Deze altocumulus lenticularis (de lenticularis wolk) hangt op 19 januari 2023, boven Bursa in Turkije.

Een lenticularis wolk
Drie weken voor de verwoestende aardbeving die Turkije en Syrië op 6 februari 2023 trof, is op 20 januari 2023 bovenstaande wolk gespot in Turkije (Bursa), deze altocumulus lenticularis. Bijna drie weken later op 6 februari 2023 vond een zware aardbeving plaats in delen van Zuid-Turkije en Noord-Syrië. De beving had een kracht van 7,8 – 8,0 op de schaal van Richter en naschokken van 7,7 op de schaal van Richter.

Deze lenticularis wolk oogt met zijn opvallende mooie uiterlijk als een roos, of vliegende schotel en heet vanwege zijn lensvorm ook wel ‘lenswolk’. De wolk dankt zijn vorm aan wind of golfvormige beweging van lucht onder invloed van heuvels of bergen staat te lezen op Wikipedia. Maar misschien ook door de extra straling in de ionosfeer? Extra straling door het elektromagnetisch spectrum met zijn frequenties? Frequenties van radio-, micro- en infraroodstraling? Straling dat sinds 1991 in Finland werd ingevoerd en nu in 2023 algemeen is wereldwijd; de draadloze straling. Met frequenties verspreidend van alle antennemasten en alle apparaten voor draadloos gebruik! Frequenties onzichtbaar, onhoorbaar en niet te ruiken.

HAARP en onderzoek naar straling
De naam HAARP staat voor High Frequentie Active Auroral Research Program. Het High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP) is een onderzoeksinstituut in Alaska, dat onderzoek doet naar de ionosfeer, naar de bovenste laag van de atmosfeer. Het project is gestart in 1990 en het onderzoek richt zich onder andere op hoogfrequente elektromagnetische (be)straling van de ionisfeer, waardoor deze lokaal tijdelijk wordt vervormd. Andere onderzoeksgebieden zijn inzicht verkrijgen op het gebied van radiogolven, communicatie en navigatie.

De ionosfeer
De ionosfeer vormt de bovenste laag van de atmosfeer van de Aarde. Ze wordt door ultraviolette zonnestraling geïoniseerd. Deze ionisatie kan op grote hoogte aanhouden en de ionosfeer strekt zich uit van ongeveer 80 km hoogte tot meer dan 1.000 km. Deze bovenste laag van de atmosfeer (de ionosfeer) wordt door ultraviolette straling en röntgenstraling van de zon gebombardeerd waarbij de atomen en moleculen in deze laag worden aangevallen.

Elk atoom bestaat uit een kern en uit elektronen die in banen om de kern heen draaien. De kern heeft een positieve (elektrische) lading en de elektronen hebben een negatieve lading. Doordat de kern en de elektronen tegengestelde ladingen hebben trekken ze elkaar aan. Hierdoor kunnen elektronen het atoom niet zomaar verlaten maar blijven ze rond de kern cirkelen. De kern bevat twee soorten deeltjes namelijk protonen en neutronen.

De sterke straling maakt negatief geladen elektronen los van de deeltjes waardoor die een elektrische lading krijgen. De resulterende wolk van vrije elektronen en geladen deeltjes (ionen) hebben geleid tot de naam “ionosfeer”. De ionosfeer bevat voornamelijk ionen en elektronen.

De elektronen en ionen
Vanaf ongeveer 50 km hoogte boven het aardoppervlak beginnen de elektronen en ionen een belangrijke rol te spelen in het gedrag van de bovenste regio van de atmosfeer (de ionosfeer). Het;
-elektron, dat door wrijving elektrisch geladen wordt, is een negatief geladen elementair deeltje, dat gebonden kan zijn, bijvoorbeeld in een atoom, of zich vrij in de ruimte kan bevinden en kan zorgen voor transport van elektrische lading en energie (warmte);
-een ion is een elektrisch geladen atoom, molecuul of andere groep gebonden atomen. Een ion kan positief of negatief geladen zijn door respectievelijk een gebrek of een overschot aan een of meer elektronen.

Het HAARP-onderzoekscentrum
Het HAARP onderzoekscentrum in Alaska heeft bij elkaar 180 radioantennes die radiogolven met een hoge frequentie de ionosfeer insturen. En ontkend door HAARP medewerkers, beweren anderen toch dat HAARP-technologieën er zijn en worden gebruikt voor weersbeheersing, aardbevingen, orkanen, tsunami’s en om wereldwijd communicatiesystemen te verstoren!

Bijzondere wolk
Op 19 januari 2023 werd boven Bursa in Turkije een opvallende altocumulus lenticularis wolk waargenomen, die op grote schaal is gefotografeerd en gefilmd (zie foto bovenaan). De wolk vormde zich kort voor zonsopgang zodat deze zo bijzonder werd verlicht en er zo opvallend, prachtig uitzag.

Zware aardbevingen
Bijna drie weken later probeerden gebruikers van sociale media de wolk in verband te brengen met de verwoestende aardbevingen aan de grens van Turkije met Syrië, met de bewering dat de wolk een storing vertoonde door (een in de Verenigde Staten gevestigd onderzoeksstation genaamd): HAARP. Want op 6 februari 2023 (na het verschijnen van de altocumulus lenticularis wolk) worden Turkije en Syrië getroffen door twee enorm zware aardbevingen. Een van 7,8 op de schaal van Richter en de andere van 7,5 op de schaal van Richter. Gebruikers van sociale media brengen de lenticulaire wolk in verband met de verwoestende aardbeving aan de grens van Turkije met Syrië, met de bewering: “Turkije is aangevallen door het in de Verenigde Staten gevestigd onderzoeksstation: HAARP”.

Tweede keer
En op 20 februari 2023 wordt het grensgebied tussen Turkije en Syrië opnieuw getroffen door twee aardbevingen. De eerste beving met een kracht van 6,4 en drie minuten later de tweede beving met een kracht van 5,8 op de schaal van Richter.

Bronnen;
https://www.wanttoknow.info/war/haarp_weather_modification_electromagnetic_warfare_weapons?gclid=CjwKCAiAl9efBhAkEiwA4Torik_rfbCewuEMsvrRjRbssLd0HCZguApqfYc8rmKYxPvLyJLox9p2IRoCIcIQAvD_BwE
https://factchecknederland.afp.com/doc.afp.com.33978X9
https://perma.cc/6ZTA-J6BF
https://perma.cc/TS3R-2LTE
Foto lenticulaire wolk: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/01/21/bijzondere-lenswolk-trekt-de-aandacht-in-turkije/
https://stralingsleed.nl/blog/geeft-haarp-in-hamminkeln-duitsland-geeft-nog-meer-elektromagnetische-velden/
https://factchecknederland.afp.com/doc.afp.com.33978X9
https://stralingsleed.nl/blog/haarp-de-geheime-weermakers/
Foto atoom; https://nl.dreamstime.com/structuur-van-de-kern-het-atoom-protonen-neutronen-elektronen-en-gammagolven-vectormodel-image137799817