Voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid wordt de mens geconfronteerd met een groot aantal kunstmatige elektromagnetische velden naast de natuurlijk elektromagnetische velden die de mens gewoon nodig heeft om te kunnen leven. De natuurlijke elektromagnetische velden botsten met al de kunstmatige elektromagnetische velden en maakt de mensen langzaam ziek. Vooral de kinderen die ermee opgroeien en niet beter weten. Laten we zorg dragen voor onze kinderen, nu en niet wanneer het te laat is!
Geen wifi
De draadloze computer (chromebook), tablet of smartphone maken gebruik van radiogolven, (microgolven en infraroodstraling bij 5G) om draadloos verbinding te maken met het internet. Door een access point worden de gegevens door de ether verzonden. Een access point is een draadloos toegangspunt. Het is de draadloze server die de gegevens krijgt en deze via een antenne verstuurt. Zo ’n access point voor wifi is ingebouwd in een draadloze router en een draadloze modem.
Bereik van wifi
Binnenshuis komt het bereik van een wifi router gemiddeld tot 8 meter in het rond. Buiten zijn er veel minder obstakels (geen muren), waardoor het wifi bereik wel tot 40 meter afstand goed is. Uiteindelijk zal de verbinding verbreken. Om op grotere afstanden (tot 5 kilometer) wifi bereik te realiseren heb je speciale antennes (point-to-point) nodig. Deze antennes moeten naar elkaar gericht staan én elkaar kunnen zien.
Groter bereik met 2.4 gigahertz (GHz) dan bij 5 GHz Wifi
Met de 2.4 GHz frequentie heb je een verder bereik. Dit komt omdat lagere frequenties makkelijker door gebouwen heen gaan. De 2.4 GHz wifi dringt dus beter door de muren en vloeren van jouw huis dan wanneer je de 5 GHz frequentie gebruikt (Daar is dus ons kind ziek van geworden op school in 2003. De school had een point-to-point verbinding (of straalverbinding) met een school 5 kilometer verderop! Wat erg dat ik hier zelf, bijna 20 jaar later, achter moet komen; 2,4 gigahertz i.p.v. 900 megahertz!) https://nl.wikipedia.org/wiki/Straalverbinding . Gemiddeld is het 5 GHz wifi signaal 15% minder sterk dan de 2.4 GHz.
Hoe werkt de wifi
Door een access point worden de gegevens middels radiogolven, microgolven en infragolven door de ether verzonden. Een access point is een draadloos toegangspunt en het is de draadloze server die de gegevens krijgt en deze via een antenne verstuurt.
Zo ’n access point is ingebouwd in een draadloze router en een draadloze modem. Een wifi-ontvanger op de laptop, tablets of smartphone. vangt de radiogolven, microgolven en infraroodgolven op. Deze ontvanger wordt ook wel ‘client’ genoemd. De meeste laptops zijn uitgerust met een ingebouwde wifi- kaart. Laptop zonder wifi; https://laptopmetlinux.nl/laptop-zonder-wifi-kopen/
In Nederland regelt de overheid via Agentschap Telecom de uitgifte van die frequenties. Voor wifi gaat het om drie verschillende frequenties. Een op de 2,4 gigahertz (GHz), de 5 gigahertz en de 6 GHz. Op de 2,4 GHz-band zit Bluetooth, magnetron en de deurbel en op de 6 GHz zit de slimme thermostaat, deurbel, ip-camera en de smart lampen. Deze staan allemaal in verbinding met wifi. Want met wifi 6 kunnen meer apparaten tegelijk draadloos zonder dat je wifi instabiel wordt.
Wifi 6 en 6E
Sinds 2019 vliegt de term wifi 6 ons om de oren. Het bereik is door de hogere frequenties wel wat beperkter dan de 5 GHz en flink wat beperkter dan 2,4 GHz. In 2021 is de opvolger van wifi 6 alweer klaar: routers met wifi 6E https://www.juniper.net/nl/nl/research-topics/what-is-wi-fi-6e.html. Wifi 6 zorgt ervoor dat je internetverbinding tot 3 keer sneller wordt en wifi 6E doet er nog een schepje bovenop. De E staat voor Extended en borduurt verder op wifi 6. Deze nieuwe frequentieband gaat van 5,925 GHz to 7,125 GHz en zorgt voor ruim 1.200 MHz aan extra kanalen. In totaal zorgt deze nieuwe band voor maximaal 7 extra kanalen, met elk een breedte tot 160 MHz. Het zorgt daardoor voor wat ademruimte op de drukbezette 2,4 GHz en 5 Ghz, maar blijven ze wel ondersteunen. Om gebruik te maken van deze kanalen moet je wel beschikken over producten die wifi 6E ondersteunen.
Dag en nacht
Maar wat doen we onze kinderen aan die anders dag en nacht in de wifi-straling zitten. Draadloze wifi straling waarvan de wetenschap niet zeker weet of dit het lichaam schade berokkend! Zelfs de Nederlandse Gezondheidsraad zegt: “schade niet is aangetoond en dus is 5G veilig.” Tegelijkertijd wordt het geheel voldoende ingedekt door te zeggen: “voor een aantal ziekten kunnen we de schade niet uit sluiten”. Kinderen die op school draadloos werken en thuis ook. Kinderen die zo dag en nacht in de straling vertoeven. Kunstmatige elektromagnetische straling die de natuurlijk magnetische straling ‘verstoord’.
Dus de blootstelling niet toelaten
In het licht van deze conclusies van onafhankelijke wetenschappers, is het raadzaam om blootstelling aan wifi en aan kunstmatige elektromagnetische velden niet toe te laten of in ieder geval te beperken. Hoe kunnen we dit doen? Door een ethernetkabel (UTP kabel), voor bedraad werken, verbinding te laten maken met de router (een router verdeelt het internetsignaal over meerdere apparaten). En ook dan kun je gewoon internetten, de mail versturen of een word document maken.
Een UTP-kabel; Cat6a
Voor bedraad netwerken https://www.utp-kabel.nl/blog/hoe-leg-ik-een-bekabelde-thuisnetwerk-aan.html , is een kabelmodem nodig (een modem zorgt voor een werkende internetverbinding) die meestal in de meterkast zit (komt de telefoonkabel het huis binnen) en de ethernetkabel die naar de pc of laptop loopt. Ethernetkabels hebben aan de uiteinden een soort stekker (connector) die in wordt ingeplugd in de muur (wandcontactdoos) of contactdoos.
Of beperken met een eco-wifi router
Een gewone wifi router voor draadloos internet geeft 10 keer per seconde, 24 uur per dag een signaal af, ook als ze niet word gebruikt. Een stralingsarme wifi-router vermindert de wifi-straling met 90% in stand-by. Dit levert een meetbare factor 10 vermindering op van de straling bij de router.
*Minder wifi-straling in huis met een eco-wifi router van o.a. Jan Rutger Schrader: https://www.jrseco.com/nl/pcat/stralingsarme-wifi-routers-jrs-eco-wifi/?c=392e40eaa002
En toch een keer draadloos?
Gebruik dan mifi. Een mifi is een merknaam die een los (mobiel) apparaatje beschrijft om een lokaal wifi netwerk (hotspot of accespoint) op te zetten waarbij de verbinding met het internet gemaakt wordt via GSM (UMTS, 3G of 4G). Een mifi-router werkt op basis van een SIM-kaart, en op draagbare pc’s bevindt de simkaartsleuf zich meestal onder de batterij om de netwerkverbinding tot stand te brengen.
De SIM-kaart maakt verbinding met het netwerk van de betreffende provider, net als bij de smartphone. In de router zit vervolgens een wifi zender die automatisch een draadloos netwerk op zet. Vervolgens wordt simpelweg het mobiele apparaat met het wifi-netwerk verbonden tot dat het nodig is.
Bronnen:
https://immo.vlan.be/nl/nieuws/31216/wifi-s-nachts-uitschakelen-of-niet?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=20211001&utm_content=fr&utm_term=article_3&fbclid=IwAR0x5XDhOfwa_yan8XGMdlGvlJJWPaupqNKJ3ZhEzHq1kDjn4mO6MARHoas
https://stralingsleed.nl/blog/laptopstraling-een-onbekende-en-onzichtbare-bedreiging/
https://stralingsleed.nl/blog/mijd-draadloos-gebruik-van-getallenreeks-ieee-802-11-naar-wifi-1-tm-6-en-de-nieuwe-standaard-wifi-6e/
Reacties door Ria Luttikhold