Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 34.232.62.64 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
Jan Waas Jan Waas uit Groningen schreef op 23 maart 2023 om 13:35:
5G is gewoon een groot probleem, we gaan zien wat de toekomst brengt.
Mia Mia uit Voorschoten schreef op 17 februari 2023 om 07:36:
Er wordt veel over 5G geschreven en terecht want het is een regelrechte plaag voor mens en dier. Een tijdje geleden zag ik reclame over glasvezel en nu gaan ze dat hiier ook leggen, maar daar hoor of zie ik niets over In ijn bbeleving, maar dat is puur op gevoel, intuitie is ook die glasvezel geen zuivere koek. En alles wordt zg gedaan onder het mom van sneller internet. Rare smoes en toch wordt dat als plauselibel aangenomen. Maar wat is nu de echte reden van dat glasvezel?? Ik en er niet gerust op
Tineke Tineke uit Zaandam schreef op 9 februari 2023 om 19:18:
Ik maak mij erg zorgen over het plaatsen van het kastje van de glasvezelkabel.
Niet alleen de straling maar ook wat kan dat kastje nog meer. Ons in de gaten houden? Mijn man wil wel glasvezel en ik niet, een onderbuikgevoel van mij.
Rene Rene uit Gemert schreef op 5 februari 2023 om 10:36:
Beste Wilma, hartelijk bedankt voor je jarenlange juridische strijd! Ik woon in een klein dorp in de buurt van Gemert in een nieuwbouwhuis volledig met de bouw al in de spouw al met gaas beschermd en stralingwerende vitrage, ik meet 0-1 in huis. Heerlijk rustig binnen, alleen buiten is het lastig. Dat heb ik gedaan omdat ze hier in NL toch onverbeterlijk eigenwijs zijn en niet naar wetenschappelijke rapporten van ons willen kijken. Op vakantie gaan wij altijd naar Frankrijk, dorpjes genoeg waar masten op 4-5 km staan en in huis niets te meten is. Ik las dat je je voorbereid op vertrek buitenland, wellicht is Frankrijk een optie voor jou! Warme groeten, Rene en Kasia
Boy Tonneman Boy Tonneman uit De Goorn schreef op 1 februari 2023 om 16:39:
Hallo Ria

Mijn hoofd werd vergroot vanaf een flatgebouw met zendmast attributen.
Ik merkte 1 nacht op dat dit gedaan werd door een ontzichtbare eletrostraal die dwars door mijn voorhoofd ging. Dit gebeurde toen ik nog maar 27 jaar oud was in februari 2018.

Ze kunnen ze zo zien dwars door alles heen

Gr boy ik heb nog wel meer te vertellen maar ik hou me mond liever dicht

Of het is gedaan door ijdel-denkende Chinezen of het was de bestraal afdeling van Den Haag

Geen zorgen dit geldt alleen voor mensen die in het politie systeem staan kijk maar goed naar Riduan Taghi
H. H. schreef op 23 juni 2022 om 10:31:
Beste Rita, waar vind ik terug op welke datums de 5g mast in Texel is geplaatst en in gebruik genomen?
Ik wilde het graag even zelf nagaan voor ik anderen hierover vertel.

mvg,
Admin-antwoord door: Ria Luttikhold
De gegevens vind ik op Antenneregister: https://antenneregister.nl/Html5Viewer/Index.html?viewer=Antenneregister%5Fextern Drie LTE masten, 1UMTS mast en 2x 5G aan Molwerk. Niet vooraan bij de pont maar verder de inham van de waddenzee in.

Succes ermee.
an an uit aarschot belgie schreef op 3 juni 2022 om 20:16:
beste, ik maak me zorgen . ik was vandaag mijn padje in de tuin aan het keren met een borstel en ontdekte dat er een heleboel dode hommels lagen.... ik woon op 50 meter van een gigantische mast met 15 witte bakken in die zichtbaar zijn in de tuin. kan dit een oorzaak zijn van deze mast? wij gebruiken geen pesticiden in onze tuin. we hebben veel bloemen, planten en 6 grote bomen waar veel stuifmeel aan hangt. als je eronder gaat staan hoor je ze zoemen. ook mijn lichamelijke klachten zijn echt erg en ben al een tijdje thuis . de laatste weken is het nog erger (uitrol /testen 5 G?) 🙁 vriendelijke groeten an
Admin-antwoord door: Ria Luttikhold
Beste An,
terecht. 50 meter is té dichtbij voor mensen. (en flora en fauna). Wie nog niet elektrogevoelig is wordt het . Bescherm jezelf zoveel als mogelijk is. De omgekeerde wereld in ons land want onze regering hoort ons te beschermen maar doet het juist niet. Wij konden onze draai toen vinden bij Vitalitools, Nijmegen. Succes, Ria.
Rob Rob uit Oudedoorn schreef op 20 mei 2022 om 18:51:
Beste Rita,

Ik heb recent met veel belangstelling je artikel gelezen over het belang van bijen en het effect van straling op hun welzijn. Ik vind het altijd gruwelijk om te lezen dat ook dieren negatieve effecten ondervinden van straling. Recent heb ik gemerkt dat onze kippen ook erg in de war raken als onze kleinkinderen langskomen met hun vele iPhones en computers. Zou dit verband kunnen hebben met de straling en magnetische velden? Ik hoorde trouwens ook dat eieren eten van kippen die worden blootgesteld aan straling erg slecht is voor de gezondheid ivm embryos, denk je dat dit klopt?

Hartelijk groet,
Rob
Admin-antwoord door: Ria Luttikhold
Hallo Rob, ja vooral de straling van 5G. Het is een ander soort straling dan van 2G en 3G. Slecht voor mens, flora en fauna. Ja, ook voor de ongeboren vrucht van mens en fauna dus ook van de kippen. Licht je kleinkinderen in over hoe je erover denkt. en dat onze regering niets doet. Dat je liever geen smartphones en draadloze computers hebt( alles gedraad) in je huis. Wel een risico dat ze niet meer komen. Ons kleinkind zijn vader,(onze zoon), daar is alles het mee begonnen, na een verhuizing in 2003, onder een kerktoren, waar naar later bleek 2G op zat. De helft van ons gezin reageerde, helaas. Je wenst het niemand toe.
Succes, Ria.
Angelique Angelique schreef op 14 maart 2022 om 17:25:
Bedankt voor je antwoord, Ria. Je hebt helemaal gelijk. En stel nu dat we toch gaan verhuizen: zou dat bromgeluid van de mast (4G?) komen en zou dat geluid verminderen als we op grotere afstand zouden gaan wonen? Maakt het uit hoe de straalverbindingen lopen? En kunnen we daar rekening mee houden met hoe ze lopen op welke muren we die antistralingsverf smeren? (zoals je eerder aangaf als tip aan iemand) Bedankt!!
Admin-antwoord door: Ria Luttikhold
Ha Angelique.
De straling reduceert duidelijk bij afgeschermde muren:https://stralingsleed.nl/blog/gitzwarte-muurverf-met-koolstofdeeltjes-reduceert-de-straling-met-999/. De muren waar de stralingbron vandaan kwam, hebben we afgeschermd. Maar straling gaat ook zijn eigen weg; het maakte na jaren een bochtje en kwam van de buren toch bij ons binnen (de meter bevestigde dit). We moesten nog meer afschermen. Maar de zware brom, denk ik niet. Lees HSP 'ers er eens op na (High Senitive Person). Ben je dat ook? Ja, straalverbindingen kunnen bij de 60 GHz band als punt-punt straalverbindingen worden ingezet zonder vergunning, https://stralingsleed.nl/blog/60-ghz-zonder-licentie-wordt-gebruikt-voor-o-a-5g/. Scherm je huis eerst goed af als verhuizen niet nodig is. Wij hebben veel aan Wim Fleuren gehad (Vitalitools) en de stichting EHS.
Succes.
Angelique Angelique schreef op 10 maart 2022 om 21:44:
Beste Ria, wat fijn dat je je ervaringen openlijk hier deelt. Het is echt een troost te lezen dat we niet alleen staan. Wij hebben nu een geruime tijd last van een "brom". Die lijkt sommige dagen harder te staan dan andere. Vooral 's nachts horen we hem goed. Mijn man gelukkig ook. Niet fijn dat we er allebei last van hebben, maar het verbindt wel. We overwegen zelfs te verhuizen. Maar waarheen? Komt het overal?
En wuifelen ze het niet weg als je het aankaart bij de gemeente? Die telecomgiganten gaan toch wel door met hun plannen, denk ik dan. Kritiek lijkt op allerlei gebieden ongewenst. Dus tja.. pick your battles, zeggen we dan.
Is het goed om te kijken naar hoe de straalverbindingen lopen op de antennekaart? We zien dat er bij ons een over onze straat loopt en dachten dat we daarom dit zo goed horen. Van een mast op ca 100 meter afstand.
Ik word er heel gefrustreerd van en ben soms ten einde raad door dit geluid!
Bedankt alvast voor je reactie en nogmaals dank voor wat je doet met je site.
Admin-antwoord door: Ria Luttikhold
Ha Angelique,
Erg fijn en waardevol dat je het met je man kunt delen. Gedeelde troost is halve troost. Je bent dan in staat om meer aan te kunnen. Ga de strijd aan bij de gemeente, want de telecomgiganten hebben niet het welzijn van mens, flora en fauna als eerste in het vaandel staan. Hebben niet de mensen als prioriteit. Ik denk nu aan ons nageslacht (sinds een jaar ben ik oma). Ook voor ons nageslacht moet de wereld toch leefbaar blijven want door alle satellieten schijn het overal te komen (is al bezig). Succes maar denk aan je eigen gezondheid, Ria.
Justin Justin uit Deventer schreef op 3 maart 2022 om 19:49:
Wederom een enorme hoeveelheid dode vogels A2 vandaag erg dichtbij de 5g zendmast
rita rita uit Hengelo schreef op 14 februari 2022 om 15:54:
Hallo dappere Ria ik begrijp wel hoe ernstig je gezondheidsklachten zijn veroorzaakt door straling . Sinds twee en een half jaar staat op 50 0 m afstand v mijn huis een C 2000 mast met daaraan ook nog 5G krans antennes . En op 10 m van mijn huis een Transformatorhuis .Sinds een aantal jaren ervaar ik steeds sterkere elektromagnetische straling klachten zoals een zware brom piep en testbeeld geluiden in wisselende sterktes zowel overdag en snachts , hoofdpijn , verhoogde hartslag , opwarming en niet kunnen slapen Wat zou de oorzaak kunnen zijn ,de mast of t transformator huis en misschien versterkt t elkaar wel Hart gr rita
Admin-antwoord door: Ria Luttikhold
Ha Rita,
Zelf denk ik de mast. Vooral 5G is voor iedereen een brug te ver. Je woont er te dichtbij, net zoals wij toendertijd te dicht bij een 2G mast woonden (op de kerktoren), wat we niet wisten NB (2003). Maak het bekend wat dit met mensen doet, deze frequentiegolven. Iedereen komt straks dichtbij small cells te wonen, dus krijgt iedereen dit? En neem van mij aan: het is honderd maal erger dan de de lock down wat ingevoerd is voor corona. Zorg voor jezelf voor een goede afscherming. Wij zijn toen goed geholpen toen bij Vitalitools, Nijmegen.
Veel positieve strijdkracht en heel veel sterkte,
Ria
Winnie Dexel Winnie Dexel uit Alkmaar schreef op 3 februari 2022 om 12:50:
Ik heb erg veel last van het horen van een hoge fluittoon voor mijn woning en in mijn woning. Ik word er erg onrustig van, draaierig, en voel me duizelig. Een paar jaar geleden is er een slimme meter in mijn woning geplaatst onder mijn protest. Beweerd werd echter dat een oude meter niet meer geplaatst kon worden. Ik heb het aflezen op afstand laten uitzetten. Volgens mij komt die fluittoon van de meter, maar ik denk ook door wifi-versterkers in de buurt. Had de buren al gevraagd om apparatuur van de muur te zetten. De fluittoon blijft. Ik word er knettergek van. Ik slaap nu op zolder, daar lijkt het minder. Wat kan ik doen?
Admin-antwoord door: Ria Luttikhold
Oh Winnie,
erg moeilijk zolang niet duidelijk is dat niet iedereen tegen de EMV kan. Kun je meten? Je weet dat je anders bij Vitalitools, https://www.vitalitools.nl/stralingsmeters-huren Nijmegen, een HF-meter kunt huren? Dan weet je óf en waar het signaal vandaan komt. Je kunt ook proberen of het minder wordt op een nog vrij schone plek (ik weet alleen niet waar). Een meter 'vertelt' je waar het nog te doen is. Veel succes,
Ria.
Sissi Wigbers Sissi Wigbers uit Apeldoorn schreef op 28 januari 2022 om 10:59:
Beste Ria ik ben de petitionaris van SmartCity Apeldoorn. Het had je gesierd als je met ons in gesprek was gegaan over het door jou geschreven stuk. Dan hadden we de precieze reden van de petitie kunnen toelichten. Graag gesprek hierover mvg Sissi Wigbers petionaris
Admin-antwoord door: Ria Luttikhold
Hallo Sissie,
Ik ben elektrogevoelig geworden door het wonen in 2003 onder een kerktoren met 2G masten, wat we niet wisten toen we de woning kochten. Ik niet alleen, onze oudste zoon ook. Hij heeft het nóg moeilijk en moet erg oppassen voor niet te veel draadloze toestanden (wat met een smart city totaal niet mogelijk is). Ik zelf moest in 2008 ontslag nemen toen iedereen een smartphone ging bezitten. Als ik nu in Apeldoorn woonde moest ik wegwezen. Maar waarheen? Ik kan langzaam helemaal niets meer, een eeuwige lockdown. Dat wil je de mensen in Apeldoorn echt niet aandoen en zo anders ben ik niet als anderen; dus iedereen kan het krijgen. Wees gewaarschuwd. En dit is wat ik nog kan op mijn gedrade computer.
Groet Ria.
Peter Peter uit Nijmegen schreef op 27 januari 2022 om 10:34:
Hallo, is er bij jullie iets bekend over het starlink project van Elon musk, ik heb sinds een aantal maanden een irritante fluittoon in mijn hoofd en heb het vermoeden dat het daar mee te maken heeft.
Admin-antwoord door: Ria Luttikhold
Hallo Peter,

het zou heel goed kunnen. Ik heb ook het gevoel dat de , verbindingen' met de satellieten werken. Zie:
https://stralingsleed.nl/blog/satelliet-internet-in-nederland-beschikbaar/
https://stralingsleed.nl/blog/5g-doorgeven-via-de-vele-satellieten-geen-goed-idee/
https://stralingsleed.nl/blog/de-ruimte-in-voor-een-draadloze-verbinding-op-aarde/
Er wordt echter niet veel over geschreven in kranten en dit is wat ik zelf ervaar.
groet, Ria
Nelia Aarnoutse Nelia Aarnoutse uit Groningen schreef op 26 januari 2022 om 13:22:
Jammer Ria, dat je ondanks je goede wil en dat je Thomas Cowan citeert, toch begint over virussen die ziekten en besmettingen kunnen veroorzaken. In zijn boek: "The contagion myth" legt hij glashelder uit dat dit onmogelijk is en waarom.
Virussen zijn exosomen, d.w.z. uitscheidingsproducten. Onder geen voorwaarde ziekmakend. Dit sprookje is in de wereld gekomen door Louïs Pasteur, die dit op latere leeftijd herroepen heeft. Toch blijft het verhaal op veel plekken opduiken, ook onder onze wetenschappers. Misschien komt het ook de Pharma-industrie goed uit...
Admin-antwoord door: Ria Luttikhold
Ik weet even niet welk artikel er bedoeld wordt maar voor mij is erg belangrijk dat de wetenschap (niet de wetenschap in dienst van de telecom) nu zegt dat virussen wel geactiveerd worden door 5G en uit eigen ervaring totaal de mens uitschakelt. Het zijn de virussen die ook de lichaamscellen doen veranderen bij de mens (niet iedereen reageert meteen) en de cellen van de flora en fauna. Dat is mijn boodschap maar er wordt nog niet veel aandacht aan geschonken dus ik grijp alles aan wat maar kan.
rené van riel rené van riel schreef op 21 januari 2022 om 07:05:
Geachte Ria
Bedankt voor uw informatie op deze website. Klopt het dat smart staat voor Small Military Arm Residential Technology. Zoals beweert wordt in de laatste documentaire van Oliver Stone over 5G?
Admin-antwoord door: Ria Luttikhold
Hallo René,
Ga er vanuit dat dit dan correct is. Ik weet het niet maar wat ik wel weet is dat het leger gebruikt maakt van de nieuwste technologiën, maar dat dit niet bekend wordt gemaakt en dus niet te vinden is.
Groet Ria.
Frans Frans uit Utrecht schreef op 21 november 2021 om 14:20:
Beste Ria,

Zojuist je artikel gelezen over ADS, het Actieve Daniël System. Graag wil ik je met dit schrijven wijzen op een aantal onjuistheden in je artikel. Dit lijkt me van belang, omdat je veel lezers hebt die je met zo’n artikel niet geheel juist voorlicht. Ik zal ze opsommen:
1) Je hebt het over een doordringingsdiepte van 1/64 inch. Dit is echter geen 3,7 cm, maar circa 0,4 mm. Dus ruim een factor 100 minder.
2) Je vergelijking tussen 5G en ADS gaat mank want het ADS is een gerichte en gefocuseerde bundel, 5G is het dat juist niet: het straalt alle kanten op. Bovendien is de frequentie van een heel andere waarde.
3) 95Ghz is een golflengte van circa 3 mm. Dit ligt ver buiten het zichtbare licht. Zeker ruim een factor 4000 hogere golflengte dan zichtbaar licht (dit stopt bij circa 0,7 micrometer)
4) Je hebt het over ‘bijna infrarood’ dat zelfs ‘over de grens van zichtbaar licht zou gaan’. Dit is onjuist. Per definitie onjuist, omdat het anders geen ‘infra’ rood meer zou heten. Bovendien zou je het dan moeten kunnen zien, en dat is niet zo.
Het effect op mij bij dit soort onjuistheden is dat ik twijfelen over het hele artikel en zelfs al je artikelen die je schrijft. Dat is jammer, want je zult ongetwijfeld ook goede stukken schrijven. Kortom: check je feiten beter, of laat ze checken.
Succes, Frans
Admin-antwoord door: Ria Luttikhold
Hallo Frans,
Het gaat om het feit dat de ADS een wapen is maar de draadloze telefonie gewoon is goedgekeurd en gebruikt wordt. Officieel door het ICNIRP ( een onafhankelijke internationale groep wetenschappers die blootstellingslimieten voor elektromagnetische straling opstelt) is goedgekeurd. Beide zogenaamd niet schadelijk voor het lichaam maar dat is niet dus waar. Er zijn mensen die wél reageren maar dat mag niet gezegd worden.

Feitenmateriaal kun je helemaal goed hebben, ik heb het van bronnen en zelf weet ik dat niet. Ik weet alleen dat ik niet tegen alle draadloze kan en al heel veel heb moeten laten. Er zijn veel mensen die er niet tegen kunnen en ik vrees voor de generatie na ons.
Groet, Ria.
Heleen Guijt Heleen Guijt uit Katwijk aan zee schreef op 10 november 2021 om 07:40:
Goedemorgen,

Mijn man heeft hartritmestoornis (boezemfibrilatie) nu komt dit denken wij door chronische stress. Alleen vragen wij ons af of dit door de stralingen kan komen? Zijn er mensen die dit ook hebben. Vorig jaar mei is er 140m bij ons vandaan een 5g mast geplaast.. Ook hebben wij sinds dit jaar glasvezel.. Onze dochter heeft ook soms last van hartritmestoornis en sinds gister onze zoon ook… Ik ben toch wel benieuwd of er mensen zijn die dit ook hebben… hartelijke groet, Heleen Guijt
Admin-antwoord door: Ria Luttikhold
Hallo Heleen,
Dit valt onder de biologische klachten van elektromagnetische velden van alle draadloze staat het wel bij zie https://stralingsleed.nl/blog/gezondheidsklachten-door-een-teveel-aan-kunstmatige-straling-van-het-draadloze/

Maar biologisch reageren is niet officieel onderzocht door het ICNIRP en dus wordt door regeringen en artsen niet op onderzocht. Probeer zelf zo veel mogelijk af te schermen als het mogelijk is. Wij hebben een meetspecialist van Vemes geraadpleegd https://www.vemes.nl/ En ja, ik had in 2005 al door 2G.
Truus Buttinger Truus Buttinger uit Amstenrade schreef op 19 oktober 2021 om 09:26:
Wat u beschrijft in uw artikel "Wat ik niet wist over glasvezel" is op dit moment op mijn situatie van toepassing.
Weet u al iets meer over glasvezel. Is het beter om dit niet aan te schaffen.
Ik weet het op dit moment echt niet en morgenmiddag komen ze terug om mijn beslissing hierover op te nemen. Of ik dit wel of niet wil. Ze zijn bij mij van DELTA aan de deur geweest en ik heb nu een Ziggo all-in abonnement met een HORIZON box.
Ik hoop dat u mij hierover meer kunt doorgeven.
Als het voor u makkelijker is, kan dit ook via een chat.
Met vriendelijke groet,
Truus Buttinger

P.S.: Over wat de heer Petros Kourdoglou in uw gastenboek schrijft wil ik ook graag wat meer over weten.
Admin-antwoord door: Ria Luttikhold
Hallo Truus,
We hebben het tot de voordeur late leggen en niet verder. Ik wacht tot je zelf de router mag kiezen. Nu hebben we er een (KPN) waar ik meteen de wifi uit kan zetten als die zelf aangaat (na een stroomstoornis wat nog al eens gebeurt). Ik heb alle routers die ze ongevraagd sturen terug gestuurd. Ik ben er niet van overtuigd (bij navraag) dat bij een stroomstoornis ik zelf eventueel het knopje uit kan zetten van de wifi die dan 'spontaan' aangaat. Je moet dan achter de PC de wifi uitzetten en zo lang met wifi aan lukt me niet. Dan zak ik door de benen.

Het e-mailadres van Petros is: petros kourdoglou@live.nl. Eng om door te geven maar ik weet hoe wanhopig je kunt zijn. Sterkte, Ria.