De eerste uitzending ” 5G is een gevaar voor het leven” van Memon Bionic Instruments*, heeft zich als een lopend vuurtje op alle sociale platforms verspreid.

*Memon Bionic Instruments is de site voor straling beschermende producten.

In de oproep werd gewezen op een zeer mysterieuze vogelsterfte in Den Haag, waarover verschillende internetplatforms hebben bericht. Zij schrijven de dood van honderden vogels toe aan 5G-tests die zouden hebben plaatsgevonden. Dat deze uitleg niet absurd was, blijkt onder andere uit de beoordeling van professor Dr. Werner Thiede. Hij zegt: “de mobiele telefoniestandaard 5G zal een compleet nieuwe stralingsomgeving voor flora en fauna creëren. De straling zal intenser zijn en meer met een kortere golf, waar het effect zal lijken op dat van een stralingswapen.”

Er zijn verschillen feiten tussen de mobiele straling van o.a. 5G en de plotselinge dood van vogels;
1ste feit: bij het Huijgenspark in Den Haag werden honderden dode spreeuwen gevonden en de dierenarts vond geen sporen van gif maar wel inwendige bloedingen. Bloedingen die ontstaan door beschadiging in de bloedvaten. De enige indirecte getuigen, twee oud-collega’s van de storingsdienst van KPN, vertelden dat ze voorafgaand aan het voorval, twee frequentietests met 5G hebben uitgevoerd in de omgeving waar de dode vogels zijn gevonden.
2de feit: massaal sterven wereldwijd vogels zoals in enkele zuidelijke staten van de Verenigde Staten waar duizenden vogels dood uit de lucht gevallen. In de staten New Mexico, Colorado, Texas, Arizona, maar ook in het noordelijkere Nebraska worden onder meer vliegenvangers, zwaluwen en grasmussen dood aangetroffen. Waaraan de beestjes overlijden is onduidelijk, maar volgens een Twitter-account die een video-opname gemaakt heeft, bij 5G-zendmasten in de buurt, is de mast de schuld van de dode vogels.

De bijensterfte
Nationaal en internationaal zijn er zorgen over het verdwijnen van bijen. Nederland kent 360 soorten bijen maar meer dan de helft van de bijensoorten dreigen te verdwijnen. Bijen zijn nodig om het stuifmeel van de ene bloem naar de andere te brengen en veel voedselgewassen en planten kunnen zich daarna pas voortplanten of vruchten krijgen. Bestuiving is nodig voor meer dan 75% van de voedselgewassen, vooral groenten en fruit. 1ste feit: het sterftepercentage onder de bijenvolken bedroeg eind januari 2024, 11,25%. Dit is het viervoudige van het gemiddelde van de jaren 2014 tot 2019. Uit een rondgang onder verschillende organisaties blijkt de kennis over de mogelijke link tussen straling en bijensterfte beperkt. De Nederlandse Bijenhouders-vereniging laat weten: “Onze kennis en kunde is helaas niet voldoende om daar een oordeel en/of standpunt over te vormen”.
2de feit: talrijke wetenschappelijke studies geven onloochenbare aanwijzingen dat bijen worden gestoord in hun oriëntatie vermogen en communicatie, door de draadloze telefoniestraling, en dit ver onder de geldende grenswaarden! Het is zeer opvallend dat de achteruitgang van het bijenbestand gepaard ging met de uitbreiding van de mobiele telefonie! De oorzaak; de elektromagnetische velden (EMV) van zendmasten (5G). Daar waar deskundigen in het duister tasten over mogelijke oorzaken van deze plotselinge toename, pleiten enkele imkers voor meer onderzoek naar de effecten van deze straling op bijen, maar daar is weinig animo voor.

De mysterieuze boomschade
Wetenschappelijk onderzoek door het Laboratorium voor Plantencelbiologie van de Universiteit van Wageningen (WUR) toont aan dat bomen en gewassen ziek worden als ze aan gepulste elektromagnetische straling van zendinstallaties voor draadloos internet en mobiele telefonie worden blootgesteld. Het onderzoek werd gestart nadat ambtenaren van de gemeente Alphen aan den Rijn, ontdekten dat 10 procent van de bomen vreemde en onverklaarbare vlekken, gezwelachtige ‘bastknobbels’ en mysterieuze ‘baststrepen’ vertoonden, die soms open scheurden en zelfs ‘bloeden’. Het ging daarbij niet om scheuren als gevolg van diktegroei of vorst. Dat het percentage zieke bomen in 2006 10 procent was en 5 jaar later was gestegen naar 70 procent! Dat in diezelfde periode ook de stijging van het aantal gsm-masten voor mobiele telefonie en draadloos internet, plaats vond. Deskundigen speculeren over oorzaken als droogte, stikstofbelasting en klimaatverandering, maar sterke aanwijzingen zijn er dat straling van elektromagnetische velden (EMV) een belangrijke rol speelt. Toch blijven mobiele telefoonoperatoren verkondigen dat: “er geen aanwijzingen hiervoor zijn!”

Het gaat niet goed met onze dagvlinders
Uit de resultaten van het meetnet vlinders (dit is een onderdeel van het Landelijk Meetprogramma Vlinders) blijkt dat in 2023 sprake is van meer dan een halvering van de aantallen dagvlinders sinds 1992, meldt het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) in een persbericht.
1ste feit: licht kunnen vlinders zien met de ogen, en infrarode straling kunnen ze voelen met het “wamtezintuig” in de huid. Het lichtspectrum wat de mens kan zien is tussen de 380 en 780 nanometer. Het licht tussen de 10 en 400 nanometer heet ultraviolet (UV) licht en vlinders (bijen en verschillende vogels) kunnen dit wel zien omdat ze hier speciale ogen voor hebben (facetogen). De elektromagnetische straling van o. a. alle draadloos verstoort nu het natuurlijk zicht van de vlinders met als gevolg het verdwijnen van veel vlinders.

Mysterieus gedrag van dieren
Boeren melden ernstige ziekten bij dieren nadat de mobiele telefoonzenders in gebruik werden genomen. Friedrich Stengel uit Öttingen/Beieren berichtte over 25 dode koeien en 75 miskramen en doodgeboorten in de 3e of 4e maand. Het Beierse ministerie van milieu was niet bereid om zich met de zaak te belasten en ontkende elk verband met mobiele telefoniestraling.
Maar bekend is dat veel dieren beschikken over het vermogen om het aardmagnetische veld waar te nemen. Dat het magnetische veld van de aarde als een soort innerlijk kompas is. Het magnetisch veld van de aarde dat nu door alle draadloos gebruik ‘verstoort’ wordt.

De genoemde voorbeelden vormen slechts het topje van de ijsberg van een gigantisch verzwijgen van schade door mobiele telefoons en dat met ongeoorloofde middelen moet worden verhinderd dat de schade door mobiele telefonie bekend wordt bij het publiek!

Gebruik je je verstand en dan is deze uitspraak van Telekomwoordvoeder Dr. Volker Böckelmann, die zegt “een commerciële onderneming kan geen moraal hebben”, gewoon crimineel!

Dr. Gerd Oberfeld, vindt dan ook dat er onmiddellijk actie moet worden ondernomen, want hij schat dat er nu al veel mensen door de mobiele telefonie worden beschadigd of dat er zelfs meer gedood worden dan door verkeersongevallen of luchtverontreiniging.

Bronnen
https://aa-stralingbescherming.nl/noodkreet-5g-is-gevaarlijk/
https://stralingsleed.nl/blog/massa-s-dode-vogels-door-5g-gebruik/
https://deanderekrant.nl/nieuws/rol-van-straling-onderbelicht-bij-ongekende-bijensterfte-2023-04-14
Foto’s; eigen
https://stralingsbewustzeist.nl/worden-bomen-ziek-van-elektromagnetische-straling/
https://www-diagnose–funk-org.translate.goog/forschung/wirkungen-auf-den-menschen/ehs-vorsorge-diagnose-behandlung/interview-mit-dr-gerd-oberfeld?_x_tr_sl=de&_x_tr_tl=nl&_x_tr_hl=nl&_x_tr_pto=sc