Het verschil tussen de klassieke 4G-antennes (links) en de huidige 5G antennes (rechts).

Waar 4G snelheden van 100 Mbps (megabit per seconde) haalt, haalt 5G snelheden van 10Gbps (gigabit per seconde) te halen. Dat is 100x sneller dan 4G. De hogere frequenties waarop deze kleine antennes van 5G uitzenden zorgen ervoor dat met 5G hogere datasnelheden bereikt worden dan met 4G. Ook kan 5G meer verbindingen tegelijk ondersteunen levert 5G een betrouwbaardere verbinding met een kortere reactiesnelheid dan bij 4G.

Wat is een verzwakt immuunsysteem?
Je immuunsysteem of afweersysteem beschermt je lichaam tegen ongewenste indringers, zoals bacteriën en virussen. Het zorgt ervoor dat je antistoffen aanmaakt om niet ziek te worden. En de volgende keer dat je met dezelfde ziekte wordt geïnfecteerd, kan je afweersysteem ervoor zorgen dat je niet meer ziek wordt. Je bent dan immuun.

Als je afweersysteem niet zo goed werkt als de bedoeling is en ziekteverwekkers niet goed (genoeg) worden bestreden, spreken we van een verzwakt immuunsysteem of immuundeficiëntie.

Wat zijn officieel de oorzaken van een verzwakt immuunsysteem?
Je immuunsysteem kan door verschillende oorzaken verzwakt raken, namelijk door:
-stress,
-een ongezond voedingspatroon,
-te weinig lichaamsbeweging,
-slaapgebrek,
-afweerstoornissen, zoals SCID (een ernstige, zeldzame ziekte van het afweersysteem) en auto-immuunziektes. Bij een auto-immuunziekte worden door het eigen immuunsysteem (per vergissing) gezonde en goed werkende cellen in een lichaam aangevallen, zoals bij bijvoorbeeld reumatoïde artritis,
-bepaalde ziektes die het afweersysteem aantasten, zoals hiv (hiv betekent Human Immunodeficiency Virus, oftewel: ‘Menselijk virus dat de afweer afbreekt,
-bepaalde medicatie, zoals chemotherapie of medicijnen die je krijgt bij een orgaantransplantatie zoals o.a. een niertransplantatie of levertransplantatie.

Hoe herken je een verzwakt immuunsysteem?
Een verzwakt immuunsysteem herken je aan de volgende symptomen:
-aanhoudende vermoeidheid,
-terugkerende infecties, zoals regelmatige blaasontstekingen, ontstoken tandvlees, maagklachten of diarree,
-regelmatige verkoudheidsklachten,
-allergieën,
-trage genezing bij bijvoorbeeld griep, maar ook van snijwonden en schaafwonden.

Maar…. er is nog een oorzaak voor een verzwakt immuunsysteem
Onafhankelijk onderzoek zegt namelijk dat het immuunsysteem ook verzwakt wordt de elektro magnetische velden. Elektromagnetische velden gegeneerd door de hoogfrequente velden afkomstig van alle draadloze communicatie*, zoals de mobiele telefoons en Wifi dat eind twintigste eeuw zijn intrede deed.

*Draadloze communicatie is de overdracht van informatie tussen twee of meer punten door middel van radiogolven, ook radiofrequente (RF) straling genoemd. Straling die je niet kunt zien, horen of ruiken. Straling waar in 2024 de lucht vol van zit.

Soorten straling
Er zijn verschillende soorten straling:
-ioniserende (bijvoorbeeld radioactieve) straling. Deze straling komt onder meer voor in de industrie en de gezondheidszorg. Denk bijvoorbeeld aan het maken van röntgenfoto’s bij de tandarts (röntgenstraling). Of aan het opwekken van energie in een kerncentrale.
-niet-ioniserende (elektromagnetische) straling. Een belangrijke vorm van niet-ioniserende straling is elektromagnetische straling, ook wel elektromagnetische velden (EMV) genoemd. Deze straling komt bijvoorbeeld van zendmasten, mobiele telefoons en van alles wat werkt zonder draad.

De stichting Elektrogevoeligheid (EHS)
De stichting EHS, bij monde van Hugo Schooneveld, zegt over elektromagnetische velden (EMV) dat: “al jaren bekend is dat vooral gepulste laagfrequente EMV invloed uitoefenen op het immuunsysteem. Dat de T-lymfocyten (T-cel ofwel T-lymfocyt) afweercellen zijn maar gebonden worden door gebruik van de onzichtbare straling aan geïnfecteerde cellen met als gevolg dat de afweercel dood gaat.

Ons afweersysteem
Want nadat een pathogeen* (ziekteverwekker) de eerste verdedigingslinie en de afweer heeft weten te omzeilen, worden lymfocyten (witte bloedcellen) in contact gebracht met een stukje eiwit van het pathogeen dat een antigeen (lichaamsvreemd eiwit) wordt genoemd. Dit is een signaal voor de lymfocyt om geactiveerd te raken. Vervolgens gaat de lymfocyt zich delen en specialiseren en in deze mobilisatiefase, waarin de pathogenen de overhand hebben, en voelen we ons ziek. Gespecialiseerde B-lymfocyten gaan antistoffen tegen het antigeen aanmaken. De antistoffen, ook wel antilichamen of immuunglobulinen genoemd, worden via het bloed en de lymfe door het lichaam verspreid. Door aan het pathogeen te binden maken ze deze onschadelijk. T-lymfocyten openen direct de aanval op het pathogeen. Speciale subtypen T- en B-lymfocyten, geheugencellen genaamd, blijven na een infectie zeer lange tijd in het lichaam aanwezig en zorgen voor een immuun-geheugen tegen de ziekteverwekker.

*Een pathogeen is een biologische ziekteverwekker, bijvoorbeeld een bacterie, virus of schimmel.

Klachten bij een verstoord immuunsysteem
Calcium speelt een rol in het doorgeven van signalen binnen een cel. Calcium heeft in het lichaam een rol in botmineralisatie (botopbouw), bloedstolling, plasmamembraanpotentiaal, spiercontractie, hormoonafgifte, glycogeenmetabolisme en celdeling. Calcium bevindt zich in het skelet (99%), in de weefsels en in de extracellulaire vloeistoffen (onder andere het bloed). Ook een slecht gebit, spierpijn of een verzwakt immuunsysteem kunnen het gevolg zijn van een gebrek aan calcium.

De elektromagnetische velden van alle draadloze toepassingen zorgen er nu voor dat dit natuurlijke afweerproces verstoord wordt met als gevolg nergens meer kunnen wezen want overal is draadloos.

Een EHS diagnose ontbreekt vooralsnog en een effectieve medische behandeling is er (nog) niet. De enige optie is voorlopig om storende EMV uit de weg te gaan door:
-het gebruik van draadloze apparaten te mijden of te beperken. Gebruik bijvoorbeeld de mobiele telefoon alleen wanneer nodig is. Houd de mobiele telefoon weg van het lichaam tijdens het bellen door gebruik te maken van air-tube oortjes,
-schakel draadloze apparaten uit wanneer ze niet gebruikt worden, zoals ‘s nachts de Wifi-router. En neem de mobiel of smartwatch niet mee naar bed,
-gebruik bekabelde verbindingen voor internet en randapparatuur, zoals een vaste telefoonlijn in plaats van een draadloze telefoon,
-behandel de muren met koolstofverf en
-gebruik zelfklevend raamfolie. De folie is 72% licht doorlatend en elektromagnetische velden worden voor meer dan 99% afgeschermd.

Bronnen;
https://www.etos.nl/advies/ziek/verzwakt-immuunsysteem/
https://www.hugoschooneveld.nl/pdf_bestanden/pdf_hoofdstukken/hoofdstuk10_biologische_effecten_van_emv.pdf
https://www.defensie.nl/onderwerpen/radarstations/over-de-radars/straling-en-gezondheid/soorten-straling
Foto: https://stralingsbewust.info/2019/11/29/5g-antennes-hoe-werken-ze/
https://stralingsleed.nl/blog/tips-om-stralingsarm-thuis-te-werken/
https://stralingsleed.nl/blog/straling-van-alle-draadloos-gebruik-is-wel-gevaarlijk-en-onverantwoord/
https://stralingsleed.nl/blog/gitzwarte-muurverf-met-koolstofdeeltjes-reduceert-de-straling-met-999/