Mijn naam is Janneke Monshouwer en mijn beroep was: filmmaakster, TV programmamaakster, onderzoeksjournalist en lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten. Ik ben een oud-NOS-journaliste en weet nu dat: “De realiteit vaak volslagen anders is, dan ons wordt voorgeschoteld”

Interesses
Naast mijn vele TV werk bestudeerde ik Kunstzinnige Therapie, Biologisch Dynamische Landbouw & Voeding, Gezondheid en Welzijn (Fysiek, Psychisch, Energetisch, Geestelijk), Organische Architectuur (Mens- Kind en Milieu­vriendelijk/Cradle to Cradle)- het Ontzenuwen van oude gedachten- en religieuze- patronen, Opvoeding en Educatie, Nieuwe Energievormen (alles geintegreerd) en Anders omgaan met Water. Allemaal kennis en skills die in deze tijd van groot belang zijn.

Mijn verhaal
In 1956 werd het eerste televisie journaal van Nederland uitgezonden en in 1965 ging Janneke Monshouwer er werken. Dat was een tijd van pionieren: de eerste televisie reclame komen pas twee jaar later, net als de kleurentelevisie. Janneke vertelt het nieuws blijft 28 jaar lang bij de Nederlandse televisie werken tot ze uiteindelijk ziek werd. Ziek van de geheime, stiekeme dingen die ze zag en onwaarheden om zaken te verbergen. Ze zegt daarover: ‘dat is voor mij het allerergste. Natuurlijk krijg ik ook stress van nare dingen die in de wereld gebeuren, maar de onwaarheden die ik moest vertellen en het als nieuws brengen, is erg en maakte me ziek’.

In 1960 is Janneke begonnen als productiemedewerkster bij het NOS-Journaal (toen NTS), daarna als freelance-invalster tot 1991. Ook als lid van filmteams en later als TV-programmamaakster en documentairemaakster zat ze met de neus bovenop veel opzienbarende gebeurtenissen en nieuwe ontwikkelingen. Ze deed veel research en schreef journalistieke teksten.

Na een ziekte in 1992 keek ze terug op haar werk en naar het medium; TV. Bevlogen pioniers waren weg (met pensioen, gestorven of “weggewerkt” om plaats te maken voor economen) en ze zag, na al deze constateringen, de TV meer als propagandamiddel voor het welzijn van grote industrieën, met name de grootaandeelhouders. Het medium was steeds meer overgenomen door economen, commissies en netmanagers. Het meeste persoonlijke was eruit verdwenen. Onwaarheden vertellen botsten tegen haar natuur in en ze besloot om te gaan schrijven.

Boeken van Janneke zijn:
-ANDER NIEUWS: Wat het Journaal niet uitzond deel 1, 2 en 3.  Deel 1 is het eerste van een DRIELUIK. De volgende 2 vormen met deel 2 en 3 één geheel ;
-TRUMP: grondwet en wereld (2018). Winston Churchill:  ‘In oorlogstijd is de waarheid zo kostbaar dat ze altijd begeleid hoort te worden door een bodyguard van leugens’;
-OVERGANG NAAR AQUARIUSTIJDPERK: 9/11, MH 17, 5G, covid-19. In 2020 zijn er grote schokgolven van grote veranderingen in de wereld. De wereld staat op z ’n kop, iedereen zit in ‘lock down’ en gaat in grote, versnelde transformatie. We zitten in een strijd tussen licht en duister.  op weg naar een hogere menselijke beschaving. Verander de wereld begint bij JEZELF: ken jezelf.  Als we niet (willen) zien wat er nu IS, dan worden we meegezogen in de valkuilen van de tegenstanders.

NOS manipulatief
De NOS voldoet stelselmatig niet aan haar eigen code. De NOS heeft de kijker essentiële informatie onthouden en is selectief en soms zelfs manipulatief te werk gegaan.

De conclusie van het WAAR-onderzoek in 2009, is dat de NOS stelselmatig op alle genoemde onderzoeks-punten niet aan haar eigen code voldeed; op tal van punten de kijker essentiële informatie onthield en in vele gevallen selectief en soms zelfs manipulatief te werk gaat in haar taak als primaire nieuwsbron in Nederland. Dit rapport gaat over de Gaza-operatie en is vast niet het enige waar het journaal een eigen draai aan geeft.

  Kijk zelf goed en wordt wakker!

https://andernieuws.eu/
https://andernieuws.eu/janneke-monshouwer/
https://www.nik.nl/2009/02/nos-selectief-en-manipulatief-over-gaza-operatie/