In 2020 worden mensen wereldwijd besmet met het coronavirus. Veel mensen overlijden en nog meer mensen herstellen langzaam. Duidelijk blijkt dat mensen er diabetes type drie aan overhouden. Eind juni 2020 wordt duidelijk dat het mensen treft die:
-een moeizame bloedsuikerregulatie hebben of een verzwakte gezondheid door al bestaande diabetescomplicaties;
-al ouder zijn;
-overgewicht hebben.

Ook zijn er aanwijzingen dat hoge bloeddrukconcentraties de werking van het immuunsysteem belemmeren.

Bestaande diabetescomplicaties
Bij diabetes of suikerziekte kan het lichaam de bloedsuiker niet meer goed houden. Normaal regelt het lichaam de bloedsuikerspiegel heel precies, met het hormoon insuline. Mensen met diabetes maken zelf geen insuline meer, of hun lichaam reageert niet meer op de insuline. Dat hangt af van de soort diabetes. Door het gemis aan insuline of niet werken van insuline loopt het bloedsuiker in een lichaam veel te hoog op. De symptomen welke hierbij horen zijn niet altijd even duidelijk te herkennen en mensen kunnen daardoor jarenlang moe en futloos zijn, zonder te beseffen waarom. Symptomen als veel dorst hebben, veel moeten plassen, erg moe zijn of/en last hebben van de ogen. Diabetes komt bij het grote publiek en bij de medici, voor in twee typen, genaamd type 1 en 2.

Type 1
Bij type 1 maakt het lichaam het hormoon insuline onvoldoende aan en dat leidt tot een te hoge bloedsuikerspiegel. Dit type, vroeger ook wel jeugddiabetes genoemd, komt minder vaak voor dan diabetes type 2. Diabetes type 1 is een auto-immuunziekte. Dat betekent dat het eigen afweersysteem de oorzaak is. Het eigen afweersysteem vernielt de cellen die insuline aanmaken. Dit betekent voor iemand met diabetes type 1 elke dag bloedsuiker checken en insuline spuiten. Vroeger heette diabetes type 1 ook wel ‘jeugddiabetes’.

Type 2
Bij type 2, vroeger ook wel ouderdomsdiabetes genoemd, is er wel genoeg insuline, maar daar reageert het lichaam onvoldoende op. Met eveneens als resultaat een te hoge bloedsuikerspiegel. Met tabletten en tips over voeding en bewegen wordt bij dit type diabetes geprobeerd om het bloedsuikergehalte stabiel te houden, dus geregeld te controleren met een vingerprik. Voeding, drinken, bewegen en emoties hebben o.a. invloed op het bloedsuikerspiegel.

Zwangerschapsdiabetes
Zwangerschapsdiabetes heet ook wel zwangerschapssuiker. Het is een tijdelijke soort diabetes, dat over gaat na de bevalling. In het lichaam van een zwangere vrouw verandert veel. Je maakt bijvoorbeeld andere hormonen aan. Die hormonen zorgen ervoor dat het lichaam tijdelijk minder goed reageert op insuline, het hormoon dat de bloedsuiker regelt. Is er zwangerschapssuiker geconstateerd dan is er een grotere kans om later diabetes type 2 te krijgen.

Type 3
Als je moeite hebt met het reguleren van je bloedsuikerspiegel en je bent elektrisch gevoelig gemaakt, dan heb je mogelijk diabetes type 3, zo blijkt uit een studie uit 2008 die in het Journal Electromagnetic Biology and Medicine is gepubliceerd. Een studie waaruit blijkt dat het bloedsuiker reageert op elektromagnetische vervuiling en waar de reactie geclassificeerd wordt als type 3. Veroorzaakt door de elektromagnetische velden van alle draadloze apparaten, zoals smartphone, iPad, tablet en alle zendmasten hiervoor nodig. Dit in tegenstelling tot de echte type 1-diabetici die onvoldoende insuline produceren en echte type 2-diabetici die de insuline die ze produceren niet effectief kunnen gebruiken, reageren type 3-diabetici op de elektromagnetische velden van ons draadloos gebruik.

Corona en slechte glucoseregulatie
Diabetes type 2 en hypertensie (hoge bloeddruk) waren veel voorkomende aandoeningen bij mensen met een corona-infectie. Patiënten met diabetes type 2 hebben een erfelijke stofwisselingsziekte (metabool syndroom) en bij besmetting met COVID-19 virus mogelijk een 10 keer hoger risico om te overlijden. Het virus blijkt zich namelijk te binden aan het enzym ACE 2, een enzym dat ook een rol speelt bij hoge bloeddruk en de afgifte van insuline. Maar niet alleen diabetes patiënten lopen meer risico bij een besmetting met het Covad-19virus, maar de besmetting met het coronavirus kan diabetestype 3 veroorzaken blijkt eind juni 2020 wanneer mensen hersteld zijn. Internist-endocrinoloog prof. dr.Hanno Pijl (LUMC) zegt dat mensen met diabetes dezelfde kans op besmetting met het coronavirus lopen als mensen zonder diabetes. Daar zit geen verschil in. Wel is het zo dat sommige mensen met diabetes meer kans hebben op ernstige klachten door het virus, net als bij besmetting met de griep. Het gaat hierbij specifiek om mensen met diabetes met een moeizame bloedsuikerregulatie of om mensen die al een verzwakte gezondheid hebben door diabetescomplicaties.

Wat heeft diabetes type 3 met elektromagnetische velden (EMV) te maken?Elektromagnetische velden (in de volksmond straling) komen van alle apparaten die gebruik maken van de draadloze communicatie en de zendmasten hiervoor nodig. Het zijn de onhoorbare, onzichtbare en niet te ruiken trillingen in de lucht waar de draadloze data op gedragen wordt. Data van de smartphone, wifi, TV, slimme meter, DECT-telefoon en alle apparaten in de woning die draadloos werken. Of de overdosis straling die ongevraagd in je woning komt door het wonen onder GSM- en UMTS masten welke nodig zijn om de data overdracht door te geven. Masten waar bij gebruik van 5G, iedereen dichtbij komt te wonen.

Invloed EMV en bloedsuikerspiegel
Dr. Magda Havas heeft halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw, al onderzoek gedaan naar de biologische effecten van elektromagnetische vervuiling (elektrosmog) en mensen die hier klachten door kregen. De mensen met elektro-overgevoeligheid

(ElektroHyperSensitiviteit of EHS). Elektrogevoeligheid is een reactie van het lichaam op de elektromagnetische velden (EMV), in dit geval de kunstmatig gemaakte elektromagnetische velden. EMV van alle draadloze toepassingen die rond de 20ste eeuw naar de 21ste eeuw enorm zijn toegenomen. Dr. Havas heeft met diabetici gewerkt en geleerd dat degenen die elektrisch overgevoelig zijn, moeite hebben om hun bloedsuikerspiegel* onder controle te houden wanneer ze worden blootgesteld aan elektromagnetische vervuiling. Ze hebben meer insuline nodig wanneer ze worden blootgesteld aan deze onzichtbare, onhoorbare en niet te ruiken straling. Het negeren of verminderen van de EMV, resulteerde vervolgens in een verlaagde bloedsuikerspiegel en in minder medicatie.

Er zijn mensen die reageren op de elektromagnetische velden van alle draadloze toepassingen en hun zendmasten.

*Het bloedsuikergehalte (bloedglucose) is de hoeveelheid glucose die in het bloed zit op een bepaald moment. Het lichaam haalt bloedsuiker vooral uit voeding en houdt normaal gesproken het bloedsuikergehalte precies in evenwicht, echter, bij diabetes is dat evenwicht weg en is behandeling nodig om de bloedsuiker te verlagen.

Covad-19
De nieuwe ziekte in 2020 wordt veroorzaakt door een nieuw coronavirus (SARS -CoV -2). De klachten lijken op een verkoudheid maar ernstiger. Van:
-Verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn);
-Hoesten;
-Benauwdheid tot longonsteking;
-Verhoging of koorts;
-Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).

Virus en diabetes
Virussen spelen misschien een belangrijke rol bij het ontstaan van diabetes. In het bloed zitten antistoffen (Ig) die reageren bij een virusinfectie door antigenen te produceren. Antigenen die het immuunsysteem op wekken om antistoffen aan te maken die virussen en/of bacteriën herkend als lichaamsvreemd, waarna een afweerreactie op gang komt en het virus wordt vernietigd. Het virus is de trigger om meerdere antistoffen in het bloed aan te maken, kan het begin zijn van diabetes. Julian Hamilton-Shield, hoogleraar diabetes en metabole endocrinologie, Universiteit van Bristol, zegt: “We weten al langer dat virale infecties verband houden met de eerste keer dat een patiënt diabetesklachten heeft. Dat er gevallen zijn vastgesteld van diabetes die zich ontwikkelden tijdens infecties met het enterovirus(bof) en het coronavirus.

Coronavirussen
Coronavirussen veroorzaken vaak een milde bovensteluchtweginfectie (bijv. een gewone verkoudheid), maar sommige kunnen aanleiding geven tot ernstige en zelfs dodelijke aandoeningen zoals de Coronapandemie in 2019-2020. De Coranavirussen  die voorkomen in de 21ste eeuw zijn:
-SARS, 2011 (Severe Acute Respiratory Syndrome, veroorzaakt door SARS-CoV);
-MERS, 2015 (Middle East Respiratory Syndrome, veroorzaakt door MERS-CoV);
-Covid-19, 2020 (Corona Virus Disease, veroorzaakt door SARS-CoV-2)

De link tussen elektromagnetische velden en het Coronavirus

                                                                  zonnebundels

Het Coronavirus verplaatst zich door de lucht melden wetenschappers
Onderzoekers van het Amerikaanse National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases en de Universiteit van Pennsylvania, hebben aangetoond dat het Coronavirus zich verspreid door de lucht. De onderzoekers maakten de druppels, die vrijkwamen tijdens het praten in een kartonnen doos, zichtbaar met laserlicht en een camera.

Dit zou verklaren hoe mensen met geen of weinig symptomen anderen tóch kunnen besmetten, bijvoorbeeld in kantoren, verpleeghuizen of op cruiseschepen. Volgens de betrokken wetenschappers zijn ademdruppeltjes tijdens een gesprek zo klein en licht, dat ze zich veel verder verspreiden en tot wel 14 minuten in de lucht blijven hangen. Het onderzoek  werd 13 mei 2020 gepubliceerd in een gezaghebbend Amerikaans wetenschapsblad.

Straling verspreid licht en mobiele data
Mobiele data die we via 2G, 3G, 4G of 5G verzenden, gebruiken dezelfde elektromagnetische velden als het licht (straling). De zonnebundels van de zon zijn zelfs zichtbaar in sommige omstandigheden. Het verschil met de elektromagnetische velden voor de mobiele data is dat deze door mensenhanden kunstmatig gemaakt zijn. Zo moeilijk is het niet om nu te visualiseren dat dezelfde elektromagnetische golven van al het draadloze gebruik in ons milieu, de kleine druppeltjes van wel virus dan ook verder dragen en verspreiden bij iedereen die draadloos werkt.

Coronavirus en 5G-netwerk
Wuhan, de Chinese miljoenenstad waar het nieuwe Coronavirus SARS-COV-2 voor het eerst opdook, is toevallig ook één van de eerste plaatsen waar ze een 5G-netwerk uitrolden. China startte met de uitrol van 5G in november 2019, onder andere in Wuhan. Toeval?

Bronnen:
Foto inleiding: Pixabay
https://niburu.co/gezondheid/15269-covid-19-kan-nu-ook-diabetes-veroorzaken
https://magdahavas.com/havas-video-presentations/diabetes-and-electrosensitivity/
https://www.magdahavas.com/wp-content/uploads/2010/03/08_Havas_Diabetes_EBM.pdf
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7194589/
https://www.scientias.nl/covid-19-lijkt-soms-ook-te-leiden-tot-diabetes/
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/15368370802072075
https://www.volkskrant.nl/kijkverder/t/2020/vragen-over-het-coronavirus/hoe-verspreidt-het-virus-zich/
https://www.nejm.org/doi/10.1056/NEJMc2004973
https://www.limburger.nl/cnt/dmf20200515_00160463/wetenschappers-gewoon-praten-kan-ook-tot-besmetting-leiden