*1RF-straling; radiofrequente velden (RF-straling of radiogolven) dienen als ‘drager’ voor de te zenden informatie met golflengten als;
-medium frequency (middengolf) MF
-high frequency (korte golf) HF*2
-very high frequency VHF
-ultra-high frequency UH
*2Hoogfrequente (HF) velden worden gebruikt bij de draadloze communicatie. Hoge frequentievelden zijn stromingen die in een hoog tempo -met een hoge frequentie -wisselen van niveau door van positief naar negatief te wisselen. Deze wisselende stroom veroorzaakt een elektromagnetisch veld. Een elektromagnetisch veld dat dus niet te horen is, niet is te zien en niet is te ruiken en die alle draadloze toepassingen zoals de gsm masten, de DECT telefoons, mobiel en Wifi (draadloos internet) wél verspreiden.

Een artikel uit 2009 laat zien dat elektromagnetische velden een cellulaire stressreactie activeren. Dat de frequentie van straling de celkern binnendringt en het DNA beïnvloed door het verdedigingsmechanisme te omzeilen.

Onderzoek
De biotechnologische professor dr. Henry Lai, Seattle, toonde aan dat wanneer hersencellen van ratten aan elektromagnetische straling werden blootgesteld die lijkt op die van mobiele telefoons, er breuken ontstonden in het DNA van die cellen. Dat bracht hem toen al tot de speculatie dat straling van mobiele telefoons directe schade kon toebrengen aan het DNA en aan de reparatiemechanismen van DNA.

Hoe gaat dat proces?
Verschillende studies hebben onderhand laten zien dat de straling dit doet door reactieve zuurstofsoorten (ROS*) te genereren wanneer ze de cel binnen gaan. ROS speelt bij veel cellulaire functies een grote belangrijke en positieve rol….echter te veel ROS kan toxisch worden en is gerelateerd aan vele ziektes.

* Reactieve zuurstofcomponenten, vaak aangeduid met de op het Engels gebaseerde afkorting ROS (Reactive oxygen species).

Onze hersenen zijn het meest gevoelig voor ROS-overproductie omdat ze een zeer hoge stofwisseling hebben. De elektromagnetische velden (EMV) van alle draadloos zorgen nu voor een onevenwichtige relatie tussen ROS en antioxidanten*1. De EMV’ s beschadigen DNA-strengen, wat resulteert in oxidatieve*2 stress en een cellulaire stressreactie.

*1Een antioxidant is een stof die oxidatie tegengaat. Antioxidanten omvatten alle stoffen die vrije radicalen (schadelijke deeltjes die de cellen van organismen aantasten) weg kunnen vangen.
*2Oxideren betekent: zich met zuurstof verbinden. Dat gebeurt door o.a. vervuiling, zware metalen, (sigaretten)rook, chemische stoffen en een ongezond dieet en nu dus ook bij de elektromagnetische velden van de gsm masten, van Wifi, DECT telefoon en de mobiel/smartphone.

Draadloos gebruikt geeft op epileptisch lijkende aanvallen

Onze hersenen geven elektrische pulsjes af aan de zenuwen, die deze pulsjes naar de spieren in het lichaam vervoeren. Door deze pulsjes regelen je hersenen welke spieren er moeten bewegen. Dit is gemeten door een EEG-onderzoek middels elektroden op het hoofd en zo werd de elektrische activiteit (hersengolven) in de hersenen geregistreerd. Hersengolven die een frequentie hadden tot 80 Hertz (Hz). De frequentie van de gsm masten is van 300 Hz tot 300 gigahertz (GHz) en Wifi maakt gebruik van twee frequenties, 2,4 gigahertz (GHz) en 5 GHz!

Een soort van epileptische aanval werd veroorzaakt door veranderingen in de elektrische activiteit van de hersenen veroorzaakt door de elektromagnetische velden/radiogolven die veel en veel hoger waren de 80 hertz natuurlijke hersengolven met als een gevolg een soort epileptische aanval.

Jarenlang hebben de overheden wereldwijd ontkend dat o.a. de hoeveelheid straling die mobiele telefoons uitzenden schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Maar uit zorgwekkende nieuwe gegevens vanuit verschillende hoeken blijkt nu dat straling uit mobieltjes permanente schade aan het DNA van cellen toebrengt, zelfs bij wie zijn mobiele telefoon maar weinig gebruikt.

Bronnen:
Foto: https://www.mrchadd.nl/academy/vakken/natuurkunde/golflengte-golfsnelheid-en-frequentie-wat-is-het-en-hoe-reken-je-er-mee
https://www.antistralingshop.nl/informatie-over-antistraling-producten/emf-gezondheidsrisicos/
https://stralingsleed.nl/blog/de-vrouw-die-in-de-buurt-van-een-zendmast-woont-kreeg-51-beroertes/
https://stralingsleed.nl/blog/draadloze-communicatie-en-epilepsie/
https://centrumvitaal.nl/bewezen-dna-schade-door-mobieltjes/