Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 34.239.151.124 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
aimee aimee uit Brummen schreef op 12 mei 2020 om 17:00:
.. een beetje diagonaal alles doorgelezen.. erg is het hè. wij kunnen ook bijna nergens meer naar toe.(we hebben een vakantiehuis stralingsvrij naast ons . misschien interessant?) Dat 5 G is echt een heel grote dreiging - nee het schijnt er al te zijn .Wij wonen buiten , maar de mensen in de steden wat een verdriet Degenen die brand stichten vind ik eerlijk gezegd helden, want de petities helpen nog niets Met vriendelijke groet aimee
Admin-antwoord door: Ria Luttikhold
Hallo Aimee,

lief voorstel. Was tot een paar jaar terug erg welkom geweest. Ik begin erg slecht te lopen helaas. Hier kan in ik nu blindelings de weg vinden. Ik loop heel erg moeilijk en moet me overal aan vasthouden om nog langzaam vooruit te komen. We hebben besloten dat vakantie niet meer mogelijk is. We blijven genieten van alles rond de woning (in een klein dorpje). In brand steken doen niet de de elektrogevoeligen (denk ik) want die weten wel wat een 5g mast is en steken geen 2G in brand. Ik hoop dat er eerst onderzoek komt, eerlijk onderzoek.

Sterkte voor jullie,
groet, Ria.
Richard Richard uit Mossel schreef op 11 mei 2020 om 12:50:
Lieve Ria, bedankt voor alle informatie je die beschikbaar maakt op deze website. Toen ik zelf ongeveer 5 jaar geleden last kreeg van de straling zijn ik en mijn man verhuisd naar een klein huisje in de bossen bij Mossel. Met loodverf op de muren en geïsoleerde kabels in huis zijn ze ons langzamerhand weer beter gaan voelen. Laatst heb ik per ongeluk het deurtje van de magnetron een tijdje open laten staan. Weet je toevallig of dat schadelijk is? Met al die berichtgeving over 5G en de dode spreeuwen in 2018 durven we eigenlijk helemaal niet meer buitenshuis te komen. Het wordt tijd dat de overheid er iets aan doen. Veel succes, Richard uit Mossel
Admin-antwoord door: Ria Luttikhold
Hallo Richard,

Een dankjewel is fijn, daar doen we het voor. Samen onze ervaringen delen. Wanneer het deurtje van de magnetron open staat, werkt de magnetron niet. Anders had je dit wel gemerkt aan je lichamelijk welzijn. En we blijven hopen dat de overheid 25 mei de enige juiste beslissing neemt in de rechtszaak die stop5GNL heeft aangespannen: eerst onderzoek!

Groet, Ria
Antoinette Antoinette schreef op 6 mei 2020 om 07:11:
Ria, zou het niet geweldig zijn indien je jouw bevindingen/onderzoeken van/over de vogels in Den Haag, en alle info die je hebt daarover nu, in je artikel, te sturen naar Arthur Firstenberg? Zijn email adres staat in de nieuwsbrief. Het zou fantastisch zijn!!! Doen!!!
Admin-antwoord door: Ria Luttikhold
Hallo Antoinette,

Lief hoor dat je zo meedenkt en betrokken bent. Ik denk maar zo; we doen het allemaal voor hetzelfde doel. Arthur Firstenberg en heel veel anderen die op een manier die het best bij iemand past, toch bekendheid wil brengen over de materie elektromagnetische velden.

Groet, Ria.
Antoinette Antoinette schreef op 6 mei 2020 om 06:48:
Ria, nog meer support. In de 5 mei 2020 - nieuwsbrief van het International Appeal to Stop 5G on Earth and in Space, heeft Arthur Firstenberg o.a. een verhaal geschreven over dode vogels, en de link met straling: https://cellphonetaskforce.org/wp-content/uploads/2020/05/The-Evidence-Mounts.pdf
Antoinette Antoinette schreef op 5 mei 2020 om 13:18:
Complimenten voor dit uitstekend onderbouwde artikel: http://stralingsleed.nl/blog/vogels-vallen-dood-neer-en-een-link-naar-elektromagnetische-velden/
Dank!!!
Admin-antwoord door: Ria Luttikhold
Ha Antoinette,

Dank. Het is en blijft moeilijk te bewijzen dat de oorzaak misschien de elektromagnetische velden zijn van alle draadloos en hun masten hiervoor nodig. De wil bij anderen om het te geloven is miniem en een compliment op zijn beurt geeft me moed om door te gaan met linken zoeken en om eigen ervaringen te linken hieraan. Dank hiervoor.

Groet, Ria.
Ronald van Doolaerden Ronald van Doolaerden uit Amsterdam schreef op 2 mei 2020 om 21:11:
Hierbij een wetenschappelijk peer reviewed document dat ik vond op een website van IEEE ( Institute of Electrical and Electronics Engineers)

Electromagnetic Radiation Due to Cellular, Wi-Fi and Bluetooth Technologies: How Safe Are We?
https://ieeexplore.ieee.org/document/9016183

Het is een lang document met veel meetgegevens en grafieken, en een flink zware klus om te lezen.

De eindconclusie begint met:

"People should be made aware that the EMR from using day to day cellular, Wi-Fi and Bluetooth devices are harmful to human health. The levels of radiation observed in most cases such as phone calls, internet browsing on laptops and smartphones, using wireless routers and hotspots, Bluetooth smartwatches and smartphones are unsafe when compared with radiations limits determined by medical bodies."

Een document als dit geeft misschien weer wat ondersteuning als beweringen van de overheid dat het allemaal zo veilig is ontkracht moeten worden.

Is er ook een e-mail adres van stralingsleed.nl waar ik dit soort informatie naar toe kan sturen in plaats van het in een gastenboek te moeten posten ?
Admin-antwoord door: Ria Luttikhold
Dag Ronald,

peer reviewd artikelen zijn er heel veel. Ze worden echter niet meegenomen door de instanties die er toe doen (INCIRP en GR Nederland en dus onze overheid o.a). Juist deze artikelen op deze site (in het Nederlands) en uitgelegd door helaas een ervaringsdeskundige, zijn om te delen en waarschuwen wat er allemaal gebeurd als je elektrogevoelig wordt gemaakt in deze wereld. Veel negatieve reacties in het verleden manen me tot voorzichtigheid om er niet aan onderdoor te gaan maar toch door te gaan.
Vandaar bewust geen e-mailadres.

Groet, Ria.
Eric de Vries Eric de Vries uit Usquert schreef op 29 april 2020 om 21:43:
Ik heb de laatste dagen een enorme druk in mijn hoofd gecombineerd met hoge tonen. Tot mijn verbazing kom ik er vandaag achter dat 5g inmiddels beschikbaar is in mijn dorp. Hebben jullie enige tips hoe ik deze straling kan weten uit mijn huis ?
Admin-antwoord door: Ria Luttikhold
Hallo Eric,

Kijk eens hiernaar:https: //www.stopumts.nl/doc.php/Voorlichting/9225/goedkope_afscherming__s_nachts. Misschien kun je hier wat mee. Zorg als eerste dat je 'veilig'kunt slapen, mijd alle draadloze apparaten en verwittig de gemeente vooreerst. Zie ook facebook Straling en Zo, waar lotgenoten elkaar helpen en van informatie voorzien.

Veel succes, Ria.
Dick Luijten Dick Luijten uit Alphen aan den Rijn schreef op 21 maart 2020 om 08:04:
Ik maak me heel veel zorgen over het gebruik van 60Ghz bandbreedte op grond van het volgende fimpje.

https://www.facebook.com/martin.khouw.7/videos/2919415618120094/
Hester Meerdink Hester Meerdink uit Winterswijk schreef op 27 februari 2020 om 08:58:
Hallo Ria,
Wat erg dat jij zo moet leven door toedoen van overheidsbeleid en dat er geen enkele erkenning is en hulp.
Al googelend over 5G en elektromagnetische straling kwam ik terecht bij jouw boek "gezocht: woonruimte..." Al lezende zag ik hoe omvangrijk dit werk is. Het bevat alle wetenswaardigheden en nog veel meer dan ik inmiddels ben tegengekomen. Heel erg goed. Ik was verbaasd. Wie is dit..die zo dichtbij woont? Sinds anderhalf jaar - sinds ik me afvroeg wat 5G is- houdt ik me bezig met 5G en draadloze communicatie. Hoewel ik geen klachten heb ben ik erg geschrokken en ontdaan over hoe de overheid en de Telecom en aanverwante bedrijven handjeklap hebben gedaan en volkomen ondemocratisch willens en wetens dit onheil over ons willen uitstorten. Ik heb een brief naar Rutte gestuurd en naar de Gemeente Winterswijk. De reacties zijn dat men zich houdt aan het advies van de Gezondheidsraad. Ook heb ik 3 weken geleden ingesproken om de gemeente te stimuleren om Nee te zeggen tegen de overheid. De gemeente heeft nog niet gereageerd. We zijn naar de 2 demonstraties geweest in Den Haag en in amsterdam. Ongeveer 900 a 1000 man op de been. Teleurstellend. En je ziet het onbegrip bij de omstanders. Men is onwetend. Ook mijn buren...waar maak je je druk om. Je wordt als freak geframed. Maar het kan me niet schelen. We kunnen dit niet toestaan. Ook wij doen mee aan de aansprakelijkheidsactie van de bond tegen overheidszaken.
Doordat in de media telkens weer door journalisten wordt gezegd dat 5G binnen de blootstellingslimieten blijft en we dus beschermd zijn. Men moet erbij vermelden dat deze blootstellingslimieten veel te hoog (duizenden keren) zijn. En dit is een belangrijk punt. Ria. Ik hoop dat we binnenkort iets groots op gang kunnen brengen waarbij de biologische en neurologische gevolgen van EMF's eindelijk worden erkend en dat er gebieden komen waar men zonder straling kan leven. Mensenrechten worden grof geschonden. Sterkte. Ik zou graag een met je praten...Groet. Hester
Harold Harold uit Voorburg schreef op 31 januari 2020 om 16:45:
Hallo Ria,

Laat je niet ontmoedigen door negatieve reacties op al je posts.

Ik was een uitgebreide reactie aan het schrijven, maar ineens kreeg ik een pop up en weg was het bericht. Dus ik kom hier maar direct tot nijn punt.

Van de week was er op Nieuwsuur een discussie tussen Baudet en Jetten (niet om aan te zien) over het fenomeen dat de rechter steeds meer op de plaats gaat zitten van de politiek. Voor beide is wat te zeggen. Waar het hier om gaat is dat de rechter tot een uitspraak komt, omdat de politiek niet tot een beslissing komt of kan komen, om welke reden dan ook en zich derhalve niet aan een afspraak houdt. Bijvoorbeeld als het om afspraken m.b.t. het klimaat betreft. Het criterium waarop de rechter zjjn/haar oordeel velt (er moet een uitspraak komen) is 'op leven en dood'. Nu kunnen we daar zo langzamerhand eigenlijk wel alles onder scharen wat onze gezondheid betreft, maar goed ik dacht, voordat de politiek met een soort tussen wet komt om de rechter te kunnen pareren, of het uberhaupt iets is waar 'we' een procedure kunnen starten ook op basis van dit 'leven en dood' criterium. Dat er een uitspraak moet komen geeft hoop. Ik ben geen jurist, dus het zal getoetst moeten worden op de haalbaarheid. Ik zal dit eens nagaan binnen mijn mogelijkheden. Het zou mooi zijn voortbordurend op en/of complementerend op het criterium die jij hier beschrijft.
Admin-antwoord door: Ria Luttikhold
Hallo Harold,

En de Telecombedrijven met hun macht? En de overheid die zogenaamd geen paniek wil zaaien? En de wetenschap die niet onafhankelijk is? Openheid en eerlijkheid is gewoon even ver te zoeken in de 21ste eeuw. We blijven doorgaan ook al slaan de reacties vaak nergens op, wat het gevolg is van geen openheid, geen eerlijkheid en beïnvloedbaar zijn voor het grote geld (lees economie). Lijkt me dat het tegenovergestelde hiervan een voorwaarde is voor een goede rechter.
riet wentink riet wentink uit Lichtenvoorde schreef op 11 oktober 2019 om 18:11:
Hallo Ria,
Wij hebben alle politieke partijen en B en W Gelderland een dringende brief gestuurd waarin wij lieten weten dat wij geen 5G willen zolang niet voldoende is bewezen dat het niet gevaarlijk is. Daarna alle politieke partijen en de overheid. We hebben 2 reacties gehad tot nu toe en wel van CDA en Partij van de arbeid. Dat is behoorlijk schandalig vinden wij. Daarom zijn we nu over gegaan om een schadevergoeding te eisen wanneer blijkt dat mensen ziek worden. Maar wat ik het allerbelangste vind in deze hele toestand is dat men ons zonder onze toezegging als proefkonijnen gebruiken. Dat is misdadig en dat er een wet tot verplichting van uitrol G5 komt en de gemeenten en wij burgers geen enkele inspraak hebben vind ik een misdaad tegen de mensheid en het lijkt dat we op weg zijn een dictatoriale staat te worden. Laten we ons eens afvragen waarom er zoveel mensen ziek worden. Vraagt iemand zich dat wel eens af. Alsof er nu al niet door allerlei beleid en mistoestanden van de overheid veel mensen ziek zijn geworden terwijl men wist dat de overheid af wist van gevaarlijke stoffen. Is dat niet te vaak al afgedaan met dat er geen risico is? Hoe kunnen we deze overheid nog geloven terwijl ze ons de steeds maar beliegen en tweede agenda's hebben. Fijn dat ook jij je inzet om mensen wakker te schudden. Zij gaan net zo lang door tot wij burgers ze gaan stoppen. En dat is broodnodig. groetjes Riet Wentink
Admin-antwoord door: Ria Luttikhold
Hallo Riet,

Lichtenvoorde? Ben ik geboren en getogen. Ja, helaas weet ik het wat je schrijft. Van gemeente Aalten heb ik de brief terug (na het 5G appeal gestuurd te hebben, op de site geplaatst). We hebben ons nu aangemeld bij de Nationale Bond tegen Overheidszaken in de hoop de uitrol van 5G stop te leggen. Ik geloof dat ik vanaf 2003 overal aan de bel getrokken heb (moet je het manuscript verderop maar eens lezen: Wat is elektrogevoeligheid en belachelijke antwoorden en daden van instanties die er toe doen. We gingen toen verhuizen naar Zieuwent helaas onder de kerktoren met antennes (wat we niet wisten). Het gekke mens noemen ze me, waar we nu wonen. Ik kan niets meer (behoorlijke gezondheidsklachten op de lange termijn dus) maar ik blijf toch waarschuwen op de manier wat nog mogelijk is. Wie zijn wij? Hebben jullie een actiegroep opgericht? Als ik helpen kan?

Groet, Ria.
Actiegroep 5G, Het Gooi zegt NEE Actiegroep 5G, Het Gooi zegt NEE uit Gooi en Vechtstreek schreef op 20 juli 2019 om 20:05:
Dag Ria,
N.a.v. van je ingezonden brief in de Gelderlander van vandaag (20 juli 2019) èn n.a.v. het bericht dat Renkum en Oosterbeek gaan beginnen aan het invoeren van 'slimme' lantarenpalen https://www.gelderlander.nl/renkum/laadpaal-camerapaal-wifi-of-5g-de-lantaarnpaal-van-de-toekomst-staat-straks-in-renkum~a41701b4/ willen we je het volgende vragen: zie jij kans om mensen in de regio Arnhem te mobiliseren om een anti 5G actiegroep op te richten? Want hoewel in heel Nederland adtiegroepen als paddenstoelen uit de grond schieten, is er rond Arnhem nog niets. Zie: https://stralingsbewust.info/actiegroepen-plattegrond/
En dat is meer dan jammer, temeer daar er bijvoorbeeld in de gemeenste Heusden met succes is gestreden tegen slimme lantarenpalen: https://heusden.raadsinformatie.nl/vergadering/515485/informatievergaderingen%2013-06-2018
Alvast bedankt voor de reactie.
Sylvia Slegers
Namens Actiegroep 5G, Het Gooi zegt NEE
Bart Bart schreef op 14 juli 2019 om 18:55:
Wat een achterlijke site welke is welke bedoeld is om vanuit jouw angst anderen angst aan te praten. Er is geen een wetenschappelijk onderbouwd document waarin staat dat er schade is. De ultieme test van mensen waarvan de helft een dummie telefoon heeft en de andere helft niet heeft ook aangetoond dat het gaat om een psychisch probleem. De groep met een dummie antenne klaagde het hardst over de straling. Ik hoop dat de overheid de site sluit. Zulke feitelijke onjuistheden hoeven niet een dagelijks discussiepunt te zijn. Er wordt genoeg onderzoek gedaan voor dit soort communicatie apparatuur daadwerkelijk mag worden geplaatst. Zoek je medestanders in je persoonlijke kring i.p.v. het uitbrengen van nep nieuws.
Admin-antwoord door: Ria Luttikhold
Dag Bart,

Tja, er zijn altijd mensen die de wetenschap geloven terwijl ze weten dat die fout zitten (onze overheid o.a.) De huidige wetenschap mag alleen het zichtbare waarnemen en laat nu elektromagnetische velden (EMV) onzichtbaar zijn. Ik ben onwetend ervaringsdeskundige gemaakt, helaas, en hoor nu niet meer in deze digitale maatschappij. Laat mensen niet overkomen wat mij is overkomen, dát is mijn boodschap. Geld ook voor jouw. Het vernield je leven wanneer je ernstig elektrogevoelig bent en geen arts helpt je. En trouwens je hoeft hier dus helemaal niet te zijn hoor op deze site maar je bent gewaarschuwd. Zeg niet wanneer je reageert op EMV ik heb het niet geweten. Ik wist het echt niet toen we in 2003 een woning kochten onder een kerktoren mét antennes voor de draadloze communicatie. Oja, ook bekend met de uitslag van het Zwitsers onderzoek? En dat de overheid 6 miljard terug moet betalen aan de Telecom wanneer mensen ongerust worden en teveel vragen gaan stellen? Zoek dat maar eens op.
Ko Janssen Ko Janssen uit Pieterburen schreef op 29 mei 2019 om 15:32:
Beste Ria,

In je laatste bericht (29 mei) schrijf je dat je je manuscript graag uitgegeven zou willen zien.
Misschien ben je er al lang van op de hoogte, maar het is heel goed mogelijk om zelf een boek in eigen beheer te laten drukken en uit te geven. Bijvoorbeeld via 'http://www.zelfjeboekuitgeven.nl' of 'https://www.pumbo.nl/' Zelfs voor een klein aantal exemplaren. En voor de financiering, als er veel in een keer zou willen laten maken, kun je ook aan crowdfunding denken.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt; ik lees je blogs met veel belangstelling. Zinnige informatie, en goed en duidelijk opgeschreven, dus de zeer de moeite waard om door meer mensen gelezen te worden!

Met vriendelijke groeten,
Ko.
Admin-antwoord door: Ria Luttikhold
Hallo Ko,

Ik weet het. Dan moet ik als elektrogevoelige teveel dingen doen die ik niet meer kan. Ik kan niet meer onder de mensen zijn met alle smartphones. Heb je net de pech om een afspraak in de buurt te maken waar een mast staat, val ik om, raak mijn spraak kwijt of krijg verlammingsverschijnselen. Ervaringen waar ik niet meer voor kies. Bovendien kan ik niet meer (heel erg moeilijk en alleen op bekend terrein) lopen. Ook in boekvorm schrijf naar een uitgever dat ik zelf niets meer kan met het risico dat het afgekeurd wordt. Vandaar dat ik het maar op de site plaats van mijn gedrade laptop met verlengscherm en toetsenbord. Ik ben door al deze ervaringen met instanties die er toe doen het vertrouwen kwijt in een oplossing, vrees ik. De overheid doet alles om een mens dwars te zitten (echt niet normaal).

Dank voor je tip.
Groet, Ria.
mIRJAM mIRJAM uit BILZEN schreef op 17 mei 2019 om 14:41:
Je kunt een flesje bestellen bij Annie Broekhoven (75 jaar). Het maakt je huis stralingsvrij (absorbeert straling) en het werkt heel goed. Het beste kan je haar bellen op telefoonnummer: 046-4331217 Broekhoven.Annie@gmail.com 6134 XK Sittard Irisstr 12 en zij stuurt het op. Bank NL78RABO 0101854374
2 FLESJES 30 EURO exclusief Porto.
Admin-antwoord door: Ria Luttikhold
Hallo Mirjam,

Dank voor je tip. Helaas heb ik in al die zestien jaren waarmee ik er te maken mee heb (toen was het onze zoon en 3,5 jaar ik ook), al zo veel geprobeerd, dat ik nu weet dat dit niet werkt bij mij. Ervaring leert me dat het bij anderen wel zal werken maar bij is het proberen over. Het enige wat werkt bij mij is mast weg klacht weg. Die plekjes zijn alleen zijn zeldzaam in Nederland en voor ons niet te betalen.

Groet Ria
Jaynanda Jaynanda uit Renkum schreef op 17 mei 2019 om 13:15:
Dag lief mens, ik las je artikel(en) over de straling en last. Ook ik heb jaren hier mee gestreden. Ik heb ondervonden dat de oplossing niet buiten je is re vinden maar Vol-ledig binnenin je. Ik heb een lange weg gewandeld en huis afgeschermd, verhuisd, metingen gedaan constant, aanpassing...vooral mijzelf de vraag gesteld: waarom heb ik juist zo'n last?? En mijn buurman niet. Jeugd, opvoeding, emoties, angst....speelt allemaal in op straling en overgevoeligheid. Mocht je meer info willen, welkom! Liefs Jay
Admin-antwoord door: Ria Luttikhold
Lieve Jay,

Helemaal waar. Die zoektocht ben ik ook aangegaan en daar wordt je echt sterker en wijzer van. Door iets lang en teveel aan straling (op de kerktoren waar we onder woonden) al die jaren te moeten hebben ondergaan, is er toch lichamelijk iets kapot gegaan, denk ik. Waarschijnlijk zit er nu een andere auto-immuunziekte zoals ziekte van lyme, of ms bij. Ook iets waar artsen je niet mee kunnen helpen in Nederland. Het is juist dit besef waar je op doelt, wat het mogelijk maakt om vol te houden. Ik zou alleen graag iets minder pijn hebben. Dank voor je reactie het doet me goed.

Groet, Ria
Mieke Mieke schreef op 16 januari 2019 om 21:46:
Beste Ria, je schrijft op de pagina over aardmagnetisme het volgende "Het aardmagnetisme is aan het afnemen. Dit wereldwijde fenomeen kon niet langer duren dan enkele duizenden jaren, ondanks de vele malen van omkering. De evolutionisten kunnen niet verklaren hoe het magnetisme zichzelf gedurende miljarden jaren kon onderhouden.". Ik snap een paar dingen hiervan niet, kun je me die uitleggen?
Je schrijft dat het aardmagnetisme aan het afnemen is gedurende duizend jaar. Bedoel je dat het afnemen duizenden jaren duurt of dat het aardmagnetisme pas een paar duizend jaar duurt?
Daarna schrijf je dat evolutionisten dat niet kunnen verklaren. Ik snap het verband tussen evolutionisten en aardmagnetisme niet. Er bestaat geen opleiding voor evolutieleer dus dat lijkt me niet de wetenschap die dit kan verklaren. Ik denk zelf dat metereologen of natuurkundigen zich daarmee bezig houden. Wordt het in de bijbel wel verklaard of in een ander godsdienstig geschrift?

Met vriendelijke groet,
Mieke
Admin-antwoord door: Ria Luttikhold
Hallo Mieke,

Dat het aardmagnetisme (de natuurlijke elektromagnetische velden) de laatste duizend jaar aan het afnemen is, is een gegeven en niet te verklaren in de huidige wetenschap. Ook een gegeven is dat de kunstmatige elektromagnetische velden, wereldwijd aan het toenemen zijn. In de Bijbel staan hier inderdaad genoeg verwijzingen naar in hoe dit (de zendmasten en de mobiel) de aarde zal vernietigen (ik ben geen Bijbelkenner en kan ook geen link hiernaar toe geven). De met mensenhanden gemaakte elektromagnetische straling( technische straling) voor o.a. onze draadloze technologie, zoals de smartphone en alle zendmasten die hiervoor nodig zijn nemen alleen maar toe naast alle radar-, microgolf- en ioniserende straling. Ik ben geen wetenschapper maar vind wel dat de integere wetenschap niet alleen het zichtbare moet onderzoeken maar ook het onzichtbare moet onderzoeken. Straling is niet te ruiken, niet te zien en niet te horen (alleen met speciale meters e horen). En misschien kan de mens zich deze eeuw aanpassen aan alle straling volgens de evolutieleer? Hopelijk dit laatste en zijn de nu al elektrogevoeligen een soort van klokkenluiders.

Groet, Ria.
Ronald Ronald uit Amsterdam schreef op 23 december 2018 om 12:05:
n 1960 werkte bioloog Allan Frey, toen 25 jaar oud, aan het Advanced Electronics Centre van General Electric aan de Cornell University toen hij werd benaderd door een technicus wiens taak het was om de signalen van radarstations te meten. De technicus beweerde dat hij de radar kon 'horen'.

Frey reisde naar de faciliteit waar de man werkte en stond aan de rand van de radarstraal. "En ja hoor, ik kon het ook horen," zei hij. "Ik kon de radar horen" zip, zip, zip "." Frey ging verder met het vaststellen dat het effect echt was: microgolfstraling van radar (en andere bronnen) kon op de een of andere manier door mensen worden gehoord. Het "gehoor" gebeurde echter niet via normale geluidsgolven die door het oor werden waargenomen. Het gebeurde blijkbaar ergens in de hersenen zelf, omdat microgolven in de hersencellen, kleine elektrische velden genereren. Frey bewees ook dat veel dove mensen en dieren microgolfstraling konden horen. Dit fenomeen werd bekend als het Frey-effect, of eenvoudigweg 'magnetronhoren'.

In die tijd hadden de Amerikaanse militairen, die geïnteresseerd waren in een sterke uitbreiding van het gebruik van radar rond bevolkte gebieden, aanzienlijke financiële middelen beschikbaar om de effecten van dergelijke straling op de gezondheid te onderzoeken. Gedurende de volgende twee decennia was Frey, gefinancierd door het Office of Naval Research en het Amerikaanse leger, de meest actieve onderzoeker naar de bio-effecten van microgolfstraling in het land. Frey zorgde ervoor dat ratten volgzaam werden door ze bloot te stellen aan straling met een gemiddeld vermogen van slechts 50 microwatt per vierkante centimeter. Hij veranderde het specifieke gedrag van ratten met 8 microwatt per vierkante centimeter. Hij veranderde de hartslag van levende kikkers op 3 microwatt per vierkante centimeter. Met slechts 0,6 microwatt per vierkante centimeter zorgde hij ervoor dat de harten van geïsoleerde kikkers niet meer klopten door de microgolfpulsen precies op het juiste moment in het hartritme te timen. 0.6 microwatt per vierkante centimeter is ongeveer 10.000 keer minder dan de hoeveelheid straling die een actieve mobiele telefoon aan het hart van een man zou geven als hij het in zijn borstzak zou dragen.

In een studie gepubliceerd in 1975 in de Annals of the New York Academy of Sciences, meldde Frey dat microgolven "lekkage" in de barrière tussen de bloedsomloop en de hersenen zouden kunnen veroorzaken. Het doorbreken van de bloed-hersenbarrière is een serieuze zaak. Het betekent dat bacteriën, virussen en toxines uit het bloed de hersenen kunnen binnendringen. Het betekent dat de omgeving van de hersenen, die uiterst stabiel moet zijn om zenuwcellen goed te laten functioneren, op andere gevaarlijke manieren kan worden verstoord. De methode van Frey was nogal eenvoudig: hij injecteerde een fluorescerende kleurstof in het circulatiesysteem van witte ratten en veegde vervolgens de magnetronfrequenties over hun lichaam. Binnen een paar minuten was de kleurstof uitgeloogd in de hersenen van de rat. Dr. Leif Salford is momenteel de meest actieve onderzoeker die Frey's baanbrekende werk aan de bloed-hersenbarrière voortzet.
Vera Vera uit Haarlem schreef op 7 november 2018 om 14:42:
Dit is eigenlijk geen bericht maar een vraag. n.l. kun je achterhalen wie de meting naar de zogenaamde 5G test met een piekwaarde van boven 7 Ghz heeft verricht en waar het meetrapport te vinden is. Het Antennebureau ontkent dit n.l. in alle talen.
Admin-antwoord door: Ria Luttikhold
Goedemorgen Vera,

niet vreemd dat het antennebureau dit ontkent. Het is gewoon een ontzettend raar spel weet ik nu uit ervaring. Ik heb het gelezen op stoumts:https://www.stopumts.nl/doc.php/Berichten%20Nederland/11705/Meer%20dan%20honderd%20vogels%20v. Er is een meting geweest (particulier of Leendert zelf?) die dit aangaf. Ik geloof Leendert eerder dan het antennebureau. Vraag het Leendert Vriens, de beheerder van de site. E-mailadres staat op de site.

Succes,
Ria