Veroorzaakt 5G COVID-19?


Het SARS-CoV-2 (severe acute respiratory syndrome) is de veroorzaker van de ziekte Covid-19, ook wel corona genoemd. Het virus maakt deel uit van een grote familie virussen die coronavirussen worden genoemd. Deze virussen kunnen mensen en sommige dieren infecteren.

Eigenschap van een virus
Als een virus zich vermenigvuldigt, kan het steeds een heel klein beetje veranderen. Meestal is die verandering (of: mutatie) zo klein dat het bijna geen invloed heeft op de eigenschappen van een eerder virus en hoe het zich verspreidt. Soms kan een verandering er wel voor zorgen dat een virus zich gemakkelijker verspreidt.

Het virus SARS-CoV-2 bereikte Europa op 24 januari 2020, toen het eerste COVID-19-geval werd vastgesteld in Bordeaux – Frankrijk. Het virus bereikte Nederland op 27 februari 2020 en was 2022 officieel voorbij. In 2024 is het virus opnieuw actief in Nederland.
Varianten van de SARS-CoV-2 virussen
Er zijn verschillende varianten van SARS- CoV-2 vastgesteld nl. de:
-Alfavariant. In december 2020 werd de alfavariant van het virus ook in Nederland aangetroffen. In de zomer van 2021 werd de alfavariant ‘verdrongen’ door de besmettelijkere deltavariant.
-Deltavariant. Het Deltavariant verdrong in de zomer van 2021 de alfavariant als dominante virusvariant in Nederland. De deltavariant is veel besmettelijker dan de alfavariant.
-Bètavariant. De bètavariant werd in Nederland begin januari 2021 vastgesteld.
-Omikronvariant. De coronavariant Omikron werd eind november 2021 voor het eerst gemeld in Zuid-Afrika. De omikronvariant nam wereldwijd snel in aandeel toe. De kleine veranderingen (mutaties) zaten ook bij deze variant vooral in de stekeltjes van het coronavirus: het spike-eiwit en de,
-nieuwste variant van COVID-19: de FLiRT variant.

Opnieuw corona
De opleving van corona door de FLiRT-variant werd juli 2024 officieel en het virus zorgt voor een hoop besmettingen. Eén op de 80 Nederlanders is in juli 2024 besmet, wat evenveel is als in de zomer van 2022 met het Deltavariant. Hoewel de symptomen milder zijn, is het niet “onschuldig”, vertelt viroloog Marion Koopmans. “De FLiRT-variant is een variatie en kent dezelfde symptomen als de varianten die tijdens de pandemie in 2022 hoogtij vierden”.
De klachten van het FLiRT virus (van corona 2024) zijn:
-milde luchtwegklachten (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten),
-verhoging/koorts,
-ernstige pneumonie (longontsteking) en
-dyspnoe (benauwdheid),-verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).

Corona en de uitrol van 5G
We weten het allemaal: het uitrollen van 5G wereldwijd eind 2019 (in Nederland sinds 2020)
valt ‘toevallig’ samen met de uitbraak van het SARS-CoV-2 virus en geven klachten waaronder ook de klachten van corona vallen. Corona klachten die begonnen toen er er in china 130.000 zendmasten zijn gaan ‘werken’ waarvan 10.000 in Wuhan, waar de uitbraak van het virus begon.
Er is dus een heel sterke toename van kunstmatige elektromagnetisch velden (EMV) of straling door de uitrol van het 5G netwerk. Van deze onzichtbare, reukloze en onhoorbare straling is bekend dat het leidt tot een verzwakt immuunsysteem. Want er zijn al veel onafhankelijke onderzoeken welke aantonen dat deze elektromagnetische velden een negatief effect hebben op het immuunsysteem.

Feiten immuunsysteem
Het immuunsysteem beschermt ons lichaam tegen ongewenste indringers zoals virussen, bacteriën en andere pathogenen. Na ‘herkenning’ worden ze onschadelijk gemaakt. Ook elektromagnetische velden* blijken invloed te hebben op het immuunsysteem.
*Het elektromagnetische veld is een veld dat heel de ruimte beslaat en niet zichtbaar, niet te horen en niet te ruiken is. Als elektromagnetische velden sterk genoeg zijn, kunnen ze invloed hebben op een lichaam. Wat voor invloed dat is, hangt af van de frequentie van het veld.

Het 5G netwerk
Begin 21ste eeuw zijn de elektromagnetische velden door alle draadloze technieken, enorm toegenomen, waaronder van 5G. Onafhankelijke wetenschappers waarschuwen volop maar overheden en telecomproviders lijken zich hier niets van aan te trekken. Er zijn zogenaamd:
-onvoldoende wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat kunstmatige EMV-straling een negatieve impact heeft op het immuunsysteem, terwijl er ook gegevens zijn
dat
-mensen buiten 5G gebieden die geïnfecteerd met het Corona-virus veel mildere symptomen hebben en dat
-in steden waar een stevig netwerk aan 5G zendmasten is geïnstalleerd, een veel hoger aantal Corona besmettingen zijn.

Verschil 5G en 4G
Waar 4G snelheden van 100 Mbps (megabit per seconde) haalde, haalt 5G snelheden van 10 Gbps (gigabit per seconde). Dat is 100x sneller dan 4G! Verschillende landen en gemeenten willen dan ook eerst de zekerheid dat 5G de gezondheid van mens en dier geen schade berokkend zoals in:
-België. De Brusselse regering weigert 5G,
-Bermuda. Minister Roban verklaart op 24 augustus 2020 dat er in Bermuda geen 5G wordt uitgerold vanwege mogelijke gezondheidsrisico’s en dat er een onderzoek is gestart naar de veiligheid van de blootstellingslimieten door de FCC (De Federal Communications Commission),
-Italië. Meer dan 600 gemeenten hebben een moratorium uitgebracht op 5G,
-Frankrijk. Franse parlementsleden hebben amendementen ingediend op de Franse Klimaatwet met als doel het opschorten van 5G vanwege gezondheid en klimaat,
-Hawaii. Een resolutie om de uitrol van 5G te staken is vrijwel unaniem door de Hawaii County Council aangenomen,
-Zwitserland. Moratorium op uitrol van 5G,
-Duitsland. Groep artsen en psychotherapeuten sturen open brief aan Angela Merkel om 5G te stoppen,
-Portugal. In Portugal is de frequentieveiling voor 5G uitgesteld,
-Nederland. De Stichting Stop5GNL heeft op 4 mei 2020 een kort geding aangespannen tegen de Nederlandse staat om de uitrol van 5G te stoppen. De rechter heeft op 25 mei 2020 de uitspraak gedaan dat doorgegaan mocht worden met de uitrol van 5G.

De Stichting EHS heeft op 28 februari 2024 beroep aangetekent
De Stichting EHS (Elektro Hyper Sensitiviteit) heeft beroep aangetekent tegen de uitrol van de 3,5 gigahertz (GHz) voor 5G om hiermee te stoppen. Het zal een verslechtering betekenen van de gezondheidssituatie van mensen met nu al elektrogevoeliheid (EHS).

Het verzoek is door rechter afgewezen
Op 12 maart 2024 heeft de voorzieningenrechter in Rotterdam het verzoek van de Stichting EHS afgewezen. Het verzoek was ingedient met de vraag of de veiling van de nieuwe 5G-frequentie voorlopig op pauze gezet kon worden tot duidelijkheid is wat 5G doet voor o.a. de immuuniteit van een organisme. De voorzieningenrechter oordeelde echter dat de minister in redelijkheid tot het besluit heeft kunnen komen en dat de 3,5 gigahertz (GHz) zo spoedig mogelijk kan worden uitgerold wat in augustus 2024 al zal gebeuren.

Bronnen:
https://www.nporadio1.nl/nieuws/gezondheid/c1cf6301-5319-44bd-837d-dd0061c2cbb7/nieuwe-coronavariant-flirt-niet-onschuldig-het-is-veel-minder-maar-het-is-niet-fijn
https://www.antistralingshop.nl/2020/06/21/link-tussen-het-uitrollen-van-5g-en-covid-19/
https://stralingsbewust.info/uitrol-5g-stopgezet-in-deze-landen-en-gemeenten/
https://stichtingehs.nl/nieuwsberichten/stichting-ehs-stopt-rechtszaak-tegen-de-uitrol-van-de-nieuwe-5g-frequentie/
Foto: https://www.istockphoto.com/nl/foto/covid-19-pandemie-op-een-wereldkaart-gm1225463542-360704070?searchscope=image%2Cfilm