Draadloos gebruik met zijn onzichtbare, niet te ruiken of te horen elektromagnetische straling! Wetenschappers die wél waarschuwen worden tegengewerkt.

Dat de mobiele telecommunicatie-industrie erg machtig is en geen tegenwerking duld, hebben verschillende wetenschappers uit ervaring moeten meemaken. Wetenschappers die na onderzoek waarschuwden dat de mobiele telefonie schadelijk is voor de gezondheid, worden systematisch tegengewerkt. Peer-reviewed onderzoeken die niet geaccepteerd worden en zo geen kans krijgen om wetenschappelijk bewijs te worden. Wetenschappers die door het slijk worden gehaald, die onder druk worden gezet en zelfs bedreigd worden. Dit omdat niet gezegd mag worden dat de draadloze technieken schadelijk kunnen zijn voor mens, plant, dier en zelfs invloed heeft op het weer.

Thermisch-, biologisch- en neurologisch effect
In 2004 publiceerde de medische universiteit Wenen de resultaten van een onderzoek: ‘straling van mobiele telefoons kan bij mensen de structuur en functie van menselijke genen beschadigen. Zelfs ver onder de SAR-waarde’*. Wetenschappers hebben onderzoek gedaan of de SAR-waarde het enige effect was waar rekening mee gehouden moet worden en kwamen tot de conclusie dat de biologische- en neurologische effecten nooit officieel zijn onderzocht maar er wél zijn. Het thermisch effect (opwarmeffect) is echter officieel de enige norm die geldt en gehandhaafd word. Die wetenschappers waarschuwen nu voor de biologische- en neurologische effecten. De consument moet beter beschermd worden maar de wetenschappers in dienst van telecom, zeggen dat er niets aan de hand is en zo staan verschillende wetenschappers lijnrecht tegenover elkaar met de gezondheid van de mens als inzet!

* SAR waarde. Elke draadloze telefoon heeft een SAR-waarde (Specific Absorption Rate) en geeft aan hoeveel elektromagnetische velden (energie) het hoofd opneemt: het opwarmeffect of thermisch effect.

Waarschuwende wetenschappers voor alle draadloze technieken zijn niet gewenst!
De draadloze technologie is niet meer weg te denken in de 21ste eeuw. Niet alleen door de gebruikers van alle draadloze technieken maar ook in de telecommunicatie-industrie, waar heel veel mensen hun beroep in hebben. Alle onderzoeken die het hebben over dat de draadloze techniek geen veilige techniek is, zijn dan niet welkom en worden gewoon tegen gesproken. Middelen om dit te bewerkstelligen worden dan ingezet, middelen zoals bedreigingen aan het adres van deze wetenschappers tot omkoping, intimidatie, ontslag of bewust negeren van een onderzoek. Zo worden wereldwijd wetenschappers, die onderzoek verrichten wat niet gesponsord wordt door de telecommunicatie-industrie, het werk onmogelijk gemaakt. Wetenschappers die bewijs hebben dat draadloze straling niet goed is voor mens, flora, fauna en zelfs invloed heeft op het weer.

Wetenschappers die gesponsord worden door de telecommunicatie-industrie vinden vreemd genoeg geen schadelijke effecten. Nog vreemder is het dat veel overheden deze wetenschappers, die geen negatieve invloed vinden van straling op mens, flora en fauna, dit geloven en hier de normen naar maken. Normen die veel te hoog zijn.

Wetenschappers die spreken uit ervaring dat omkoping, bedreigingen, intimidatie en tegenwerking werkelijk gebeuren in deze maatschappij vertellen hun verhaal, zoals;

-Professor Olle Johansson
Een van de belangrijkste onderzoekers naar de effecten van elektromagnetische velden (EMV) die weet hoe groot de macht is van de telecom, is Professor O. Johansson (universitair hoofddocent van de experimentele dermatologie eenheid, afdeling Neurowetenschappen aan het van het Karolinska Instituut). Prof. Johansson en zijn collega’s waarschuwden n.a.v. vele onderzoeken dat draadloze communicatie gevaarlijk is voor de gezondheid en ziekten veroorzaakt. In 2014 kreeg hij voor de tweede maal te horen van het bestuur van het Karolinska Instituut dat zijn kantoor en laboratorium nodig zijn voor ander onderzoek. De vervanging van de werkruimte zou een standaardprocedure zijn om de effectiviteit van de organisatie te optimaliseren, maar het vermoeden is dat de telecomindustrie hier achter zit. Dit bericht werd namelijk bekend gemaakt toen duidelijk werd dat prof. Johansson begonnen was aan een onafhankelijk gefinancierd replica-onderzoek van Dr. Magda Havas (Trent Universiteit Canada).


-Dr. Magda Havas heeft een Ph.D. van de Universiteit van Toronto en heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de biologische effecten van niet-ioniserende frequenties binnen het elektromagnetisch spectrum. Dr. Havas raakte halverwege de jaren negentig geïnteresseerd in de biologische effecten van elektromagnetische vervuiling, of elektrosmog. De belangrijkste biologische effecten van elektromagnetische vervuiling, ofwel EMV’s of radiofrequente straling of elektrosmog zijn alle vormen van niet-natuurlijke niet-ioniserende straling. De gevolgen voor de gezondheid vallen in drie categorieën:
-kanker,
-problemen in en na de voortplanting waarvan een groot aantal neurologische* aandoeningen heeft en leerstoornissen,
-hormonale problemen zoals opvliegers, geheugenverlies, hartkloppingen en een overgevoelige huid.

* Neurologische problemen zijn problemen aan het zenuwstelsel. Naast lichamelijk klachten kunnen problemen op het gebied van het geheugen, denken, voelen en handelen optreden. Het zenuwstelsel bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen.

-Professor Igor Y. Belyaev
Professor I. Belyaev is stralingsfysicus in Rusland. Door uitspraken van hem dat elektromagnetische velden in bepaalde gevallen schadelijk zijn, moest hij zijn werk in Rusland opzeggen. Zijn onderzoek werd hem niet in dank afgenomen. Hij vertrekt naar Slowakije om zijn werk te hervatten maar ook hier wordt hij gedwarsboomd. Sinds 1994 is prof. I. Belyaev werkzaam bij de Universiteit van Stockholm en sinds 2004 is zijn onderzoeksgebied; biologische en gezondheidseffecten van elektromagnetische velden en ioniserende straling, DNA schade en herstel, chromosoomafwijkingen, cel doding en moleculaire merkers voor stralingsgevoeligheid. Hij schreef in 2005 een brief naar de Zweedse regering waarna hij wederom werd gedwarsboomd en een andere baan moest zoeken. Sinds 2007 werkt hij voor het Cancer Research Institute, Biomedical Research Center, Slovak Academy of Science. Hij zegt : ”Er is een oplossing maar dat moet komen via onafhankelijke, grootschalige nationale en multinationale programma’s. Als landen onderzoeken naar EMV willen financieren, gebeurd dat nog veel te vaak door de telecomindustrie. Blootstelling aan bijv. draadloze apparaten zoals de smartphone, wifi, tablets, zendmasten en slimme meters veroorzaken echter wél kanker en de farmaceutische bedrijven profiteren van de winst. De telecom- industrie zal altijd experts hebben om te overtuigen dat het niet gevaarlijk is voor de gezondheid”.

-Professor Franz Xaver Adlkofer
Professor F. Adlkofer was van 2000 tot 2004 hoofd van de Reflex studie, een door de EU gefinancierd project. De reflex studie studeerde de effecten van de straling van mobieltjes op het menselijk organisme en kwam tot de conclusie dat de straling hiervan schade aan het DNA veroorzaakt. Publicatie van de studie, trok de aandacht van prof. Lerchl een hoogleraar, die nauwe banden onderhoudt met de telecommunicatie-industrie en Professor Lerchl beschuldigde de auteurs van de Reflex studie van fraude. Quote Professor Adlkofer tijdens een bijeenkomst in Frankrijk 2011: ”de waarheid wordt op alle mogelijke manieren, zelfs criminele, onderdrukt”.

-Dr. George Carlo
In 1993 werd Dr. George Carlo (voormalig hoofd onderzoek bij Motorola) ingeschakeld door de Amerikaanse telecomindustrie om de veiligheid van elektromagnetische straling van de draadloze communicatie aan te tonen. Het onderzoek duurde tot 1999 en werd gefinancierd door de telecomindustrie. Het resultaat was dat de veiligheid niet aan te tonen is en dat elektromagnetische velden van de draadloze communicatie een gevaar zijn voor de gezondheid. Vervolgens stuurde dr. G. Carlo een brandbrief naar de Amerikaanse telecombedrijven. Er is wél gezondheidsschade geconstateerd en er moeten door alle overheden gezondheidswaarschuwingen komen. De informatie die mensen laat geloven dat er niets aan de hand is, is misleidend. Vervolgens gebeuren er dingen die op maffiapraktijken lijken. Namelijk dat er een abrupt einde kwam aan zijn carrière als wetenschapper en hij een verbod kreeg om deze functie nog uit te oefenen. Tot overmaat van ramp brandde zijn huis tot de grond toe af. De officiële oorzaak is brandstichting.

Waarom de overheid niet ingrijpt en deze praktijken toelaat
Een taak van de overheid in Nederland en in andere landen wereldwijd, is om burgers correct te informeren (in een democratie). Het tegendeel is echter de waarheid. Regeringen en instellingen die regeringen voorlichten, negeren de duizenden peer-reviewed publicaties. Bovendien heeft de Nederlandse overheid afspraken gemaakt met de telecom.

In het artikel in het magazine Frontier wordt verwezen naar de Zembla-uitzending van 2004: ‘ziek van mobiel bellen’. Daar vertellen oud KPN-topman P. Smits en oud Telfort-topman R. van den Hoeven van Genderen dat de telecomindustrie zes miljard euro betaald heeft voor de licentierechten en dat de overheid dan moet zorgen dat het geen problemen bij de burger zal geven. Geen protesten, geen lastige vragen en dat de telecom gewoon verder kan met de uitrol. Dat mensen niet verontrust zouden worden. Smits verteld dat wanneer dit wel het geval zou zijn, de telecom de zes miljard euro terug wil. Met andere woorden, eerlijk zijn kost geld, veel geld.

Er is 2024 5G in Nederland en er is al een begin gemaakt met 5G+ en…. er is al sprake van het feit dat 6G eraan komt!

Is het de kop in het zand steken gedrag?
En dan over tien jaar zeggen: “wir haben es nicht gewusst”?


https://www.nu.nl/wetenschap/6318047/beveiligingsmaatregelen-bij-59-wetenschappers-wegens-intimidatie-en-bedreiging.html.
https://stralingsleed.nl/blog/heeft-de-vele-regen-iets-te-maken-met-de-uitrol-van-5g/
https://tweakers.net/nieuws/20507/onderzoek-microgolven-hebben-biologisch-effect.html
https://www.youtube.com/watch?v=pKUGJsjQeGY.
Foto; https://www.matras.info/over-slapen/magnetische-straling-en-slapen/.
https://www.jrseco.com/nl/zembla-ziek-van-je-mobieltje/#:~:text=ZEMBLA%20documentaire%20van%2016%20december,burgers%20zich%20zorgen%20over%20maakten.&text=Al%20lange%20tijd%20is%20er,mobiel%20telefoonverkeer%20zou%20kunnen%20veroorzaken.
https://www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/ziek-van-je-mobieltje.
https://tbmnet.nl/mwc-5g-is-nog-lang-niet-volwassen-maar-6g-komt-eraan/.