Meter om hoog-frequente velden (straling) te meten

Steeds vaker lees je in de krant dat een huis of werkomgeving ons ziek kan maken. Bekende boosdoeners zijn:
-onvoldoende ventilatie en
-bodemverontreiniging.

Aan de belastende elektromagnetische straling van alle draadloos, denken we niet meteen. Toch heeft die een grote invloed op ons welzijn en onze gezondheid. Dat komt doordat ook ons lichaam een magnetisch veld is en blootstelling van deze niet-lichaamseigen frequenties kan het biologisch evenwicht verstoren.

Magnetisch veld en het menselijk lichaam
Want het maakt niet uit of iemand elektrogevoelig is of niet; elektromagnetische velden beïnvloeden ons welzijn en de gezondheid. Er kunnen na verloop van tijd klachten ontstaan als het niet functioneren van organen. Ook de meer complexere organen als de hersenen kunnen hieronder lijden.

Maar hoe werkt dit nu? De mens zendt magnetische velden uit; er ontstaat bijvoorbeeld een magnetisch veld rondom de hersenen wanneer wij denken. Ieder onderdeel in ons lichaam functioneert op basis van elektromagnetische interacties. Deze processen kunnen verstoord worden door onnatuurlijke elektromagnetische velden. Je weerstand vermindert daardoor en hoe langduriger /dichterbij de blootstelling is, hoe groter de impact.

Klachten door straling
Blootstelling aan deze niet-lichaamseigen stralingsfrequenties (zoals van 2G, 3G, 4G en 5G) hebben invloed op de werking van het menselijk zenuwstelsel en de weerstand. Blootstelling aan deze onzichtbare, niet te ruiken en niet te horen frequenties. Sinds de jaren 90* is de stralingsbelasting om ons heen enorm toegenomen. Stralingsbelasting die je niet ziet, hoort, ruikt of voelt. Een overgevoelige voor deze straling heeft nu al last van diverse klachten en noemen we een Electro Hyper Sensitief iemand (een EHS’ er). Naar schatting is ongeveer drie procent van de Europese bevolking een EHS’ er.

*In 1999 kwam de eerste consumentencomputer met draadloze internetverbinding op de markt.

Gevraagd naar de meest hinderlijke klachten zegt Hugo Schooneveld, oprichter van de Werkgroep Elektrische Overgevoeligheid (WEO) te Wageningen dat de volgende klachten in verband worden gebracht met de elektromagnetische velden van alle draadloos:
Mogelijke onmiddellijke effecten:
-druk op trommelvlies, oorsuizingen,
-een licht gevoel in het hoofd.

Mogelijk, na enkele minuten:
-duizelig gevoel,
-sterke oorsuizingen,
-jeuk in haar,
-druk onderin de hersenen,
-opwarming gezichtshuid,
-irritatie voor harde en scherpe geluiden.

Mogelijk, na ongeveer een uur:
-lichte doofheid,

-hoofdpijn,
-vet haar,
-droge mond,
-huidirritatie zoals zonnebrandgevoel,
-slaperigheid,
-afname geheugenfuncties.

Mogelijk, na enkele uren:
-sterkere doofheid,

-problemen met spreken,
-sterk verminderd concentratievermogen,
-verslechtering korte-termijn geheugen,
-droge mond en pijnlijke tong,
-koude voeten, huiverigheid.

Mogelijk, een dag na blootstelling (naast de andere verschijnselen):
-loopneus,

-gezwollen slijmvliezen in neus en keel.

Mogelijk, maanden tot jaren na blootstelling
-allergieën,

-geheugenverlies,
-hormoonstoornissen,
-stoornissen in de bloedsomloop,
-vermoeidheid en het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS),
-sociale isolatie.

Ook dieren hebben hinder van de straling
Niet alleen mensen hebben last van de straling van alle draadloze, ook huisdieren en vee, zoals koeien, paarden en varkens. Ze proberen plekken met sterke velden te vermijden. Lukt dit niet, dan ervaren ze stress, worden ze onrustig, agressief, eten slecht en worden moeilijk drachtig.

Variatie in gezondheidsklachten
Stichting EHS (ElektroHyperSensitiviteit) zegt dat: “gezondheidsklachten door straling verschillen per persoon. Dit komt omdat straling leidt tot een stressrespons in het lichaam die bij ieder op een andere manier tot uiting komt”.

Hoe weet ik of ík elektrogevoelig ben?
Heb je gezondheidsklachten die bij de klachten door straling gemeld zijn? Dan is het zinvol om verder uit te zoeken of de klachten te maken hebben met de aanwezigheid van draadloze elektromagnetische velden (EMV). Want elektromagnetische straling hiervan is overal om ons heen, 24 uur per dag. Muren, ramen en beton houden de straling van buiten, niet tegen. Met onderstaande stappen kun je uitmaken of elektrogevoeligheid een rol speelt bij jouw gezondheidsklachten;

Schakel apparatuur uit
Tegenwoordig maakt veel apparatuur zoals; de mobiele telefoons, de Dect- telefoon, I-pads, tablets, draadloze laptops, draadloos internet en wifi, gebruik van hoogfrequente zendsignalen. Hoogfrequente zendsignalen die onzichtbaar zijn, niet te ruiken en niet te horen. Door bovenstaande apparatuur uit te schakelen (stekker eruit en/of batterij eruit) elimineer je de straling. Meestal is een paar dagen/nachten voldoende. Om thuis bereikbaar te blijven is het raadzaam om het vaste telefoontoestel (terug) te plaatsen en de PC aan draad.

Wat nu?
Vind je een duidelijk verband tussen het optreden van de gezondheidsklachten en het aanwezig zijn van de draadloze bronnen? Dan is het advies om de blootstelling aan draadloze velden te mijden en afscherm maatregelen te nemen.

Afschermmaatregelen
Afschermmaatregelingen om de blootstelling aan EMV te elimineren zijn om:

-alle apparaten UIT te schakelen dat draadloos werkt,
-beschermende kleding tegen de elektromagnetische straling te gebruiken. Anti-stralings textiel blokkeert de straling die afkomstig is van o.a. zendmasten en de wifi bij anderen,
-stralingswerende verf te gebruiken. Met deze verf schermt u uw wanden af tegen de hoogfrequente velden van zendmasten van de DECT telefoon en draadloos internet bij de buren,
-anti stralings beddengoed te gebruiken. Door een anti stralingslaken, deken of onderbed te gebruiken wordt de straling geblokt en zijn organen afgeschermd van de straling. De deken kan ook op de bank gebruikt worden.

In het algemeen geldt ‘stralingsbron weg, gezondheidsklacht weg’, ook al is dat in de praktijk best lastig te realiseren.

https://schooneveldadvies.nl/elektrostress-wat-is-dat/
https://josbio.nl/klachten-belastende-elektromagnetische/
https://www.hugoschooneveld.nl/inhoud/symptomen.php
https://stichtingehs.nl/
https://hollandshielding.com/nl/beschermende-kleding-elektromagnetische-straling
https://www.life-maxx.nl/product-categorie/anti-straling-verf/
https://www.life-maxx.nl/winkel/anti-straling-gordijnen/anti-straling-gordijn-op-maat-swiss-shield/