Volgens Elaine Aron is 15 à 20% van de mensen wereldwijd, hoogsensitief (HSP). Het gaat dus om maar liefst 1 op de 5 mensen. Dat wil zeggen dat 1 op de 5 mensen een aangeboren gevoeligheid hebben voor omgevingsprikkels.
Wat zijn omgevingsprikkels?
Volgens de Zwitserse psychiater en psycholoog Carl Gustav Jung over deze aangeboren gevoeligheid is; ‘deze bovenmatige sensitiviteit (gevoeligheid) een verrijking is van de persoonlijkheid’.
Ontstaan hoogsensitiviteit (HSP)
De term hoogsensitiviteit is in de jaren negentig (1990-1999) van de 20ste eeuw, geïntroduceerd door het Amerikaanse psychologenkoppel; Elaine en Art Aron. Ze zijn dan ook de grondleggers van de term: Hoog Sensitief Persoon (HSP).
Door psycholoog Elke Van Hoof (1976), als professor verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel, die stelt dat hoogsensitiviteit gaat door middel van diepgaande informatieverwerking in de hersenen bij HSP ’ers. Dit zou als volgt te werk: de hersenen van iedereen krijgen veel informatie uit de omgeving te verwerken. Deze informatie wordt gefilterd, zodat je je kunt focussen op bepaalde informatie. Bij iemand die nu hoogsensitief is, komt veel meer informatie ongefilterd binnen dan bij iemand die niet hoogsensitief is (dus ook de elektromagnetische velden van alle draadloze?)
Dit wordt door onderzoek naar HSP (High Sensitive Persons) bevestigd door;
Carl Jung (1875-1961) een Zwitsers psychiater en psycholoog die een hoogsensitief persoon (HSP ’er) omschrijft als iemand met een ‘aangeboren gevoeligheid’.
Aangenomen wordt dat ongeveer 20 procent van de wereld bevolking, hoogsensitief is. Dat deze hoge gevoeligheid aangeboren is. Dat onderzoek ook bewijst dat bij HSP ’ers meer gebieden werkzaam zijn in de hersenen dan bij een niet-HSP. Dat wetenschappelijk bekend is dat de volgende stimuli (prikkels), HSP ‘ers irriteren:
-harde geluiden;
-geuren;
-fel licht:
-labels in kleding.
En…..dat er een nieuwe prikkel is bijgekomen rond 1994, toen het eerste telefoongesprek via de mobiel gebeurde…. |
De nieuwe prikkel…..
En wat we nu weten is dat de hersenen van HSP ’ers een beetje anders werken dan die van mensen die niet hoogsensitief zijn. Dat via wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het hoog-sensitieve brein iets anders in elkaar zit dan het niet hoog-sensitieve brein. Dat bij een gelijksoortige opdracht, waarbij naar foto’s werd gekeken, er bij HSP’ ers meer activiteit in de hersenen werd gemeten dan bij niet-HSP’ ers. Dat dit wijst op een intensere waarneming en een diepere verwerking van de stimuli (prikkel). En eveneens een bewijs kan zijn dat voor
HSP’ ers de elektromagnetische velden van de mobiele communicatie en alles hiervoor nodig, de nieuwe prikkel is!!
HSP ‘er en elektromagnetische velden
Dat de elektromagnetische velden van de mobiele communicatie die na de invoer van de mobiele communicatie (in Nederland werd het eerste gsm-netwerk in juli 1994 geopend door het toenmalige PTT Telecom), en alles hiervoor nodig zo enorm zijn toegenomen, de nieuwe prikkel is voor de HSP ‘ers? Komen nu mijn klachten door alle draadloze? Door eerst de 2G, de 3G, de 4G en nu door 5G? Mijn klachten zoals;
-een enorme moeheid;
-hoofdpijn;
-concentratiegebrek;
-geheugenprobleem;
-een constant geluid in de oren;
-duizeligheid;
-kramp en pijn in de spieren;
-lichaamsschokken en onwillekeurige bewegingen.
Zoek uit of je elektrogevoelig bent!
Bij draadloze communicatie wordt informatie door de lucht van het ene naar het andere apparaat verzonden. Hier maken de mobiele telefoons, gebruik van, de DECT- telefoon ( DECT staat voor Digital Enhanced Cordless Telecommunications, wat simpel gezegd betekent dat dit de verbeterde digitale draadloze telefoons zijn), iPads, tablets, draadloze laptops, wifi, de draadloze muis, een draadloos alarmsysteem en ook een op afstand bedienbare garagedeur.
Hoogfrequente zendsignalen
Want draadloze apparatuur maakt gebruik van radiofrequente straling (RF), van radiogolven. Een radiogolf, ook radiofrequente (RF) straling genoemd dus, is dus een golf in de vorm van elektromagnetische straling met uiteenlopende golflengten. Radiogolven zijn er van extremely low frequency (ELF van 3 tot 30 hertz) tot microgolven (ultra-high frequency of UHF en super-high frequency of SHF) en extreem high frequency (EHF met frequenties in het radiospectrum tussen de 30 en 300 gigahertz) tot terahertzstraling (THF) met frequenties die gelijk zijn aan frequenties van 0,3 tot 3 terahertz (THz). Elektromagnetische golven met dit frequentiebereik, ook wel radiogolven genaamd, worden gebruikt in moderne technologie, in de telecommunicatie.
Radiogolven met frequenties in de buurt van een terahertz
Radiogolven met frequenties in de buurt van een terahertz, worden ook wel submillimetergolven genoemd omdat de golflengte tussen 1 mm en 100 micrometer zit. THz-straling bevindt zich tussen het microgolvengebied en het verre infraroodgebied. De grenzen tussen ver-infraroodstraling en microgolven zijn echter niet duidelijk gedefinieerd.
Veel mensen ondervinden nu gezondheidsklachten
Veel mensen ondervinden nu gezondheidsklachten van deze millimetergolven van alle draadloze toepassingen, maar weten de oorzaak vaak niet eens. Een prikkel is het, alom aanwezig, maar waar geen aandacht aan geschonken wordt. Een prikkel niet te zien, niet te horen en niet te ruiken, maar er wél is! Maar een prikkel waar niet iedereen kan! En niet genoemd wordt.
Hoe kom je er nu achter of het door het draadloos gebruik komt? Dat de elektromagnetische velden de oorzaak zijn?
Om te testen of je gevoelig bent voor deze elektromagnetische velden, voor deze draadloze radiogolven, is het nodig om alle apparatuur dat er gebruik van maakt in huis, voor minimaal een aantal dagen (tot een week) uit te zetten en daarna stapsgewijs weer aan te zetten. Om bereikbaar te blijven is het raadzaam om het vaste telefoontoestel aan draad (terug) te plaatsen. Want bij de draadloze communicatie wordt informatie door de lucht van het ene naar het andere apparaat verzonden en mens en dier staan hier gewoon tussen in, tussen de onzichtbare, niet te horen en niet te ruiken elektromagnetische velden (EMV).
Toepassingen die gebruik maken van draadloze EMV zijn o.a. een:
-draadloze muis;
-draadloze computer;
-wifi-router:
-draadloos alarmsysteem;
-draadloos weerstation;
-op afstand bedienbare garagedeur;
-draadloze oordopjes;
-een smartphone.
Hieronder enkele tips, die je kunt uitvoeren als EHS’er;
-vervang de draadloze huistelefoon (DECT-telefoon) weer door een telefoon aan een draad;
-schakel draadloos internet (wifi) uit en gebruik een PC aan een draad;
-gebruik géén mobiele telefoon;
-scherm als snelle oplossing (wanneer van toepassing) de muren met de buren af met reddingsdekens (isolatiedekens). Het werkt niet zo goed als stralingswerende muurverf, maar als snelle oplossing is het ideaal. En als het de klachten verminderd is het zaak om de reddingsdekens te vervangen door stralingswerend verf op muren.
Bronnen;
https://www.hspvlaanderen.be/nl/wat-is-hsp/wetenschap
https://www.ggznieuws.nl/wat-is-hoogsensitiviteit-tips-en-oefeningen/
https://www.bedrock.nl/hoogsensitiviteit-hersenen/
https://www.hspmagazine.nl/hoe-werkt-het-hoogsensitieve-brein/
https://www.allesoverdraadloosinternet.nl/draadloze-router/wat-een-draadloze-router/
Foto; https://praktijkzonnebloem.nl/5g-wat-moet-ik-ermee/
Reacties door Ria Luttikhold