Belbedrijven stoppen met 2G en 3G, de allereerste mobiele netwerken. Lastig voor de enkeling die nog gebruik maakt van de eerste mobiele telefoons die minder hinder geven aan een elektrogevoelige. De koelkastmodellen (waar zo schamper over gesproken wordt) doen het dan niet meer. En dan?

Vanaf 1 juni 2021 werken ze niet meer bij T-Mobile, dan is het dertig jaar oude 2G-netwerk uitschakelt. Werken niet meer. 2G-bellers kunnen dan nog even overstappen naar de KPN of Vodafone, die dat netwerk (2G) waarschijnlijk (zoals ze zeggen) nog tot 2025 de lucht in willen houden voordat het eruit gaat. 3G gaat bij de KPN begin 2022 er uit de lucht, bij Vodafone is 3G al uit de lucht en bij T-Mobile is het onbekend.

Stoppen met 2G en 3G. Peildatum januari 2021 KPN Vodafone T-Mobile
Stopt met 2G Blijft garandeerd doorgaan tot 2025 Wordt gesproken over door blijven gaan tot 2025 Is gestopt op:1-6-2021
Stopt met 3G eind januari 2022  al gestopt onbekend

https://vastenmobiel.com/wat-gebeurt-er-met-2g-en-3g/

De elektrogevoeligen
Alleen zijn er mensen in Nederland die bewust een oude mobiel hebben zodat ze er minder ziek van worden, de nog redelijk goed kunnende elektrogevoeligen onder ons. Een 2G mobiel (uitgeschakeld) voor nood in de auto omdat alle openbare telefoons en praatpalen verdwenen zijn de afgelopen 10 jaren. En een werkzaam persoon heeft mobiel bereik nodig, want in een tijdsbestek van 10 jaar is de eis dat iemand dag en nacht bereikbaar is. Je móet dus mobiel bereikbaar zijn in de 21ste eeuw. Geen mobiele telefoon? Dan hoor je er niet bij. Je wordt onpasselijk van de mobiel? Dat kan niet, dan had de overheid wel gewaarschuwd. Hoeveel bekenden die ik ken, die al gescheiden zijn hierom? Hoeveel gezinnen die een broer of zus hebben die elektrogevoelig is en die haar of hem, ijskoud hebben laten vallen? Hoeveel mensen al zelfmoord gepleegd hebben hierom?

Nieuwe vorm van discriminatie
En in de 21ste eeuw is Nederland is zo goed als draadloos gemaakt (98%) in 2021, terwijl veel mensen hier gewoon niet tegen kunnen. Waar moeten die mensen naar toe? Is het een nieuwe vorm van discriminatie á la 21ste eeuw?

Waar hebben elektrogevoeligen dan last van
Mensen die lijden aan zogeheten elektrogevoeligheid kunnen allerlei klachten krijgen als ze zich binnen een elektromagnetisch veld bevinden. Klachten als;
-ernstige vermoeidheid;
-slapeloosheid;
-felle hoofdpijn;
-spier- en gewrichtspijn tot kramp;
-moeite met concentreren;
-duizeligheid tot flauwvallen;
-harde hartkloppingen;
-brandende en tintelende huid;
-spijsverteringsproblemen( veel spugen).

https://stralingsleed.nl/blog/gezondheidsklachten-door-een-teveel-aan-kunstmatige-straling-van-het-draadloze/

Niet wetenschappelijk
Wetenschappelijk is niet aangetoond dat blootstelling aan elektromagnetische velden de oorzaak van deze klachten is. De klachten kunnen echter zo erg zijn dat normaal functioneren in de maatschappij niet meer mogelijk is. Dat mensen moet stoppen met werken, moeten verhuizen en niet meer in deze maatschappij thuishoren met alle draadloze. Als de overheid zich zo opstelt is het niet raar dat de medemens zich zelfs agressief opstelt naar een elektrogevoelige toe. De elektrogevoelige die in de loop der jaren steeds slechter wordt en juist hulp nodig heeft: https://stralingsleed.nl/blog/bij-draadloos-gebruik-is-het-biologisch-effect-op-mensen-niet-eens-wetenschappelijk-onderzocht/

Blijven werken
De elektrogevoelige die nog enigszins gedoseerd de mobiel kan gebruiken wil/moet dit omdat de werkgever en iedereen dit verwacht. Anders kun je niet werken als er geen rekening met je gevoeligheid wordt gehouden, dan moet je stoppen. Stoppen met werken toen er draadloos op de werkplek kwam (draadloze PC, wifi en/of DECT-telefoon). Die thuis de computer weg deden en die absoluut geen mobiel kunnen hebben. Die gaan lopen wanneer een ander de mobiel gebruikt. Die in dus in 2021 nergens meer naar toe gaan en kunnen. Moeten de mensen, die nog enigszins kunnen omdat ze een oud model mobiel hebben (op het 2G en 3G netwerk), nu alsnog stoppen met werken? Nu de 2G verbinding voor de mobiel gaat stoppen (is gestopt) met verbinding maken omdat de ruimte van de huidige 2G-techniek nodig is om verbeteringen te kunnen doen aan het 4G en 5G netwerk. Daarom gaan nu de plannen van uit. Mag dit maar zo? Nu kan mijn man nog tot 2025 (zoals ik lees) een prepaid kaart van de KPN kopen en gebruiken (zelf kan ik niet eens oude mobiel gebruiken zonder veel last te krijgen). En dan? Pure discriminatie om een gedeelte van de bevolking uit te sluiten. En deze discriminatie wordt zelfs goedgekeurd door de Nederlandse overheid!