
Rode bloedcellen met korte golflengten (hoge frequentie-straling) zichtbaar gemaakt
Weerstand, afweersysteem of immuniteit, is een synoniem voor ons immuunsysteem. Het immuunsysteem is een complex netwerk waarin gespecialiseerde cellen en eiwitten samenwerken om een levend wezen te beschermen tegen ziekte en infectie. Het immuunsysteem herkent de vreemde indringer en activeert verschillende mechanismen om hen op te ruimen.
Hoe het werkt
De luchtwegen en de longen zijn bekleed met epitheelcellen. ‘Hierop zitten immuuncellen, de zogenaamde ‘macrofagen’, legt Prof. Dr. Barbro Melgert uit. ‘Macro’ betekent groot en ‘faag’ betekent eten. ‘Deze grote eters eten alles op dat ze tegenkomen: dode cellen, virussen, dieseldeeltjes en microplastics. Wanneer dat geval is maken ze signaal-moleculen aan en daardoor komen andere cellen van het immuunsysteem in actie. Ons immuunsysteem bestaat uit twee hoofdonderdelen;
1. het aangeboren immuunsysteem,
2. het adaptieve immuunsysteem.
Ad. 1. Het aangeboren immuunsysteem is het snelle reactiesysteem, de first responders van onze weerstand. Dit systeem erf je van je moeder en is actief vanaf je geboorte. Zodra dit systeem een indringer signaleert, komt het in actie. Witte bloedcellen omringen en verzwelgen de ongewenste ‘gast’ waardoor deze niet overleeft. Witte bloedcellen zijn dus belangrijk voor onze afweer.
Ad. 2. Het adaptieve immuunsysteem ontwikkelt specifieke reacties op een ziekteverwekker nadat er contact met een ziekteverwekker is geweest. Het adaptieve immuunsysteem, de T-cellen, herkennen infecties en kunnen ‘onthouden’.
Rode bloedcellen (RBC’ s)
Rode bloedcellen – ook wel erytrocyten genoemd – zijn de bekendste bloedcellen in het menselijk lichaam. Samen met de witte bloedcellen en bloedplaatjes vormen de bloedcellen de helft van ons bloed. Een rode bloedcel is heel klein (0,008 millimeter doorsnede) en ziet eruit als een rond kussentje met aan beide kanten een holte. Rode bloedcellen worden aangemaakt in het beenmerg dat in je borstbeen, ribben en bekken zit.
Rol van rode bloedcellen
RBC’ s hebben een belangrijke functie. Ze vervoeren met hun hemoglobine (de stof die het bloed rood kleurt) de zuurstof uit de ingeademde lucht naar de lichaamscellen om voedingsstoffen te ‘verbranden’. Zo halen lichaamscellen de benodigde energie uit het voedsel. Ook helpen de RBC’ s het koolzuur (CO2), een afvalproduct dat bij die verbranding ontstaat, weer terug naar de longen te brengen waarna dat uitgeademd wordt. Omdat in hemoglobine ijzer zit en het lichaam ijzer niet kan uitscheiden, ontstaat er een overschot aan ijzer (ijzerstapeling); het Rouleaux-effect.
Het Rouleaux-effect
Onder invloed van bepaalde eiwitten in het bloedplasma kunnen de rode bloedcellen samenklitten in lange treintjes, die we rouleaux noemen. (Rouleau-vorming is afhankelijk van de concentratie RBC en de concentratie plasma eiwitten). In uitzonderlijke omstandigheden is het echter ook mogelijk dat deze rouleaux gaan vertakken en heuse netwerken gaat vormen. Als zo’ n netwerk zich vormt beperkt het langzaam de doorbloeding van het lichaam, verlaagt het zuurstofgehalte en veroorzaakt zo o.a. ziekten. Uit onderzoeken blijkt dat bronnen met korte golflengtes, de hoogfrequente elektromagnetische velden (ELF/HF-EMV) van o.a. alle draadloos, kan leidden tot een sterke verkleving van de rode bloedcellen (het Rouleaux-effect of geldrol-effect) wat ontstaat door een verandering in de elektromagnetische lading. Door de onnatuurlijke elektromagnetische straling van alle draadloos (de kunstmatige straling). De rode bloedcellen die de natuurlijke elektromagnetische velden nodig hebben veranderen (interfereren) onder invloed van deze technische- of kunstmatige elektromagnetische velden met onder andere als resultaat het langzaam samen klonteren van de rode bloedcellen.
Bronnen met hoogfrequente elektromagnetische velden (HF-EMV)
Bijna iedereen in Nederland heeft een smartphone, daarnaast zijn er tien- tallen zo niet honderd(en) miljoenen Wifi routers, Dect-telefoons met in 2025 16.037 antenne-installaties voor deze mobiele communicatie nodig. Smartphones, gsm-masten, Wifi en DECT-telefoons produceren allemaal elektromagnetische velden of straling, dat hoogfrequent is (HF-EMV). Elektromagnetische velden (straling) die niet te zien zijn, niet is te ruiken is en niet te horen is, maar er wél is! Dagelijks stellen we ons, tot op heel korte afstand zelfs, bloot aan de stralingen van meerdere stralingsbronnen.
‘Geldrol-effect’ en voldoende bewijs
In de klassieke geneeskunde wordt ‘het geldrol-effect’ niet (h)erkent als een ziektebeeld, net zoals EHS (elektrohypersensitiviteit) door de wetenschap (nog) niet erkent wordt. Na veel onderzoek door wetenschappers die niet ‘in dienst’ van de Telecom zijn, is duidelijk dat alle draadloos gebruik de gezondheid wél aantast. Hoeveel bewijs heeft de wetenschap nog nodig voordat ze beseffen dat de straling van alle draadloze technieken zijn tol eist (gaat eisen)? Dat er wel een strenge wet- en regelgeving is voor het gebruik van ioniserende straling en dat blootstelling aan niet-ioniserende straling eveneens voor gezondheidsproblemen zorgt. Dat van de niet-ioniserende straling (een vorm hiervan zijn de elektromagnetische straling van ons draadloos gebruik) veel wetenschappers overtuigd zijn dat de effecten (ónder de toegestane normen) op een mensenlichaam invloed heeft.
Was eerst gedegen en eerlijk onderzoek niet veel logischer geweest? Is de macht van de Telecom zo groot??
Bronnen:
https://centrumvitaal.nl/bewezen-dna-schade-door-mobieltjes/
https://www.vitakruid.nl/blog/hoe-werkt-onze-weerstand-alles-over-ons-immuunsysteem?
https://www.gezondheid.be/artikel/immuunsysteem/13-symptomen-van-een-verzwakt-immuunsysteem-37150
Foto; https://nl.pngtree.com/freebackground/red-blood-cells-floating-in-a-vein-intricate-scene-of-showcasing-the-complexity-human-anatomy_15941101.html
https://bloedziekten.nl/pkd/oorzaak/
Reacties door Ria Luttikhold