Onzichtbare, niet te ruiken en niet te horen elektromagnetische velden

Onderzoeker Dr. PhD, SFHEA, Luis Hernan, School of ArchitectureLuis, Sheffield heeft met de techniek van een Kirlian*-machine de onzichtbare, niet te ruiken en niet te horen Wifi- signalen (straling) zichtbaar gemaakt.

* Kirlianfotografie of coronale ontladingsfotografie is het fotograferen van objecten in een hoogfrequent hoogspanningsveld met een spanning van meer dan 1000 volt.

Kirlian-apparaten zijn dus machines die foto’s maken van de elektrische ontlading. De router (een apparaat dat de wifi-verbinding verzorgt en verbonden is met een modem) werkt op de frequentie* van 2.4 gigahertz (GHz).De bedoeling van Luis Hernan was om aan te tonen dat wifi-signalen erg veel mogelijkheden bieden, maar dat we geen idee hebben hoe ze eruitzien en of ze schadelijk zijn.

*Frequentie drukt uit hoe vaak iets gebeurt of voorkomt binnen een bepaalde tijd of in een zekere ruimte.

De techniek van Kirlian fotograferen werd ontdekt in de jaren 30 door het Russische echtpaar Kirlian. De naam is dan ook afkomstig van de naam van het echtpaar. De techniek maakt foto’s van straling dat in werkelijkheid niet te zien is, niet te horen is en niet te ruiken is. De techniek is in de loop van de jaren ontwikkeld en in de 21ste eeuw zijn er speciale Kirlian camera’ s op de markt.
Het Kirlian-apparaat van Hernan functioneert door te scannen naar lokale netwerken en vervolgens de te ontvangen signaalsterkte-index (RSSI) te vertalen naar een overeenkomstige kleur op een LED* op een basis van vijfkleuren heatmap(warmtebeeld)-schema. Door dit kleurveranderingseffect te combineren met een lange belichtingstijd op een camera, ontstaat een foto die de variatie in signaalsterkte weergeeft voor het visualiseren van een o.a. een Wifi netwerk.

*LED = Light Emitting Diode en in het Nederlands; licht emitterende diode.

Blauw staat voor een sterk signaal en rood voor zwak. Door het Kirlian Device te bewegen en dit te fotograferen met een lange sluitertijd heeft Hernan foto’s gemaakt die je een idee geven hoe het Wifi-signaal overal aanwezig is.

Kirlian-fotografie brengen EMV in beeld
Sinds kort is het dus mogelijk om wifi-straling en andere EMV’ s (elektromagnetische velden) in beeld te brengen. Kunstenaar Nickolay Lamm, wetenschapper M. Browning Vogel en Ph. D Luis Hernan van de universiteit van Newcastle UK, laten zien hoe de wereld eruit ziet badend in radiogolven (of radiofrequente velden-RF) van alle mobiels, draadloze computers en 5G masten. Alle draadloze apparatuur dat gebruik maakt van radiogolven (van straling). Radiofrequentiegolven of straling waarvan niet zeker is of deze ernstige schade (op den duur) aan levend weefsel kan toebrengen.

Steeds meer draadloos
Je staat er amper stil bij, maar we zijn elke dag omringd door een complete wolk aan Wifi- radiogolven. Niet te zien maar het is er wel. Bijna iedereen is in het begin van 2021, thuis aan het werk omdat de Covid-19 pandemie hiervoor zorgde en de aandacht aan de nieuwe techniek van 5G werd zo mooi afgeleid (iets te mooi). Bijna stilletjes en geruisloos komt dan ook 5G in Nederland aan het roer. Is dit bewust zo gepland? Zonder dat 5G getest is wordt het wereldwijd ingevoerd. Er wordt niet geluisterd naar onafhankelijke wetenschappers maar als we toch eens al de straling konden zien zoals bij de Kirlian fotografie? Dan werd het vast niet ingevoerd.


Heb uzelf lief: gebruik gedraad!

Wetende dat we blootstaan aan straling bij draadloos gebruik moest het verboden worden.


Bronnen:
https://www.mixedgrill.nl/wi-fi-signalen-zichtbaar-gemaakt/#:~:text=Met%20een%20zogenaamde%20Kirlian%20Device,hoge%20dosis%20elektriciteit%20worden%20gefotografeerd.
https://www.apparata.nl/nieuws/zo-ziet-wifi-eruit-als-we-het-konden-zien-2427 https://www.digifotopro.nl/kirlian-techniek-fotograferen-met-gevaarlijke-hoeveelheden-stroom#:~:text=De%20Kirlian%20techniek%20is%20een,mysterieus%2C%20zeker%20voor%20beginnende%20fotografen.&text=In%201939%20ontdekten%20het%20echtpaar,een%20object%20kon%20laten%20zien.
Foto: https://www.electronicproducts.com/researcher-uses-a-kirlian-device-to-visualize-the-presence-of-wi-fi-signals/
https://www.itsnicethat.com/articles/luis-hernan-digital-ethereal