Wat is EHS?
De afkorting EHS staat voor elektrohypersensitiviteit. Dit geeft aan dat iemand gevoelig is voor de elektromagnetische velden (EMV) en daar klachten door kan krijgen of er ziek van kan worden tot totaal uitgeschakeld aan toe. Onze Nederlandse regering wil hier echter niets van weten terwijl wetenschappers, niet in dienst van de telecom, genoeg waarschuwen. Ze gaan echter gewoon door met de uitrol van 5G en plaatsen overal bij de woningen slimm cells (of smart cells) om te kunnen internetten. Draadloos…..

Maar…
De straling van 2G en 3G gaf al gezondheidsproblemen voor o.a. de High Sensitive Person (de HSP ‘er), vooral wanneer je de pech had om onder een 2G zendmast (later met 3G erbij), te wonen. Dit had toen niet iedereen. Nu met 5G krijgt iedere Nederlander te maken met het wonen onder een mastje (de slimm cell komt 150 meter of korter bij de woningen te staan). En providers hangen bushokjes, lantarenpalen en plekken in steden onopvallend vol met honderden mini-zendmasten. Is het nu de taak van de HSP ‘er om te waarschuwen? Wordt geen EHS ‘er? Blijf gezond en sta 5G niet toe in de woonomgeving!

Wat is een HSP ‘er?
HSP of hoogsensitief is geen ziekte of stoornis, maar een persoonlijkheidskenmerk, net als een natuurlijke oog- of haarkleur waar je mee geboren wordt. Een HSP‘er (Highly Sensitive Person) is iemand die vanaf de geboorte gevoeliger is voor indrukken en prikkels dan de gemiddelde mens. Bij iemand die hooggevoelig is, zien wetenschappers ook meer delen van de hersenen oplichten bij prikkels, dan bij personen die niet hooggevoelig zijn. Hooggevoelige mensen beleven geur, smaak, gevoel en geluid intenser. Je merkt meer abstracte dingen op, zoals een bepaalde sfeer of stemming. 

De nieuwste prikkel
Maar is nu ook gevoelig gemaakt voor de sinds laatste jaren enorm toegenomen nieuwste prikkel: de elektromagnetische velden (EMV) van alle draadloze toepassingen! Want hooggevoelige mensen (HSP ‘ers) hebben gewoon een gevoeliger zenuwstelsel: het brein verwerkt informatie anders dan de andere 80% van de wereld bevolking. De HSP ‘er heeft door alle draadloos gewoon eerder de kans om hierop te reageren dan de gemiddelde mens. En nu met het gebruik van 5G heeft iedereen deze mogelijkheid want 5G komt in ieders nabijheid te staan en maakt gebruikt van microgolven, infrarood- en ultraviolette golven! Dus kan dan iedereen reageren?

 Volgens een schatting is 3% van de Europese bevolking nu al gevoelig voor de EMV van 2G en 3G, dat werkt met radiogolven. De Zweedse nationale dienst voor gezondheid en welzijn heeft dit in 2009 naar buiten gebracht naar aanleiding van een grootschalig onderzoek. Wordt dit nu met het gebruik van 5G voor iedereen zo? Wordt dan ieder mens een EHS ‘er? In Nederland waar 100% draadloos is? Is er straks niemand meer om nog te kunnen werken? Om de maatschappij te kunnen dragen? Kunnen we dan in Nederland niet meer wonen?

Mag dit dan wel; 100% draadloos?
Iedereen wil graag wonen in een gezonde en veilige leefomgeving. Een omgeving waar je niet ziek wordt. Zo wij ook, met ons gezin; vader, moeder en twee tienerjongens. Maar sinds de 2G masten (zonder dat we dat wisten) in ons nieuwe huis (2003) op onze woning gericht stonden, zijn de oudste zoon en ikzelf langzaam steeds zieker geworden.

Want de kerktoren tegenover onze woning (op 150 meter afstand) met de 2G en later ook 3G masten. Er stonden er drie ter hoogte van onze slaapkamers gericht van 2003 tot 2007. Helaas is de helft van ons gezin hier ziek van geworden en moesten we toen vluchten.

In 2022 is heel Nederland 100% draadloos
Hebben we de mogelijk nog om te ontvluchten aan de draadloze technieken bij 100% draadloos bereik? Mag dit überhaupt wel in heel Nederland 100% draadloos?

Want door in Nederland geboren te zijn ben ik een rasechte Nederlander. Een Gelderlander, een Achter-hoeker. In 2003 verhuizen we van Lichtenvoorde naar het kerkdorp, Zieuwent waar de kerktoren op 150 meter afstand van onze prachtige woning, staat. Waar achteraf 2G masten opzaten (kwamen we pas na ongeveer twee maand achter) waar de oudste zoon en ik op gingen reageren. We moesten na drie jaar weer verhuizen, er zat gewoon niets anders op!

Maar nu in 2022, zijn het aantal zendmasten (5G) en slimm cells, zó geplaatst, dat er geen ontkomen meer aan is. Overal zijn ze. Nergens kan ik nu nog naar toe, overal is draadloos. Mijn rechten als Nederlander zijn dat ik óók naar een huisarts mag, wanneer nodig, naar een tandarts en op visite bij iemand in het ziekenhuis mag, maar dat gaat niet met alle zendmasten, alle wifi en alle draadloze toepassingen overal. Daarom moest ik ontslag nemen en alleen omdat ik reageer ik op de onzichtbare, onhoorbare en reukloze elektromagnetische velden (EMV) van alle draadloze en kan nu nergens meer naar toe.

Mag dit zo maar?
De Rijksoverheid maakt de introductie van 5G mogelijk voor aanbieders van mobiele telecommunicatie (in 2022; KPN, Vodafone en T-Mobile). Omdat de Nederlandse Gezondheidsraad in een advies uit 2020, aan de Tweede Kamer stelt dat een verband tussen blootstelling aan elektromagnetische velden van antennes en negatieve gezondheidseffecten niét zijn aangetoond en ook niet waarschijnlijk zal zijn. De overheid benadrukt dan ook het economisch belang van een goede (draadloze) internetverbinding voor iedereen. Dat er door de opkomst van nieuwe technologieën slimmer en efficiënter gewerkt kan worden bij een draadloos communicatiesysteem (ik zit gewoon aan ‘de draad’)! De overheid zegt dat: “Nederland beschikt over een goede digitale infrastructuur dat er aan bijdraagt dat bedrijven zich in Nederland vestigen en banen creëren.” Om de Nederlandse uitgangspositie te behouden zet de overheid in op verdere verbetering van de draadloze digitale infrastructuur.

Maar….mag dat zo maar? Heeft niet iedere Nederlander recht op leven? Waar moet ik nu naar toe als Nederlander? Komen er nu met 5G nog veel meer mensen die niets meer kunnen? Ik ben echt de enige niet!

Bronnen:
https://www.jrseco.com/nl/ziek-van-draadloze-apparaten/
https://stralingsleed.nl/blog/stop-met-5g-schreeuw-het-uit-de-rechten-van-de-mens-worden-geschonden/
https://antennekaart.nl/kaart/5g?lat=51.93918538&lng=4.92187500&zoom=8

https://www.antennebureau.nl/straling-en-gezondheid/effecten-straling-en-gezondheid 
https://apokalypsnu.nl/2021/05/29/5g-verandert-een-menselijk-lichaam-in-een-antenne-en-frituurt-het-langzaam-5g-is-de-grootste-bedreiging-voor-volksgezondheid-ooit/amp/
https://stralingsleed.nl/blog/hooggevoeligheid-hsp-en-elektrohypersensitiviteit-ehs/
https://gezondnu.nl/psyche/hoogsensitief-onderzoek-je-hersenen-werken-anders/
https://www.hspvlaanderen.be/nl/wat-is-hsp
Foto smartcell; https://www.ad.nl/tech/kleine-zendmasten-zitten-overal-verstopt~a8fcebbd/