Typisch zombiegedrag is dat iemand vreemd denkt (of niet denkt) en vreemd gedrag vertoont. Net of het wezen ontbreekt en de essentie van het bestaan niet (meer) wordt gevoeld of doorleefd. Wezenloosheid of apathie kan voorkomen bij psychische stoornissen zoals depressies. Maar dat hoeft niet per se. Er kunnen ook omstandigheden zijn waardoor er een bepaalde doffe berusting ontstaat en als zelfbescherming de normen en waarden niet meer “gelden”. Een totaal gebrek aan gevoel, aan empathie en een situatie waar iemand de wereld in totale wanorde of verwarring beleeft.

Onverklaarbaar en vreemd gedrag vertonen mensen wereldwijd. Niet iedereen maar het worden er langzaam steeds meer. Steeds meer onbegrijpelijke handelingen en acties van mensen. Het journaal geeft elke dag weer hoe mensen een kort lontje hebben. Verklaar liever waaróm mensen zo prikkelbaar, onrustig, ontvlambaar en a-sociaal gedrag vertonen. Waarom de mensen zombie gedrag vertonen met een verdwaasd en wezenloos blik in de ogen.

Overspoel de mensen niet met het cornona-nieuws maar geef de échte oorzaak van de zogenaamde belangrijke uitrol van 5G,die tijdens de eerste lockdown in 2020 zo stiekem is uitgerold. De vijfde generatie van draadloze mobiele technieken. Een techniek met een hoog gehalte aan kunstmatige elektromagnetische velden (technische EMV door mensenhanden gemaakt). Hoger dan de vorige generaties voor de mobiele technieken (2G, 3G en 4G).

Een voorbeeld van vreemd gedrag uit de eigen omgeving is de ervaring van mijn zus in week 48 (donderdag26 november). Vanaf 1 december 2020 werd, om verspreiding van het corona-virus, het dragen van een mondkapje in Nederland verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Dit met uitzondering van mensen die vanwege hun beperking of blijvende ziekte niet in staat zijn een mondkapje te dragen, op te zetten of die daarvan ernstig ontregeld raken door bijvoorbeeld een longziekte (astma). De mogelijkheid is dan om:
-een kaartje te dragen waarmee je je beroept op vrijstelling;
-een faceshield (spatscherm) te dragen.

26 november 2020, een vreemde ervaring
Ik verbaas me elke keer, als ik in de winkel ben over het mondkapjesgedrag van heel veel mensen. Omdat ik astma heb en bij het dragen van een mondkapje beroerd en benauwd wordt, draag ik een faceshield. Ja, ik pas me aan ondanks dat ik het nut er niet van inzie. Ik wil niemand voor het hoofd stoten want ook beroerd word ik van alle angstige ogen, schijnbewegingen en binnensmonds gemompelde verwensingen richting mij, als ik niets draag wat 26 november nog steeds mag in Nederland. Maar goed, gisteren bij de supermarkt (met spatscherm) werd ik bij binnenkomst tegengehouden bij de deur en aangesproken op het dragen van een faceshield. Dat mocht niet. Natuurlijk ging ik het gesprek aan beginnend met de vraag: “In welke wet staat dat?” Ik kreeg te horen dat ze aan het voorbereiden waren en dat op maandag 1 december geen spatscherm meer toegestaan was. “Oké, maar hoe gaan jullie dan om met mensen die vanwege een beperking geen mondmasker kunnen verdragen? Tja, dat wist hij niet, daar hadden ze het nog niet over gehad. Ik heb gevraagd of hij dat even wilde navragen bij een leidinggevende. En inderdaad, even later zocht hij me op in de winkel en gaf als antwoord: “daar wordt nog over gedebatteerd door de overheid, dat horen we nog!” Met twee kassa’s open, tegen 16.00 uur en zeker meer dan 10 winkelwagentjes in de wachtrij, heb ik afgerekend, toen plots het brandalarm (slow-whoop) afging. Schril, hard en met een beangstigend geluid. Alarm, doe wat, er is misschien gevaar! Maar al die mondkapgemaskerde mensen, blijven als zombies staan. Niemand reageerde. Zelfs het personeel achter de kassa keek niet op of om. Als de gesmeerde bliksem wilde ik het pand verlaten en kom ik opnieuw langs de man die mij aansprak op het dragen van het spatscherm. Ik vroeg aan hem: “er gaat een alarm af. Is dat het brandalarm?” Dat bevestigde hij. Ik vroeg hem: “maar nu dan? Wat is het protocol bij een brandalarm”? “Tja, iedereen evacueren!” “Oké, maar wie moet dat doen”? “Het personeel”. Ik: “kijk nu, die blijven als zombies zitten en klanten met mondkapjes op blijven onbewogen en star staan. Als het om een test of storing zou gaan dan wordt dat toch omgeroepen? Weet je wat jouw taak is wanneer het brandalarm gaat? Zou je dit aan je leidinggevende willen vragen, want dat lijkt me belangrijker dan mensen wijzen op het dragen van een mondkapje in plaats van een spatscherm”. Gelukkig was hij het met me eens.

Zou dit vreemde gedrag veroorzaakt worden door alle kunstmatig gemaakt elektromagnetische velden? En wordt dit nog erger na digitalisering van de prijkaartjes in winkels? Ik denk het wel.

Dinsdag 1 december 2020 ging de mondkapjesplicht in en bleef het dragen van een spatscherm een mogelijkheid voor mensen met ademhalingsproblemen!

Maandag 14 december 2020 (week 51) ging de strenge lockdown in Nederland in.

Overheid
Vertoont onze Nederlandse overheid eveneens zombi gedrag? Het Nederlandse kabinet deelt in november 2020 mede dat ze het gebruik van de 26 gigahertz (GHz)-band voor het gebruik van 5G gewoon door laten gaan. De Gezondheidsraad, die de overheid adviseert, adviseerde echter te wachten met deze frequentie in gebruik te nemen, tot er meer duidelijk is over de eventuele gevolgen voor de gezondheid. Volgens het kabinet is dat niet nodig. Of je vertoont zombi gedrag als overheid of je luistert gewoon niet naar een adviesorgaan. Gebeurt dit met meerdere onderwerpen?

Foto: https://pixabay.com/nl/photos/riot-protest-demonstratie-revolutie-5141888/
https://www.longfonds.nl/corona-en-longziekten/vragen-over-corona/mondkapjes-in-publieke-binnenruimtes
https://stralingsleed.nl/blog/digitalisering-van-prijskaartjes-in-het-winkelschap-electronic-shelf-label/
https://stralingsleed.nl/blog/is-het-logisch-nadenken-in-gevaar-door-alle-kunstmatige-elektromagnetische-velden/