Prof. Dr. Martin Pall: ‘5G het domste idee in de geschiedenis van de wereld’

April 2022 wordt bekend dat er een nieuwe antenne ontwikkeld is. Een transparante 5G antenne ontwikkelt om op het raam te bevestigen zodat de straling in het hele huis kan doordringen (en ook natuurlijk het lichaam, wat niet de bedoelingen maar wel gebeurt). Al 7 jaar geleden waarschuwden meer dan 10.000 peer-reviewed studies voor gezondheidsschade door de elektromagnetische velden hiervoor.

De transparante 5G antenne
Een 5G antenne die simpel op een raam kan worden bevestigd, als een rechthoekig kunstobject. In het AGC hoofdkantoor* in Darmstadt werd met groot succes een proefmodel gepresenteerd en getest. De transparante antenne wordt gezien als de perfecte oplossing om gebouwen en woningen tot in alle hoeken en gaten met 5G golven te bestrijken, wat tot nu toe één van de grootste hindernissen is geweest voor totale wireless controle over ieders privé leven.

*ALCAN Systems GmbH (AGC), is een in Duitsland gevestigd bedrijf voor slimme antennetechnologie en heeft een revolutionaire nieuwe, op vloeibare kristallen (LC) gebaseerde, phased array-antennetechnologie ontwikkelt. Antennes die plat en dun zijn en in staat zijn om hun stralen elektronisch te sturen zonder bewegende delen. De bundelbesturing van ALCAN wordt  geïmplementeerd met behulp van een vloeibare kristal laag in een ultradunne phased-array-antenne. Het vloeibare kristal wordt bestuurd door een elektromagnetisch veld dat de richting van de te ontvangen of uitgezonden straal verandert zonder dat de antenne fysiek draait, dus er zijn geen bewegende delen.

Antennes die als een kunstobject gezien kunnen worden (maar of het handig is? De ramen moeten tenslotte ook gewassen worden). De technologie van ALCAN is gebaseerd op vloeibare kristallen (LC) gebaseerde phased-arrays* zendmasten, die in de millimeter- en microgolfbanden van het radiospectrum werken.

*Het radiospectrum is het deel van het elektronische spectrum met frequenties van 3 hertz (Hz) tot 3.000 gigahertz (GHz of 3 terahertz (THz) en in de telecommunicatie is een phased array ( phased array antenne in het Engels) een groep antennes die elementair worden gevoed met signalen waarvan de fase is aangepast om het gewenste stralingspatroon te verkrijgen (in dit geval voor 5G).

Vloeibare kristallen (LC) voor de array technologie
Een array (Engels voor rij of reeks) is bij het programmeren van computers een datastructuur die bestaat uit een lijst van elementen. Ieder element heeft een unieke index waarmee dat element aangeduid kan worden. Hoewel een array een eenvoudige datastructuur is, kunnen er krachtige dingen mee gedaan worden. De transparante antenne werd ontwikkeld met behulp van de op Liquid Crystal (LC, vloeibare kristallen) gebaseerde, array technologie. Het vloeibare kristal wordt bestuurd door een elektrisch veld dat de richting van de ontvangen of uitgezonden bundel verandert zonder dat de antenne daadwerkelijk draait. 

De phased-array antenne in de Ku- of Ka-band
De antennes zullen bestaan ​​uit afzonderlijke ontvangst- en zendopeningen die in de Ku-of Ka-band werken. 

De Ku-band en de Ka-band zijn satelliet frequentiebanden. De Ka-band is de afgelopen jaren naar voren gekomen als de volgende grote stap in de satelliettechnologie en vormt een alternatief voor de gevestigde Ku-band.  De Ku-band gebruikt frequenties in het bereik van 12 tot 18 GHz, terwijl de Ka-band frequenties gebruikt in het bereik van 26,5 tot 40 GHz. De schakeltijd van de antenne tussen twee satellieten zal minder dan 50 ms (middenspanning) bedragen, waardoor de antennes kunnen voldoen aan de vereisten van MEO (Medium Earth Orbit (MEO)- en LEO-baan ( (low Earth orbit) om de aarde.

Voor het raam
Met behulp van een eenvoudige, discrete en goedkope, weinig stroom (ca. 2 watt) verbruikende FWA (Fixed-Wireless-Access) -unit kan de antenne eenvoudig aan bestaande ramen worden bevestigd. Veel gebouwen zijn en worden voorzien van energie zuinig glas. Energie zuinig glas reduceert het 5G signaal met 30 decibellen (dB), waardoor slechts 0,1% van het signaal het gebouw binnendringt! De nieuwe antenne blijkt de oplossing te zijn, en wist in een proefopstelling met succes op 28 GHz te opereren, waardoor er continu meerdere Gbps (Gigabits per seconde) worden uitgezonden.

ALCAN Systems en AGC Inc.(AGC Glass Europe)
AGC, een wereld leidende fabrikant van glas, chemicaliën en hightech materialen, en ALCAN Systems kondigen 29-3-2022 de succesvolle ontwikkeling aan van transparante antennes voor mmWave toepassingen binnenshuis de: Wireless Access (FWA).

Ongevaarlijk volgens overheden
Overheden beweren dat 5G ongevaarlijk voor de volksgezondheid en volkomen veilig is, maar die onderzoeken zijn op basis van de door de tech-industrie gesponsorde en werkzame wetenschappers gedaan. Wetenschappers in dienst dus van de telecom. Denk aan het feit dat ook door de wetenschap het roken van sigaretten werd gepromoot in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. En dat er in 2022 een rookverbod geld voor de gehele werkomgeving. Dat rookruimtes binnen vanaf dan gesloten moeten zijn en het verboden is om te roken op werkplekken. Onder werkplekken vallen ook plaatsen waar buiten gewerkt wordt, cabines van bedrijfsvoertuigen en ander materieel!

Dat asbest al sinds de oudheid gebruikt werd voor lampenpitten voor de eeuwig brandende lonten.  Dat asbest zelfs in het verleden in de strijdkledij verweven werd en dat Karel de Grote een tafelkleed van asbest had. Dat in de Eerste Wereldoorlog asbest vezels toegepast zijn als filtermateriaal in gasmaskers en zelfs in sigarettenfilters! Dat vanaf 1945 tot in de jaren tachtig asbest veelvuldig gebruikt is in gebouwen, woningen en wegenbouw, vanwege bepaalde nuttige eigenschappen: sterk, slijtvast, isolerend, brandwerend en bovendien goedkoop.
Dat in 1993 de Nederlandse overheid het toepassen van asbest, volledig verboden en sinds 2005 een verbod geld in de gehele Europese Unie. 

Is de draadloze communicatie het derde schandaal na het rook- en asbest verhaal?

 Bronnen:
https://www.xandernieuws.net/algemeen/implanteerbare-5g-nanotech-biosensor-al-vanaf-2021-in-covid-19-vaccins/
Foto en tekst: https://www.alcansystems.com/press-release-alcan-and-agc-collaborate-to-develop-a-transparent-antenna-for-mmwave-5g-fixed-wireless-access/
http://www.aidforum.org/topics/technology-data/ka-vs-ku-band-which-is-the-best-for-satellite-broadband/
Foto satelliet frequentie: https://www.esa.int/Applications/Telecommunications_Integrated_Applications/Satellite_frequency_bands