De vrolijke fluiter horen we liever dan de niet te ‘horen’, niet te ruiken en de niet zichtbare elektromagnetische velden (straling) van alle draadloos, dat voor dieren en sommige mensen wél te voelen is.

Vallen vogels dood neer van de straling van de daarloze technieken?
Na een test in 2018 met 5G om te zien of station Hollands Spoor geen schade zou oplopen, vielen wel vogels (spreeuwen) massaal dood uit de bomen. Ook de eenden die zwommen op het Zieken, in de Rivierenbuurt-Noord*, doken tegelijkertijd onder water. Sommige eenden wilden wegvliegen i.p.v. snel onder water te duiken maar stortten neer op de straat of in de gracht. Speculaties volop wat de reden moest zijn zoals:
-de harde wind,
-giftige bessen of
-een virus.

* De Rivierenbuurt-Noord hoort tot de wijk Stationsbuurt in Den Haag.

Inwendige bloedingen door…?
Een dierenarts van vogelopvang ‘De Wulp’ verrichte sectie op 15 dode spreeuwen omdat de vogels niet vermagerd waren en er niet ziek uitzagen. De dierenarts vond geen sporen van gif maar wel inwendige bloedingen. Bloedingen die ontstaan door beschadiging in de bloedvaten. Op woensdag 24 oktober heeft de NVWA (de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) een lading vogels opgehaald en onderzocht op het West Nile Virus. De uitslag hiervan was eveneens negatief.

Oorzaak bekend!
De plek waar de spreeuwen dood uit de bomen vielen, ligt op loopafstand van station Hollands Spoor én het hoofdkantoor van T-mobile. Twee KPN-medewerkers vertellen later dat er twee frequentietesten* geweest zijn in de buurt waar de dode vogels zijn gevonden. Ook zou er op ‘piekbelasting’ zijn getest.

Antenneregister
Op 5-11-2018 is op het Antenneregister* te lezen dat in de buurt van het Hollands Spoor, nieuwe frequenties worden gebruikt. Namelijk de 3,41 gigahertz (Ghz) tot 3,45 Ghz. Deze antennes staan bovenop het hoge gebouw van het hoofdkantoor van T-Mobile en dit ligt 493 meter ten zuiden van het Huygenspark! De Stationsbuurt is een wijk in stadsdeel Centrum van Den Haag en is op te delen in de buurten Huygenspark en de Rivierenbuurt-Noord en -Zuid. Verder staat te lezen; overig mobiel, welke een vergunning heeft sinds 14 juli 2020.

* Het Antennebureau is het voorlichtingsbureau van de Rijksoverheid over antennes voor draadloze en mobiele communicatie. Op de site van het Antennebureau is het Antenneregister geplaats met de locaties en frequenties van alle masten in Nederland.

Pioneren met 60 GHz communicatie (1992–1999)
TNO pionierde al vanaf 1992 met millimetergolven rond 60 GHz voor communicatie. Het terrein van millimetergolven rond 60 GHz was destijds nog nauwelijks ontgonnen, terwijl dit nu met de ontwikkeling rond 5G de warme belangstelling heeft van vele partijen. Dit om tegemoet te komen aan de onverzadigbare behoefte steeds meer bits (de kleinste eenheid van informatie), te leveren per seconde de: 60 GHz mmwave of de V-Band.

De 60GHz mmwave of V-band
Het niet-gelicentieerde* mmWave-spectrum, gewoonlijk de ‘V’-band** genoemd, was oorspronkelijk bedoeld voor gebruik in het leger. In 1994 heeft de FCC (Federal Communications Commission) een bericht gegeven waarin de E-Band werd vastgelegd als 57 GHz tot 64 GHz en maakte er een band zonder licentie van. Sinds die tijd heeft de FCC het beschikbare spectrum gestaag uitgebreid tot waar het nu is, met een spectrum van 14 GHz tot 57 GHz/71GHz, het onderste uiteinde van de ‘E’-band***.

*Niet- gelicentieerd is zonder vergunning en zonder meldingsplicht.
**De V-band is een standaardaanduiding door het Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) voor een frequentieband in het microgolfgedeelte van het elektromagnetische spectrum, variërend van 40 tot 75 gigahertz (GHz).
***De E-band is het bereik van radiofrequenties van 60 GHz tot 90 GHz in het elektromagnetische spectrum.

Wat is er zo bijzonder aan 60 GHz?
Radiofrequenties rond 60 GHz hebben de eigenschap dat de energie van de radiogolven of straling deels door zuurstofatomen geabsorbeerd wordt. Hierdoor bedraagt de reikwijdte voor praktische zendontvangers hooguit circa 1 kilometer. Voor het gebruik van draadloze communicatie biedt deze geringe reikwijdte mogelijkheden die niet met andere radiofrequenties zijn te realiseren. Zo kunnen militairen berichten over korte afstand op 60 GHz uitzenden zonder dat een tegenstander die zich buiten de reikwijdte bevindt überhaupt opmerkt dat er een bericht wordt uitgezonden. Hierdoor wordt niet alleen voorkomen dat het bericht in vijandelijke handen valt, maar blijft ook de aanwezigheid van de eenheid zelf onopgemerkt. De hoge 60 GHz frequentie heeft daarnaast als eigenschap dat grote hoeveelheden informatie snel verzenden kan.

Het nadeel van de 60 GHz frequentie
Het gebruik van de 60 GHz kan O2 (zuurstofgas of moleculaire zuurstof, een belangrijke stof van zuurstof) verzwakken veroorzaken. Naarmate de elektromagnetische velden van de 60 GHz trillingen (van 24 GHz tot 184 GHz) hoger in de atmosfeer komen, zal 98% van de uitgezonden 5G-energie geabsorbeerd worden door de zuurstof in de atmosfeer (atmosferische zuurstof), waardoor de elektronen de zuurstofmoleculen wijzigen. En het zijn juist deze elektronen die zich moeten binden aan de hemoglobine en myoglobine (zuurstofdragende moleculen) in ons bloed, wat dus onvoldoende gebeurd. Zuurstofmoleculen die een mens nodig heeft en niet voldoende krijgt veroorzaken problemen.

Vallen er daarom wereldwijd vogels dood uit de lucht?
Niet alleen in Nederland sterven vogels massaal, maar wereldwijd. Zoals op:
-1 januari 2020 zijn er zeker 700 tortelduiven dood aangetroffen in de Italiaanse stad Faenza,
-5 januari 2020 wordt Zweden getroffen door een massale vogelsterfte. Ongeveer 100 dode kauwen worden ‘s avonds laat op straat aangetroffen in het stadje Falköping. De doodsoorzaak is nog onduidelijk, maar Ericsson, een van ’s werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van informatie- en communicatietechnologie zetelde toen nog in Zweden,
-4 mei 2020 zijn er in Kroatië tientallen dode vogels op straat nadat een 5G-antenne werd ingeschakeld,
-20 augustus 2020 zijn erin de uitgestrekte en hagelwitte duinen van gipskristal in ‘White Sands National Park’ te New Mexico, honderd duizenden dode vogels verspreid over het woestijnachtige landschap aangetroffen. Ook op het grote militaire testgebied ‘White Sands Missile Range’ (WSMR) iets verderop werden veel dode vogels gevonden. Het White Sands National Park en het San Andres National Wildlife Refuge zijn door de federale overheid beschermde natuurgebieden binnen de grenzen van WSMR. Het White Sands Missile Range ( WSMR ) is een militair testgebied en schietbaan van het Amerikaanse leger in de Amerikaanse staat New Mexico,
-17 september 2020 zijn er in enkele zuidelijke staten van de Verenigde Staten duizenden vogels dood uit de lucht gevallen. De dieren waren op weg naar het zuiden voor overwintering. Voor biologen is het fenomeen een raadsel. In de staten New Mexico, Colorado, Texas, Arizona, maar ook in het noordelijkere Nebraska worden onder meer vliegenvangers, zwaluwen en grasmussen dood aangetroffen. Waaraan de beestjes overlijden is onduidelijk maar volgens een Twitter-account die een video-opname gemaakt heeft van 5G-zendmasten in de buurt, is de mast de schuld van de dode vogels,
-1 januari 2021 zijn er tijdens de jaarwisseling in Rome honderden vogels dood uit de lucht komen vallen. Dierenrechtenorganisaties in Italië spreken van een slachtveld,
-april 2021 zijn er langs de Groningse Waddenkust veel dode vogels aangespoeld zegt de stichting Het Groninger Landschap. “Het gaat echt om honderden dode exemplaren”. De plotselinge dood van duizenden vogels blijft een onopgelost mysterie,
-14 februari 2022 maakt een beveiligingscamera schokkende beelden in de Mexicaanse stad Chihuahua. Voor een tot nu toe nog onbekende reden vielen er plotsling honderden geelkoptroepialen, die op weg waren naar het zuiden, dood uit de lucht. De precieze doodsoorzaak is niet ontdekt en het stadsbestuur van Chihuahua staat voor een raadsel.

Hardnekkig wordt ontkend dat de oorzaak 5G kan zijn. Massaal sterven wereldwijd vogels maar de reden is zogenaamd onbekend. Misschien een boodschap voor de mensen die veel groter zijn dan de vogels? Pas op met aale draadloos! Besef dat de Telecomindustrie erg machtig is!

Bronnen;
https://go-siklu-com.translate.goog/blog/60ghz?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=nl&_x_tr_hl=nl&_x_tr_pto=sc https://www.stopumts.nl/doc.php/Berichten%20Nederland/8291/trekvogels_raken_in_de_war_van_zwakke_radiogolven
https://www.siklu.com/custom-blog/60ghz-mmwave-explained/
Foto spreeuw: eigen
https://stralingsleed.nl/blog/de-60-gigahertz-ghz-band-voor-de-draadloze-communicatie-veroorzaakt-zuurstofgebrek/
https://stralingsleed.nl/blog/vogels-vallen-dood-neer-en-een-link-naar-elektromagnetische-velden/
https://www.museumwaalsdorp.nl/nl/index/radio_communicatie/radiocommunicatie-60-ghz/
https://nos.nl/artikel/2417267-bizar-beeld-honderden-vogels-vliegen-zich-te-pletter-in-mexico








Sinds de zomer van 2020 heeft Nederland 5G-netwerken en vanaf 25 juni 2024 mogen na de veiling van de frequentie de 3,5 GHz. in augustus 2024 overal 5G gaan ‘werken’ en is er al sprake van de update van 5G en van 6G en ook dat de 60 GHz. gebruikt mag worden zonder dit kenbaar te maken.


Pioneren met 60 GHz communicatie (1992–1999)



TNO pionierde al vanaf 1992 met millimetergolven rond 60 GHz voor communicatie. Het terrein van millimetergolven rond 60 GHz was destijds nog nauwelijks ontgonnen, terwijl dit nu met de ontwikkeling rond 5G de warme belangstelling heeft van vele partijen. Dit om tegemoet te komen aan de onverzadigbare behoefte steeds meer bits (de kleinste eenheid van informatie), te leveren per seconde de: 60 GHz mmwave of de V-Band.
De 60GHz mmwave of V-band
Het niet-gelicentieerde* mmWave-spectrum, gewoonlijk de ‘V’-band** genoemd, was oorspronkelijk bedoeld voor gebruik in het leger. In 1994 heeft de FCC (Federal Communications Commission) een bericht gegeven waarin de E-Band werd vastgelegd als 57 GHz tot 64 GHz en maakte er een band zonder licentie van. Sinds die tijd heeft de FCC het beschikbare spectrum gestaag uitgebreid tot waar het nu is, met een spectrum van 14 GHz tot 57 GHz/71GHz, het onderste uiteinde van de ‘E’-band***.

*Niet- gelicentieerd is zonder vergunning en zonder meldingsplicht.
**De V-band is een standaardaanduiding door het Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) voor een frequentieband in het microgolfgedeelte van het elektromagnetische spectrum, variërend van 40 tot 75 gigahertz (GHz).
***De E-band is het bereik van radiofrequenties van 60 GHz tot 90 GHz in het elektromagnetische spectrum.

Wat is er zo bijzonder aan 60 GHz?
Radiofrequenties rond 60 GHz hebben de eigenschap dat de energie van de radiogolven of straling deels door zuurstofatomen geabsorbeerd wordt. Hierdoor bedraagt de reikwijdte voor praktische zendontvangers hooguit circa 1 kilometer. Voor het gebruik van draadloze communicatie biedt deze geringe reikwijdte mogelijkheden die niet met andere radiofrequenties zijn te realiseren. Zo kunnen militairen berichten over korte afstand op 60 GHz uitzenden zonder dat een tegenstander die zich buiten de reikwijdte bevindt überhaupt opmerkt dat er een bericht wordt uitgezonden. Hierdoor wordt niet alleen voorkomen dat het bericht in vijandelijke handen valt, maar blijft ook de aanwezigheid van de eenheid zelf onopgemerkt. De hoge 60 GHz frequentie heeft daarnaast als eigenschap dat grote hoeveelheden informatie snel verzenden kan.

Het nadeel van de 60 GHz frequentie
Het gebruik van de 60 GHz kan O2 (zuurstofgas of moleculaire zuurstof, een belangrijke stof van zuurstof) verzwakken veroorzaken. Naarmate de elektromagnetische velden van de 60 GHz trillingen (van 24 GHz tot 184 GHz) hoger in de atmosfeer komen, zal 98% van de uitgezonden 5G-energie geabsorbeerd worden door de zuurstof in de atmosfeer (atmosferische zuurstof), waardoor de elektronen de zuurstofmoleculen wijzigen. En het zijn juist deze elektronen die zich moeten binden aan de hemoglobine en myoglobine (zuurstofdragende moleculen) in ons bloed, wat dus onvoldoende gebeurd. Zuurstofmoleculen die een mens nodig heeft en niet voldoende krijgt veroorzaken problemen.

Vallen er daarom wereldwijd vogels dood uit de lucht?
Niet alleen in Nederland sterven vogels massaal, maar wereldwijd. Zoals op:
-1 januari 2020 zijn er zeker 700 tortelduiven dood aangetroffen in de Italiaanse stad Faenza,
-5 januari 2020 wordt Zweden getroffen door een massale vogelsterfte. Ongeveer 100 dode kauwen worden ‘s avonds laat op straat aangetroffen in het stadje Falköping. De doodsoorzaak is nog onduidelijk, maar Ericsson, een van ’s werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van informatie- en communicatietechnologie zetelde toen nog in Zweden,
-4 mei 2020 zijn er in Kroatië tientallen dode vogels op straat nadat een 5G-antenne werd ingeschakeld,
-20 augustus 2020 zijn erin de uitgestrekte en hagelwitte duinen van gipskristal in ‘White Sands National Park’ te New Mexico, honderd duizenden dode vogels verspreid over het woestijnachtige landschap aangetroffen. Ook op het grote militaire testgebied ‘White Sands Missile Range’ (WSMR) iets verderop werden veel dode vogels gevonden. Het White Sands National Park en het San Andres National Wildlife Refuge zijn door de federale overheid beschermde natuurgebieden binnen de grenzen van WSMR. Het White Sands Missile Range ( WSMR ) is een militair testgebied en schietbaan van het Amerikaanse leger in de Amerikaanse staat New Mexico,
-17 september 2020 zijn er in enkele zuidelijke staten van de Verenigde Staten duizenden vogels dood uit de lucht gevallen. De dieren waren op weg naar het zuiden voor overwintering. Voor biologen is het fenomeen een raadsel. In de staten New Mexico, Colorado, Texas, Arizona, maar ook in het noordelijkere Nebraska worden onder meer vliegenvangers, zwaluwen en grasmussen dood aangetroffen. Waaraan de beestjes overlijden is onduidelijk maar volgens een Twitter-account die een video-opname gemaakt heeft van 5G-zendmasten in de buurt, is de mast de schuld van de dode vogels,
-1 januari 2021 zijn er tijdens de jaarwisseling in Rome honderden vogels dood uit de lucht komen vallen. Dierenrechtenorganisaties in Italië spreken van een slachtveld,
-april 2021 zijn er langs de Groningse Waddenkust veel dode vogels aangespoeld zegt de stichting Het Groninger Landschap. “Het gaat echt om honderden dode exemplaren”. De plotselinge dood van duizenden vogels blijft een onopgelost mysterie,
-14 februari 2022 maakt een beveiligingscamera schokkende beelden in de Mexicaanse stad Chihuahua. Voor een tot nu toe nog onbekende reden vielen er plotsling honderden geelkoptroepialen, die op weg waren naar het zuiden, dood uit de lucht. De precieze doodsoorzaak is niet ontdekt en het stadsbestuur van Chihuahua staat voor een raadsel.

Hardnekkig wordt ontkend dat de oorzaak 5G kan zijn. Massaal sterven wereldwijd vogels maar de reden is zogenaamd onbekend. Misschien een boodschap voor de mensen die veel groter zijn dan de vogels? Pas op met aale draadloos! Besef dat de Telecomindustrie erg machtig is!

Bronnen;
https://go-siklu-com.translate.goog/blog/60ghz?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=nl&_x_tr_hl=nl&_x_tr_pto=sc https://www.stopumts.nl/doc.php/Berichten%20Nederland/8291/trekvogels_raken_in_de_war_van_zwakke_radiogolven
https://www.siklu.com/custom-blog/60ghz-mmwave-explained/
Foto spreeuw: eigen
Fotomast: https://goodtitevs.best/product_details/4257408.html
https://stralingsleed.nl/blog/de-60-gigahertz-ghz-band-voor-de-draadloze-communicatie-veroorzaakt-zuurstofgebrek/
https://stralingsleed.nl/blog/vogels-vallen-dood-neer-en-een-link-naar-elektromagnetische-velden/
https://www.museumwaalsdorp.nl/nl/index/radio_communicatie/radiocommunicatie-60-ghz/
https://nos.nl/artikel/2417267-bizar-beeld-honderden-vogels-vliegen-zich-te-pletter-in-mexico