Via glasvezelkabels kan heel snel data verstuurd worden. Veel sneller dan bij een koperdraad-(dsl) verbinding. Vandaar dat er versneld in Nederland glasvezelverbindingen worden aangelegd. Dat het erg versneld wordt, blijkt wel omdat er tijdens de lockdown (toen heel Nederland in 2020, thuis moest blijven, op artsen en supermarkten na) gewoon werd doorgewerkt met glasvezel leggen en bij de tweede lockdown (dec 2021) ook weer https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5272011/kpn-en-apg-gaan-nog-meer-glasvezel-aanleggen. Toevallig?

Glasvezel
Glasvezel (of fiber optics) werkt met communicatie over vezels zo dun als een haar. In tegenstelling tot koper, wordt een signaal over een glasvezel gestuurd door het in en uitschakelen van een lichtbron.  Glasvezel wordt onder meer toegepast als optische vezel in de telecommunicatie, waarbij licht wordt gestuurd door lange vezels van optisch zeer helder glas om signalen betrouwbaar en over grote afstanden te vervoeren. Dus om een high-definition multimedia interface HDMI-verbinding over honderden meters of kilometers aan te sluiten.

Aanleg glasvezel versneld?
Thuiswerken is door de corona- uitbraken bijna de norm geworden sinds we in maart 2020 te maken kregen met de eerste lockdown. Eind 2021 is het wéér vanuit huis werken en leren. Moet soms de vraag naar snel en stabiel internet nog verder toenemen? Is het niet genoeg geweest na de eerste lockdown?

Niet alleen in het buitengebied neemt het een vlucht, ook in de stad worden de netwerken versneld aangelegd.

Wat is glasvezel
Een glasvezel is een vezel die net zo dun is als een haar. Die vezel bestaat uit twee speciale soorten glas die aan elkaar zijn gesmolten. Samen vormen ze een sterk geheel. Informatie wordt via laserlicht door de glasvezelkabels verzonden. Dat laserlicht wordt door  een gigantische snelheid steeds aan- en uitgeschakeld. Hoe sneller dat aan- en uitschakelen gaat, hoe sneller de informatie wordt verstuurd.

Laserlicht                                                  Flinter dunne snoeren glas, waarop zo snel geïnternet kan worden als het licht.
Dit kan omdat het laserlicht, dat via de vezels super snel van de ene naar de andere kant gaat, continu uit en aan gaat. Het knippert extreem snel, waardoor de digitale berichten en bestanden worden verstuurd. Daarbij geldt: des te sneller de laser knippert, des te sneller de bestanden worden verstuurd.

Morsecode
Je kunt dit vergelijken met het seinen van een boodschap in morsecode met een zaklantaarn. Ook hierbij vormt een serie van punten en strepen de informatie. De ontvanger (de decoder en het modem) zetten deze ‘punten en strepen’ om in daadwerkelijke informatie.

Leve glasvezel?
Via de glasvezel haal je internet, televisie en telefonie in huis van een hoger niveau. De maximale internetsnelheid wordt met glasvezel verlegd tot wel 1.000megabit per seconde (Mbps) of 1 Gigabit per seconde (Gbps). Zo’n hoge internetsnelheid is met de reguliere bekabeling niet te behalen en kan technisch gezien ook nooit haalbaar worden. Wat nog meer uniek is aan glasvezel: de internetsnelheid van 1.000 Mbps geldt zowel voor het downloaden als het uploaden van bestanden, video’s en berichten. Glasvezel biedt dus eigenlijk alleen maar voordelen is de boodschap. Echt niet dus! Niet iedereen kan ertegen!

Infrarood door glasvezel
Natuurlijk worden de nadelen niet genoemd. Wie weet nu dat door de glasvezel zeer korte pulsen infrarode straling lopen? Dat deze frequenties hebben van 2,855.1014 hertz (Hz) dat gelijk is aan 2,9×109 gigahertz ( GHz) in het golflengte gebied van 1 millimeter tot 761 nanometer! Dat in het elektromagnetisch spectrum https://nl.wikipedia.org/wiki/Elektromagnetisch_spectrum, infrarood straling nét onder het zichtbaar licht valt en wel erg dicht naar de grens van niet-ioniserende straling naar ioniserende straling kruipt.

Niet zichtbaar, wel voelbaar
Dat dit niet zichtbaar is maar wel voelbaar voor de elektrogevoelige mens (die zogenaamd niet bestaan). Voelbaar maar wetenschappelijk dus niet kan! (Dan klopt de definiëring van wetenschap toch niet?).  De elektrogevoelige (EHS’er) vóelt gewoon op het trottoir de ‘energie’ van de gigantische snelheid van het steeds aan- en uitschakelen van het laserlicht in de kabel. De EHS ‘er voelt dit wel maar dit is nog niet bewezen dus zeggen de providers, de overheid en de mensen die draadloos willen, doodleuk: elektrogevoeligheid is een fabeltje, het bestaat niet!

Is het omvormen dan te voelen?
Ja, de elektrogevoelige mens kan dit voelen en deze kunstmatige elektromagnetische velden (EMV) verstoren de lichaams functies, bij iedereen maar de een reageert hier eerder op dan de ander:  https://stralingsleed.nl/blog/verstoren-de-kunstmatige-elektromagnetische-velden-een-mensenlichaam/ .

De EHS ‘er heeft de mogelijkheid om de bevolking te waarschuwen vóórdat iedereen gaat reageren op de steeds maar hoger wordende frequentiegolven van het draadloos en veel mensen ziek zullen worden.

Daarom zijn veel tot alle draadloze technieken voor elektrogevoelige mensen taboe. Want elektromagnetische velden (straling in de volksmond) zijn trillingen (frequenties), veroorzaakt door o.a.  licht, radiogolven en röntgenstraling. Alle soorten elektromagnetische straling plant zich in een vacuüm voort met de snelheid van het licht. Of is elektrogevoeligheid een typisch kenmerk voor de hooggevoelige mens?

Hooggevoeligheid
Want een hooggevoelig mens verwerkt prikkels anders dan de ‘gemiddelde’ mens. Eén op de vijf mensen is geboren met speciale antennes om subtiele signalen en prikkels uit hun omgeving te registreren. De informatieverwerking van een hoogsensitief persoon werkt vaak anders dan bij een gemiddelde persoon. Hooggevoeligen hebben geen betere zintuigen maar ze verwerken de zintuiglijke indrukken anders. Hooggevoeligheid is hoogstwaarschijnlijk een erfelijke eigenschap. Je wordt er dus mee geboren https://stralingsleed.nl/blog/wordt-van-een-hooggevoelig-iemand-geen-elektrogevoelig-iemand/ .

Moeten HSP ‘ers de mensheid waarschuwen?

Bronnen:
https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5221361/glasvezelinternet-glasvezel-kpn-abp-pensioenfonds
https://www.gld.nl/nieuws/6725658/we-snakken-naar-snel-internet-gelderland-loopt-voorop-met-aanleg-glasvezel
https://stralingsleed.nl/blog/is-corona-eigenlijk-een-stralingsziekte-veroorzaakt-door-het-testen-van-5g-en-60-ghz/
Foto: https://tempelmansierbestrating.nl/diensten/glasvezel-aanleggen/
https://stralingsleed.nl/blog/misbruiken-de-vier-techreuzen-hun-macht/
https://www.skinwiser.nl/helpt-infraroodsauna-cellulite/#:~:text=Uit%20onderzoek%20is%20gebleken%20dat,schadelijk%20is%20voor%20de%20huid.&text=De%20straling%20zorgt%20voor%20meer,MMP%2D1%20breekt%20collageen%20af.
https://stralingsleed.nl/blog/hoe-elektrogevoeligheid-ontstaat-laat-het-u-niet-gebeuren/