Een vrolijke spreeuw op de versiertocht?

In Den Haag zijn vanaf 19 oktober 2018 honderden dode spreeuwen dood aangetroffen in het Huijgenspark.  Duizenden zwaluwen zijn in de nacht van 4 naar 5 april 2020, tijdens hun vlucht van Afrika naar Noord-Europa, in Griekenland omgekomen bij hevige windvlagen. Trekvogels die terug gaan naar landen als Nederland om te broeden, komen dus niet op de plaats van bestemming. Oorzaak de harde wind? Duizenden zwaluwen? En spreeuwen in Nederland die giftige bessen eten?

Dode vogels
Vanaf week 42-2018, worden er dode spreeuwen in het Huijgenspark gevonden. Namelijk:
-vrijdag 19 oktober 30 dode spreeuwen;
-Woensdag 24 oktober 30 dode spreeuwen;
-Donderdag 25 oktober 88 dode spreeuwen;
-Donderdag 1 november 138 dode spreeuwen;
-Vrijdag 2 november 7 dode spreeuwen;
-Zaterdag 3 november 44 dode spreeuwen.

Op verzoek van de gemeente Den Haag onderzoekt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) de dode spreeuwen. Dit omdat honden in week 43 eveneens problemen kregen met de ontlasting en moesten braken. Het kan een vergiftiging zijn. Maar waarom staken de eenden in het water aan de van Maanen-kade dan allemaal tegelijk hun kop onder het water, net of ze voor iets wilden ontsnappen en enkele eenden die wilden wegvliegen konden niet vliegen en storten neer op de straat of in de gracht. Is dit ook een gevolg van vergiftiging? De eerste resultaten geven echter geen duidelijke oorzaken. De latere aangetroffen spreeuwen worden onderzocht door het gespecialiseerde Wageningen Bioveterinary Research laboratorium in Lelystad en Dutch Wildlife Health Centre in Utrecht.

Inwendige bloedingen
Een dierenarts van vogelopvang ‘De Wulp’ verrichte sectie op 15 dode spreeuwen. Het zou namelijk kunnen zijn dat de vogels een ziekte hebben maar omdat de vogels niet vermagerd waren en er niet ziek uitzagen, werd besloten tot sectie. De dierenarts vond geen sporen van gif maar wel inwendige bloedingen. Bloedingen die ontstaan door beschadiging in de bloedvaten. Op woensdag 24 oktober heeft de NVWA (de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) een lading vogels opgehaald en onderzocht op het West Nile Virus. De uitslag hiervan was negatief. De dode vogels gaan naar nu verschillende instituten voor verder onderzoek naar onder ander rattengif of virussen en wordt het microscopisch onderzoek gestart.

Officiële oorzaak
De oorzaak van de sterfte van spreeuwen is op 6-12-2018 officieel dat de honderden spreeuwen in het Huijgenspark in Den Haag gif binnengekregen hadden. Een vermoeden was dat ze door mensen waren vergiftigd maar dat lijkt niet het geval. Twintig onderzochte vogels hadden niet alleen de onschuldige besjes van de taxusstruik in hun maag, maar ook giftige delen van de struik, meldt vogelopvang De Wulp.

De plek waar de spreeuwen dood uit de bomen vielen, ligt op loopafstand van HS (station Den Haag)en het hoofdkantoor van T-mobile, en vlak nadat het gebeurd was circuleerden op Facebook berichten van monteurs die schreven dat zij konden bevestigen dat er die dag een 5G-test was uitgevoerd. Er zou gekeken zijn of 5G de omroepinstallatie van het station beïnvloedt.

De waarheid?
Op donderdag 25 oktober 2018 komt de enige indirecte “getuige” twee oud-collega’s van de storingsdienst “MAC” van de KPN tegen. Deze divisie is verantwoordelijk voor het uitvoeren van 5G frequentietests. De twee onbekende KPN-medewerkers vertellen dat ze net voorafgaand aan het voorval twee frequentietests hebben uitgevoerd in de omgeving waar de vogels zijn gevonden. Op donderdag 18 oktober zou de betreffende mast gereed zijn gemaakt, waarna men op vrijdag 19 oktober “net iets voor 12:00, gedurende een aantal uren” is gaan testen. Op woensdag 24 oktober was er sprake van een herhaling. Volgens de beperkte informatie van de ‘bron’ is er echter wel gevarieerd met betrekking tot de intensiteit; men zou ook op “piekbelasting” hebben getest. 

Antenneregister
Op 5-11-2018 staat op Antenneregister* te zien en te lezen dat bij de Waldorpstraat 60, in de buurt van het Hollands Spoor, nieuwe frequenties worden gebruikt. Namelijk van 3,41 gigahertz (Ghz) tot 3,445 Ghz en staat officieel geregistreerd! Deze antennes staan bovenop het hoge gebouw van hoofdkantoor T-Mobile en dit ligt 493 meter ten zuiden van Huijgenspark in Den Haag. Verder staat er overig mobiel welke een vergunning heeft sinds 14 juli 2020.

* Het Antennebureau is het voorlichtingsbureau van de Rijksoverheid over antennes voor draadloze en mobiele communicatie. Op de site van het Antennebureau is het Antenneregister geplaats met de locaties en frequenties van alle masten in Nederland.

Langs het spoor staan nóg drie onlangs geregistreerde antennes met dezelfde hoge frequenties en het Huijgenspark ligt precies op het punt waar zeer veel straling van meerdere zenders overheen komt. De richting en de sterkte van de zenders culmineert boven en in het parkje. IoT, 4G+, 2G, 3G en 5G. Bij elkaar is het Huijgenspark is een extreme hotspot. De oorzaak kan eveneens liggen in de interferentie van de vele signalen, een overdosis aan straling of magnetoceptie*.

*Magnetoreceptie is het vermogen van zintuigen (receptoren) voor het waarnemen van het magnetisch veld. Zintuigen die magnetiet-kristallen bezitten. Dit komt o.a. voor bij trekvogels, bijen, salamanders, zeeschildpadden en tuimelaars. Ook de mens heeft magnetiet-kristallen en er wordt veronderstelt dat dit bij koeien ook het geval zou kunnen zijn.  Magnetiet is een materiaal dat een zeer goede geleider is voor elektriciteit, ongeveer 6000 keer meer geleidend dan om het even welk ander bio-logisch materiaal. Dat trekvogels in de war raken van zwakke radiogolven bewijst een onderzoek uit 2014 van onderzoekers van de universiteit van Oldenburg in Duitsland.  

Wereldwijd dode vogels en is er een link naar 5G activatie
Niet alleen in Nederland sterven vogels massaal maar wereldwijd.

             
                                                                                                                   Tortelduiven
Italië
Op 1 januari 2020 zijn er zeker 700 tortelduiven dood aangetroffen in de Italiaanse stad Faenza, zo’n vijftig kilometer ten zuidoosten van Bologna in de regio Emilia-Romagna in het Noorden van Italië. In het Noorden waar Turijn ligt en een deelnemer is van het 5G EVE* project. Turijn is na Milaan de grootste stad van Noord-Italië en ligt in de provincie Piémonte ten zuid-westen van de provincie Emilia-Romana waar Faenza ligt en waar de verbinding van het 5G EVE project van Athene naar Parijs en Madrid overheen loopt en zich splitst bij Turijn naar Parijs en Madrid.

*5G EVE
Athene is onderdeel van 5G EVE (European Validation platform for Extensive trails)
5G EVE is op 1 juli 2018 gestart met als doel om geavanceerde 5G-infrastructuren in Europa te implementeren en te testen. Het 5G-EVE-concept is gebaseerd op het verder ontwikkelen en onderling verbinden van bestaande Europese sites in Griekenland (Athene), Italië (Turijn), Spanje (Madrid) en Frankrijk (Parijs) om een ​​unieke 5G end-to-end-faciliteit te vormen. Ze worden aangevuld met geavanceerde labs, bijvoorbeeld het Ericsson-lab in Kista, Zweden. 

Faenza, Noord-Italië
In Faenza, een stad in de Italiaanse provincie Ravenna in de regio Emilia-Romagna en ligt op de lijn van 5G EVE, van Athene naar Turijn. In Faenza hangen op 5 april de dode duiven in bomen, bloemperkjes, op daken en op straten. Dat meldden lokale media. De duiven hadden blauwe vlekken in de snavel. Dat zou kunnen duiden op vergiftiging of zuurstoftekort. Een aantal vogels zijn opgestuurd naar een laboratorium voor onderzoek naar de doodsoorzaak. Wetenschappers doen onderzoek naar de doodsoorzaak, maar volgens Nadia Caselli van de vogelbescherming hebben de dieren te veel zonnebloempitten gegeten waardoor hun lever en nieren beschadigd zijn geraakt. De pitten zijn voornamelijk afval van een nabijgelegen olieraffinaderij. Maar ook hier weer; wat heeft 5G hiermee te maken?

Zweden
Ook Zweden wordt op 5 januari 2020 getroffen door een massale vogelsterfte. Ongeveer 100 dode kauwen werden ‘s avonds laat op straat aangetroffen in het Zweedse stadje Falköping, 125 kilometer ten noordoosten van Göteborg. De doodsoorzaak daar is nog onduidelijk, maar sommigen denken dat vuurwerk de boosdoener is. Maar Ericsson een van ’s werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van informatie- en communicatietechnologie zetelt in Zweden. Het hoofdkantoor van Ericsson is gevestigd in Stockholm en het Ericsson 5G platform  streeft na om een soepele uitrol van het 5G-netwerk aan te bieden met producten zoals het:

-Network Intelligencene. Nieuwe oplossingen geven een nog stabielere werking van het mobiele netwerk en verminderen kritische incidenten tot 35 procent door de inzet van AI (Artificial Intelligence of kunstmatige intelligentie);
-Omni Network Channel.  Het nieuwe digitale samenwerkingsplatform voor de interactie tussen de mobiele netwerkoperator en Ericsson richt zich op eenvoudige navigatie en directe zelfhulpfuncties. Het platform is ontworpen om de tevredenheid van de eindgebruiker te verhogen door verbeterde netwerkprestaties en snellere probleem oplossing. Bovendien vergemakkelijkt de oplossing de invoering van nieuwe technologieën zoals 5G en ondersteunt ze mobiele netwerkoperatoren bij de ontwikkeling van de vaardigheden van hun personeel;
–Energy Infrastructure Operations. De nieuwe oplossing voor energiebeheer maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en gegevensanalyse om het energieverbruik in de hele netwerkinfrastructuur te optimaliseren. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën verhoogt Energy Infrastructure Operations met name de energie-efficiëntie in het draadloze toegangsnetwerk, waar de grootste besparingen kunnen worden gerealiseerd. De nieuwe oplossing is niet alleen gericht op de daadwerkelijke energiebesparing op de mobiele locatie. Het maakt ook een grotere operationele efficiëntie mogelijk door het vermijden van inspecties ter plaatse, wat uiteindelijk leidt tot een vermindering van de CO2-uitstoot.

Griekenland
Duizenden zwaluwen zijn in de nacht van 4 naar 5 april 2020, tijdens hun vlucht van Afrika naar Noord-Europa, in Griekenland omgekomen bij hevige windvlagen. De dode vogels liggen verspreid over de straten van Athene, tot zelfs op de balkons van de inwoners van de Griekse hoofdstad. Ook in het noorden van het land en op de eilanden aan de Egeïsche Zee zijn dode vogels terug te vinden. Volgens de ornitologen is vooral de nacht van 5 op 6 april desastreus geweest. Naast de harde wind waren er ook lage temperaturen en regen in verschillende delen van Griekenland. De zwaluwen zijn trekvogels die terug keren naar landen als Nederland om te broeden. Ze komen dus niet. Oorzaak de harde wind? Duizenden zwaluwen minder om hier te broeden? Enne…..de mens ook magnetiet-kristallen, weten de instanties die er toe doen dat niet? 

https://jdreport.com/5g-experimenten-den-haag-honderden-vogels-vallen-massaal-dood-uit-de-bomen
https://www.hln.be/wetenschap-planeet/dieren/duizenden-dode-trekvogels-in-griekse-straten-en-op-balkons-als-gevolg-van-hevige-wind~a246c891/
https://www.5g-eve.eu/
https://www.wanttoknow.nl/gezondheid/elektro-magnetische-straling-ems/5g-in-actie-mussen-vallen-dood-van-t-dak/?fbclid=IwAR3eY3BmhfrQPUlBx2pWO2KD05WyE4CN4JBmi-rTXmzJwJHsY6RlWcYtlGc
https://www.stopumts.nl/doc.php/Berichten%20Nederland/8291/trekvogels_raken_in_de_war_van_zwakke_radiogolven