Een wetenschappelijke studie hangt een toename van hersentumoren samen met het gebruik van de mobiele telefoon!

We gebruiken tegenwoordig bijna continu de mobiele telefoons, draadloze laptops en tablets om te werken, te studeren en om te ontspannen. En daardoor zijn we ook continu blootgesteld aan elektromagnetische velden (EMV) of straling.

Toename hersentumoren
Een wetenschappelijke studie constateert een toename van hersentumoren en correleert dit met het gebruik van de mobiele telefoons en alles wat hiermee te maken heeft. Het overschakelen naar 5G gaat gepaard met ernstige gezondheidsrisico’s maar de autoriteiten willen er niet van weten.

Studie universiteit Berkeley: “Gsm-gebruik verhoogt kans op kanker”
Er bestaat een sterke link tussen de straling van gsm’s en het ontwikkelen van kanker. Dat blijkt uit een nieuwe studie-analyse van de gerenommeerde universiteit van Berkeley. Wie zijn gsm tien jaar lang zeventien minuten per dag gebruikt, loopt 60 procent meer risico op een hersentumor.

Alarmerende stijging van straling
Als het aan de Europese Commissie ligt zijn rond 2025 alle openbare gebouwen als scholen, ziekenhuizen, gemeentehuizen en treinstations, uitgerust met een snelheid van één gigabyte per seconde, een veelvoud van de huidige snelheid.

Een groep van meer dan 230 wetenschappers vindt dit geen goed idee. Zij voorzien een alarmerende stijging van de straling van elektromagnetische velden (de EMV), dat hiermee gepaard gaat. Omdat er steeds meer wetenschappelijke aanwijzingen zijn voor de schadelijke effecten daarvan vragen ze om de 5G-plannen níet uit te rollen totdat er meer duidelijkheid en eerlijkheid is over hoe schadelijk deze EMV-straling is voor sommige mensen.

Is gsm-straling dan gevaarlijk?
In de studies wordt een verband gevonden tussen de gsm-straling en een verhoogd risico op glioom (een soort hersentumor) en een akoestisch neuroom (goedaardig gezwel aan de gehoorzenuw). Uit voorzorg heeft in België de overheid daarom enkele maatregelen genomen. Maatregelen als;
-dat sinds 1 maart 2014, de verkoop van mobieltjes, voor kinderen jonger dan 7 jaar, verboden is;
-dat er geen reclame mag worden gemaakt voor gsm-gebruik bij deze leeftijdsgroep;
-dat de stralingswaarde (SAR of SAT*) van de gsm, verplichte consumenteninformatie is, zowel in de winkel als bij onlineverkoop.

*De SAT (stralingsabsorptietempo)-waarde is te vinden in de gebruiksaanwijzing van de gsm of op internet. Vanaf 1 maart 2014 moet de (SAT-waarde) ook in elk verkooppunt naast elk gsm-toestel beschikbaar zijn, ook bij verkoop via internet. De grootheid die wordt gebruikt om de warmteopname te beoordelen, is het stralingsabsorptietempo (SAT) dat in watt per kilogram (W/kg) wordt uitgedrukt. De SAT-waarde beschrijft in feite de snelheid waarmee de energie van radiogolven wordt opgenomen in het lichaam.

Volgens de ICNIRP (het International commission on non-ionizing radiation protection) mag het stralingsabsorptietempo (SAT) ten gevolge van elektromagnetische straling bij de blootstelling van het hoofd, niet hoger zijn dan 2 W/kg, gemiddeld gedurende 6 minuten en voor 10 gram weefsel.  Hoewel de wet een maximum van 2 W/kg voorschrijft, adviseert het Duitse instituut van Der Blaue Engel een SAR Waarde van ónder de 0,6 W/kg.

Studie naar glioblastoma
Onlangs heeft onderzoeker Professor Jinyoung Moon een epidemiologische studie uitgevoerd met als doel een mogelijke correlatie vast te stellen tussen de blootstelling van de bevolking aan straling van de mobiele telefoons en hun zendmasten en de waargenomen toename van bepaalde soorten hersentumoren. De resultaten, begin maart 2023 gepubliceerd in het tijdschrift Environmental Research, bevestigen de internationale trend die in andere landen, zoals Frankrijk, wordt waargenomen, met een verviervoudiging van glioblastomen*.

 * Glioblastoma, is de meest agressieve en meest voorkomende vorm van kanker die ontstaat in de hersenen en heeft een zeer slechte overlevingsprognose.

Hersentumoren nemen toe
De gegevens die in het onderzoek zijn gebruikt, zijn afkomstig van statistieken van de International Telecom Union (ITU), die de evolutie laat zien van het mobielgebruikers en het aantal tumoren.

Een bewezen correlatie tussen blootstelling aan EMV en het optreden van hersentumoren
De gepubliceerde resultaten laten hoog correlatie-coëfficiënt zien tussen de blootstelling aan straling van mobiele telefoons en de toename van hersenkanker. Bovendien onthulde het onderzoek ook dat de toename van goedaardige hersentumoren ook in verband kan worden gebracht met blootstelling aan golven elektromagnetische velden (EMV) van onze smartphones.

Bron:
https://phonegatealert.org/en/a-scientific-study-notices-increase-in-brain-tumors-in-south-korea-and-correlates-it-with-cell-phone-use/
Foto; https://neurochirurgie-zwolle.nl/patienteninformatie/schedel-en-hersenen/hersentumoren/
https://www.hln.be/wetenschap/studie-universiteit-berkeley-gsm-gebruik-verhoogt-kans-op-kanker~aaf4f63c/
https://nos.nl/artikel/477407-belgie-verbod-mobieltje-voor-kind