daarnet (3juni 2021)van de vaste telefoon afgegooid. De enige manier om te bellen omdat hier binnen in de woning absoluut geen draadloze apparatuur mag komen. Geen mobiel en geen smartphone. Die we dan ook niet hebben. Ik ben in 2003, na een verhuizing, samen met het oudste kind van toen 17 (kom deze moeder niet aan haar kind(eren) van een gezin van vier, langzaam elektrogevoelig geworden voor alle kunstmatige elektromagnetische velden van de draadloze communicatie. En zonder dat in 2003 toen  is medegedeeld, ons droomhuis stond 150 meter naast een kerktoren, dat op de toren drie 2G GSM masten zaten, waarvan er twee op onze woning gericht stonden (3G kwam er later bij op).

Om een lang verhaal kort te maken; ontzettende veel ellende gehad en we willen nu toch nog echt kunnen genieten van het leven op aarde. Het leven dat toch wel heel heel anders is geworden als wat we gedacht hadden.  Een nog steeds moeilijk leven nu 98% in 2021 in Nederland al draadloos bereikbaar moet zijn, maar we blijven hopen en vertrouwen dat dit voorlopig niet door zal gaan. Het zal beter zijn voor iedereen vroeg of laat, ook al weten ze dat zelf nog niet. Het is zo jammer dat ze eerst elektrogevoelig moeten worden, net als onze zoon en ik. Laat mensen toch eens luisteren en wijs worden en beseffen dat 2G en 3G genoeg is (liever helemaal niet).

De glasvezelkabel
Na gesetteld te zijn in een heel ander dorpje is er in 2018 een antennemast gekomen. Samen met de GGD-NOG is de mast nog op 2,5 kilometer gekomen i.p.v. tegenover ons, zoals de gemeente wilde. Toch weer opnieuw afschermen op de plekken die voorheen niet nodig waren. 2019 komt er bericht dat er glasvezel in de Heurne komt en begin 2020 komt er glasvezel in De Heurne, gratis tot de voordeur. (De coronacrisis begint maar de arbeiders werken, heel vreemd, door). Je kunt kiezen welke internetprovider je kiest.:
-Caiway;
-CBizz;
-Delta;
-Helden van nu;
-Online.nl.  https://stralingsleed.nl/blog/wat-ik-niet-wist-over-glasvezel/

En dan ga ik twijfelen. Tijdens een informatieavond (waar mijn man naar toegaat) wordt vertelt dat er geen wifi vrijkomt bij de router als je daar voor kiest en dan moeten we die dus hebben! Maar in de reclamefolders staan bij alle router-aanbieders het draadloos tekentje  bij . Hmmm….. mijn vertrouwen is weg. En ja, waarom eigenlijk een nieuwe router als de router die we nu hebben voldoet en die ik ook handelen kan wanneer nodig is. In die zin als er een stroomstoring is (gebeurd nogal eens) ik zelf het knopje in de meterkast van de wifi weer uit doen (de wifi schakelt automatisch weer aan wanneer er stroomuitval is geweest). Je moet maar afwachten of dat nu nog zo is, of ik dat in korte tijd kan voordat ik verlamd raak en door de benen zak. Ik geloof er niets meer van en ik wil niet nogmaals doodziek worden. De nodige en laatste handtekening hiervoor wordt dan ook niét gezet en alle routers die ongevraagd gebracht worden gaan dan ook weer terug. Ook zo raar, brengen ze een router  en zetten ze achter het huis, waar niet eens om gevraagd is (als het nu elke week een bosje bloemen was). We hebben besloten om de router zo te laten want zo geweldig goed gaat het niet en niet nog meer veranderingen wat dat betreft. Fatsoenlijk antwoord wat duidelijkheid verschaft heb ik niet gekregen. Het zal ook best moeilijk te begrijpen zijn wanneer de telecom en de overheid zo’n eenzijdige uitleg geeft over elektromagnetische velden. Ze vinden namelijk nog steeds dat het tussen de oren zit. Bovendien was het de bedoeling heb ik gelezen, om een algehele router keuze in te voeren. Laat ons zelf kiezen! Jullie weten niet wat er allemaal gebeurd is!

Deze vaste telefoon hebben ze dus nu maar even uitgezet. We hebben nu geen telefoon meer en dat duurt het hele weekend. Dat kan toch niet en dat mag toch ook niet? Ze wilden ook de TV, en het internet afsluiten als er door ons niet gebeld was. Via de glasvezelboer moest mijn man nu contact zoeken (draadloos met de mobiel die straks niet mee te gebruiken is) met de KPN  en daar werd gezegd dat dit het hele weekend kon duren en dat we dan weer aangesloten zouden worden. Mailen via de laptop aan draad kan ik niet vinden om te zeggen dat dit niet  kan maar er zit niets anders op dan te wachten. O wee, als er iets gebeurd met de kinderen dan wordt deze moeder heel erg boos!