Zondag 16 februari 2020 trekt en laat in de middag, een felle buienlijn over Nederland van west naar oost. De temperatuur daalt door de buien in korte tijd met bijna 10 graden. Na de buienlijn is het 8 tot 9 graden in noordwesten, en in het zuidoosten nog 17 tot 18. De storm Dennis passeerde Nederland met een harde wind en zware windstoten. In het noordwestelijk kustgebied is tijdens de passage van dit buiengebied kans op windstoten tot 100 km/uur. In het binnenland kan de wind uithalen naar 90 km/uur. Na het regengebied neemt de wind flink af. Tegen de avond bereikt de buienlijn Limburg. Daar is in de heuvels dan nog kans op windstoten tot circa 95 km/uur. Het weerbeeld was herfstachtig die zondag maar de temperaturen deden aan het naderende voorjaar denken. De Bilt sprak van officieel de warmste 16 februari ooit. Het record stond op 13,3 graden en was gemeten in 2019. Lokaal is zelfs 17 graden gemeten.

Ontstaan van wolken
Een wolk is een zichtbare verzameling van waterdruppeltjes of ijskristallen in de atmosfeer en ontstaan met behulp van condensatiekernen. Een condensatiekern kan in dit geval het zand van het strand zijn dat door de storm Dennis flink is gaan stuiven en opgewaaid is tot grote hoogte.

Een satellietfoto van Weeronline van zondag 16 februari laat boven Groningen een vreemd gerangschikt wolkenpatroon zien. Wolken in smalle straatjes die zich uitten in herhalende cirkels alsof het een mandela* betreft.

* De mandala (cirkel) is een specifieke vorm van kunst. Deze bijzondere kunstvorm is te herkennen aan de bloemachtige en cirkelachtige structuren met meestal een kleurvolle invulling. Mandala’s zijn oorspronkelijk vanuit het hindoeïsme ontstaan en werden later door Tibetaanse monniken overgenomen.

5Groningen is een proeftuin
Heeft de vorm van de wolk toepassing op het feit dat het Noorden van Groningen een proeftuin is om te experimenteren met de mogelijkheden voor het 5G mobiele netwerk? 5Groningen, is namelijk de noordelijke proeftuin voor 5G internet en blijft nieuwe proefprojecten opzetten, met gebruik makend van de 26 gigahertz (GHz) en 3,5GHz. Sinds 14 februari 2020 is er een testperiode van MUG ingenieursbureau* gestart om samen met 5Groningen, bodem-informatie in de cloud te brengen met behulp van sensortechnologie, het Internet of Things en 5G wordt de werking hiervan geoptimaliseerd. Met deze nieuwe technologieën is het mogelijk om veel meer data over de bodem te verzamelen die op afstand realtime uitgelezen kunnen worden. MUG koppelt actuele data aan een zogenaamd GIS-portaal (Geografisch Informatie Systeem) en komt de data van de peilbuizen samen met informatie over de omgeving. Deze werkwijze is uniek, maar geeft het een onbalans aan andere dingen? Aan de stralingsbelasting waar alles wat leeft op aarde afhankelijk van is?

*De letters MUG stonden in eerste instantie voor Meet- en Uitzet Groep, later veranderde dit in Maatvoering, Uitzetwerk en Geodesie.

Stralingsbalans
De stralingsbalans van de aarde is een optelsom van inkomende zonnestraling en uitgaande aardse straling. Over langere periode bezien is het geheel in balans. Als dat niet zo zou zijn zou de aarde voortdurend warmer of kouder worden. Uitgaande straling wat sinds de laatste eeuwwisseling eveneens veroorzaakt wordt door de kunstmatige straling van alle 5G toepassingen wereldwijd. Zondag 16 februari is duidelijk dat er qua warmte in Nederland een record gebroken is. Tevens is er op 13 februari 2020 de temperatuur in Antarctica (Zuidpool) boven de 20 graden gestegen. Daar waar in de winter temperaturen bereikt worden tussen de -15 en -30 graden! De stralingsbalans van de aarde is uit balans, dat is duidelijk. Maar welke rol spelen de elektromagnetische velden van 5G hierin mee? Is ons milieu belast met teveel kunstmatige straling?

Klimaatverdrag
In 2016 tekenden 194 landen het klimaatverdrag in Parijs. Met deze handtekening stemden zij ermee in om de menselijke beïnvloeding van het klimaat tegen te gaan door de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. Hiermee zou de opwarming van de aarde een halt toegeroepen kunnen worden. Maar moet hier dan geen aandacht geschonken worden om de menselijke beïnvloeding van de kunstmatig geproduceerde elektromagnetische velden ook een halt toe te roepen? Om de gevolgen van met name 5G eerst te onderzoeken? Nog meer deskundigen zien de wereldwijde uitrol van 5G als een bedreiging. De meteorologen.

Door de komst van 5G-internet kunnen weersvoorspellingen 30 procent minder nauwkeuriger zijn, waarschuwen meteorologen
Het hoofd van het National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) waarschuwt de Amerikaanse regering om niet te veel frequenties beschikbaar te stellen voor 5G. De NOAA is de Amerikaanse evenknie van het KNMI. Voor het snellere 5G-internet worden overal ter wereld de radiofrequenties (de 26 GHz en de 26 GHZ) verkocht die tot nu toe gebruikt werden door o.a. meteorologen. Het probleem ligt vooral bij de 24 GHz-frequentie. Waterdamp zoals wolken geeft namelijk een zwak maar meetbaar signaal van 23,8 gigahertz (GHz) af in de atmosfeer. Meteorologen volgen wolken nu onder meer via die frequentie, maar die metingen zijn straks niet meer betrouwbaar, zo waarschuwen de NOAA en de ruimtevaart-organisatie NASA. Weersvoorspellingen worden daardoor tot 30 procent minder nauwkeurig. Volgens het NOAA-hoofd komen de voorspellingen dan weer op hetzelfde niveau als in 1980. In de praktijk zouden orkanen twee tot drie dagen later ontdekt worden. Ook zou het weer veel moeilijker worden om het pad te voorspellen dat een orkaan neemt als die aan land komt, het verschil tussen leven en dood.

Storm Dennis: zo onstuimig en warm wordt het deze zondag


https://www.bright.nl/nieuws/artikel/4718511/meteorologen-5g-stuurt-weersvoorspelling-terug-de-tijd