Een muurverf met koolstofdeeltjes dempt hoogfrequente straling met wel 99,9%

Wat is koolstof
Koolstof is een element met als symbool de letter C en heeft het atoomnummer 6. Er zijn verscheidene allotropen (structuren)van koolstof waarvan de bekendste zijn grafiet, diamant en amorfe koolstof. De fysische eigenschappen van koolstof sterk variëren met de allotropische vorm. Bijvoorbeeld diamant is zeer transparant, terwijl grafiet ondoorzichtig en zwart is. Diamant is het hardste natuurlijk voorkomende materiaal, terwijl grafiet zacht genoeg is om een streep op papier te zetten. Koolstofverf heeft een stralings-absorberende werking en is onder verschillende merken te koop. In samenwerking met elektrische aarding worden ook laagfrequente elektrische velden afgeschermd (geen magnetische!)

Bestanddelen van koolstofverf
Kaliwaterglas (een oplosbaar natriumzout van kiezelzuur), water, zuiver acrylaatdispersie*, grafiet, koolstofzwart, eco-tenside (tensiden verlagen de oppervlaktespanning van water, waardoor vet en ander waterafstotend vuil beter loslaten en kunnen worden verwijderd), eco-antischuimmidel, verdikkingsmiddel, conserveringsmiddelen. Sinds januari 2020 is koolstofverf ook te koop zonder conserveermiddelen.

* Een bindmiddel van acrylaathars dat in water zeer fijn verdeeld wordt.

Koolstofverf
Koolstofverf is zwart, gitzwart. Zwarte muren zijn in 2020 niet meer weg te denken in het interieur maar koolstofverf is overschilderbaar en kan de kleur krijgen die past o.a.bij het interieur. De koolstofverf zelf hecht zich op bijna alle ondergronden zoals o.a. oude verflagen, gipsplaten, behang, stucwerk, beton, schuimplastic, hout, glas of kunststof ondergronden. De muur waar hoogfrequente straling van de modem, DECT-telefoon van de buren of de elektromagnetische velden van een zendmast het hardst binnen komen, worden dan ook geverfd met zwarte verf. (Niet alle muren en het plafond omdat anders de straling die eventueel aanwezig is in een kamer in de kamer blijft heen en weer ketsen.) De dunne zwarte verf moet onverdund worden aangebracht met een kwast of roller met een dunne vacht. Het aantal keren verven hangt af van de hoeveelheid microwatt per vierkante meter (µW/m2). Bijv. vóór het verven geeft de meter 49.2 µW/m2 aan en na de eerste keer verven, 03.5 µW/m2. Een tweede laag zwarte verf zal dit nog lager maken en na twee lagen koolstofverf kan elke laag, na 24 uur drogen, afgewerkt worden met bijvoorbeeld witte latexverf, behang of zo laten (stucwerk is niet mogelijk). Dus afhankelijk van wat de hoogfrequente meter aangeeft, is  de muur met een of meer l lagen koolstofverf te behandelen.

Onderzoek testpanelen
Voor onderzoek door Prof. Dipl.-Ing. Peter Pauli van de Universität der Bundeswehr München is in een speciale meetruimte, die afgeschermd is voor elektromagnetische straling, zijn twee met koolstofverf bestreken panelen geplaatst voor een opening van 80 x 60 cm. Een paneel met een laag zwarte verf en het andere paneel met twee lagen zwarte verf. Van buiten de ruimte werd vervolgens een stralingsbron gericht op de afgeschermde opening en binnenin de meetruimte werd gemeten hoeveel er van de straling doorkwam. De resultaten zijn dat er bij het scherm met één verflaag een demping werd gemeten van 24 decibel (de dempingsfactor wordt aangeduid in dB) en bij het paneel met twee lagen zelfs 32 dB. Dat betekent dat respectievelijk 99,5% en 99,9% van de straling wordt weggevangen door het testpaneel.

Onderzoek elektrogevoeligen
Onder elektrogevoelige personen in Nederland is in 2012/13 een enquête gehouden die tot doel had om uit te vinden welke specifieke gezondheidsklachten werden verholpen na het uitvoeren van specifieke maatregelen voor veldreductie van elektromagnetische velden (straling). Aan de enquête deden 96 personen mee en de resultaten werden meegedeeld door Schooneveld, van Bijnen en van Zuilen (2013) met de uitslag dat na behandeling van een of twee muren met geleidende koolstofverf de klachten sterk verminderd waren. Vaak in samenwerking met afschermingsmethoden tegen hoogfrequente velden van buiten, door toepassing van stralingwerende materialen zoals HR++ glas en het vermijden van draadloos gebruik.

Aarding
Uit veiligheidsoverweging (mogelijke kortsluiting als je een stroomdraad raakt bij gaten boren of spijkeren) moeten elektrisch geleidende oppervlakken wettelijk gezien worden geaard en uitgevoerd worden door een erkend elektricien. Aardingsmaterialen die nodig zijn zoals een:
-aardingsband (EB1 of EB2). Deze geeft een verbetering van de geleiding en overbrugt haarscheuren. Deze wordt normaliter over de gehele breedte van de wand aangebracht. EB1 is een wat dunner band. De lijmlaag is elektrisch geleidend en deze band mag onder of boven de verflaag worden aangebracht. EB2 plakt wat beter en is van een sterker materiaal gemaakt, maar de lijmlaag is elektrisch isolerend en daarom alleen onder de verf aanbrengen;
-aardingsplaat voor montage onder of naast het stopcontact;
-aardingsstekker voor montage in stopcontact met aarding middels een lange meegeleverde schroef die de bestaande schroef vervangt;
-aardingskabel voor montage om de stekker en de aardingsplaat met elkaar verbinden.

Na het kopen van een woning in 2009
Beide buren hebben een DECT telefoon en bij de buurvrouw, waar wij een twee-onder-een-kapper mee vormen, is er een draadloos internet. Het meetrapport van een meetspecialist geeft de oplossing. In plaats van stralingsarme Eco-DECT´s voor de buren te kopen (niet alweer) kiezen we voor een definitieve bescherming. We gaan de muren zwart verven met afschermende koolstofverf (Yshield) om hoog- en laagfrequente velden te dempen. De biokabel wordt eveneens van boven naar beneden gelegd en door een aardingsband te gebruiken (met een geschikte aardpen) worden de hoogfrequente velden alsook de laagfrequente velden afgevoerd. Het is zwart, wat we niet willen maar na de aanbevolen keren schilderen kan er met een witte latex-muurverf overheen gesausd worden totdat er geen zwart meer te zien is. Of een leemlaag erover kan ook heel goed. De eerste keer zwart verven was echt noodzakelijk omdat ik de straling goed kon voelen en niet in staat was om lang in de ruimte te verblijven. Ik begon boven met onze aanstaande slaapkamer te meten om daarna te kunnen verven met de koolstofverf. Voor het verven gaf de meter 49.2 µW/m2 (microWatt per vierkante meter) aan en na het verven met de koolstofverf 03.5 µW/m2. Grappig is dat veel mensen vroegen of er oudere bewoners hiervoor gewoond hadden omdat de muren zwart zijn! Op de twee verdieping zit dubbel glas maar geen HR++. Ik heb me laten vertellen dat er tegenwoordig alleen nog maar HR ++ dubbel glas te krijgen is en er  zelfs HR+++ glas verkrijgbaar is. Op twee slaapkamers moeten we dus zelfklevend stralingswerend vensterfolie voorplakken om de straling van de DECT-telefoon en wifi van de buren te weren. Beneden worden overal nieuwe kozijnen en tuindeuren gemaakt en zal er HR ++ glas in komen.

Logisch
En natuurlijk hebben we geen metalen bedden, geen waterbed, geen elektrische deken, geen motor onder het bed om het hoofd- en voeteneind te verstellen. Geen matrassen met spiraalkokertjes erin en geen synthetisch dekbed. Wij hebben een wollen dekbed waar we gelukkig niet overgevoelig voor zijn. Geen wekker met een snoer maar een wekker op batterijen (reiswekker). Logisch is het dat we geen draadloos internet hebben. Moet ik nog zeggen dat we geen mobiel gebruiken? Ik plak een sticker op de voor- en achterdeur: verboden voor de mobiel. Ik weet dat het een ‘schijnveiligheid’ is want veel mensen ‘vergeten’ om de smartphone uit te zetten of buiten te laten! De vloer is van hout en we hebben een flinke voorraad gloeilampen gehamsterd. Na verloop van tijd bleek toch dat het draadloos internet van de buren met een vreemd bochtje beneden door het HR++ glas kwam en hebben we toch maar een stralingsarme wifirouter gekocht. Ook de nieuwe DECT- telefoon van de buurvrouw, straalde harder en hebben we een eco-DECT gekocht. Gelukkig werkte de buurvrouw mee en zelfs de slimme meter heeft ze geweigerd omdat ik daar niet tegen kon.

In mijn eigen ‘veilige’ woning wil ik geen pijn meer krijgen door een ander qua elektro magnetische velden! De buitenwereld is al taboe genoeg voor mij. De mens lijdt het meest aan het lijden dat ie vreest maar ik vrees 5G en de opvolgers van 5G. Ik vrees de vele satellieten in de ruimte waar ook Nederland gebruik van kan maken.

Bronnen:
https://www.hugoschooneveld.nl/inhoud/veldreductie_technisch.php
https://www.vitalitools.nl/dirty-power-netfilters
https://www.vitalitools.nl/stralingswerende-verf
https://kloptdatwel.nl/2013/04/03/duur-verfje/
https://www.vitalitools.nl/yshield-hsf64-5-liter-stralingswerende-verf
https://www.hugoschooneveld.nl/pdf_bestanden/pdf_hoofdstukken/hoofdstuk16_helpt_veldreductie_werkelijk.pdf