Bepaald een app of je sociaal mag zijn? Dit houdt in dat iedereen een smartphone moet hebben! Maar dat heeft iedereen niet omdat ze er ziek van worden. Wij hebben een mobiel in de vorige eeuw aangeschaft omdat we moesten verhuizen en weg moesten wezen omdat de helft van ons gezin ziek werd van de antenne-installaties in de kerktoren. De kerktoren die in het dorp stond en waar (naar later bleek) antennemasten op geplaatst zijn. Toen wij de woning kochten zat er dus al 2G 900 op toen wij daar met twee kinderen in 2003 kwamen te wonen. Een pracht van een huis waar een bedrijfje in gezeten had met een aparte ingang. Veel kantoorruimte en geheel onderkelderd. Mooi groot, knus en ruimte genoeg. Ideaal voor twee pubers. Maar (naar later bleek) nog geen 150 meter verderop zaten twee masten in de kerktoren, op onze woning gericht. De zoon werd ziek en later ik ook. We moesten daar weg en hebben jarenlang in vakantiewoningen geleefd. In de eerste vakantiewoning hadden we een mobiel en na drie keer bellen kreeg ik zo ’n hoofdpijn van links naar rechts (gescalpeerd) dat ik nooit de mobiel meer gebruik hebt. Ik word er ziek van, en ga lichamelijk erg reageren. Schijnbaar is de wetenschap nog niet zover want ze gaan maar door en 5G staat er aan te komen. De mensen die eind vorige eeuw al aan de bel trokken worden niet gehoord.

Coronavirus en een app
Maar in de strijd tegen het coronavirus overweegt het kabinet de inzet van een app. Ongecontroleerde uitbraken moeten zo voorkomen worden, doordat je smartphone een waarschuwing geeft als je contact had met iemand die besmet was. Schijnbaar is alle correspondente die ik gestuurd heb weggegooid.

Want het kabinet kijkt naar apps zoals die in Azië en Oostenrijk al worden gebruikt tegen het coronavirus. Hoe zo ’n app werkt? Je mobiele telefoon houdt bij welke andere telefoons de afgelopen tijd heeft ‘ontmoet’ zijn. Wie besmet blijkt, kan dat aangeven in zijn eigen app, waarna alle personen met wie hij of zij in contact is geweest een signaal krijgen. Zo kunnen ze op tijd in quarantaine gaan, zodat niet nog meer mensen besmet worden.

Jij laat zo in de bioscoop, het restaurant of de concertzaal zien dat je niet besmettelijk bent. Het is misschien bevreemdend, maar straks waarschijnlijk realiteit. Het kabinet wil namelijk een app introduceren waarmee mensen kunnen aantonen dat ze niet besmet zijn met het coronavirus.

 Met de app kunnen ‘coronavrije’ mensen straks weer naar evenementen, een terrasje pakken of op vakantie. Als het aan het kabinet ligt tenminste. In de app zou een QR-code komen, waarmee men aan de deur kan scannen of de bezoeker gevaccineerd is en inmiddels immuun of negatief getest is op het coronavirus. Ook zou de app te gebruiken moeten zijn in het buitenland, bijvoorbeeld als je op vakantie wil. Ook de Europese Unie wil de app zo snel mogelijk lanceren.

Digitaal coronapaspoort
Het digitale coronapaspoort is er nog niet. Momenteel is het kabinet bezig om het juridisch dicht te spijkeren en ook technisch alles in orde te maken. Er zal een wetswijziging voor nodig zijn om de app te kunnen introduceren. Volgens het kabinet is de app ook qua privacy helemaal veilig. De gegevens van de gebruiker en hun ‘coronaverleden’ worden niet zichtbaar. Alleen of de persoon toegelaten mag worden of niet.

Het kabinet wil met de app ook voorkomen dat een vaccinatie direct of indirect verplicht wordt. „Mensen moeten zich niet gedwongen voelen om zich te laten inenten”, zegt demissionair minister Hugo de Jonge tegen de NOS. Daarom is het ook voldoende om een recente negatieve test op zak te hebben, of het bewijs dat je na coronabesmetting immuun bent. Wel moet nog goed worden gekeken of gevaccineerde mensen inderdaad niet meer besmettelijk zijn.

Corona-app komt eraan
Demissionair minister Bas van ’t Wout van Economische Zaken hoop dat de app al snel in gebruik kan worden genomen. Dat zal dan waarschijnlijk ook het moment worden waarop er versoepelingen plaats gaan vinden (langzaam zijn sinds 11 met 2021 versoepelingen aangekondigd). Het gebruik van de app wordt dan waarschijnlijk een voorwaarde om een uitstapje te kunnen maken!

D66-leider Sigrid Kaag staat ook achter de app en dring aan om het te bespoedigen, zodat alles zo snel mogelijk weer een stukje normaler wordt. „Het gaat de goede kant op”, zegt ze. „Maar haast is geboden.” De Jonge verwacht dat de bewijsapp in ieder geval deze zomer volop gebruikt kan worden.

Maar niet iedereen heeft een smartphone
Het hele land zit vol met draadloze frequentiegolven van alle draadloze. Dat het zover zou komen had ik nooit gedacht. Ik had onze overheid wijzer geacht. Wie draadloos wil prima maar ik kan er niet tegen. Plek zat in Nederland waar we kunnen wonen toch? Neen dus, toch niet. Heel Nederland is vergeven van draadloos. We kunnen nergens meer heen. Als een van eerste lichting werden onze zoon en ik ziek van de masten in de kerktoren. Echt ziek met veel klachten. We moesten daar weg onder de kerktoren, het ging niet meer. Onze droomwoning moesten we uit en we moesten vluchten. De mooie, prachtige woning werd pas na vier jaar verkocht. Prima, na jaren hadden we weer een huis alleen…in 2018 kwam hier ook een mast. Ik kan niet meer wonen in dit land als er geen rekening met elektrogevoeligen wordt gehouden. Houd een provincie vrij voor alle mensen die niet tegen al het draadloze kunnen. Wij mogen ook wonen.

Maak een plek (een provincie) vrij waar alle mensen kunnen wonen die geen draadloos willen. Het is geen kwestie van niet willen maar behoorlijk ziek worden. Wij willen absoluut geen draadloos! De overheid vergeet de groep mensen die hier wél ziek van worden en die nog leven. Ook wij hebben recht om in Nederland te wonen.  De onzichtbare, reukloze en onhoorbare frequentiegolven  die hebben mij als oudere ziek hebben gemaakt. Overal en ik kan nergens meer zijn. Onze zoon moet wel mee maar is vaak ziek. Een beetje pech gehad dat we onder de masten kwamen te wonen (wat niemand ons verteld had) maar nu komt iedereen onder een slimm cell te wonen. Overheid, maak je niet schuldig aan discriminatie, maar maak zeker één provincie geschikt voor de elektrogevoelige. Laat mensen in Nederland kunnen wonen. Geen masten, geen mobiel, geen IoT en gewoon alles bedraad. Ook wij hebben daar recht op en mensen moeten kunnen kiezen wat nu niet het geval is en ik wil niet gediscrimineerd worden. Dat gebeurd nu wel.

 

https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/binnenland/2021/03/coronapaspoort-app/
http://stralingsleed.nl/
Foto: https://pixabay.com/nl/illustrations/smartphone-controle-sociale-afstand-4942918/